reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ojej ale produkujecie :szok: wczoraj podczytywałam w pracy ale dziś i tak ledwo dałam radę a na dodatek moje multicytaty się wykasowały :wściekła/y: więc skrobnę z głowy :sorry2:

woda morska - my przy katarze stosujemy kilka razy dziennie a jak nie ma kataru to raz na dwa/trzy dni, no i psikamy tylko raz do każdej dziurki :tak: i u nas nie ma raczej problemu z psikaniem ani żadnymi lekami :happy2: jedyny problem to odciąganie :dry:

Andzia ja z moją siostrą młodszą o pięć lat to się tłukłyśmy równo :sorry2:

pranie - ja też staram się szybko rozwiesić i nie prasuję już później :tak:

mówienie - Misia teraz lubi zdrobnienia np. kaczusia, babusia itp. :-)

Iwon zaglądaj częściej :tak:
Pola witaj w domu :-)

no i zdrówka dla chorowitków!

reklama
Niespodzianka - póki co prześwietlenie niepotrzebne,bo terapia pomaga.
Co do kar,to uważam,że to jeszcze za wcześnie na jeża itp.maluchy nie dokońca to chyba obczają. Ja też stosuje "nie wolno", a np.jak zaczyna wydziwiac przy obiedzie i akurat ogląda baje,to mówię,że zaraz bajkę wyłączę i to na nią działa.

Niespodzianka - na moich zadne kary nie działaja, mam wrażenie,ze stołeczek traktuja jako odpoczynek przed kolejnym łobuzowaniem:-D, dlatego staram sei nie stosowac
Kasia. natka - ja z moim rodzęnstwem tez sie tłukłam , ale Mati przechodzi obok Adriana i sie zamachnie na niego, ot tak:wściekła/y:

Co do mówienia to Mati chociaz moało mówi to juz dawno używa formy: mamo, tato, rozbraja mnie jego pytanie : Mamoooo??:-D

A tak poza tym to mam dziś kipeski dzień. Dobrze ze Adi usnął, bo mogłabym mu krzywdę zrobić, nic do niego nie dociera. Musze poczytać o zachowniu dzieci w jego wieku, bo zaczynam sie o niego martwić. Niby mówi,z e nie bedzie, ze rozumie, za chwile robi to samo.:no:

Ostatnia edycja:
Hehe, a G po tych wszystkich przeksztalceniach slowa mama (mamo,mamu,mami) mówi teraz czasem 'mamuku' :-)

:-D:-D

Zdrowka dla wszystkich chorowitkow.

Josie fajnie, ze na wizyta ok, a ksiazeczke wezmiesz nastepnym razem. Gratuluje maaaamooo :D Dla mojego w dalszym ciagu mama znaczy am am - jeeesc

hahahaha co za nicpon!

ja kar nie stosuje wydaje mi sie ze za maly zeby zrozumiec.

a wiecie ze moja kuzynka ma 5 tygodni do porodu i wlasnie zlamala noge???? kurcze nawet nie mogli jej rentgena zrobic, tylko noge w gips i tyle, musi lezec... jak ona urodzi :confused: i jak sie zajmie maluszkiem:confused: no chyba ze sie noga szybko zrosnie

O karnym jezyku negatywnie - jesli kogos interesuje ;-)
Karny jeżyk - jak w kilka minut zburzyć zaufanie i nauczyć dziecko ukrywania emocji, unikania kary i przepraszania bez skruchy

Kasienka wlasnie zauwazylam na suwaczku, ze Sara ma juz 4 tygodnie :szok: Czy to mozliwe?

Kasia twoja niunia tez ladnie gada, ciekawe kiedy moj sie rozgada.

Andzia cierpliwosci zycze - teraz nam wszystkim sie przyda ;)

Josie wlasnie jak mnie zacytowalas to zauwazylam jak ladnie po polskiemu napisalam :D
A kuzynce wspolczuje - masakra. Moze po porodzie, zrobia rentgen i moze to nie zlamanie... Nie wyobrazam sobie opieki nad maluchem z jedna noga w gipsie

Munka no wlasnie na mlodego nie bardzo dzialaja grozby ;-) Jak np robi pac pac w tv to na grozbe wylaczenia patrzy na mnie i pyta "dyyy?"

A zapomnialam Wam napisac, ze wczoraj po kapieli odkladam mlodego do lozeczka, glaszcze, mowie "papa kochanie,do jutra" a ten mi "czeeesc" tak slodko znieksztalcone :D Nowe slowo :)

Ostatnia edycja:
Josie moze przenosi i zdążą gips ściągnąć wcześniej?

Munka - brałabym. Chusteczki pod uwagę ale tych samych używamy i kupuje specjalnie te najczystsze. Pez Peg-ow i parabenow. W końcu to dziewczynka wiec uwazam czym jej tam ,czyszczę.

Pranie też wieszam zarraz po wypraniu. Ba nawet nie wiruje na najwyzszych obrotach aby mniej pomiete bylo. Niestety nie mam jeszcze pomyslu na męskie koszule, je muszę prasowac

Ci do wody morskiej - uważam ze ingerencja w śluzówki nosa wtedy kiedy sie nic nie dzieje moze tylko zaszkodzić wiec nie uzywam jak mloda nie ma kataru. A ta hipertoniczna taka lepsza? Bo mam zwykla tylko chyba? Aż muszę zobaczyć. Mloda teraz ma katar od trójek górnych wiec leje jej sie z noska caly czas.

Niespodzianka juz jadę na ten barszcz ukraiński. Bo sama dla siebie nie gotuje- mój nie lubi. A mloda za zupami średnio o ile nie jest to rosol bądź z soczewicy.

Ja zapraszam wlasnie na zupe z soczewicy na mleczku kokosowym, pierogi ruskie odsmazane i rogaliki z dżemem z zielonych pomidorów. A jutro pizza

Alijenka az sie boje tych pytan "aaa dlaczegooo?";-)

Aylin zapraszam - gotowalam po raz pierwszy, a wczesniej nigdy nie jadlam wiec nawet nie wiem jak powinien smakowac :-p Aaa i nie zapomnij zabrac swoich pysznosci gdyby barszcz jednak nie byl zbyt smaczny :-)

Niespodzianka ano mozliwe :p ja dawalam do kacika ale przestalam bo Nikos odpukac przestal bic i gryzc bo tylko za to zdarzylo mu sie siedziec

Josie jak rodzilam robili cesarke dziewczynie ze zlamana ... a lekarz moj opowiadal ze odbieral porod co kobita miala gips po biodro i ta noge mu na ramieniu :p

Andzia moze jaKIS BUNT?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry