reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama

Aga
przy zapaleniu oskrzeli stwierdzonym nie ma sie co zastanawiac ... chyba ze bylo tylko slychac ze cos zalega jak u naszego a np nie chcial odkaszlnac ... a po odkaszlnieciu nagle nic nie ma ...
Nie no słychać było, a po drugie do tej lekarki mam zaufanie i wiem, ze bez potrzeby nie daje zazwyczaj zaleca domowe sposoby. Dobrze, ze tylko raz na dobę przez 5dni.

Myślicie, ze takie psikanie codziennie zdrowemu dziecku nie zaszkodzi, wiem wiem, ze to tylko woda, ale jednak jakaś ingerencja.

Ale będę miała dziśssssssssss cięzki dzieć, Antoś wyjeeeeee wyjeeeeeeeee i wyjeeeeeeeee lub leży i mnie trzyma.

ja jak mała nie ma kataru nie psikam jej niczym tylko co 2-3 dni czyszczę nos sola fizjologiczną

Aga idziesz z A na spacer????????? bo mi właśnie pediatra zabroniła wychodzić przez przynajmniej przez 2-3 dni z domu bo dzwoniłam do niej i jak będzie się kaszel pogarszał albo jakaś gorączka się pojawi mam do niej natychmiast jechać

no wlasnie ja tez mam schize z tym noskiem. szczegolnie ze ja mialam od dziecinstwa alergie. wolalabym jak najmniej tam ingerowac z kroplami, plynami, sprayami.... jeszcze w dodatku ten smog w krakowie....

Aga zaleca sie nawilzanie sluzowki przede wszystkim w okresie zimowym ze wzgledu na suche powietrze w mieszkaniach :) ale fakt ten hipertoniczny nie jest do stosowania codziennego ...

Ostatnia edycja:
Kasieńka dlatego ja mam nawilżacz w domu i sprawdzam wilgotność, jak jest za niska to włączam go, a na noc to zostawiam włączony, tak moja sąsiadka załatwiła swojego syna właśnie codziennym czyszczeniem nosa i mu całkowicie zniszczyła całą florę bakteryjną w nosie i on ciągle chory

Wiecie co jak ja wytrzymam 3 dni w domu z nią sama :-:)-:)-(

Wkurza mnie to bb bo czasami jak klikam w odpowiedź to otwiera mi się małe okienko pod wpisami a czasami duże osobne okno i nie widzę nigdy Waszych wpisów

Aga idziesz z A na spacer????????? bo mi właśnie pediatra zabroniła wychodzić przez przynajmniej przez 2-3 dni z domu bo dzwoniłam do niej i jak będzie się kaszel pogarszał albo jakaś gorączka się pojawi mam do niej natychmiast jechać
Zastanawiam się, ale chyba tak. Mi lekarka sama powiedziała, ze jak nie będzie miał tylko temperatury to wychodzić na spacerki, oczywiście nie na plac zabaw czy skupiska ludzi/ dzieci, ale w parku spokojny spacerek.

Aga zaleca sie nawilzanie sluzowki przede wszystkim w okresie zimowym ze wzgledu na suche powietrze w mieszkaniach :)
No niby tak, ale nie lepiej jakieś nawilżacze na grzejniki??
Ja osobiście nie znoszę tego spraju jak mi pod ciśnieniem do nosa leci :wściekła/y: teraz wyciągnęłam, ale A uciekł :D

Aga ale mi właśnie powiedziała że nawet jak nie ma gorączki aby sobie darować na te 2-3 dni bo teraz to nie wiadomo jak wirus zareaguje także zgłupiałam

reklama
Aga ale mi właśnie powiedziała że nawet jak nie ma gorączki aby sobie darować na te 2-3 dni bo teraz to nie wiadomo jak wirus zareaguje także zgłupiałam
Tak patrzę za okno, ze niby słonko świeci, ale wiatr wieje więc darujemy sobie spacer, w sumie on dopiero po jednej dawce antybiotyku, a ja znowu nie wiem jak go ubrać, bo niby chory, ale przegrzać nie można hmm. Jutro wyjdziemy.

Do góry