reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Sunshine ja co 2 miesiące kontrolny posiew robię małemu. Najpierw dezynfekcja a potem stawiam przed brodzikiem i puszczam wodę.. Teraz już siusia nad kibelkiem i nawet wody nie muszę odkrecac.

Dziewczyny jestem wykończona. K był poprzedni tydzień na l4. Rozpuscil młodego na maksa. A jak zabraniałam czegoś to ryk i do tatusia leciał. I tak jest cały czas teraz. Nie wyrabiam już. Nie mam zupełnie cierpliwości. Wrzeszcze na Sz a za chwilę go przytulam bo mam wyrzuty sumienia. Z K jest tragicznie. Nie dogadujemy się zupełnie na żaden temat. Drażni mnie wręcz. Nawet obiad kilka razy wyszłam jeść do pokoju aby go nie oglądać. A on jeszcze na złość mi robi. Sz znów złapał od niego katar i zaśnięcie ze smokiem to wyczyn. Więc stwierdzilam że to wykorzystam i zasnął wczoraj pięknie i szybko. Co z tego jak ten mój baran dzisiaj na drzemkę znów mu tego smoka zaaprobowałzaaplikował.
Naprawdę mam dość. W sobote mamy iść na bal walentynkowy a ja nie chcę iść tam z nim.....

Wybaczcie że.tylko o sobie ale jestem i czytam regularnie. Pisać więcej nie będę bo same smuty wylewam......

reklama
Sunshine ciesze sie ze obiadek smakowal :tak:zdrowka dla Perly

Kasienka powodzenia z laktacja, trzymam kciuki zeby wyszlo tym razem!!! No i kurcze troche mnie stresujesz ze za drugim razem to samo mnie czeka ehhhh.... A dokarmiasz butelka? z tego co pamietam to po kazdym karmieniu trzeba sciagac laktatorem mimo ze nic nie leci, w systemie 7-5-3 zyli najpierw lewa piers 7 min, pozniej prawa 7, lewa 5, prawa 5, lewa 3 prawa 3. to pobudza piersi do szybszej produkcji. duzo pic, duzo spac i duzo mala przytulac do ciala, najlepiej to bez koszuli z nia w lozku lezec, no ale to sie w waszej sytuacji nei da oczywiscie... i nie uzywaj zadnych nakladek silikonowych na sutki do karmienia bo to obniza laktacje.
nie wiem co jeszcze, przeczytalam milion tych porad, w necie duzo znajdziesz.
ja zamiast butelka dokarmialam takimi rurkami medela sns, i troche na laktacje pomoglo choc z drugiej strony z tych rurek dosc szybko lecialo i maly sie szybko wycwanil i jak wszystko z butelki zeszlo to juz sie zaczynal wkurzac ze wolno leci.... dawalam mu wiec jedna piers, pozniej druga, pozniej pierwsza z rurka, i druga z rurka. no i tak w kolko, ale zabawy bylo z tymi rurkami, mycie, skladanie tego, zle to wspominam:baffled:

Mlodak u mnie tez gorsze dni z mezem, normalnie szalu dostaje bo jest leniem okropnym i tylko patrzy zeby sie od obowiazkow wymigac. jeszcze mi ostatnio rzucil tekstem ze jakbym zarabiala tyle co on to bym mogla od niego zadac wiekszego zaangazowania.... przytulam cie...

Kochane koleżanki,

Ktoś miał przekazywać info ode mnie ale chyba zapomniał.Ja całe dnie odpoczywam, walczę z bólem, przyjmuje silne leki przeciwbólowe i praktycznie cały czas śpię. Przepraszam, że rzadko się odzywam ale sił mi brak.

Bardzo dziękuję za wszystko co od Was dostałam i dostaje, teraz zbieram na chodzik, żeby chociaż spróbować poruszać się po domu, dzięki Wam to jest możliwe.

Kocham Was wszystkie, pamiętajcie, że dobro zawsze powraca.

Buziaki Kasia

Kasiula - trzymaj sie. Nie ma dnia abym nie myslała o tobie

Kasiek - ty wielbicielka ciepłych bluz jesteś. Szukam takowej bo mnie płaszcze i kurtki wkurwiają ostatnio. Jaka masz?

no wlasnie patrze, ja trafilam w tkmaxx i kosztowala cos kolo 100. ale maja super material taki miesisty i od spodu nie ma tego meszku tylko frotte jakby

dziewczyny co na ropiejace oczka przy chorobie? bo mojemu dzis jedno ciagle zachodzilo , i takie czerwone w kaciku... jak krolik wyglada. przemywalam mu rumiankiem

Kochane, pamiętacie mnie jeszcze? Tak mi głupio, że tak rzadko tu wpadam :(
Ostatnio siedzę na fbk trochę ale więcej uczę się niemieckiego, mamy zamiar się za 1,5 roku przeprowadzić do Monachium - transfer z biura na warunkach DE. Ale muszę znać język dobrze a dużo pozapominałam.
Poza tym ciąglę pracuję albo jestem na L4 jak dzieciaki chore. I to tyle u nas..... Mało czasu na cokolwiek...
Popsuł mi się mój ukochany aparat i nie mamy kasy na nowy, mamy jakąś cyfrówkę lipną :/ Kombinuję, żeby może wziąć jakąś lustrzankę cyfrową na dużo rat, żeby miesięcznie mało płacić....

Rysica w telefonie masz fajny aparat a i zainstalowalam tapatak do podczytywania bb :) wiec instaluj i koniec z wymówkami ze nie masz jak zaglądać

reklama
co to tapatak?
a aparat fajny, ale nie daje rady przy moich urwisach - za słaba lampa i zdjęcia są poruszone, bo oni wręcz latają ;P Dobrze wychodzą zdjęcia na dworze głównie, ew przy dobrym świetle. Na szczęście nie przepłaciłam za telefon, bo bardzo tani był. Niestety nic nie dorówna lustrzance...

Do góry