reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

andzia to ja miałam to samo mój K wczoraj się zezłościł bo coś mówił do mnie a ja właśnie czytałam wiadomość i się wkurzyłam na niego bo tak to gada idź przywitaj się z koleżankami, a tak to gada że siedzę na kompie !!!!!!!! i się nie odzywam do niego od wczoraj

reklama
Witam na szybko :-) moj tez raczej z tych mniej gadajacycj, ale nadrabia czynami wiec sir nie martwie.
Kakao daje normalne rozrabiam z odrobina gorącej wody i dolewam mleka plus syrop z agawy.
Ja o Kasi tez caly czas mysle :-(
Na obiad mamy wczorajsza zupe jarzynowa z przewaga kapusty :-) tak dietetycznie ;-)

Ostatnia edycja:
hej

Oj to wasze tak rozgadane a ja sie kaczką chwalę :)

Hatszept - oj to mamy juz nieco bogatszy zasób słów (chyba też dzięki Alince). Mama, tato, baba (babcia), Aja (Ala), Nika (nasz pies - zresztą wszystkie spotkane psy, czy królik u kuzynki to tez Nika), ato (auto), pika (piłka), bua (buła), ynk (tak sygnalizuje, żeby zapalić światło, czy włączyć TV, dać, oć (chodź), ciocia, Umpa (to Pepa), Miau - kotek, ić albo iść. Oczywiście są proste zdania - tata oc, mama oć, mama dać.
Na zadane pytanie odpowiada tak lub yhy albo tak, (to potwierdzenie), albo e-e (czyli nie).

Jednym słowem dziecko nam się rozgadało - fajnie, bo już jest bardzo komunikatywny.

Córka koleżanki - w wieku naszych dzieci - ma siostre 7 latke. I lenka też nawija tak ze juz pogadac z nia mozna. Starsze rodzeństwo jednak edukuje :)

Witam sie z kawka po porannym wypadku. Zastanawiam sie czy mlody musi byc taki nieogarniety (po mamusi), zamiast uwazny (po tatusiu). Zapatrzony w okno chcial oprzec sie o lawe. Zle ocenil odleglosc, reka mu sie omsknela i walnal bokiem twarzy w kant. Bidulek wyglada jak ofiara przemocy domowej, ale nie plakal duzo na szczescie.
Zaraz wybieramy sie na spacerek, bo pieknie slonce swieci. Mowilam juz, ze moje miasteczko zalane? Sztormy i te sprawy
Zobacz załącznik 608655
Normalnie za czarnymi barierkami jest jeszcze kawal plazy i dopiero morze. No coz zmienilo sie to troche...

ja tak chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Ślicznie. Nawet zalane.

alijenka właśnie, a obiecał, że nigdy nie będzie nic wypominał, że zostaję w domu z Polą!!! Kakoa kupiłam w sklepie ekologicznym (kako + cukier brązowy) i do tego dodaję mleko kozie, ale moja wypija dwa łyki i koniec:D Wciąga za to cały kubek inki.

andzia sąsiadki córa 2lata (i 3 mies.) mówi mniej niż Pola a mia siostrę 7 letnią. To tak na gęsto, ja zawsze robię takie warzywne gulasze:)

O Kasi też myślę i wczoraj M nawet przeczytałam:/

P właśnie na nowo odkryła mikrofon, chodzi i śpiewa:D Wczoraj kupiłam jej kolorowanki i koloruje (gryzmoli):p

Witam :-)

Niespodzianka wow ale ładnie :tak:
Wspolczuje wypadku Tomusia ale do wesela sie zagoi ;-)

Katrina moj Wojtek tez sie teraz rozglądał i tez dzięki Kubie :tak: Mowi do niego cały czas a ten powtarza :tak: Nawet kilka słówek angielskich juz mowi typu bye bye, baby. W końcu mu mowę puściło :-D

Andzia zdrowka dla Małego.

Aylin gratuluje nowego słówka, teraz juz sie rozgada :tak:

Ja ja dzisiaj na obiad robię barszcz biały na prośbę Kuby, ja jeden i drugi uwielbiają, moj jeszcze w pracy, wlasnie zmieniamy pościel z Wojtkiem. Jutro tez siedzę niestety sama z chłopakami bo maz ma kurs cały dzien. Jeszcze na szczescie w kwietniu jedna sobota i koniec.

alijenka właśnie, a obiecał, że nigdy nie będzie nic wypominał, że zostaję w domu z Polą!!! Kakoa kupiłam w sklepie ekologicznym (kako + cukier brązowy) i do tego dodaję mleko kozie, ale moja wypija dwa łyki i koniec:D Wciąga za to cały kubek inki.

andzia sąsiadki córa 2lata (i 3 mies.) mówi mniej niż Pola a mia siostrę 7 letnią. To tak na gęsto, ja zawsze robię takie warzywne gulasze:)

O Kasi też myślę i wczoraj M nawet przeczytałam:/

P właśnie na nowo odkryła mikrofon, chodzi i śpiewa:D Wczoraj kupiłam jej kolorowanki i koloruje (gryzmoli):p

Kasiek - moja tez woli inke. Kakao przeważnie konczy sie tak ze jak matka zrobiłas to sobie je teraz pij :)

Ja ja dzisiaj na obiad robię barszcz biały na prośbę Kuby, ja jeden i drugi uwielbiają, moj jeszcze w pracy, wlasnie zmieniamy pościel z Wojtkiem. Jutro tez siedzę niestety sama z chłopakami bo maz ma kurs cały dzien. Jeszcze na szczescie w kwietniu jedna sobota i koniec.

hmm ty masz racje - zurek to jest mysl.
Ale obiecałam mojemu na dzis rybkę. Wiec zurek zrobie jutro. I do tego coś jeszce musze wymodzić - moze tarta ze szpinakiem i łososime????????????????

A czym się u was rózni?
Bo kiedyś sama szukałam informacji - i wg wszelkiech dostępnych źródeł- jedynie rodzajem zakwasu, zurek na mące zytniej a barszcz na pszennej

żur robi się na zakwasie z mąki żytniej a barszcz biały na zakwasie z mąki pszennej no i inne dodatki są, do żuru dodajemy ziemniaki z przysmażoną cebulką i jajko gotowane albo kiełbaskę z boczkiem podsmażoną, a do barszczu białego majeranek i białą kiełbasę ja nie lubię barszczu białego no i barszcz biały ma jaśniejszy kolor

reklama
Hejka,

Muńka oj tak, fajnie mieć kogoś w domu tak aby móc w ciągu dnia zostawić dziecia i wyskoczyć gdzieś na chwile (choćby na zakupy). Mój Sz. też wspina się jak tylko może. Ostatnio najlepszą zabawą jest przechodzenie przez oparcie jego krzesełka prosto na kanapę. Dobrze, że krzesełko oparte tyłem cały czas o bok kanapy. I fajnie jak G. już tak potrafi bawić się w chowanego. :-)

Pola dobrze, że już jesteś. I dbaj o czy.:tak:

Kasia.natka wszystkiego dobrego z okazji urodzin i musi być to urocze jak Misia mówi "mamusia".

Aylin to się Tysia naskakała w nocy. Dobrze chociaż, że miała dobry humor. A ospała chociaż dzięki temu dłużej?

Hatszept pewnie za to malutka zacznie szybciej mówić przy P. :tak: A na laktacje to przede wszystkim dużo pić i starać się aby malutka wszystko ściągała w trakcie karmienia. Jak nie to laktator jak chyba Josie pisała. Mnie w pewnym momencie to pomogło. Laktacja ruszyła.

Kasiek współczuje nocki. I daj teraz popalic M. Niech odczuje. Takie to są własnie chłopy, ach:wściekła/y:

Andzia dobrze że u chłopców trochę lepiej. I też nocki współczuje.

Josie może się przekona do tego żłobka. Daj mu jeszcze chwilkę czasu. Jak nie będzie poprawy to faktycznie będziesz musiała to przemyśleć.

Niespodzianka widziałam w wiadomościach co się działo na wybrzeżu i jakie zniszczenia gdzieniegdzie są. Ale pomimo wszystko zazdroszczę widoków na morze.

A my zaraz wychodzimy na spacer. Piękne słońce aż w domu nie chce się siedzieć. A według prognoz wieczorem znowu ma zacząć lać wiec trzeba korzystać. U nas dzisiaj zapiekanka z makaronem, brokułami i kurczakiem. Ale znając życie Szymek znowu zaliczy rosół.

Pola a jak robisz biały barszcz? I czy Wojtuś też je?
Ja też bardzo lubię biały barszcz, jak i pozostali oprócz Sz., który nie chce oczywiście nawet spróbować.

Do góry