reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Macku sliczny suwaczek - jak samopoczucie?

Jest cos magicznego w tej dacie 1.01 co zmusilo mnie do malej mobilizacji ;-) Ograniczylam troche siedzenie przy kompie (wybaczcie), odkrylam nowe programy z cwiczeniami i wszyyystkie chce przetestowac (najlepiej na raz ;-)), odstawilam alko :)szok:-tzn. nie myslcie sobie, ze pilam codziennie, ale raz czy dwa razy w tyg zdarzalo sie piwko czy drin do filmu) i cwicze cierpliwosc (zawsze sie staralam nie krzyczec, ale nie zawsze wychodzilo :sorry:).Ciekawe na ile mi motywacji wystarczy :-p
Na szczęście coraz lepiej ;-)

Gratuluję moilizacji i życzę wytrwałości :tak:
na czerwcowkach 2014 jest klotnia raz na tydzien srednio, no juz mam powoli dosc, co chwile ktos sie obraza i ostentacyjnie odchodzi z forum po czym wraca i tak w kolko. jakies nietrafione to forum jest... chyba na majowki zaczne zagladac, bo szkoda czasu na czytanie
O co się kłócą?
Ja jakoś też nie bardzo mogę się wić na sierpniówki... :sorry:
Mam serdecznie dość. Pracy - tj sytuacji w niej. Dziś dostałam bure za wszystkich.
:-(
Nie będę się rozpisywać bo nie mam o czym, Niuśka robi się strasznie niedobra żadne mówienie i powtarzanie po 100 razy na nią nie działa, dziś spadła mi ze schodów na szczęście z niewielkiej wysokości ale wyła jak kojot, lata mi po narożniku i w ogóle nie ma zamiaru mnie słuchać tylko czekam kiedy mi z niego pierdyknie i będzie szpital !!!

Pojechałam dziś z nią po buty i wróciłam z pustymi rękoma po prostu nie da się tak robić zakupów, nie ma mowy o siedzeniu w wózku bo ona chce sama i to sama kończy się na tym, że ciągle muszę patrzeć gdzie ona jest, panie w tych sklepach miały dużo układania później bo ona musiała dotknąć każdego buta którego była w stanie dosięgnąć a do tego każdego kartonika na półce przewracała i otwierała
U nas ta sama historia... :confused2:

Maz mnie wyprowadzil z rownowagi dzis bo wczoraj jechalam autem do szczecina i dzis cos niby buczy i to na bank ja zepsulam!!! No tak ciekawe jak, wzielam srubokret podnioslam klape i postanowilam cos zepsuc, nosz kurrrr.... Auto sie psuje czasami helol!!!!
No przecież to jest oczywistya oczywistość, że tylko baby psują/obijają samochody :-p

reklama
Sylka - super, ze podroz taka bezproblemowa :-) Marnie tylko, ze w PL ze zdrowiem bylo srednio.

Aylin - szkoda, ze sie atmosfera psuje. Niestety to dosc czeste zjawisko, kiedy szefowstwo psy****e, bo pracownik chce isc na nalezny mu urlop :eek:

alijenka - grono zbuntowanych sie powieksza ;-) No i co robisz, jak tak 100 razy powtarzasz bez skutku? Nasz dzis probowal wejsc na akwarium i oczywiscie byla histeria, ze nie pozwalamy :eek: Co do przeciwbolowego - dalismy wczoraj, jak bylo ewidentnie widoczne, ze to od bolu zeba. Ale dzis w nocy nie bylam pewna o co mu chodzi i na ile go boli - dopiero rano zaczal gmerac palcami w buzi. Nie chce naduzywac, bo takie zeby moga sie wyzynac az 4 msc (tak bylo u nas poprzednio) :confused2:

Edit: to nie wulgaryzm, pisalam tylko o psychowaniu a mnie wykropkowalo :-p

Macku od wozkow sie zaczelo ze stokke burzujski-to juz sie ta od stokke obrazila i zaczela ze jedo okropny, i sie poobrazaly... Nosz przeciez o gustach sie nie dyskutuje
Potem ze ktoras narzeka ze ja ciagle boli i panikuje i psuje nastroj
Pozniej jakies klotnie o to kto ma byc moderatorem, moderatorka w stylu gkvip zostala ostatecznie zdjeta z pozycji ale tez w miedzyczasie 4 kolej e sie obrazily i poszly
A i oczywiscie o to ze o dupie maryni i obiadach gadamy zamiast o powaznych sprawach o_O
A teraz stare z mlodymi sie kloca ktore bardziej doswiadczone zyciowo i kolejne oburzone odchodza ostentacyjnie, no ja juz nie czytam bo szkoda nerwow na te *******y

A twoje sierpniowki jak tam macku?

Alijenka trzebnice mialam na mysli:) ty gdzies obok chyba, mrugnij mi swiatlem nastepnym razem:)

Ostatnia edycja:
Hejo

Asik - dzieki za zainteresowanie. Mati ok. Kaszle od czasu do czasu, zabkuje na całego, a te wymioty okazały sie na szczęście jednorazowe ufffffff

Alijenka pisalam pare dni temu, bunt dwulatka. Jak na razie my, aronia, macku i najwyrazniej ty tez najwyrazniej do grona dolaczasz:/
Pozdrawiam cie telepatycznie bo wlasnie dojezdzam do wrocka i minam twoja miejscowosc:*

Maz mnie wyprowadzil z rownowagi dzis bo wczoraj jechalam autem do szczecina i dzis cos niby buczy i to na bank ja zepsulam!!! No tak ciekawe jak, wzielam srubokret podnioslam klape i postanowilam cos zepsuc, nosz kurrrr.... Auto sie psuje czasami helol!!!!

Sylka witaj, super ze podroz bez problemow:)

Mati chyba tez zaczał wchodzic w ten okres. Wczoraj juz przeginał, cały czas jojczenie, płacz na kazde nie, no i adriana bije non stop. Jedzenie tez pzrestało mu smakować, wczoraj chetnie zjadł sucha bułke (poskubał) i pare łyzek rosolu i to M musiał udawać ze mu zjada, to wtedy chciał.

Sylka - no, nie było sie czego bac :-D tylko te choroby.....

Munka- milego szkolenia. To pierwszy z ilu, bo sie pogubiał na ile sie dostałaś ( zapisałąś)????

Macku, Josie - nasze forum jest super, dlatego inne nie spełniaja Waszych oczekiwań :-D

Aylin - nie daj sie. Ja ostatnio nawrzucałam kierowniczce ( serwer nier działał pół dnia) ze zero zainteresowania ze nie moge pracować, a potem to gada ze sie "Dziewczyny" nie wyrobiły :wściekła/y:

a propos pracy.... uciekam, bo sie nie wyrobię :-D:-p

Andzia dobrze ze to jednorazowe :)

Josie to moze jednak majowki :) jakbyscie mieli jakis problem z samochodem to zapraszam do mojego meza :p chyba ze wciaz macie na warancji robione to korzystajcie ile mozecie :)

Niespodzianka torba popakowana tylko mala wyjsc nie chce

u nas tez powolutku bunt ... wszystko na nie mimo ze chce cos tam zrobic ... to ciagle nenenenenenene ... ale na razie jeszcze slucha
jjaa wciaz 2w1

Ostatnia edycja:
Hej kobiałki

Maćku to na kiedy masz termin ????

aronia u nas piątki to już chyba z 2 miesiące się wyżynają, moja mała ma taką buzię w krostach że masakra !!!!!! po nocy jej znikają a w ciągu dnia jej się pokazują od tych rąk w buzi !!! no ja też nie daję codziennie przeciwbólowego ale jakby mi tak nie spała to zapewne bym dała

josie no to się tam na tych czerwcówkach dzieje, moja koleżanka tez ma się zalogować ale na lipcówki w końcu po wielu staraniach zaszła w ciążę.
No w Trzebnicy się tylko urodziłam ale nie lubię tego miasta, a ja mieszkam 10 km od Trzebnicy

i koniec bo mała mnie już tu wyprowadza z równowagi

sylka super, że podróż gładko minęła:) I witaj z powrotem!

alijenka
młoda w domu jeszcze grzeczna, ale na zakupy sama bez M z nią nie jadę, bo wygląda to dokładnie jak u was:D Co do jedzenia to spokojnie, nie zawsze tak to wygląda:p Za to na śniadania i kolacje mam monotonie! Moja miała teraz krostki pod nosem - multum małych od łapek w buzi, bo u nas górne trójki. Kupujesz inną byrkę?

josie to zasiadaj do majówek, poza tym ty nie miałaś terminu na maj - pogubiłam się?

andzia dobre wieści!

aga
dałaś tą flegaminę?

zaza co z tobą?

Witam :)
Kupiłam tą flegamine wczoraj i już po jednej dawce są efekty :)

Sylka oj wiem coś na temat powrotów- cięzkie są.

Kasienka oj widzę, ze małej dobrze teraz u mamusi.

Ja nie wiem też czy mojemu zęby idą czy nie, bo ręce non stop wpycha, ale jak próbowałam zerknąć to nic nie widać choć zaglądnąć mu w buzie do piątek łatwe nie jest :)

reklama
Asik no to pieknie :) Trzymam kciuki za szybkie i trwale rozstanie z pielucha. My nawet nie zaczelismy :zawstydzona/y: Siada czasem, ale nic nie produkuje - raczej kaze sobie ksiazke podac i czyta :-)

Kasiek alko nie odstawilam na zawsze :-p Jak bedzie okazja to sie napije ;-)
Jesli Pola lubi jajka to niech je - moj nie tknie. Poza tym nie wiem czy pisalam, ale w testach alergicznych wyszlo lekkie uczulenie na bialko.

Josie zawsze jak kobieta sie czegos dotknie (samochod, narzedzia, sprzet elektroniczny) to sie przez nia psuje :confused2: Nigdy samo z siebie, a juz na pewno nie z winy faceta :confused2:.
Nieciekawie na czerwcowkach, ale moze sie jeszcze sytuacja ustabilizuje jak niektore odejda, niektore przyjda... U nas tez czasami bywalo goraca :-pA jak Cie denerwuje czytanie to zmien, moze u majowek fajniej...

Aylin wspolczuje sytuacji w pracy. Zalozenie konta na goldenline nie zaszkodzi - moze cos fajnego sie trafi.

Aronia alez sajgon z dzieciem - cierpliwosci. Moze meliske pij i skoro na UU dalej to sie mlodemu udzieli ;-) Rosnie Wam maly eksplorator.

Aga zdrowka dla Antka. A jak potrzebujesz kopa motywacyjnego to Cie moge z cwiczen rozliczac ;-) Codziennie bede pytac na forum czy cwiczylas i bedzie glupio napisac, ze nie ;-)

Polaa wazne, ze sie starasz. Cierpliwosc jakos nigdy nie byla moja mocna strona wiec nie do 10 a do 20 licze ;-)

Sylka fajnie, ze jestescie zadowoleni z wyjazdu mimo choroby, no i dziekuje za sprawozdanie z podrozy. Oboje macie prawko czy tylko maz jechal?

Alijenka &&& za wytrwanie w postanowieniach i cierpliwosci w zwiazku z buntem. Taki okres niestety, ze dzieciaki daja popalic :/

Munka ten kurs to z Integracji Sensorycznej? Szkoda, ze mnie nie ma w Pl mialabym okazje Cie pomeczyc :-(

Macku no to dobrze. Pamietam, ze moje mdlosci przeszly jeden czy dwa dni po skonczeniu pierwszego trymestra...

Andzia oby ten kaszelek szybko przeszedl.

Kasiek moze jej opowiadaj o super zabawkach, ktore na nia czekaja ;-)

Ufff - odpisalam ;) Mlody standardowo wstal o 7, a ja sie nie moglam zwlec z wyrka i chyba z 10 min krzyczalam "juz ide, juz ide" :zawstydzona/y: Chyba sie nigdy nie przyzwyczaje do porannego wstawania.

Czy ktoras z Was jest informatykiem lub ma meza informatyka? Chcialam kupic lapka, ale potrzebuje porady. Mam trzy modele na oku i nie wiem, na ktory sie zdecydowac.

Do góry