reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

kasienka - a czemuz to Wasza choinka mialaby byc gorsza niz nasza? Nie, nie, nasza na pewno brzydsza :-p I sklada sie na to kilka czynnikow. Po pierwsze na gorze troche lysawa (dol ladny) a nie mamy anielskiego wlosia (dzis szukalam po sklepach i tez nie bylo) zeby przykryc. Po drugie miala byc wielkosci dziecia a jest wielkosci mnie - wiec brakuje ozdob. Po trzecie mala choinka miala byc w razie zbyt nachalnego ataku dziecia (czyt. kiedy zakazy nie dzialaja a nam sil brakuje odciagac go od drzewka) stawiana na szafce a taki wielkolud oczywiscie sie nie pomiesci - efekt: juz ja dziec poturbowal (probowal ciagnac przez pokoj :eek:). Po czwarte ozdoby niby dziecioopdorne ale juz dzieciowi sie udalo czesc popsuc (mimo pilnowania, przy wypakowywaniu): bombka odgryziona, lancuch (="kabel") poplatany, czubek zbity... Slowem: jeszcze nie ubrana a juz zmizerowana (plus do tego nie najpiekniejsza, bo kupowana na ostatnia chwile, kiedy wszystko przebrane). Nie wiem jakim cudem Wasze dzieci reaguja spokojnie na choinke. U nas jest cyrk od pierwszej sekundy. Podobno moj maz byl taki samy jako dziecko (ja bylam na tyle grzeczna, ze po dzis dzien mam ozdoby choinkowe z mojego dziecinstwa) :confused2:

reklama
Z rana wstaje i biorę się za robotę bo się nie wyrobie inaczej.

Aronia oj chyba brak Wam konsekwencji w zakazach dla dziecia. One to czują i wykorzystują. A nie ma innej metody na nieposłuszeństwo.

U nas nie licząc tej stluczonej bombki piłką (w życiu się nie spodziewałam że o piłce sobie Sz przypomni) nie jest źle. Choinki nie dotyka bo mu tatuś na wstępie pokazał że ona kluje. Na lampki tylko paluszkiem pokazuje. No i lize gałązki..... To też mu tatuś zademonstrował a on powtórzy po nim wszystko!

Kochane pewno już nie zairze więc już teraz życzę Wam i Waszym bliskim spokojnych i pogodnych Świąt!!!

Lawiny radości,
potopu miłości,
lampek migania,
kolęd śpiewania.
Prezentów bez liku,
wiele kolędników
oraz Sylwestra do rana
z lampką szampana!
Wesołych Świąt!

images

Prezenty zapakowane, ciasto na szarlotkę w zamrażalce idę robić pierniki i miodownik:) Na szczęście nie muszę robić żadnych wigilijnych potraw, bo tym zajmuję się mama:D

Choinka jak stała tak stoi, P sama 'wieszała' swoje drewniane ozdoby dołem, więc jest dumna i nie tyka:)

A i kupiłam w promocji w Tesco przepiękny czerwony kombinezon Minnie. No nie mogłam mu się oprzeć:ppp

Aga było brać tą kurtalkę!:p

Aylin piękne zakupy! Ja przeciwniczką różu dla dzieci nie jestem, bo małe dziewczynki wyglądają w nich ślicznie i słodko. Gorzej jak zobaczę na ulicy laskę całą na różowo, ala Dodzia to parskam ze śmiechu:D Polce staram się kupować uniwersalne kolory, ale jak widzę coś pięknego różowego to biorę:) Bez przesady, przecież to dla dzieci, a one same lubią róż:p A i mega mocne kciuki za koleżanki dzidziusia &&&&& Oby wszystko dobrze się skończyło i maluszek wytrzyma jeszcze parę miesięcy!

Josie ja też mam kalisraki dla P - używam jako spodenki do spania:p M kupił kiedyś w lumpku za grosze.

Coś jeszcze o czymś tam miałam, ale zapomniałam:D

To jeszcze raz Wesołych Świąt laski...u nas niebo błękitne, słońce świeci a na termometrze 8C!

Ostatnia edycja:
Zyczenia w sam raz dla maluchow i ich rodzicow:

[SUP]Zdrowia, szczęścia, pomyślności,
nie połykajcie z karpia ości,
nie jedzcie bombek, nie palcie siana,
jedzcie pierogi, lepcie bałwana,
a w sylwestra -
[/SUP]
[SUP]śpijcie do rana!
[/SUP]

:-D:-D:-D

A tu specjalnie dla Munki zdjecie naszej choinki: