reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

kamila czemu tak mocno sie nastawiasz na dziewczynke???
ja mam 2chłopcow i jesli bedzie 3 to bedzie 3!!! nie nastawiam sie zeby nie było rozczarowania a co sie urodzi to bedzie moje!!!!;-)

nie mysl o swietach w ten sposób, pokaz swoim maluchom ze moga byc magiczne, choinka, upominki dla wszystkich chocby drobiazgi ale dla wszystkich, kolacja , koledy... dla dzieci!

objawy mijaja bo juz pracuje łozysko:tak:

ide powtorze test z sody, tylko mysle w co siknąć;-)

a ja z pt na sob przezyłam piekło, bol zołądka taki ze mna rzucało takie skurcze ze wylezec nie mogłam, sob dramat myslałam, ze pierwszy raz zwymiotuje.. a okazało sie ze panuje jelitowka. i to podobniez straszna, ze ludzie na zakaznym laduja:szok:
Hm czemu nastawiam się na dziewczynkę? Niewiem - moj bląd - może dlatego, że chciała bym mieć parkę:) Sama mam brata i wiem że fajnie jest jak ma sie starszego 2 lata brata :) No ale jak wiadomo to wszystko w rękach losu jak ma byc chłopak to i tak będzie:) A kochać będę tak samo :p

Hej Dziewczyny:)
Melduje sie po kilku dniach nieobecnosci. (a wlasciwie MELDUJEMY SIE:tak:) hihi
Po dwoch dniach od pierwszej wizyty w szpitalu, wyskoczyla mi na brzuchu,na buzi..straszna wysypka..do dzis mam brzuch w czerwonych plamach( na dodatek wszystko strasznie swedzi..:() w piatek bylismy z mezem u gp, i powiedziala nam ze to jakies uczulenie raczej,ale zebym w poniedzialek przyszla znowu to zrobia badania.. no ale jak widac do poniedzialku nie wytrzymalam. w piatek pod wieczor mialam lekkie plamienia (doslownie leciutkie) , ale maz przypomnial mi ze jak ostatnio bylismy w klinice, ginekolozka powiedziala ze takie moga sie pojawiac,wiec nie panikowalam , rano niestety obudzilam sie z jeszcze wieksza i jeszcze bardziej swedzaca wysypka, no i postanowilismy jechac na izbe przyjec. ( strasznie sie balam bo po pierwsze jak dla mnie wygladalo to na rozyczke , a po drugie w poprzedniej ciazy mialam cholestaze) rozyczke przechorowalam jako dziecko,potem bylam szczepiona,ale mimo wszystko jakis tam strach jest..na cholestaze raczej tez jeszcze za wczesnie....no ale tak naprawde nigdy nic nie wiadomo.. na izbie spedzilismy pol dnia,zalozyli mi welfron,pobrali krew.. no i z 3 h czekalismy na wyniki. wszystkie wyszly ok,takze puscili Nas do domku :) najgorsze jest to ze nie daja tych wynikow do reki,i nie mam nawet pojecia na co mi je robili.. no ale nic:) wazne ze wszystko jest wporzadku :)

jest jeszcze cos czym chcialabym sie pochwalic :) 2 grudnia zaczelam odczuwac Moje bobaski,nie sa to jeszcze ciagle ruchy ale czuje jak mi sie tam kreca w srodeczku:) i jak do tej pory czuje to codziennie:) dzis w nocy jak sie obudzilam poczulam piewsze kopniecia puknelam w brzuch i ktores z maluchow odpowiedzialo :)
mam przeczucie ze lada dzien zaczna niezle buszowac, tym bardziej ze z Kubusiem mialam tak samo:) ,no ale poczekamy zobaczymy:)
Ale super że już czujesz ruchy to pewnie dlatego że z bliźniakami się wcześnie czuje? Czy się mylę?:p Ja mam nadzieje że też lada chwila i poczuję... :p Pięne uczucie... jeszcze ze 2 tygodnie pewnie.. :p ale szybko zleci ;p

reklama
asiia
ale wspaniale!
mi się też już kilka razy coś roiło ale to jeszcze nie to, moje małe ma dopiero 4 cm więc jeszcze trochę muszę poczekać

miki
super! gratuluję i cieszę się, że ostatnio same dobre informacje, oby tak do końca już zostało

polaa
ja wczoraj miałam to samo i dziś do południa i też się cieszę, że jest ktoś kto mi się małym zajmie, ja akurat u mamy jestem

Jak to jest z tym 1 trymestrem, u mnie we wtorek mija równo 12 tygodni i czy w środę zaczynam już 2 trymestr??

Mój Maks na pytanie jak będzie nazywać się siostrzyczka mówi :Izabella
A na pytanie jak będzie nazywał się braciszek mówi : też Izabella :-D

Hejka
ja gdzieś znalazłam taki post z różnymi interpretacjami i tak spisałam sobie dwie z nich:
Pierwsza opcja ******* Druga opcja
0-4,5 tydz. 1 miesiąc lub 1-4 tydz
4,5-9 tydz. 2 miesiąc lub 5-8 tydz
9-13,5 tydz. 3 miesiąc lub 9-13tydz
13,5-18tydz 4 miesiąc lub 14-17tydz
18-22,5tydz 5 miesiąc lub 18-22tydz
22,5-27tydz 6 miesiąc lub 23-27tydz
27-31,5tydz 7 miesiąc lub 28-31tydz
31,5-36tydz 8 miesiąc lub 32-35tydz
36-40 tydz 9 miesiąc lub 36-40tydz.

Ostatnia edycja:
Witam, ja weekend spędziłam u swojego :) walczymy co zmienić u niego w mieszkaniu i widze, ze z kazdej strony beda musialy byc duzeeee kompromisy:szok: generalnie milo :) on gotuje- szykuje podaje pod nos, a wieczorem wspólny filmik :) do sielankowej atmosfery brakowało tylko lampki wina:)

Kamila przykre, ale jak dziewczyny piszą ubierzcie choinkę, jak nie ma to gałązki jako imitacja choinki, wiem jak wzeszłym roku mój 2letni siostrzeniec przeżywał już święta :)

Dorka Najlepsze życzenia :) fajne koleżanki :)

Oczywiście gratuluje wszystkim udanych wizyt :)

Hm czemu nastawiam się na dziewczynkę? Niewiem - moj bląd - może dlatego, że chciała bym mieć parkę:) Sama mam brata i wiem że fajnie jest jak ma sie starszego 2 lata brata :) No ale jak wiadomo to wszystko w rękach losu jak ma byc chłopak to i tak będzie:) A kochać będę tak samo :p

Ale super że już czujesz ruchy to pewnie dlatego że z bliźniakami się wcześnie czuje? Czy się mylę?:p Ja mam nadzieje że też lada chwila i poczuję... :p Pięne uczucie... jeszcze ze 2 tygodnie pewnie.. :p ale szybko zleci ;p

nie mam pojecia,to nie sa juz takie ruchy dokladne, czuje je od srodka (zapewne wiesz o co chodzi,bo juz masz za soba pierwsza ciaze )mam wrazenie ze dzieciaczki niezle sie tam kreca, rzeczywiscie jest to dla mnie odczuwalne szczegolnie na lezaco,ale nie tylko.Maz niestety jeszcze nie wyczuwa,mimo ze chce i to bardzo,co chwile przyklada rece:) ,ale wydaje mi sie ze lada dzien dostanie porzadnego kopniaka ,a nawet dwa:)
Z Kuba pierwsze ruchy odczulam w 17 tyg.jak bylam teraz w szpitalu to babeczka powiedziala ze wyczuwa sie je tak 17,18 tydz a czesto nawet pozniej. przy kolejnych ciazach ponoc jest to szybciej. moze przy blizniaczej tez ..

a tutaj cos co moze pomoze Wam to zrozumiec:p bo niewiem jak to wytlumaczyc :) hihi

Pierwsze ruchy są bardzo delikatne i nikt poza tobą na pewno ich nie wyczuje. Z czasem jednak kopniaki staną się mocniejsze, aż w końcu w trzecim trymestrze będzie je można nie tylko wyczuć dłonią, ale nawet zobaczyć gołym okiem (brzuch faluje, "przeciąga się" i wypina).

Hejka

Nie odzywałam się przez chwile bo jakoś mi czasu brakoało a co u mnie w piątek byłam na usg genetycznym z maluchami wszystko w porządku zdjątka wrzuciłam na odpowiedni wątek tkże mozecie patrzyć
biggrin.gif

widze ze tylko My dwie tutaj z bliznietami
yes2.gif
Ty masz dwojajowa czy jednojajowa ciaze ? jak brzusio ?? :)

Witajcie,

dorota super, że wieczór udany
yes2.gif
i Wszystkiego Naajlepszego z okazji urodzinek
wink2.gif

Kamila przykro mi, że święta tak Ci się kojarzą
unhappy.gif
Ale możesz to zmienić i zupełnie inaczej spędzać je ze swoją najbliższą rodzinką
yes2.gif

asiia dobrze, że wszystko w porządku
yes2.gif
i super, że ruchy już czujesz
wink2.gif
moj synek to też Kubuś
biggrin.gif

a ja jestem dzisiaj nie do życia
no.gif
unhappy.gif
nic mi się nie chce, pół dnia przelezałam w łóżku
embarrassed.gif
dobrze, że jest mąż i się Młodym zajmuje
yes2.gif
a no
yes2.gif
i na dodatek Twoj tylko miesiac mlodszy :)) hihi Moj jest z 1 pazdziernika :)
strasznie duzo Kubusiow sie narodzilo w tym czasie
yes2.gif

Ostatnia edycja:
Co do pierwszych ruchów to dla mnie zdecydowanie jest to identyczne uczucie jak bączek przesuwający się po jelitku, ta sama delikatność :)
co dzień się koncentruję na brzuchu w wieczornej ciszy ale nic. Za wcześnie jeszcze.

Co do pierwszych ruchów to dla mnie zdecydowanie jest to identyczne uczucie jak bączek przesuwający się po jelitku, ta sama delikatność :)
co dzień się koncentruję na brzuchu w wieczornej ciszy ale nic. Za wcześnie jeszcze.

u mnie w wieczornej ciszy zaczynaja wariowac :) hihi chyba bede miala dwoch bokserow w domu :)
no ale Kubus to nawet spac mi w nocy nie dawal tak sie ruszal ciagle :) tylko rece i nozki sie co chwila pojawialy :p ,wiec nie ma sie co dziwic ze teraz z ta dwojka pewnie bedzie identycznie :tak:

Witam Was laseczki. Cieszę się, że już możecie się pochwalić swoimi brzuszkami i zdjęciami maluszków. Wszystkie co do jednego są prześliczne.! No a jak się już pojawiają pierwsze ruchy to lada moment będą się sypać wieści o kopniakach od środka :)

Nie chcę Was zasmucać tym, że dziś minął miesiąc odkąd straciliśmy Aniołka, ale powiedzieć Wam, że jutro lecę po test do apteki... ! Bo owu miałam koło 15 listopada a okresu nadal ani śladu. Powinnam 30.11 dostać. No i nie chcę jeszcze zapeszać. Ale skoro lekarz dał nam zielone światełko to na co miałam czekać... Tylko mam małe wyrzuty, że może odrobinę za szybko... No nic, jutro będę wiedziała, więc trzyajcie kciukiska! :)

I życzę Wam zdrówka i żeby te Wasze mdłochy i wszystkie inne objawy już sobie poszły ... :)

reklama
Witam Was laseczki. Cieszę się, że już możecie się pochwalić swoimi brzuszkami i zdjęciami maluszków. Wszystkie co do jednego są prześliczne.! No a jak się już pojawiają pierwsze ruchy to lada moment będą się sypać wieści o kopniakach od środka :)

Nie chcę Was zasmucać tym, że dziś minął miesiąc odkąd straciliśmy Aniołka, ale powiedzieć Wam, że jutro lecę po test do apteki... ! Bo owu miałam koło 15 listopada a okresu nadal ani śladu. Powinnam 30.11 dostać. No i nie chcę jeszcze zapeszać. Ale skoro lekarz dał nam zielone światełko to na co miałam czekać... Tylko mam małe wyrzuty, że może odrobinę za szybko... No nic, jutro będę wiedziała, więc trzyajcie kciukiska! :)

I życzę Wam zdrówka i żeby te Wasze mdłochy i wszystkie inne objawy już sobie poszły ... :)

no ja bede trzymac zacisniete kciuki cala noc ,i daj koniecznie znac rano co i jak :):)

uciekam spacdziewczeta (bo Maz krzyczy ;p ) buziaki i slodkich snow wszystkim!!!

Do góry