reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Młoda pospała pięknie do 8.00, a do 9.00 ja w łóżku przetrzymaliśmy (oczywiście za pomocą bajek świnka Peppa):D

muńka
joj oby nie, nie znam się na tym i nie wiem czy u tak małych dzieci opryszczka też wychodzi na wardze czy może przebiega inaczej? Daj znać jak Gosiaczek!

aylin buhahaha ale bym się zrobiła. Poszłabym w pn z awanturą, że towaru z gazetki nie mają:D

sunshine młoda wymiata! Dosłownie!!! Podziwiam i nie mogę się nadziwić:)

iwon
no no nie zauważyłam, że ty tyłek z Chodakowską ćwiczysz - wow wow wow i szacun:) Ja należę do tych strasznie leniwych osób:/

reklama
Munka u nas też gorączka i strasznie kaszle. Ja czekam czy coś się rozwinie czy przeziębienie tylko.
Sunshine - widxislam zdjęcia na fb. Fajnie wam ;) moja pewnie chciałaby z karocy wysiąść po drodze

Byłam wczoraj u koleżanki jej 8 letnia córka miała 3 dni gorączkę a potem doszła -wysypka. Koleżanka w panice. a to ewidentna trzydniowka. Pierwszy raz słyszę że i 8 latki

Hejo :-)

Wczoraj mieliśmy gości, trochę popiwkowałam i dzisiaj lekki zgon :sorry2:
Julo lepiej, ciągle jeszcze mu gile lecą, ale nie ma tempki, no i najważniejsze - humorek ma dobry i nocki nienajgorsze :)

Baby ja tam zgadzam się z zazą jeśli chodzi o ketchup. Za dużo tam nieciekawych składników, nawet w tych które są bez konserwantów. Przeczytajce skład :sorry2: Lepiej zrobić ketchup czy majonez samemu, ja robię od lat. Nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam jakieś sklepowe smarowidła, sosy, jak czytam sklad, to mnie odrzuca :no: Tak samo nie używam kostek rosołowych :sorry2:

Kasiek dzięki, staram się ćwiczyć z ewką regularnie, bo naprawdę wiele mi to daje. Po prostu lepsze samopoczucie, ciało też bardziej jędrne :-p Czasem odpuszczam, np. jak mamy gości, ale generalnie staram się ćwiczyć tak 5-6 razy w tyg.

Własnie na DDTVN leci program z nią - będą metamorfozy na oczach widzów. Fajnie :)

Zaza Ty w soboty pracujesz??

Muńka
i jak mała? Oby się nic chorobowego nie kroiło!

hej kobiałki

no i znowu nocka cała dla mnie :-):-) ani jednej pobudki za to dziś od rana mam już dość :-( mała jest nie do ogarnięcia chyba muszę ją puszczać na wybieg jakiś rano aby się wyszalała bo inaczej idzie oszaleć

kasiek śliczny kombinezon
a co do chorowania i takie tam to Ty przecież zdrowa baba jesteś ani nie chorujesz ani nie masz problemów z zębami także tylko chylić czoła, jesteś jedyną osobą jaka znam która nie choruje od tylu lat, nie wiem na czym Ty byłaś chowana

josie też twierdzę że ta piosenka to porażka i aż nerwicy wczoraj dostawałam jak ją musiałam w kółko puszczać

Muńka pochwal się sukienką !!!!!!!!
i jak G ??? lepiej dziś ??????

Aga jak przygotowania do dzisiejszego obiadu ?????????????

aronia wracaj i nie marudź !!!!!

Aylin toż to Ty zadymiara :-D:-D

Sunshine spróbuj sobie frytek z majonezem zobaczysz jakie dobre :-):-):-)

Iwon zdrówka dla Julka i dobrze że już o wiele lepiej :-D:-D, a co do keczupu to w składnie masz koncentrat pomidorowy, sól, ocet, cukier, przyprawy co nie używasz tych składników ??? jedyne co można się przyczepić to do skrobi modyfikowanej która znajduje się w niektórych keczupach, kostek rosołowych też nie używam, a sosów kupnych też nie używam bo to sama chemia

Iwon, a jakie sosy robisz? Ja póki co ketchup i majonez i ... przekłądam do butelek po ketchupie i do słoika po majonezie bo mi się idealnie w lodówce mieści hahahaha
nie ma to jak Thermomix ;]
a wczoraj mąż zrobił kawowy ajerkoniak, pycha!!! kukułkowy już dawno zniknął w naszych brzuchach hahahahaha

rysica mąż zrobił ajerkoniak...ale ci dobrze!!!

alijenka od urodzenia na mm Bebiko byłam:D A od 4-miesiąca wciągałam kasze na zwykłym mleku prosto od krowy, bo takowe były u babci hodowane:p

iwon boscheeeeeeeeeee aaaaaaaaa!!! Jak ty to robisz, dzieci i czas na Chodakowską! No jak? Dziewczyno nie dość, żeś piękna to jeszcze jędrna:p Podziwiam i wstyd mi za siebie:/

aylin u sąsiadki była najpierw gorączka 2-3dni, a dopiero potem małą wysypało wszędzie. I okazało się, że szkarlatyna. Z tym, że ona lekko kaszlała i miała czerwone gardło.

Ostatnia edycja:
kasiekz, właściwie mąż tylko składniki wlał/wsypał i ustawił temperaturę i obroty, resztę zrobił Thermomix, jak mąż siedział przy kompie hahahaha ;P

mam kilka nowych zdjęć w galerii (pod postem w suwaczku :p) jakby ktoś coś ;)

Hejka!

Gabi nadal gorączkuje i to dość wysoko (39).
Byliśmy u lekarza, bo ze względu na to moje podejrzenie opryszczki nie chciałam czekać. Jama ustna oki (przy opryszczce u dzieci to tam jest największe zamieszanie podobno), no ale wiadomo, że to może być w fazie rozwoju. Oskrzelowo też czysto. Także zbijamy temperaturę i czekamy na rozwój wydarzeń. Mam nadzieję, że to po prostu 3-dniówka!!!!
Oczywiście termometr elektro pokazywał 37,5, a rtęciowy 38,8 :no: czułam, że elektro cośściemnia...

Pierwszy raz G tak chora :sorry2:

Tia...thermomix - chciałabym, ale póki co funduszy brak na taki jednorazowy wydatek :-)

Ostatnia edycja:
Ja tylko tak wpadlam, bo mnie wywolano do tablicy, na powrot pelna para sie nie nastawialam :zawstydzona/y:

A moze kiedys wieczorkiem trzepniemy sobie telekonferencje na skypie? ;-)Moj monsz takie odczynia w pracy - nawijaja w grupie po 3-12, zalezy jak sie zbiora. Kamerka w ruch (mozna i bez ale z weselej i dzieci moga zagladac :tak:) i gadamy za friko. Dla tych ciekawskich, jak wygladam i czy nie jestem starym dziadem :-) Poza tym ma te zalete, ze gada sie, z kim sie chce, postronni sie nie wmieszaja ;-)Polaczenie z Bialorusia bylo pierwsza klasa, jakbysmy siedzialy obok siebie. Musze jeszcze wyprobowac Holandie, bo mi psiapsiola od roku suzy glowe o skype'a. A potem mozna wio na Polske ;-)Ja skype'a nie lubie, bo to uzalezniajacy pozeracz czasu. A tak poza tym to same zalety :-p

Moj monsz + wszyscy jego znajomi i rodzina wsuwaja frytki z majonezem. On sie dziwil, ze mozna bez. Takze co region, to swoje zwyczaje :-D

reklama
Iwon ja nie wiem na jakie ketchupy trafiałas ale w tym który obecnie kupuje nie ma nic czego sama bym do jego zrobienia nie uzyła
2013-05-24-20-45-42.jpg

Iwon, a jakie sosy robisz? Ja póki co ketchup i majonez i ... przekłądam do butelek po ketchupie i do słoika po majonezie bo mi się idealnie w lodówce mieści hahahaha
nie ma to jak Thermomix ;]
a wczoraj mąż zrobił kawowy ajerkoniak, pycha!!! kukułkowy już dawno zniknął w naszych brzuchach hahahahaha

ja majonez jak juz robie to blenderem - od razu w sloiku po majonezie - tylko mieszadlo mam do mycia :)

r

aylin u sąsiadki była najpierw gorączka 2-3dni, a dopiero potem małą wysypało wszędzie. I okazało się, że szkarlatyna. Z tym, że ona lekko kaszlała i miała czerwone gardło.

własnie u niej tylko gorączka i wysypka która juz zeszła. Typowa trzydniówka

Mloda kaszle jak stary gruźlik. Zobacze - jak nie zelzeje do jutra to do pediatry lece

Załączniki

• 2013-05-24-20-45-42.jpg
    2013-05-24-20-45-42.jpg
    40,3 KB · Wyświetleń: 62
Do góry