reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witajcie niebylo mine dlugo. Ktora z was choruje na hashimoto ? Jak sobie radzicie ? Jaka dieta? Moja siorka wlasnie sie dowiedziala ze to ma . Chcialaby sie skontaktowac z wami jest z Warszawy I dowiedziec sie o tej chorobie od kogos kto choruje. Pisz Cie na priv. Dziekuje

reklama
Pierwsza :-p

jak zwykle w sobotę w pracy... u nas w firmie setki za sobotę wypłacają raz na 4 miesiące, więc jak w tak dalej pójdzie to w grudniu dostanę podwójną wypłatę:-D

a w ogóle to wpadłam tu wkleić zdjęcia torcika mojej roboty
1235389_646815135371284_1108711625_n.jpg1381513_646814835371314_1723940099_n.jpg

hej

chociaz dzis z niania zgodnie stwierdzilismy ze cos mu polikow przybylo. jest nadzieja :tak:

no i tym optymistycznym akcentem zegnam sie i ide spac
ech więcej Jasiowych policzków, oznacza jeszcze śliczniejsze dołeczki;-) Josie wiesz, że jak będę miała córeczkę to Jasio nie będzie miał żadnego wyboru?:-p

Zaza- mój M tez 30tke świetował z kumplami ale w barze.
No i Ty samotna i ja samotna - musimy coś pomysleć
ja swojego tez chciałam do baru wysłać, ale jego koledzy to w większości domatorzy z przymusu (czyt. mają żony), a D to taki odludek, że jemu pasowało w domu... mi trochę mniej, bo się nagotowałam;-)

a z tą samotnością to koniecznie coś musimy zrobić:rofl2:

Załączniki

• 1235389_646815135371284_1108711625_n.jpg
    1235389_646815135371284_1108711625_n.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 63
  • 1381513_646814835371314_1723940099_n.jpg
    1381513_646814835371314_1723940099_n.jpg
    9,5 KB · Wyświetleń: 65
Hej
Zaza fajny tort:-)

G ma katar jak stąd do łodzi... takie pół rzadkie utrudniające oddychanie, szczególnie, gdy nie potrafi wysmarkac nosa:-( pół nocy pobudki bo dusi:-( rano przy kichnieciu jakas kula glutow jej wyleciała... normalnie miałam odruch wymiotny. Czyszczenie frida nie ma sensu bo płacze i jeszcze więcej glutow produkuje. Katarek też ją odrzuca:-( ehh ... trzeba będzie do lekarza. Co podajecie na taki katar?
U nas inhalacja coś działała plus w nocy usypiala przy dźwięku maszyny;-)
Teraz wietrzy się na spacerze z tatą ...

hej dziołchy :-):-)

u mnie nocka troszkę lepsza choć mała się obudziła i płakała ale trwało to sekund pięć :-D

niestety mamy stan podgorączkowy najprawdopodobniej powstały po szczepieniu dzieć waży 10,200 :-) a dziś mieliśmy iść się wyluzować do mojej kuzynki na urodziny noooo i co jak zawsze matka może gdzieś wyjść to musi się coś dziać :-:)-:)-:)-(
a i pytałam pediatry o tą dziurkę w mostku, mam to obserwować podawać oprócz tranu wit D i jeżeli nie będzie się to powiększać to tak już zostanie a jak będzie to będziemy interweniować

kasiek nie nie zmieniłam image tylko musiałam iść się farbnąć, trzeba jakoś wyglądać w piątek na cmentarzu co nie ????? !!!! oczywiście żart bo nie przykładam wagi do tego jak wyglądam w dzień 1 listopada dla mnie to bardzo emocjonujący dzień i myślę tylko o tym aby iść i pobyć z mamą , przecież jak zawsze tam rewia mody i wielkie obgadywanie :szok::szok::szok:, noooooo a zresztą już miałam siwe włosy i wypadało je ukryć

andzia mojej małej tak wychodziły czwórki i trójki 8 zębów na raz

MsMickey Wy też się często spotykacie chyba częściej niż my :-):-)

Rysica no właśnie strasznie te żłobkowe dzieci chorują :-:)-:)-(, mojej sąsiadki syn to non top chory teraz ma anginę on jest tydzień w żłobku i 3 tygodnie jest chory i tak w kółko

asik zdążyłyśmy na to szczepienie dlatego tak niespodziewanie zniknęłam i odrazu wzięłam receptę na meningo, pediatra dała mi receptę na jakąś najnowszą szczepionkę Nimenrix "Szczepionka Nimenrixpomaga chronić przed czterema serogrupami meningokoków - Neisseria meningitidis (A, C, W-135 oraz Y), które powodują zapalenie opon mózgowo rdzeniowych i posocznicę"

katrina właśnie wiem że z tymi zębami tak jest ale u mojej małej jak narazie nie widać nic co by wskazywało na wychodzenie piątek albo ja poprostu nie widzę, ale wczoraj pediatra też nic nie mówiła aby jej tam coś szło

Kasienka ja ostatnio mam to samo z małą że do południa jest super a popołudniu to sobie włosy z głowy drę :-:)-(

aronia zdrówka !!!!

Muńka Ty i to Twoje gotowania ehhhhhhh mniam mniam mniam mniam mniam :-D:-D:-D:-D:-D

zaza tort do wódki jak najbardziej smakuje !!!!!!!!!! najlepsze do wódki jest słodkie bo alkohol niszczy nam cukier w organizmie i takie doładowanie w formie tortu jest bardzo dobre, a najlepsza to jest glukoza taka co w kroplówkach jest :-):-):-)

asik to uzależnienie uzależnienie !!!!!!!!!!!!!! hahaha i co świeży chlebek zakupiony czy zasnęłaś ?????????

kasiek z tym wpadaniem do Was spoko tylko wiecie najgorsze jest to że mieszkacie na drugich końcach Wrocka :-D:-D, a jak mam wsiąść z małą sama do auta i jechać tyle czasu to jestem już na samą myśl chora :-:)-:)-(, chociaż do Ciebie mam lepszy dojazd niż do Agi chociaż do Ciebie jest dalej :-)

zaza ale torcik mniamuśny !!!!!!!!!!!!!!!!

MsMickey zdróweczka !!!!

no to mała pospała 30 min :-:)-:)-:)-(, ehhhh to będę miała dziś dzień :szok::szok::szok:

Hej hej

Bosche, młody ma dziś paskudny humorek:no: wystarczy powiedzieć 'nie' a już wyje, chce pić- dostaje, zrobi łyka i wyje... oszaleje. Teraz bawi się z O. u niej w pokoju to chwila spokoju

Andzia niestety nie poszłam po chlebek bo nie chciało mi się ubierać. Ale jak wynajmowaliśmy mieszkanie właśnie od piekarni to prawie co noc byłam bo miałam dosłownie 5 kroków (drzwi do mnie i piekarni były w jednym podwórku) a teraz tak z 5 minut spacerkiem ale już się nie chce

Sunshine wyszalej sie z siostrą;-)

Witajcie niebylo mine dlugo. Ktora z was choruje na hashimoto ? Jak sobie radzicie ? Jaka dieta? Moja siorka wlasnie sie dowiedziala ze to ma . Chcialaby sie skontaktowac z wami jest z Warszawy I dowiedziec sie o tej chorobie od kogos kto choruje. Pisz Cie na priv. Dziekuje
niestety nie pomogę, zresztą pierwszy raz słyszę o takiej chorobie

Zaza torcik apetycznie wygląda:tak:

MsMickey Damian ma identycznie z katarem, aż go dusi:no: My co chwile czyścimy, psikamy wodą morską i Nasivinem a na bluzeczkę czy poduszkę daje 2 kropelki Olbasu żeby lepiej mu się oddychało

edek
Alijenka
szkoda, że młoda dostała tempkę, może do wieczora przejdzie.
Nie chciało mi sie iść... a chlebek prosto z pieca mam za darmo bo znajomy tam pracuje

Ostatnia edycja:
Witam, dziecko śpi (ciekawe kiedy pójdzie na noc spać), kolacja w piekarniku i czekamy na babcię :)
My dziś byliśmy odwiedzić ciocię w szpitalu, a raczej pospacerować z nią na około szpitala, a potem na działce.
Na działce dużo nie zrobiłam, bo oczywiście wszyscy coś palili i tak śmierdziało, ze uciekałam z młodym tylko babcia została :D

kasiek z tym wpadaniem do Was spoko tylko wiecie najgorsze jest to że mieszkacie na drugich końcach Wrocka :-D:-D, a jak mam wsiąść z małą sama do auta i jechać tyle czasu to jestem już na samą myśl chora :-:)-:)-(, chociaż do Ciebie mam lepszy dojazd niż do Agi chociaż do Ciebie jest dalej :-)
To nie myśl tylko pakuj małą do auta i ruszaj :p i nie martw się do mnie też niebawem czeka Cię wycieczka ;)
Mam nadzieje, ze Nataszka ma chwilową temperaturę poszczepienną.

Zdrówka dla małych zasmarkańców!!!

Sunshine oj zazdroszczę Ci odwiedzin siostry, bawcie się dobrze!!

Zaza widzę, ze się ostro wzięłaś za wypieki :p

No i jest temperatura... 37.7 i podałam nuro. Ja pierdziu... mnie zaczęło drapac w gardle, Pete podziebiony ... no masakra...

Muńka jak impra?

Asik współczuję marudy &&&

Faktycznie, dość często spotykamy się z M;-) Dziewczyny się lubią, to i my jakoś się stolerujemy :p

Tak mi szkoda tej mojej zagilonej robalinii ...
je mało dziś za to pije non stop ...

Muńka moze najlepiej najpierw smoka przebic ? :) tak zeby zaczelo powietrze w nim uciekac jak cycka ... potem zaczac obcinac co 2/3 dni o 1-2 mm :) dacie rade byle nie drastycznie

Zaza super torcik ... a jak zrobilas to niebieskie ?

MsMickey moj tez przy ostatnim katarze strasznie nie chcial odciagania na poczatku katarkiem... a pozniej jak zobaczyl ze mu lzej sie oddycha to sam przynosil zeby mu wyciagnac ... moze z katarkiem sie nie poddawaj bo to jednak najlepszy sposob zeby jakos to wyczyscic ... no i sposoby to nasivin teraz dla dzieci miedzy 1a 6 rokiem. bo inne rzeczy to na recepte beda ... odciaganie woda morska...jakis olejek z sosny, albo olbas na poduszke ... niestety takie sposoby bez lekarza ... no i zdrowka dla Gosiaczka,

Alijenka oby ta dziurka nie rosla ... no i zeby temp spadla szybko ... piekna waga :) nie strasz z tymi popoludniami ... mam nadzieje ze to pojedynczy wybryk :( i jaki dzis dzionek po krotkiej drzemce

Asik chyba od mojego mu przeszlo, zdrowka tez dla Damianka

Andzia nam wychodzilo naraz po 4 zeby

Aga smacznego :)

ja dzis odpoczywalam ... caly dzien Nikosiem babcia sie zajmowala ... teraz maz ... o rany jak mi dobrze ... no i dostal dzisiaj na katar Aerius ... lek antyhistaminowy bo ten katar nic a nic nam nie przechodzi tak go laplo ze maakra ... ucho ok gardlo ok a katar jak byl tak jest :|

Ostatnia edycja:
dziewczyny dzionek masakra, właśnie ją położyłam spać nawet połowę mleka nie zjadła, ale dobrze że już się skończył i oby noc była spokojna
zrobiłam małej przemeblowanie w pokoju, K złożył łóżeczko drewniane i wstawiliśmy turystyczne no i zmieniliśmy jej miejsce gdzie łóżeczko stoi miejmy nadzieję że ten kąt będzie lepszy, tylko teraz się zastanawiam czy to odpowiedni moment na takie zmiany przy jej dzisiejszej temp.

Kasienka mam nadzieję że nie będzie rosła bo do tego wszystkiego mała ma jeden policzek większy i też mnie to martwi w ogóle prawą stronę ma inną nawet tłuszczyk pod pachami inaczej jej się układa :-):-):-)

Sunshine miłych chwil z siostrą !!!!

Aga mam też taką nadzieję że to poszczepienne :szok::szok:

dziewczyny mam pytanie, kiedyś już pytałam ale nie wiem czy mi odpowiedziałyście to więc pytam jeszcze raz
czy mam traktować mleko które pije mała jako normalny posiłek ??????????? bo nie wiem czy ja ją dobrze karmię ???

Ostatnia edycja:
reklama
Alijenka a ile wypikaja tego mleka ?

ja bym nie traktowala jako posilek ... bo to tak jakby sie napic np na sniadanie mleko do bulki ... ale to bulka jest posilkiem a mleko popiciem, mysle ze w tym wieku to raczej jak picie jest tylko wiecej wartosci odzywczych...
ja na mleku mm robie na noc kaszke i to jest jako posilek, natomiast w dzien do picia dostaje mleko normalne krowie i na nim robie czasem kakao kawe zbozowa, albo samo mleko sie napije i tak bym traktowala wlasnie samo mm

co do policzkow moj tez ma niesymetryczna twarz ... ja to zauwazam ale to chyba normalne ze dzieci jak i dorosli nie maja idealnych proporcji ... wstaw zdjecie buziolka tak przodem to moze my sprobujemy sie przyjrzec czy masz faktycznie sie czym przejmowac

Ostatnia edycja:
Do góry