reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam wieczorkiem, Max już pojechał, ale spędziliśmy trochę czasu :) ale czas i odległość robią swoje :( no i to, ze wychowuje teraz go tylko tata, M bardzo się zmienił.
Jutro za to przyjedzie do mnie siostrzeniec na 3-4dni jak ja się cieszę, bo nie widziałam go od 3sierpnia, mam nadzieje, ze chłopaki A i K się dogadają :)

Sunshine śliczne buciki :)

Asik cierpliwości :)

Andzie
super kurtki :)

Muńka dobrze, ze już po szczepieniu i teraz kciuki by nie było żadnych gorączek itp.

Aylin na wstępie mam ochotę Cię udusić za to "allegro" tyle rzeczy mi się tam spodobało :) tylko ciekawe jak gatunkowo- no i chyba zapomniałam, ze jestem bezrobotna :(

Zaza, a Ciebie za ciasto o tej porze no i ja na diecie :baffled: ale i tak muszę jutro rano zrobić szarlotkę, życzenie ciężarnej :)

Kasiek o we własnym pokoiku super :)

Ostatnia edycja:
reklama
wlasnie sobie uswiadomilam ze w piatek przyjezdzaja tescie :szok: chyba ich uracze ta szarlotka...

Aylin ja stad : Wielkie Żarcie - Przepis - Szarlotka sypana

zaza wlasnie z tego co pamietam to ja chyba na kazda warstwe kladlam maslo. no i wlasnie bo tych warstw w twoim przepisie cos malo? ja tak na oko sypalam chyba po 3 warstwy, zeby nie byly za grube

moze jeszcze muffiny bananowe zrobie. tylko oni to najchetniej biszkopt z galaretka, drozdzowe albo serniczek. nic z tych rzeczy nie pieke:baffled: cale szczescie ze mam l4, moze jakos sie wyrobie.... oby choroba odpuscila

sunshine ide ogladac:D

Ostatnia edycja:
aga co rozumiesz przez pojęcie zmienił się? Może też wiek robi swoje? A siostrzeniec ile ma latek? Tak, we własnym pokoiku, ale tylko w dzień:)

zaza
z przepisu skorzystam, bo M kocha szarlotkę!

sunshine śliczne buciorki! A mi ciasto nigdy nie wypływa, jak zbyt rzadkie to dodaję mąki:) Ważne, że ci wyszło i mąż szczęśliwy:D:D:D

josie właśnie też chciałam zrobić muffinki bananowe. Dziś na zakupach wzięłam foremki i co...du*a - przy kasie okazało się, że wybrałam foremki bez kodu:angry:

od rana, albo już od wczoraj mam wrażenie, że idzie mi okres i nic...nerwicy dostane przez to oczekiwanie!

a te jablka to tej szarlotki to trzeba wczesniej rozgotowac czy surowe?

Kasiek- wycieklo bo mam zesputa tortownice jak sie okazalo i mi sie otworzyla :wściekła/y: a ciasto pycha :-)

Aylin- przegladam i przegladm i przegladam.................. a spac powinnam :-p

Aga- super, ze spotkanie sie udalo, a zmiana na lepsze czy gorsze???? ostatnio cos czesciej Cie odwiedza moze tata nabral ochoty :dry::-p

Dobra ale teraz to juz ide spac, musze tylko meza obudzic bo standardowo spi na kanapie :unsure:

Hejo :-)

Dziewczynki czy zakładacie już maluchom zimowe, ocieplane buty? Bo my jeszcze jedziemy na jesiennych. Niby rano chłodniej, ale po pierwsze po południu jeszcze grzeje słońce, a po drugie od kilku dni u nas dosłownie wiosna.

No i mam dobrą wiadomość, że chyba kryzys katarowy mamy już za sobą. Od kilku dni nosek czysty :happy2: Strasznie się cieszę, bo męczyliśmy się wszyscy od miesiąca. Boję się tylko, że jak wróci do żłoba, to znowu się załatwi. Ech...

Kasiek i jak, przyszła @?

Muńka no to supcio, że mała dzielnie zniosła szczepienie :-) I fajnie, że masz już temat z głowy.

Josie taki biszkopt z galaretką jest chyba najprostszy z tych, które wymieniłaś, bo można kupić półgotowca, czyli sernik na zimno w proszku :-p Do tego galaretka i gotowe (ja robię nawet bez spodu, sam serniczek).

Zaza
szkoda, że masz nadal jazdy z kumpelą. Kurcze teraz to by Ci się akurat wsparcie przydało, a nie jeszcze dodatkowe stresy.
W pieczeniu ciast też nie jestem najlepsza. Gotowanie owszem, ale ciasta często mi się nie udają :sorry2:

Sunshine sweet buciki :tak: Ja jak robię szarlotkę, to zawsze wcześniej gotuję jabłka i studzę :tak:

Aga jesteś moim "miszczem" jeśli chodzi o podejście do dzieci. Jedno wyjechało, już drugie zapowiedziane, a Ty cała w skowronkach :-)

Hejo

No widze,że jakja wczoraj poszłam spać to wy się rozkreciłyście:-)

Kasiek - jest @, a moze Ty zaciążyłaś???;-)
Iwon- super,że uporaliscie sie z katarem.
Zaza- a ja juz myślałam,ze sciemniałaś wczesniej z ta nieumiejętnościa pieczenia ciast, ale nie poddawaj sie :-D;-)
Sunshine - buciki słodkie. A zakupoholiczką (dzieciowa)jestem od dawna, ale jakoś nie bardzo sie chwalę.:zawstydzona/y:
Munka -jak dziś Gabi??? Nocka spokojna?? Mam nadzieję,ze nie bedziecie musiąły czesto korzystać z usług niemiłych pań w przychodni.
Aga - normalnie ruch jak na urwanej ulicy. &&& zeby chlopcy sie bez problemu dogadywali.
Pola- co u ciebie? Lepiej, gorzej?

M sie na mnie śmiertelnie obraził:zawstydzona/y::-( Drugi dzień z rzedu nie dałam sie namówic na przytulanki. Ja chce ju zdostać okrresu, chce żeby moje życie wróciło do normy, bo mój mąz sie ze mną roziwedzie :zawstydzona/y:( Rysica nie nerwuj sie to tylkotakie gadanie:-);-))

hej,
Aylin na wstępie mam ochotę Cię udusić za to "allegro" tyle rzeczy mi się tam spodobało :) tylko ciekawe jak gatunkowo- no i chyba zapomniałam, ze jestem bezrobotna :(
mi też. Ale ja np carters'a oglądałam. I nówki maja normalne amerykańskie ceny i przesyłka gratis chinska pocztą. Ciekawa jestem tylko czy dojdzie :p

wrzuć w przepisy proszę. Moze kiedys wykorzystam :) tym bardziej ze mam niewykorzystana kaszkę manne.

też w przepisy :) poproszę

Aylin- przegladam i przegladm i przegladam.................. a spac powinnam :-p

ja bym surowe dała. Tylko soczyste aby sok puściły.
Ty nie przeglądaj bo cos wypatrzysz i bedę zazdrościc :p

Dziewczynki czy zakładacie już maluchom zimowe, ocieplane buty? Bo my jeszcze jedziemy na jesiennych. Niby rano chłodniej, ale po pierwsze po południu jeszcze grzeje słońce, a po drugie od kilku dni u nas dosłownie wiosna.
tak, zakładałam. Ale u nas juz były dni ze nad ranem -5 było. A w dzień 3 stopnie.

a najprostrzy sernik z przoskwiniami na ziono robie na bazie galaretki. Galaretkę ( 2 szt brzoskwiniowej) rozpuszczam w podgrzanym syropie z puszki brzoskwiń studzę i mieszam z kg sera mielonego. Ewentualnie dodaje cukier, Wylewam do tortownicy i wrzucam pokrojone brzoskwinie. Po zastygnięciu na wierzch brzoskwinie i zalewam galaretką.

H
Sunshine - buciki słodkie. A zakupoholiczką (dzieciowa)jestem od dawna, ale jakoś nie bardzo sie chwalę.:zawstydzona/y:
)

dlaczego??

reklama
hej

młody spał dzisiaj do 7:40 :szok:i pewnie spał by dalej ale jak teściowa domofonem zadzwoniła to psy zaszczekały

Aga chyba taka kolej rzeczy, że dzieciaki rosną i się zmieniają?:sorry2: chyba że masz coś całkiem innego na mysli?

wlasnie sobie uswiadomilam ze w piatek przyjezdzaja tescie :szok: chyba ich uracze ta szarlotka...

Aylin ja stad : Wielkie Żarcie - Przepis - Szarlotka sypana

zaza wlasnie z tego co pamietam to ja chyba na kazda warstwe kladlam maslo. no i wlasnie bo tych warstw w twoim przepisie cos malo? ja tak na oko sypalam chyba po 3 warstwy, zeby nie byly za grube
sama nie wiem czemu nie pomyślałam, że na moich wypiekach tez jest przepis na taką szarlotkę :confused:
następnym razem zrobię z przepisu Doroty ale masło i tak dam tylko na wierzch ze względu na S

od rana, albo już od wczoraj mam wrażenie, że idzie mi okres i nic...nerwicy dostane przez to oczekiwanie!
i co dostałaś @?

:unsure:
surowe
D tez obowiązkowo musi zaliczyć drzemkę na kanapie wieczorem, a potem albo prosto do wyrka albo na spacer z psami i do wyrka;-)

No i mam dobrą wiadomość, że chyba kryzys katarowy mamy już za sobą. Od kilku dni nosek czysty :happy2: Strasznie się cieszę, bo męczyliśmy się wszyscy od miesiąca. Boję się tylko, że jak wróci do żłoba, to znowu się załatwi. Ech...
S chodzi w jesiennych bo ma takie wyższe do kostki, zimowych mu jeszcze nie kupiłam:zawstydzona/y:

Zaza
szkoda, że masz nadal jazdy z kumpelą. Kurcze teraz to by Ci się akurat wsparcie przydało, a nie jeszcze dodatkowe stresy.
o wsparciu nie myślę, ale mogłaby mi chociaż kłód pod nogi nie rzucać :-(

Zaza- a ja juz myślałam,ze sciemniałaś wczesniej z ta nieumiejętnościa pieczenia ciast, ale nie poddawaj sie :-D;-)
:-D mnie po prostu łatwe rzeczy nie wychodza ;-)

M sie na mnie śmiertelnie obraził:zawstydzona/y::-( Drugi dzień z rzedu nie dałam sie namówic na przytulanki. Ja chce ju zdostać okrresu, chce żeby moje życie wróciło do normy, bo mój mąz sie ze mną roziwedzie :zawstydzona/y:( Rysica nie nerwuj sie to tylkotakie gadanie:-);-)
no to jesteś już druga czekająca na @ z niecierpliwością ;-) trzymam kciuki za Was ;-)

albo może lepiej za kolejne czerwcowe dzieciaczki? :-p

Do góry