reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Asik dobrze, ze tylko z dziewczynek a nie z calej klasy ;-) Nie martw sie - przynajmniej sobie dziewczyna nie da w kasze dmuchac, nie kazdy musi sie zachowywac zgodnie z szablonem :tak: Ja tez zawsze bylam niegrzeczna, a jaka kochana teraz jestem ;-):-p

Mloda znaaaam, przerabiam - jestem na etapie zabezpieczania wszystkiego co moze zagrozic zdrowiu - wszedzie indziej moze wlazic. Na szczescie umie sam schodzic.

reklama
Niespodzianka jak zabezpieczyć stół i 6 krzeseł? Ja pomysłu nie mam. Tak samo szafka z tv czy ławę. Z kanapy i ławy ładnie schodzi ale obawiam się że ze stołem może być inaczej. A dzisiaj to ma fazę na wchodzenie do wózka i sobie w nim staje. Wczoraj natomiast wlazl na fotel którym zastawilam szuflady w komodzie. I co? Otworzył sobie barek i na nim usiadł! Nie wiem jakim cudem się tam wdrapal. Oczywiście drzwi barku uszkodzone.....

Musialabys chyba dosunac wszystkie krzesla i owinac folia spozywcza dookola :sorry2: U mnie jest o tyle latwo, ze w duzym mamy 2 kanapy, 2 komody, stolik pod telewizor (zasloniety kostkami zrobionymi z puzli piankowych) i lawe (gdzie juz wie, ze nie moze wchodzic). U Ciebie wiecej sprzetow wiec trudno cos wymyslic... Mam nadzieje, ze szybko mu przejdzie ta faza :) Swoja droga to Szymek kombinator jakich malo :-)

aaaaa, co za noc :baffled: I widze, ze nie tylko u mnie. Dziec zasnal co prawda ok. 22 ale od 23 do 3 w nocy budzil sie z placzem chyba z 6 razy a potem jeszcze o 5, 7 i o 9. Pobudka o 9:30. Za dnia jakis niedobry, wszystko rozwala, wali mnie drewnianymi zabawkami po glowie (tj. probuje), nie dal mi zjesc sniadania w spokoju. Uhzh.... Winowajca? Dolna prawa trojka :wściekła/y:Przestalam wiec zwlekac i poszlam do apteki po paracetamol w syropie. No zobaczymy, co przeciwnik na to...

Munka - dobrze Cie rozumiem z tymi fotelikami. Ja tez nie wiedzialam o ich istnieniu. Dopiero niedawno widzialam u znajomych ale pomyslalam sobie, podobnie jak tu dziewczyny pisaly, ze niewygodne itp. No ale sarna zmienila moje zdanie i zaczelam grzebac w sieci. Dlaczego te foteliki sa tak nieznane? Nie mam pojecia, moge tylko gdybac. Nie ma ich w ofercie zadnych gigantow fotelikowych typu maxi cosi. Skandynawskie firmy sa niemal niedostepne. Wszystko drogie. Dopiero przed kilkoma miesiacami dostepny w Polsce Cybex wypuscil do sprzedazy fotelik do tylu. Czy to jednorazowy wybryk czy zmiana tendencji na rynku fotelikow - nie mam pojecia. A jak wygladaja 4- czy 6-latki jadac do tylu? - nogi maja po turecku lub na boki, fotki masz w linku (zdjecia po srodku tekstu):

Rückwärts gerichtete Sitze - keepkidsharnessed

Pewnie, ze jak dziec sie przyzwyczail jezdzic do przodu to inaczej bedzie sie buntowac :baffled:

Mlodak - no to taka faza, znam to, oj znam. A jaka frajda jest skakanie na lapu coapu z wersalki :eek: Dziec skacze a matka sie poci :szok::-) I chyba Cie/nas nie pociesze, jak napisze, ze 2-latek znajomej z tych wspoinaczek nie wyrosl :sorry2:

Aronia łudze się jednak mu przejdzie. Inaczej będę musiała podłogi styropianem wyłożyć chyba.....

Niespodzianka no nie da się ukryć że kombinuje. Chwilami wysiadam.

Aylin nawet nie chce o tym myśleć. Mam jasnoniebieski kolor spacerówki i w lecie nie było najlepiej. Pralam ją co 2 tygodnie.

aronia współczuję nocki !!! Britax Romer ma takie foteliki Foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy - JAKI MAM WYBÓR?
W Polsce są już dostępne tego typu foteliki w klasach wagowych 0-18, 9-18 i 9-25 kg. Serwis fotelik.info ma za sobą udany lobbing zakończony wprowadzeniem nowych fotelików RWF (montowanych tyłem do kierunku jazdy) na rynek polski u kilku różnych producentów.

Są już dostępne w sprzedaży foteliki:
- BeSafe iZi Combi X3 (montaż z użyciem 3-punktowego pasa i dodatkowych pasków),
- Besafe Combi X3 ISOFIX (montaż z użyciem ISOFIX),
- BeSafe iZi Kid X3 ISOFIX (montaż z użyciem ISOFIX),
- Maxi-Cosi Mobi (montaż z użyciem 2 lub 3-punktowego pasa i dodatkowych pasków),
- Fair Bimbo G0/1 (montaż z użyciem dodatkowej ramy ISOFIX),
- Recaro Polaric (montaż z użyciem ISOFIX),

Lada chwila wejdą na rynek polski m.in. foteliki:
- Graco Duologic (montaż z użyciem ISOFIX),
- Graco Belogic (montaż z użyciem pasów i dodatkowego dolnego pasa kotwiczącego),

mlodak zostałaś wywołana do tablicy i odrazu się pokazałaś !!!! a Szymek dobry hahhaa mam nadzieję że mojej się nie urodzi to że może wszędzie wchodzić :-)

Aylin ja sobie tego nie wyobrażam !!!!!!!!!! Tapicerka w aucie chyba co tydzień do mycia

Ostatnia edycja:
alijenka - dzieki za liste. Britax owszem - to ta skandynawska seria, ktora mozna dostac tez w innych krajach ale za to przepadl w testach bezpieczenstwa (ze sie zle montuje i przez to mozliwosc bledow, ze w materiale dzikie ilosci toksycznych substancji, ze cos tam jeszcze i jeszcze - slowem suchej nitki na nim nie zostawili :no: ), zas pozostale foteliki owszem, sa ale trudno znalezc (przynajmniej u nas na dzikiej prowincji) sklep, zeby je obejrzec na zywo. U nas poza Britaxem mieli tylko Cybex. Z reszta - na ile przetrzasnelam net, wszystkie maja podobna 4-cyfrowa cene :sorry2: Poki co i tak musimy czekac na wyplate ;-)

Na oparcie mozna zawsze cos zawiesic. Sa specjalne ochraniacze a mozna i zwykla sciere ;-)

Ech, dziewczyny, nie ma porownania, moim zdaniem: foteliki do przodu sa wygodniejsze i dla dziecka i dla rodzica. Te do tylu maja tylko jeden atut: bezpieczenstwo. Ja sie teraz na swiezo strachu najadlam. W przeciwnym wypadku bym sobie glowy tym nie zaprzatala :sorry2:

alijenka - nie ludz sie, Twoja opanuje wspinaczke szybciej niz sie obejrzysz ;-) Choc mozesz miec nadzieje, ze dziewczynki sa spokojniejsze (co sie jednak rzadko sprawdza :-p) - mala sasiadki (dziewczynka z lutego) potrafi za starszym rodzenstwm wejsc na placu zabaw po drabinkach na 2metry wysokosci :szok: Jak mala malpka :tak:Dalej nie wejdzie, bo sie drabinki koncza :-pOczywiscie trzeba ja asekurowac :cool2:

Mlodak - smiej sie, smiej ale ja juz czesc mieszkania wylozylam materacami :sorry2:

Aga, Kaśka spotykamy się ???????? o której ???????????? Edyta pisze że jej dopiero po 14 pasuje, a tak w ogóle Edycie bardziej następny tydz pasuje

aronia ale moja już się wspina na narożnik ale narazie nie wpadła na pomysł wchodzenia na lawę

Ostatnia edycja:
reklama
z Nikosiem 24 tydzien

z Sareńka

ja wymiekam z moim synem ... w zlobku Panie mowia ze grzeczny ze sam zasypia pieknie je zajmuje sie soba nie placze

powrot do domu histeria histeria histeria ... jak mu sie cos nie da to drze sie w nieboglosy... strasznie probuje wymuszac ... a dzisiaj na polu mezowi taki cyrk odstawil ze ludzie sie odwracali. ani na rakch ani sam a do wozka to juz w ogole masakra ... bunt dwulatka ?? :p nasladowanie dzieci ze zlobka ? panie w zlobku klamia ?

Ostatnia edycja:
Do góry