reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

sunshine psu wyciągam non stop, sobie wyciągnęłam trzy sama (na obozie w podstawówce:p), więc i M zaliczony:)

iwon miałam dawać max. 7 dni dicortineff.

sunshine iwon grzybkami się nie podzielę, bo mam tylko 3 słoiki - wiadra zawieźliśmy mojej mamie do wyczyszczenia i wysuszenia:)

aylin zdrówka! No i byle do czwartku!

aga damski Bob Budowniczy:D Ściana pikuś, gips, wyszlifować i pomalować (jeśli masz dobrą farbę to tylko ten kawałek, ja tak zrobiłam i nie ma śladu). Gorzej z kafelkiem (ja trzymam po dwie sztuki każdej serii na czarną godzinę), ale jak nie masz to też daj tą gładź w pęknięcie i nie będzie tak się w oczy rzucało, bo są jasne. No, ale właśnie doczytałam o obniżeniu szafek:p Co do koleżanki..brak słów! Ja też byłam na prawdziwej wsi, i nie ma to jak wszędobylskie świerszcze, łąki, sady, zwierzaki...A Antoś miał trzy laski:p

kasienka
oby na kataru się skończyło. U nas przez zęby mieliśmy dwa razy katar i nic więcej:)

alijenka bo ja zauważyłam, że jak smerfetki zostają z tatusiami to są aniołkami i zazwyczaj śpią:p Kolor jest świetny!!!

andzia ja chciałabym mieć trójkę, sama mam dwójkę rodzeństwa i jest git:p Dobrze, że w Mati radzi sobie w żłobku:)

Ostatnia edycja:
reklama
agaundpestka - uszy do gory, i tak zdlolna z Ciebie babka a nawet mistrzom sie zdarza zle przewiercic sciane. Moj maz w wywiercil w swoim zyciu chyba z kilkaset dziur (no i wiadomo, ze facet ma wiecej sily do walki z wiertlem i betonem) a i tak nam sie w lazience przebil na przedpokoj :-p

kasiekz - rybko, cos Ci mialam napisac jak wrocisz z wojazy, co by Cie moglo zainteresowac ale zapomnialam co :no: A moze Ty masz jakis pomysl, co to moglo byc? ;-)

sunshine - my tak karmimy sie (=samodzielnie jedzenie do raczki) od ponad pol roku. W zasadzie od niedawna bejbiszonek akceptuje lyzke, wczesniej zaciskal buzie na jej widok. Takze u nas kolejnosc odwrotna ;-)W kazdym razie zapewniam ze to prosty sposob karmienia dziecia, szybko sie przestawisz :tak:

Munka - u nas to samo ze spacerami. Tez wychodzilismy po 15, czasem i po 17 (jak m konczy prace, wszyscy razem) a teraz trzeba bedzie przed poludniem :dry:Ja kleszcze mialam wielokrotnie. A raz nawe wielki, bolesny obrzek, z ktorym az poszlam na pogotowie a oni kazali mi to... olac :baffled:

alijenka - alez nasz dziec jezdzi wciaz do tylu :tak:Kupilismy mu nowy fotelik do jazdy przodem ale on ma ten stolik (czy jak go tam zwal) i dziec dostaje w nim potowek :wściekła/y:Bejbiszonek wrocil wiec do fotelika 0+ a po tej historii z sarna (opisywalam?) tak sie zestrachalam, ze wolalabym aby fotelik do tylu byl na dluzej :sorry2:

cdn, dziec miauczy :sorry2:

Sunshine hmmmmmmmmm nie wiem czy rozjaśniać, zobaczymy jak się kolor będzie spierać jak to będzie wyglądać bo ona najpierw mi kolor ściągała a potem nakładała ten i mówiła że on będzie się spierał, że zawsze na ściągnięte włosy z koloru poprzedniego najlepiej łapie farba jest najciemniejsza, a później już blednie

Muńka ja też się muszę przestawić na poranne wychodzenie na dwór choć już zimno jest rano, my wychodzimy zawsze po drzemce tak około 13 - 13.30 to jeszcze najcieplej jest

Aga no to mamcia oszczędziła Ciebie :-p:-p:-p, wiedziałam że tak będzie, Twoja mama nie wygląda na taką co by mogła zakatrupić własne dziecko za coś takiego :-D:-D:-D
My zaś jak jesteśmy u mojego ojca na wsi to mała z kaczkami by chyba mogła spać !!!!!!

kasiek a mi taka wieś się nudzi dla mnie nie ma tam nic pięknego !!!!!!!!!!!! w życiu bym nie chciała mieszkać na takiej wsi !!!

aronia ja swoją przesadziłam do fotelika normalnego jak miała 8 miesięcy :-D:-D:-D, nie było żadnego problemu

cd
kasiekz, agaundpestka - ciesze sie, ze wypady na wies sie udaly :tak:Aga - nasz tez jest zafascynowany traktorami :sorry2:

Aylin - zdrowiej szybciutko! A plomba to moze wypadla na zdrowie. Mnie bowiem nie wypadla i zrobil sie pod nia taki bigos, ze zaliczylam 6 kanalowych, operacje a na koniec i tak wyrwanie :wściekła/y:Takze jak Ci odswieza tego zeba to moze i lepiej dla Ciebie! :tak:

Sunshine - ja naszej psowatej wyciagnelam juz... kilkaset kleszczy :tak:Mamy specjalne cazki i wychodza pico bello :-p

Andzia - u nas ogrzewanie chodzi od okolo tygodnia, katary i reumatyzmy przeszly ;-)Ale fakt, ze gdy jest zbyt sucho to tez nie za dobrze. Moze powies prastarym sposobem pojemniki z woda na kaloryfery?

alijenka
- mam podobnie :no: Szafa pelna rzeczy, ktore sa cud miod ale po ciazy za male a nowych nie chcialam kupowac liczac naiwnie na schudniecie :no: Ale specjaliscie bym sie nie oddala, bo bym sie wstydzila :-p
Nie boisz sie Niusce dawac orzechow? (ze wzgledu na ryzyko zakrztuszenia)
W naszym samochodzie nie da sie zamontowac fotelika po srodku :no:

Rozmawialam z sasiadka (mama 3 dzieci, najmlodsze 3 msc starsze od mojego) i mowilam, ze oni choinki miec nie beda - kilka galazek w wazonie dla starszych dzieci (5 i 10 lat), bo z doswiadczenia wie, ze choinka nie postalaby nawet pol godziny ;-)

Alijenka- to zobacz jak beda wloski wygladac jak kolor zacznie sie spierac i wtedy zdecydujesz czy chcesz bardziej rudy czy ten wystarczy, bo ten w slonku fajnie wyglada :tak:
Moja orzechy bierze do buzi i wyluwa bo pogrysc nie moze :-p
Aronia- moja od poczatku pieknie ladla, buzka na maxa otwarta bez roznicy co mamcia podala a teraz wybredna sie zrobila i baaaardzooooo samodzielna co ma pewnie wplyw na jedzenie :dry: U nas czesto byly dwa dania zupka i drugie wiec teraz bedzie tylko drugie;-) tylko boje sie, ze za malo zje.....

U nas jest nowy program "Trzy dniowa niania" i w jednym z odcinkow bylo, ze 3 letnie dziecko potrzebuje zjesc tyle co jego piastka (weglowodanow, warzyw, owocow) to moja je zdecydowanie wiecej:shocked2: a jest mlodsza....... myslicie, ze tyle starczy maluchowi????? moze nie potrzebnie walcze z tym jedzenie:dry:

Munka musze te muffiny jesc w ukryciu bo mlody nie daje nikomu ich jesc tylko sam chce!!! :szok: juz zjadl dzis dwa:-D

dzien mi w pracy minal nawet sie nie zorientowalam, i sie spoznilam do domu :baffled:

gardlo mnie znow/jeszcze? boli... a juz myslalam ze jestem zdrowa...

Pierwsza kupa na nocnik!!!! :-D:-D Posadziłam ją na nocnik, bo widziałam, że chyba coś się szykuje. Siedziała chwilę i nic, więc pomyślałam, że wyjdę. Jak wyszłam, to zaczęła robić (zawsze się chowa do pokoju jak robi), jak zaglądałam to mówiła NIE!! więc poczekałam i dopiero jak zrobiła pozwoliła mi wejść :-D:-D

U nas jest nowy program "Trzy dniowa niania" i w jednym z odcinkow bylo, ze 3 letnie dziecko potrzebuje zjesc tyle co jego piastka (weglowodanow, warzyw, owocow) to moja je zdecydowanie wiecej:shocked2: a jest mlodsza....... myslicie, ze tyle starczy maluchowi????? moze nie potrzebnie walcze z tym jedzenie:dry:

moja zjada dużo więcej niż moja piącha :-D a przybiera mała ładnie na wadze?? Bo jeśli tak, to nie ma co szaleć z jedzeniem. Dzieciaki raczej się nie zagłodzą.

Munka musze te muffiny jesc w ukryciu bo mlody nie daje nikomu ich jesc tylko sam chce!!! :szok: juz zjadl dzis dwa:-D

hehehehehehe skąd ja to znam!!!

Znalazłam w domu sokowirówkę, tylko nie ma popychacza do owoców :angry::wściekła/y:

reklama
aronia 'rybko' wow:D:D:D Niestety nie wiem o czym chciałaś mi napisać:p

aronia aylin moja również orzechy wciąga sama. Ja daję tylko włoskie, ale tydzień temu dorwała mieszankę studencką:szok:

sunshine Pola je tyle co kot napłakał a dobrze wygląda:p Wg mnie dzieci wiedzą ile potrzebują zjeść, bo mają uczucie sytości;) Albo ma taki przejściowy okres skoro wcześniej pięknie jadł:/

josie spóźnić się do domu, no wiesz:D Nie choruj, psiknij sobie tantum:)

muńka
gartulejszyn kupsztala! Soków nie lubię żadnych, bleee:p

Do góry