reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Sunshine z tym jedzeniem to chyba piastka na jeden posilek ... u mnie to ie napewno nie sprawdza :) dziecia nie zaglodzisz :)

Muńka czekam z niecierpliwoscia na prezentacje narzeczonej Nikosiowej :p

Aga
moj taki sam zarloczek jak i Twoj ... jak sie odbiera go ze zlobka to oczywiscie panie podkreslaja ze z jedzeniem oczywiscie problemu nie bylo :p

Kasiek madra Polusia :D a na zatoki moze cos takiego SINUPRET x 50 drażetek - Apteka internetowa i-Apteka.pl

Aronia dobre by bylo takie jezdzenie choc moj to wyl w nieboglosy i fotelik za maly... a dobre bo ostatnio widzialam jak przy gwaltownym hamowaniu Nikosiowi mimo ze super przypiety poleciala mocno glowa do przodu ...

Niespodzianka
fajnie ze nawiedzisz pl, odpoczniesz

Ostatnia edycja:
reklama
Niespodzianka no to fajnie że lecisz do PL odpoczniesz troszkę :-), ja też miałam coś takiego z tv ale gość przyjechał do domu okazało się że jakaś tam uszczelka się odkleiła i zrobił na miejscu :-)

kasiek współczuję nocki

A co do jedzenia naszych małych to mi lekarka mówiła, że dziecko nie powinno więcej zjeść niż 2 piąstki ściśnięte do siebie bo taką wielkość ma żołądek

Hej baby :-)

pogoda za oknem od dwóch dni nastraja pozytywnie :-) Kocham taką jesień, może być zimno, ale kiedy świeci słońce i ukazuje całe piękno jesiennych barw, aż chce się żyć :sorry2:

Dzisiaj dostałam @, juhu :rofl:

Aylin jak tam zdrówko, chyba nie teges, bo milczysz od wczoraj? Zrób sobie miksturkę w postaci łyżeczki miodu z czosnkiem, wygrzej kości i będzie ok :blink:

Alijenka
faktycznie zdjęcie niezbyt wyraźne, ale widać że to już nie czerń, tylko brąz wpadający w mahoń/czerwień. Myślę, że ten kolor pasuje do Twojej urody, ale nadal czekam na "pełną" fotę ;-)

Muńka gratuluję nocnikowych osiągnięć ;-) Fajnie, że się wzięłas za fotorelację. Ja jak byłam jeszcze na macierzyńskim, to zaczęłam robić porządki w fotach - wywyołałam duuuużo zaległych zdjęć, porobiłam albumy, w tym bąbla. Ale od kilku miesięcy znowu mam braki. Grunt, to się za to zabrać, potem już jakoś idzie..

Aga
fajną masz mamę, bo nie krzyczała ;-) Zazdroszczę wiejskich harcy, marzy mi się już jakiś rodzinny wypad, najlepiej gdzieś w góry, właśnie teraz, jesienią..

Sunshine ja jestem zdania, że dzieci, o ile są zdrowe, doskonale wiedzą ile muszą zjeść, trzeba zaufać naturze ;-) Mnie się zawsze wydawało, że starszak to niejadek, a jak poszłam z tym "problemem" do pediatry, to go zważyła, zmierzyła, zrobiłam mu badania i okazało się że wszystko w normie. Tak więc mała na pewno zjada tyle, ile trzeba :)

Josie
ja mam takie wahania odkąd się zaczęła jesień - bierze mnie przeziębienie, walczę z nim, niby jest ok, a za kilka dni znowu mnie coś "łapie" :dry:

Kasiek mądra Pola :tak: Ja też za sokami nie przepadam, druga sprawa że staram się ograniczać ich ilość (dzieciakom również) ze względu na cukier. Stawiam na wodę, chociaż starszak najbardziej się buntuje i jakiś sok jabłkowy zawsze w domu musi być.

Niespodzianka "dla niej wszystko"

Hej

Wczorajsze popołudnie fajnie spędziłam:happy2: połaziłyśmy z koleżanką po galerii, wpadłyśmy na kawusie, poplotkowałyśmy i przy okazji kupiłam młodemu buciki. A wracajac obie zrobiłyśmy zakupy spożywcze

Bosche pierwszy raz słyszę piosenkę o Ogórku Wąsatym - powaga:D:D:D U mnie na tapecie Jagódki i Różyczka i Krasnoludki:)
No nie żartuj - toż to mega hit jest;-)

Andzia ja @ po obu porodach miałam taki, że dosłownie leciało jak z kranu. Hehe może kolejna czerwcóweczka zaciązyła?;-)

Iwon super, że impreza uana :))

Aga będzie dobrze, zaszpachlujesz, obniżysz szafki i ok.
Fajowsko, że wypad na wieś udany, mój też uwielbia traktory, a jaki był przeszczęśliwy jak mógł wsiąść Zdjęcie0417.jpg

Sunshine nie masz co się martwić, dzieci się nie zagłodzą. Poza tym my też nie zawsze mamy ochotę na jedzenie

Kasieńka zdrówka

Alijenka a kto wie, może się jeszcze okaże, że rodziną jesteśmy bo mam we Wrocławiu?;-)

Aylin zdrówka dla Was

Munka musze te muffiny jesc w ukryciu bo mlody nie daje nikomu ich jesc tylko sam chce!!! :szok: juz zjadl dzis dwa:-D
:-D:-D:-D wyobrażam sobie jak się ukrywasz

Muńka gratki za pierwszą kupkę do nocnika, mądra dziewczynka

Kasiek ibuprom zatoki działa cuda:tak:.
Oj żebyś wiedziała, że trzeba uważać co się mówi przy szkrabach. Pamiętam jak Oliwia była mała i jechaliśmy autem i jakiś facet zajechał nam drogę a K. w nerwach powiedział 'ku*wa jak jedziesz?' Na drugi dzień jadę z Olcią, zatrzymuję się na światłach a ta wypala z tekstem 'kulwa jak jedzies?' Myślałam, że go zabiję:angry:

Załączniki

• Zdjęcie0417.jpg
    Zdjęcie0417.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 42
Zaskoczeń kupsztalowych ciąg dalszy. Dziś G stoi i słyszę, że stęka, spojrzałam na nią, a ona "chce, chce", zapytałam, czy chce kupkę, a ona "tak", to ja ją za rączkę i do łazienki na nocnik. Kupkę zrobiła w drodze w pieluchę, ale cieszę się, że sama zwróciła na to uwagę :-) Ciekawe, czy faktycznie niedługo będzie wołać :confused:

Munka też mi się marzy taka prezentacja, ale pierwsze co to muszę wybrać zdjęcia do wywołania, bo wywołałam dopiero do pół roku A.

ja wywołać najnowsze też muszę i rozdać najbliższym.

Zabukowalam bilety do Pl. Za dwa tygodnie ruszam z dzieciem - mam nadzieje, ze bede mogla troche odetchnac. Calymi dniami sama z T, a tak bede chodzic po rodzince i znajomych - niech sie bawia. Dupa tylko z tym, ze jak przyjezdzam to remont w miescie bedzie i utrudniona komunikacja (tramwaj ode mnie do siory kompletnie zmienia trase). Ale damy rade - ja i tak duzo chodze wiec jakby co spacerki mi nie straszne.
Poza tym przyjezdzaja dzisiaj zabrac tv do naprawy. Gorny, lewy rog jest ciemniejszy niz reszta ekranu - zeby bylo smieszniej to spierdzielil sie dwa dni po gwarancji (przypadek?) na szczescie L kupil ubezpieczenie.

fajowo, że przylatujesz, a w jakie rejony?? A utrudnienia to pikuś, będziesz tak blisko rodzinki, że remonty Ci niestraszne !!;-)

muńka ja też chcę taką prezentację, ale narobiłaś smaku:ppp o ibupromie wiem, ale on tylko działa tymczasowo, a mi chodzi o jakiś sposób na pozbycie się ich:/

rozumiem, to może jakieś inhalacje??

Dziewczyny, jakie rękawiczki kupujecie maluchom??? takie z paluszkami, czy tylko z kciukiem?? Wydaje mi się, że z paluszkami wygodniejsze, ale nie mam doświadczenia. Pamiętam tylko, że kiedyś to raczej takie z kciukiem nosiłam:-D

Asik superaśna fota małego na traktorze :-D:-) A miałam pytać ostatnio - kiedy będziesz w sz-nie? Niecierpliwie czekam na kawulca z Tobą :blink:

Muńka
u nas rękawice tylko z kciukiem, z paluchami może i wygodniejsze dla bąbla, ale niekoniecznie dla zakładającego je rodzica :baffled: Starszakowi zaczęłam kupować z palcami dopiero, jak sam się ubierał.

Ostatnia edycja:
Mati ma znowu antybiotyk, zalega mu na oskrzelach i kaszle okropnie buuuuuuuuuuuuu:-(
Dzis siedze z nim w domu, na reszte tygodnia robie zapisy po rodzinie, bo na zwolnienie znowu nie chce (i nie moge) iść.

Zdrówka dla wszytskich

Munka - rękawiczki tylko z kciukiem

Muńka super:tak: Damian raz tylko zawołał siku i cisza...
A rękawiczki też kupuje z kciukiem
Iwon
hehe chyba porozumiałyśmy się telepatycznie bo miałam Ci właśnie pisać, że będę 14-stego.
Andzia
znowu??? Przyplątało się do Was to choróbsko i odpuścić nie chce- zdrówka

Damian wstał o 7 i po 9 zasnął i jeszcze śpi:szok: chyba odsypia wczorajszy dzień bo zdrzemnął się tylko pół godz

Iwon wiesz pełna fota to może i kiedyś będzie :-):-):-):-), co do pogody to nawet jak świeci słońce a jest zimno nie napawa mnie optymizmem :-:)-:)-(, aż się na dwór nie chce wyjść tak pizga

asik nie ma to jak miłe popołudnie !!!!!!!!!!!!! ehhhhhhhhhhh kiedy mnie to spotka, hmmmmmm co do rodziny to ja właśnie jej nie mam we Wrocku no może mój kuzyn z dziećmi tam mieszka

Muńka co do rękawiczek to myślę że naszym szkrabom ciężko będzie włożyć te z paluszkami raczej jednak zostana te na jeden palec

andzia zdrówka dla Matiego, kurdę on coś chyba często choruje !!!!!!!

a ja wczoraj kupiłam małej zakupiłam takie oto kapcie CELAVI kapcie 2475 kol.170 - Yooca outlet sklep

i taki kombinezon nieprzemakalny Zdjęcie0097.jpgZdjęcie0098.jpgZdjęcie0099.jpg

Załączniki

• Zdjęcie0097.jpg
    Zdjęcie0097.jpg
    35,8 KB · Wyświetleń: 35
  • Zdjęcie0098.jpg
    Zdjęcie0098.jpg
    42,3 KB · Wyświetleń: 33
  • Zdjęcie0099.jpg
    Zdjęcie0099.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Kasiek wspolczuje nocki...

Iwon wyslij troche pogody, bo u nas pochmurno i zimno :sorry2: Dzieki za film - ang tytul "The next three days" ;-) Uwielbiam nasze tlumaczenia - prawie jak "Dirty dancing" - "Wirujacy seks" :-D

Asik fajne zdjecie malego "traktorzysty"

Munka kurcze jeszcze troche i sie pampera pozbedziecie :) Rekawiczki pewnie kupie z jednym palcem i jak znam zycie T je zdejmie ze zloscia :sorry2: A przyjezdzam do Lodzi - chyba tylko MsMickey tam bywa ;)

Andzia zdrowka dla Matiego

Alijenka fajne kapcioszki i kurtalka - gdzie w koncu udalo Ci sie kupic ten komplet?
Przeczytalas juz ksiazke :-D

Do góry