reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Andzia z usmiechem slicznie :)

Munka pozazdroscic kondycji skory. Moja raczej sucha ze sklonnoscia do pajaczkow :/ Wlosy musze wlasciwie tez podniszczone, trzeba obciac :)
Moj mejkap na codzien to kredka i tusz, czasem podklad. Na wyjscia wieczorne cienie, eyeliner. Lubie malowac siebie i innych.

Sunshine moj tez ma fochy z jedzeniem czasem. Pare tygodni bylo masakrycznie, pozniej chwila spokoju i jadl ladnie, a teraz znow zaczyna sie wydziwianie. Czasem pomaga nalozenie na zwykly talerz i podawanie "doroslymi: sztuccami, a czasem nic nie pomaga :dry: Ty widocznie nie masz innego wyjscia - na posilki musisz wychodzic do kolezanki :) A jak je w zlobku?

Asik wspolczuje bratu. Masakra, ze go do domu puscili :no:

Mimo tego, ze mi sie nie chcialo i deszczyk kropil zabralam dziecia na spacer przed snem. Wybiegal sie, wytaplal w kaluzach - oczywiscie bieganie nie wystarczy, trzeba zrobic "pac pac" reka. Teraz spi. A ja chyba obejrze jakis filmik. A moze powinnam sie wziac za czytanie poradnika od Munki :p Ogladalyscie ten polski film "Oszukane"? Jak wrazenia?

Niespodzianka moja też się dziś taplała w kałużach pierwszy raz i wiesz co to była za radość nie mogłam jej do domu zabrać a tak chlapała że spodnie przemoczyła łącznie z rajstopami i musiałam ją odrazu do domu zabrać, muszę jej spodnie nieprzemakalne kupić wiecie dziewczyny gdzie takie cosik znajdę ??? bo na allegro jakoś mało tego jest :-:)-(

Sunshine - to normalne, ze dziecko lepiej je gdzies indziej niz w domu. Ja tez juz jak bylam dorosla, to lubilam myszkowac w garach u mamy czy u babci.
Moja najstarsza jak np. byla chora I nie chciala jesc, to pakpwalam go, co ugotowalam I jechalam z nia do mamy. A pd babci wszystlo zjadala.

z tego, co pamietam z wczoraj:

josie, Munka
- moj dziec nie lubi gotowanych jajek ani jajecznicy ale robie taki "hiszpanski omlet": cos jak jejecznice ale bez mieszania, zeby sie scielo na placuszek (a nie bylo w "farfoclach"). Moze tak sprobujecie?

zaza - najlepszego z okazji rocznicy. U nas tez 4 lata stuknelo ale w sierpniu. No i gratuluje awansu :tak:Z kolezanka juz lepiej? Mysle, ze musi to odchorowac i potem wroci do normy :tak:

Mlodak, Niespodzianka - je tez nie szczepilam MMR i nie mam zamiaru. Jak chcecie jakies argumenty przeciwko tej szczepionce to piszcie na priva ;-) (nie chce na forum nikogo wkurzac :zawstydzona/y::-p)

Reni Jusis sprawia w TV (prywatnie nie znam, moze jest inna?) wrazenie nawiedzonej i moze to wkurza (wiekszosc) ludzi? W sumie szkoda, bo czesc eko-teorii jest (moim zdaniem) sluszna a tak zamiast zachety wychodza wstrety :sorry2:

U nas na plazy same tluste baby, nie ma na kim oka zawiesic :no: Za to nad morzem widzialam dwoch fajnych mlodych naturystow (na slynnej psiej plazy) :-p

alijenka - zakochalam sie w "Twoich" sankach! Nawet nie wiedzialam, ze sa takie cuda :tak:
Z zimowyh tematow: zastanawialam sie nad... ozdobami choinkowymi. Chyba trzeba wybrac takie, ktore sie nie tluka / nie dadza sie zjesc / nie dadza sie zniszczyc (przynajmniej nie pierwszego dnia) a jak dadza - nie bedzie ich szkoda :-pA choinke to chyba najlepiej wbetonowac w podloge :-D

z dzisiaj:
Mlodak
- ja tez jestem taka zajadla na komary :growl::-) Na szczescie w tym roku u nas juz sobie daly siana :tak:A ta gazeta to z dzisiejsza data czy moze jednak sierpniowa? ;-)

Andzia - ja mam tak samo ze starymi zdjeciami :-p

Sunshine, alijenka - moze to jakas faza rozwojowa, bo moj tez zaczal pluc :confused: - i bardzo sie z tego cieszy :sorry2:

Sunshine - moj dostal raz frytke do sprobowania (bo sie dopominal) - rzadko widze taaaaaakie obrzydzenie, nie przelknal nawet okruszka :cool2:

alijenka - ja dzien mezczyzny obchodze w... lutym... o ile nie zapomne :zawstydzona/y::-pWody tez nie pije, wogole niewiele plynow a skore mam tlustawa, wiec sie nie obwiniaj :tak:

Munka - 15minut to malo? :szok: Mi makijaz zajmuje max. 5 minut :-pW domu sie nie maluje, tylko na wyjscia.

Niespodzianka -a bedziesz tak kochana i podzielisz sie z nami najbardziej trafionymi radami z ksiazki? :sorry2:

Alijenka radosc z chlapania okrutna :) Gorzej tylko, ze musialam T na rece wziac, bo ja juz nieprzemakalnej kurtki nie mialam ;-)

Katrina w sumie masz racje, ze u kogos lub czyjes bardziej smakuje. W podstawowce zawsze sie wymienialam kanapkami z przyjaciolka :)

Aronia ja juz sie tyle naczytalam na temat szczepionki MMR, ze glowa puchnie :-p Na razie nie zamierzam szczepic, bo sama te choroby przeszlam, ale moze w przyszlosci zmienie zdanie. I masz racje - Reni jest nawiedzona i to odrzuca. Sam jej sposob mowienia sprawia, ze mam ochote zrobic na odwrot :p
No i jak tylko wyczytam cos wartosciowego to sie podziele :)

Kurde mialam filmy ogladac lub ksiazke czytac, a znow na bb siedze. Uzaleznienie? :zawstydzona/y::dry:

aronia dziś reni gotowała w ddtvn, a później to jadła i jakoś nie miałam ochoty skosztować tego co ugotowała bo gryząc swoją potrawę nie miała fajnej miny :szok::szok::szok::szok:
a co do sanek to tak się ich naoglądałam że do dizś nie zamówiłam bo nie wiem które :-:)-:)-(
albo te HIT SANKI BABY MERC NA AMORTYZATORACH +ŚPIWOREK (3560007279) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
albo te SANKI NA AMORTYZATORACH REG. PROWADNIK ŚPIWOREK (3573098472) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
albo te Polskie SANKI AMOR od producenta Boguś +ocieplacz (3550124129) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
albo te SUPER SANKI NA AMORTYZATORACH+UNIWERSALNY ŚPIWÓR (3561885507) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

noooooooo i które wybrać ????????????????????????

Niespodzianka
ja byłam w pantoflach na dworze, a że ona pierwszy raz wyszła dziś w kaloszach i jej się troszkę nie tak chodziło to mnie trzymała za palca, oczywiście tupiąc w kałuży wszystko chlapało na me nogi także i ja byłam cała przemoczona jutro idę po kalosze dla siebie :-)

Niespodzianka - no wlasnie a ile jest chorob (szkarlatyna, bostonska) na ktora nie ma szczepionek i nie ma paniki w mediach ;-)

Zaciekawil mnie tytul filmu (jakos wczesniej o nim nie slyszalam :zawstydzona/y:), obejrzalam trailer i przeczytalam recenzje:

Taniec z bliźniaczkami - Recenzja filmu Oszukane (2013) - Filmweb

i juz mi sie odechcialo ogladac "Oszukane" :rolleyes2:

alijenka - ja bylam raz w restauracji, w ktorej podawano napoj... pokrzywowy. Za darmo byl (ciekawe czemu :-p), to sprobowalam. Powiem tylko tyle: a fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :oo2::-D
Co do sanek: nie dziwie Ci sie, ze nie mozesz wybrac, bo one wszystkie wygladaja tak samo, kosztuja to samo i maja te same fajne funkcje :sorry2:

A ja nie moge w lokalnych sklepach znalezc kaloszkow w malym rozmiarze, wiec choc mamy kurtke+spodnie przeciwdeszczowe to musze trzymac dziecia z dala od kaluz (a ciagnie go do nich magnetycznie) :confused2:Chyba trzeba bedzie poszukac w necie a ja nie lubie kupowac butow bez przymierzenia :cool:

reklama
Do góry