reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Munka w zasypianiu konsekwencja... ja mojemu mowie ze idziemy do lozia, i idzie daje smoka misia i wychodze a on zasypia ... sam jakos tak kiedys sie nauczyl i zostalo ... nawet nie wiem kiedy... ale jak zdarzala sie zabawa ... wyciagalam na pol godzinki i probowalam znowu ... czaem wyrzucal smoka wtedy mu dawalam znowu jak wychodzilam to on ryk ale nie reagowalam ... teraz juz takich cyrkow nie ma w dzien ... a na noc to juz od dawna nie ma

Chyba nie muszę pisać, że zazdroszczę!!! :-D chyba wpadniemy do Was, żeby Niko pokazał swojej narzeczonej , jak się zasypia... :-D

Wchodzę dziś do pokoju G i co widzę?? G stojącą na pierwszym szczebelku drabinki piętrowego łóżka... to sobie był bezpieczny pokoik...:sorry:

alijenka - gdzie jesteś???????????????????

reklama
kasienka wczoraj bylismy i kazala dawac tylko nurofen ale jutro idziemy znowu bo ten katar dzis koloru zoltego, nie podoba mi sie:no: i nic nie jadl prawie caly dzien, butelki nie tknal w ogole, picie tylko z kubka a do jedzenia jedynie te mini marchewki ktore mnie przerazaja (GMO???) ale zawsze i wszedzie je zje. no i zjadl ich chyba z 15 na raz, palaszowal az sie kurzylo. no wiec ogolnie podejrzewam ze gardlo go boli dodatkowo:crazy:

a mnie tak gardlo boli przy lykaniu ze sie sama zastanawiam czy nie isc do lekarza...

Munka u nas tez samodzielne zasypianie w sferze marzen. dzis jak nie chcial butelki to juz w ogole masakra, rozplakal sie tak ze ze zmeczenia w koncu zasnal.... ale mysle zeby po tej chorobie sie przylozyc znow i sprobowac wziac go na przetrzymanie - niech poplacze sam w pokoju, nic mu nie bedzie przeciez... dam sobie tydzien i zobaczymy. widze ze teraz juz tlumaczenie do niego dociera i cos tam rozumie ze idziemy spac i ma sie polozyc, czasem nawet przestaje plakac....
a Janek w ogole nie ma fazy na wspinanie i sie zastanawiam czy wszystko w porzadku jak czytam jak wasze wchodza na lawy mebloscianki itp :eek:

Ostatnia edycja:
Nie mam czasu, zeby odpisac, bo...... odrabian prace domowa :confused2::confused2::confused2: Jutro z rana postaram sie cos skrobnac. Love you!

A Aura "tylko" porozrzucala wszystkie zabawki po calym pokoju i poszla spac godzine pozniej niz zawsze, a to dlatego, ze byla sama z opiekunka :-p Dlatego lubie spotykac sie z kolezankami i ich dzieciaczkami bo wtedy moja ma towarzysto i jest najgrzeczniejsza :-p jak jest sama to cala uwaga musi byc jej!!!

Dobranoc

Munka u nas tez samodzielne zasypianie w sferze marzen. dzis jak nie chcial butelki to juz w ogole masakra, rozplakal sie tak ze ze zmeczenia w koncu zasnal.... ale mysle zeby po tej chorobie sie przylozyc znow i sprobowac wziac go na przetrzymanie - niech poplacze sam w pokoju, nic mu nie bedzie przeciez... dam sobie tydzien i zobaczymy. widze ze teraz juz tlumaczenie do niego dociera i cos tam rozumie ze idziemy spac i ma sie polozyc, czasem nawet przestaje plakac....
a Janek w ogole nie ma fazy na wspinanie i sie zastanawiam czy wszystko w porzadku jak czytam jak wasze wchodza na lawy mebloscianki itp :eek:

zdrówka dla Was!!!

Muszę chyba spróbować na noc ją kłaść do łóżeczka, bo może będzie jej wtedy łatwiej zasnąć...

Nie mam czasu, zeby odpisac, bo...... odrabian prace domowa :confused2::confused2::confused2: Jutro z rana postaram sie cos skrobnac. Love you!

tulę!! praca domowa...kiedy to było!!! Ale spoko, przede mną jeszcze pare kursów, więc też jeszcze poszarpię komórki mózgowe!!

Czy ja dziś sama piję??

Kupiłam w końcu kozaczki w CCC - polecam dzieciom z wysokim podbiciem, ale tylko te ze skóry. Skóropodobne dla dzieci z normalną stópką (P w żadne nie mogłam zmieścić). Kupiłam roz. 22, a więc na zimę śniegowce będę musiała mieć 23.

Pola zasypia w 2minuty, ale nigdy sama więc nie zmieniam tego, bo wolę żeby od razy zasypiała przy mnie niż sama dłużej:p

hatszept
moja też ma ADHD, ale baja rano przy śniadanku to codzienny rytuał:) Poza tym ma zajęcie, bo siedzi i je śniadanko. Przy pozostałych posiłkach nie ogląda TV:) Polka to też oczko w głowie M...nawet nie mogę jej zwrócić uwagi:D

aronia
ponoć z drugiem dzieckiem jest lepiej:p

kasienka
ja stosuje probiotyk (coś jak twoja biogaja) i tran:) Zazdroszczę tego zasypiania!

aylin popieram. Czasem dołuje mnie jak P stoi i patrzy jak inna ją popycha, ale jakbym się wtrąciła to nauczy się, że mama zawsze pomoże.

josie jak u młodej było apogeum zawalenia katarem to zbawienna okazała się flegamina. Gardło przy katarze spływającym na bank czerwone więc może pryśnij mu Tantum?

muńka ja z Lechem free:)

Kupiłam w końcu kozaczki w CCC - polecam dzieciom z wysokim podbiciem, ale tylko te ze skóry. Skóropodobne dla dzieci z normalną stópką (P w żadne nie mogłam zmieścić). Kupiłam roz. 22, a więc na zimę śniegowce będę musiała mieć 23.

muńka ja z Lechem free:)

ja jeszcze nie mam zimówek dla G:sorry:

no, to siup!!!

Kasiek - dlatego się nie wtracalam. Ale też bez przesady - gdybym widziała że ja biją to bym zadziałała - ale z pchaniem, zabieraniem zabawek itp musi dac sobie radę.

Ta córka znajomych swoich starszych braci starała się sobie podporządkować. 5 latka leje i kłóci się z nim - a starszy jak mu przeszkadza bierze ja pod pachy i wsadza do lozeczka.
Ale jej mina bezcenna była kiedy moja Tysia ostatnio zabrała jej buty ;)

reklama
munka poleciałam po kozaki, bo jutro znowu jadę w góry a tam w nocy -1!

Poza tym dopiero w nd się rozpakowałam, poprałam i nie zdążyłam poprasować, a jutro mam się pakować...bleee! Tym razem opuszczam was aż na 4 dni:/ Będę szlochać za bb!

Był temacik drzemek. U nas musi spać dwa razy, zresztą sama pada jak mucha:D Potem idzie w kimę o 21.00 i śpi do 8.00:) To śpioch, jak w dzień nie byłoby drugiej drzemki to nie funkcjonowałaby:p

Do góry