reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ja w ferworze załatwiania różnych spraw, bo jutro wielki powrót mojego M. :happy2: Oczywiście biorę urlop i świętujemy ;-):cool2:

edek: hatszept jak znajdziesz sposób na nie dawanie mleka w nocy, to szybko się nim ze mną podziel, bo u nas podobna masakra! Był czas, kiedy zjadł kolację i budził się na mleko o 4,5 (co uważałam za sukces), a od kilku tygodni znowu jazda - pobudka albo o 23.30 albo o 2.30 albo, jak ostatnio o 21.30! Wypija 210 ml. Próbowałam dawać ciepłą wodę, herbatkę, a gdzie tam. Tak się drze, że mi się synapsy w mózgu plączą. Nie mogę sobie pozwolić na takie wrzaski, bo mam drugie dziecko, które idzie do szkoły i nie chcę mu co noc serwować nagłych pobudek. Trudno, na razie nie mam pomysłu i będę mu dawała to mleko. O próchnicę też się boję i wiem, że nie wolno, że się nie powinno. Tylko jak to zrobić, się pytam? Tak samo przed spaniem - butla mleka musi być. Próbowałam już wszystkiego - na kolację a to kanapki, a to gęsta kaszka. A gdzie tam. Potrafił zjeść łyżeczką 180 ml gęstej kaszki mlecznej i za pół godz. po kąpieli zawołać mleko w butelce. Zaczynam podejrzewac, że on się po prostu do niej przyzwyczaił. Dla niego to taki smoczek, relaks i sposób na wyciszenie. Ech, nie umiem się zabrać za to oduczanie go, bo ze starszakiem w ogóle nie było takiego problemu. Oduczyliśmy go szybko i jak miał 4,5 miesiąca to już przesypiał całe noce.
Widzisz jak szybko zleciało??

A pod apel o oduczanie dzieciny popijania mlesia w nocy równiez sie podłączyc chcę - nie mam juz pomysłu na nią....

no i przyjezdza na poczatku pazdziernika na kilka dni

z dżemem??

reklama
Witamy :) dzieci śpią <lubię to!> :) no i ja powinnam prasować, a nie tu siedzieć :) weekend spędziłam z synalkiem :) w sobotę zoo i miłe spotkanie :), a potem spacer po pergoli :) w niedziele wizyta u pradziadków A i spacerek po rynku. W rynku trafiliśmy na paradę, pokazy artystów itp. tak, ze Antek nie mógł oka oderwać ;)
DSC_3577.jpg

Byłyśmy w ZOO i spotkałyśmy tam Agaundpestka z Antosiem:))) Młody to mały przystojniaczek, niby poważny, ale przesłodki!!! Był w czaderskim kapeluszu - Aga powinna wam pokazać zdjęcie! Hmmm...trzeba ich w przyszłości zeswatać, bo mi się podoba przyszły zięciu:pppp
Pola na synową <lubię to> :) trzeba się spotkać póki jeszcze ładna pogoda, ja dziś może będę miała już wózek.
A Antek po Pole może podjechać :D
DSC_3481.jpg

Mam dzisiaj gorszy dzień............... ale nie będę Wam tu przynudzać przy niedzieli...
Kochana komu masz marudzić jak nie nam? Pamiętaj na następny raz :)

Josie super ubranka, super to na które się czaisz, ale mój za gruby na takie "kombinezony", a teściowa bez komentarza.

Aylin
udanej jazdy nową bryką :)

Mało łez i dużo uśmiechu wszystkim w żłobkach, przedszkolach i naszym uczniom!!!

Zaza niech nawet nowy szef nie próbuje Ci blokować bb :D

Kasieńka dzieki za przypomnienie o lidlu :) tak dziś pamiętałam, ze coś miałam w poniedziałek zrobić, a teraz już wiem iść do lidla :D pewnie już kaloszy nie będzie. No i chcę spodnie te na deszcz super się sprawdzają.

Co do spania i pobudek nocnych to mój jeszcze jakieś dwa tyg. temu miał ich dużoooo, a teraz około 2 tzn. dwa razy daję mu trochę cyca, a i pilnuję by to było co najmniej 5h po kolacji.
No i od małego uczyłam go by usnął wszędzie tzn. staram się by miał "regularne" pory spania na ile się da, ale uśnie i u kogoś i w wózku.

Hmm co jeszcze........
a wczoraj w tkmaxx były takie śniegowce tylko 21rozm no i dziewczęce za 69zł, chyba muszę częściej jeździć i upolować chłopięce
http://www.riccardo.pl/dziecko/buty-dla-dziewczynki/sniegowce/sniegowce-sorel-snow-commander-vapour

Załączniki

• DSC_3577.jpg
    DSC_3577.jpg
    45,2 KB · Wyświetleń: 44
  • DSC_3481.jpg
    DSC_3481.jpg
    35,3 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
fajnie macie z tym tkmax-em
u nas takich wynalazków niet :(

Aga ale młody ma brykę niezła :) tylko pozazdroscić

My jedziemy z grzdylątkiem w nocy z czwartku na piątek w kierunku zielonej góry - wiec moze męza na jakies zakupy da się wydrzeć :)

josie właśnie miałam pytać o to co samo, czy przyjedzie z dżemem:ppp A tak poważnie to współczuje! Będziesz mogła nam się wyżalać i krytykować do woli jak tylko u ciebie zawita:) Ciuszki piękne!!! Właśnie poluje na takie ocieplane kapcie na zimę:)

iwon czas zapierdziela! Daj koniecznie znać jak dzieciowi minął cały dzień w żłobku:) Ja też boję się tych dużych kawałków, ale jakoś sobie dzieciaczki tam radzą.

mlodak straszne to szpitalne jedzenie! Co do picia samej wody, moja teściowa też w szoku i zakupiła specjalnie do siebie herbatkę granulowaną, żeby chociaż u niej piła coś innego (słodkiego):D

aga ale świetnie, że trafiliście na tą paradę [mega zazdrość]:D No kurde z taką bryką to ja Polkę za małolata wam wydam:ppp BMW moje ulubione:) Co do TKMaxx to jesteś farciarą i wiesz kiedy robić zakupy! Te śniegowce są cudowne!

Ostatnia edycja:
Josie - dobrze ze kasiek o ciuszkach napisała bo jakos przegapiłam ze wkleiłaś :)
Super - podobaja mi się te rampersy :) uwielbiam takie. I fajna kurtesia. Daj znac czy ci sie to ostatnie uda upolować :)

Mnie kolezanka wczoraj oswieciła ze jak mam kurtki dla młodej na zimę to nie musze kombinezonu kupować a same spodnie wystarczą - wiec poluje :)

Iwon - no to jutro wieeeelki dzień!!! :-)

odnosnie zywienia to wczoraj rozmawialam z tesciowa, i pyta mnie czy jas lepiej je. mowie ze ze je, spaghetti , codziennie. nic innego nie je wiec juz nawet nie probuje. a ona ze moze chociaz troche mieska do teg spaghetti mu dodac:confused: no przeciez wiadomo ze z miesem daje, heloł.... i mowi ze ja tak pilnowalam zeby mu dawac zdrowe, ze inne matki juz dawno wszystko by dawaly, i on po prostu nie ma tych smakow jeszcze...:szok: WTF ze niby to ze on nie je to przez to ze ja sie uparlam na zdrowe zywienie, zamiast mu dac kielbache parowe i smazone ziemniaki??? i jeszcze mowi ze zrobila dzemy malinowe, i ze ja mu tego slodkiego nie daje to moze chociaz troche dzemu domowego by zjadl :szok: DŻIZAS!!!!!! robi ze mnie jakas eko-mame ktora dziecko karmi jalowa kasza i woda!!!!!!!!

no i przyjezdza na poczatku pazdziernika na kilka dni

ciekawe czy Ci będzie truła jak przyjedzie...

Kasienka - &&&&&&&&&&&&&

Kasienka to trzymam kciuki na tę dziewczynkę :-D:-D Nie no tak na serio to napewno wszystko oki bedzie. I już połowa za Tobą:szok:

Josie ale fajne te ciuchy upolowałaś. Narobiłaś mi smaku, musze poszperać na allegro coś dla mojej (jakis płaszczyk jesienny, bo ma tylko kurtki)

Aga ale te śniegowce fajne. Pojechałabym do tkmaxu z małą, bo mam dwa koło siebie, ale z nią dłużej niż 5 min. w aucie nie da się wytrzymać :no: A sama to dopiero wieczorem, a wtedy mi się nie chce:-D

Iwon ale się jutro będzie działo:-D:-D No iten miesiąc zleciał jak nie wiem co ;-)

mlodak myślisz że to od zębów ? kurde a moja ma narazie tylko dwa i aż się boję jak ta cała reszta będzie szła:no:

zaza a może zaraz wyjedzie z powortem do tych Włoch:blink:

A ja od jutra do końca października będę pracującą mamą, bo idę do koleżanki do sklepu pomóc jej , no i przede wszystkim dorobić sobie trochę. Mała zostanie z moimi rodzicami, a ja mam nadzieję trochę od niej odpocznę:-D

przyjedzie z dzemem i pewnie z zupka na vegecie z glutaminianem, zeby w kocu zlapal tego "smaka"... juz zapowiedzialam niani ze nie wolno jej wtedy brac wolnego zeby czasem sam z nimi nie zostal bo oni nawet nie kojarza ze trzeba pampersy zmieniac, mysla ze dziecko sie tylko na rekach nosi i karmi....

Kasienka oczywiscie kciuki. Ja tez za dziewczynke :-D

Kasienka ale gapa ze mnie - też trzymam kciuki &&&&&&

Atinka nastawiam zęby bo Szymek raczej spokojnym dzieckiem jest. Rzadko płacze. No i bardzo podobnie było jak mu wychodził drugi ząbek - prawa dolna jedynka. Miauczał całe 2 dni. Z czwórką dłużej to trwa bo jednak ząb większy.
Zresztą nie jadł nic nowego więc nie ma opcji że to brzuszek np. No chyba że to jakiś skok rozwojowy :)

Młody padł o 12:45 i śpi do chwili obecnej. Nawet nie zmienił pozycji. Szkoda że w nocy tak nie sypia tylko akrobacje urządza. A teraz odsypia te cyrki........

reklama
Jak ja lubię czas przed @@ wtedy mam tyle siły i chęci do roboty :) połowa poprasowana, warzywka z dorszem się parują :) i czekam jak dzieciaki wstaną:)

fajnie macie z tym tkmax-em
u nas takich wynalazków niet :(

Aga ale młody ma brykę niezła :) tylko pozazdroscić

My jedziemy z grzdylątkiem w nocy z czwartku na piątek w kierunku zielonej góry - wiec moze męza na jakies zakupy da się wydrzeć :)
Brykę miał 5min, ale rośnie mi maniak samochodowy :)

aga ale świetnie, że trafiliście na tą paradę [mega zazdrość]:D No kurde z taką bryką to ja Polkę za małolata wam wydam:ppp BMW moje ulubione:) Co do TKMaxx to jesteś farciarą i wiesz kiedy robić zakupy! Te śniegowce są cudowne!
Na przyszłość wczoraj się dowiedziałam, ze parada będzie każdego roku 1września :) No i szkoda, ze sniegowce nie dla nas :(

Kasienka oczywiscie kciuki mocno będą trzymane!!! Jak Nikoś po powrocie do nowego żłobka??

Atinka do tkmaxx najlepiej jechać do południa.

Młodak biedny Szymuś, mam nadzieje, ze szybko mu przejdzie.

Oczywiście tego posta piszę od godziny :D dzieci już po obiedzie :D uff udało mi się skończyć.

Do góry