reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dzien dobry kobiety :)
Wczoraj miałyśmy usg genetyczne. Wiec po kolei :
Przezierność jak najbardziej ok :0.6 o ile dobrze pameitam
kosc nosa ok, kosc podudzia ok, serce 2 komory,2 przedsionki wiec ok;)
tetno 159 ok. Za to nosze w sobie małego "olbrzymka" skarbek ma juz 7 cm i jest o 5 dni starszy (12t6d)wiec p.doktor przesunela date porodu na 8.06 ale ja suwaczka nie zmieniam.
No i wyglada na to ze pierwsza dziureczka na forum :))
I to bardzo leniwa bo sie prawie ruszać nie chciala - albo spala :D:D Za to chetnie wystawiala stopy do zdjec:)
Na 1 zdjeciu pokazuje Wam stopy mojej Igusi - ta pierwsza syrka jest bokiem wiec widac bok syrki za druga widac od strony podbicia w takie V ustawiala stopencje i ciagle pchala do zdjec :) a na drugim zdjeciu moj kochany Skarb w calej (prawie) okazałosci:)
Jedyny opieprz to troche przytyc bo juz 4 kg na minusie a powinno byc przynajmniej 0.5 na plusie ;)
Jestem przeszczesliwa!!

Zobacz załącznik 412287Zobacz załącznik 412288

Moje gratulacje ciesze się że wszystko w pożądku i dzieciaczek zdrowo rośnie.....moje badanie genetyczne mam przełożone z dziś na jutro ponieważ dziś mamy pogrzeb w rodzinie i nieuda mi się pojść na tą pore którą była umówiona więc musze poczekać do jutra aż do 20.45 ...................póżno ale to jedyna możliwość .....Pozdrawiam oby wam dzień minął miło

no Moj tata mial zawsze 5 dziewczyn w domu (mama plus 4 coreczki :p ) , plus gratis dwie kotki :p
a ze wczesniej przez tyle lat nie bylo dane mu miec faceta, to teraz kupil sobie pieska yorka :) , takze mysle ze u mnie bedzie na odwrot i dziewczyny miec raczej w domu nie bede.. no ale zobaczymy

Dziewczynki ja lece do szpitala ( z Mezem i Synkiem :) ), rano prawie zemdlalam.. od kilku dni tak mam.. strasznie mnie mdli ,piersi mimo ze nie widze zeby rosly strasznie bola.. no ogolnie czuje sie jakby moje dolegliwosci dopiero sie zaczynaly.. :(
no ale nic.. trzymac kciuki zebym nie padla jak beda mi krew pobierac :p hihi
Mam nadzije ze szybko wrocimy do domku :)
Caluje :* :)

Trzymaj się napewno wszystko bedzie dobrze mi minął 12 tydzień i dopiero teraz zaczynam odczuwać mdłość a nawet odruchy wymiotne a już myślałam że mi to się nieprzytrafi

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzien dobry kobiety :)
Wczoraj miałyśmy usg genetyczne. Wiec po kolei :
Przezierność jak najbardziej ok :0.6 o ile dobrze pameitam
kosc nosa ok, kosc podudzia ok, serce 2 komory,2 przedsionki wiec ok;)
tetno 159 ok. Za to nosze w sobie małego "olbrzymka" skarbek ma juz 7 cm i jest o 5 dni starszy (12t6d)wiec p.doktor przesunela date porodu na 8.06 ale ja suwaczka nie zmieniam.
No i wyglada na to ze pierwsza dziureczka na forum :))
I to bardzo leniwa bo sie prawie ruszać nie chciala - albo spala :D:D Za to chetnie wystawiala stopy do zdjec:)
Na 1 zdjeciu pokazuje Wam stopy mojej Igusi - ta pierwsza syrka jest bokiem wiec widac bok syrki za druga widac od strony podbicia w takie V ustawiala stopencje i ciagle pchala do zdjec :) a na drugim zdjeciu moj kochany Skarb w calej (prawie) okazałosci:)
Jedyny opieprz to troche przytyc bo juz 4 kg na minusie a powinno byc przynajmniej 0.5 na plusie ;)
Jestem przeszczesliwa!!

Zobacz załącznik 412287Zobacz załącznik 412288

Super i oczywiście gratulacje pierwszej dziewuszki :-D:-D

AVO powiem Ci szczerze ze lekarz mi powiedzial ze nerka jest zainfekowana nieaktywna ... i tyle sie wypowiedzial... ja sobie sama chyba dopisalam niewydolnosc bo to mi do nieaktywnosci pasowalo. Ale tabletki dostalam na pecherz - UROSEPT ... wiec mysle ze to jakies ciazowe "przeziebienie" nereki i pęcherza.... co prawda nic mnie tam nie piecze i nie boli przy siusiu no ale wyszly te bardzo liczne bakterie i nalblonki plaskie oraz ... bodajze bialko w moczu ....

no to Dorota nie dorabaiaj sobie:)UFFF,że to nie niewydolność:)
Kamień spadl mi z serca- naprawdę, bo dużo o Tobie myslalam ostatnio i martwiłam się:).
Lecz w takim razie tą nereczkę:)

WOW Dorota GRATULUJĘ!!! CÓRECZKI:) IGA śliczne imię:) Też rozważaliśmy między Igą a Lilianą ,ale czuję że będzie chłopak:)
Bardzo się cieszę,że dzidzia taka duża i zdrowa.Dbajcie o siebie:)

WOW Dorota GRATULUJĘ!!! CÓRECZKI:) IGA śliczne imię:) Też rozważaliśmy między Igą a Lilianą ,ale czuję że będzie chłopak:)
Bardzo się cieszę,że dzidzia taka duża i zdrowa.Dbajcie o siebie:)

moja córeczka ma na imie Lilianna:)

a kolejną bym nazwała:Amelia, Helena, Emilia lub Gabriela:)

chłopiec Julian albo Antoni:)

Dzień dobry wszystkim ;)
Ja właśnbie obżeram się czekoladkami;) nie wiem co mnie wzieło bo do tej pory nie mogłam patrzeć na słodkie.:-p
asiia_ wróce tu do tematu Big Maca i wogole Mc donaldu...ja aż drżę na ich punkcieee...niwestety mój mąż nie jest taki chętny do spełniania zachcianek

Karamija mi moja gin powiedziała, że moje sutki nie śa aż tak bardzo wklęsłe, jednak, że może być problem. I bardzo się przestraszyłam. \

KamilaLublin też ciągle myślę o dzieciątku;) i w snach mnie nawiedza i jak tylko oczy otworze;)głaszczę się ciągle po brzuszku;) i naprawdę nie mogę się doczekać... a tu jeszcze tyle czasu...............

Sicilpol jeśli chodzi o biustonosze to też mam problem, bo niestety jakoś ciężko mi znaleźć takie w moim rozmiatrze, więc co tu mówić o większych.... a jakoś tak nie mam ochoty inwestować 300 zł w stanik:szok:

Dorota gratuluję pierwszej czerwcowej córeczki :) i bardzo się cieszę że tak zdrowo i pięknie rośnie

Dziewczyny jakoś tak byłam sceptycznie nastawiona do tej sody, bo też wydawało mi się, że zawsze się spieni no i dziś mnie podkusiło na sikanie na sodę ;-) i nic, ani bąbelka :tak:czyżby mąż miał rację że będzie dziewczynka? Upewnimy się chyba 19.12, mam nadzieję że maluszek pokaże co tam chowa

Kamila ja też mam ogromną ochotę na kebaba, ale u mnie tej zachcianki nie zrealizuję bo turek który robił najlepsze kebaby jakie kiedykolwiek jadłam miał tyle długów że zwiał z kraju, na żadnego innego nawet nie mam ochoty bo wiem że mu nie dorówna
A z innych zachcianek to pizza domowa za mną ciągle chodzi, oczywiście moja wersja pizzy, pewnie gdybym taką zrobiła u Sicilpol to by mnie pogonili ;) wczoraj specjalnie zrobiłam dwie żeby mi coś na dziś zostało

Cycochy też dają mi się we znaki, to jedyny objaw który mi jeszcze towarzyszy, z miseczki B wskoczyliśmy już na D i co gorsza czuję że i na tym nie poprzestaniemy

reklama
Tialana to może i nam się szykują dziewuszki?! - o ile ta soda rzeczywiście wróży płeć dzieciaczka.
Avo jak u mnie będzie dziewczynka też dam Amelka a jak chłopak to Adaś.
Dorotka gratuluję szczególnie wyników bo one są najważniejsze.

Do góry