reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ja to się teraz ograniczam i robie niezbędne minimum. Kiedys przerabiałam wszystko - a teraz odpuściłam. TRobie ogórki bo nuna lubi a sok malinowy do herbaty w zimie niezastapiony, w przypadku przeziębienia też. A w sklepie to podróby nie soki :)

no to masz super. MOja teściowa nie robi NIC - kiedyś podobno namnietnie robiła a potem jej przeszło. A mama na wypoczynku :) tak to mama zawsze sok robiła - ja dostarczałam składniki a ona robociznę. W tym roku się leni a ja robie dla mnie i dla niej.
Ale dziś dziecia wyworzę do niej :)

reklama
o to mi chodziło z tym spaniem. śpimy wszyscy razem, ale młoda w łóżeczku:D Pola nie ma tendencji do rozkopywania się, łażenia po łóżku itp. śpi grzecznie na swoim miejscu, a ja w nocy nie muszę wstawać 'na cyca' tylko na śpiocha przekręcę się do niej i gotowe:D łóżeczko i nasze łóżko 1.60 są na tym samym poziomie wysokości
20130822_101303.jpg

alijenka jak mała, już nie ma śladów 'wypadków'?:) dziś chyba jakaś dobra noc, bo moja jak zasnęła o 20.00 tak do 7.15 spała. oczywiście z 2-3 przytulasmi na cyca, ale bez rozbudzeń...oby tak dalej. ja też wolę jak są jacyś ludzie u mnie:p zdrowiejcie i robimy spotkanko!

aga dwójka dzieci wykańcza cie:D ale jeszcze trochę i zaczną się pięknie same bawić, a ty będziesz mieć więcej czasu. z kasą coś wyjaśniałaś? ile młody wciąga kaszy na kolację?

aylin szacun za chęć i czas na te twoje 'zimowe zapasy'!:)

iwon moja na kolację zjada 180ml gęstej kaszy jaglanej - łyżeczką. popija to cycem przed samym snem. często budzi się jak twój do ok. 24.00 na wodę lub cyca i dopiero potem zapada w błogi sen:/

PYTANKO: czy jest coś takiego jak dermatolog dziecięcy czy idzie się z bobasem do zwykłego dermatologa?

Załączniki

• 20130822_101303.jpg
    20130822_101303.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 102
Ostatnia edycja:
Witam sie i ja z kawusia :-)

Zaza/Asik- mloda siksa ale wystarczy dobrze mezem sie zajac przed wyjazdem i na dziczyzne sie nie rzuci :-p:-D

Dziś moja córa kończy 7 lat, ale ten czas zapiernicza. Jeszcze niedawno w pampkach biegała a tu już taka pannica
Damian już któryś dzień z rzędu wstaje z tak mokrym pampersem, że mu przecieka. Piżamka i cała pościel do wymiany

Sto lat dla pannicy :-) a z pampkiem tez tak mialam i zmienilam na noc o pol numera wieksze czyli 4+ i jak na razie jest ok :tak:

Dzień dobry - 47 butelek po soku gerber zostało zapełnionych sokiem malinowym. A ja ledwo zyje.....

:szok: szacun i uklony :-D

Wiecie co zauważyłam że moja musi być między ludźmi, jak jesteśmy gdzieś czy ktoś do nas przyjdzie to jest nie to dziecko !!!!!

to normalne :tak: ja dlatego uwielbiam spotykac sie z dziewczynami i ich dzieciaczkami bo moja jest wtedy najgrzeczniejsza :-D:-D:-D a sama ze mna w domu szalej :tak:

Aylin- nie wymyslasz sobie cos jest z tym przeczuciem :tak: Pe nie chialo sie isc na pilke bo cos mu mowilo, zeby nie jechac ale ze on jako manager druzyny wiec pojechal i co.... skrecil kolano i na 3 miesiace uziemiony w domu! to samo przeczucie mial teraz z tym wypadkiem i dum kolej zatrzymal mu sie na dupsku, wiec cos w tym jest :tak: ktos nad nami czuwa tylko my tego nie sluchamy :baffled:

Niespodzianka- czyli co wybieramy sie na jezyny? ;-):-) a tak wogole to czy Ty bedziesz wolna na weekendzie? bo wiesz nie chce sie narzucac :-p

Alijenka- super, ze nocka przespana :tak: moja jak sie budzi o 640 to ze mnie zwloki sa nawet po przespanej nocy :confused2:

Iwon- jak mila czas bez meza? i po powrocie do pracy? lepiej, gorzej?

Munka- swietnie to brzmi :-) uwazaj bo jeszcze kokietka Ci urosnie :-p i fajnie, ze urlop sie udal :tak:

MsMickey- mowisz Irlandzka pogoda? chyba tylko na chwile.... szybko by zatesknil za sloneczkiem :tak:

Kasiek- napewno bedziesz miec jeszcze dzieci :tak: taki dar bycie super mama nie moze sie zmarnowac :no: a oderwanie sie na jakis czas do pracy moze przyniesc korzysci na przyszlosc wiec znajdz wtym pozytywy :tak: tym bardziej, ze praca brzmi inrtygujaco :-p

Aga- ja mam to samo 20 wybija a ja moglabym pojsc spac.... gdyby nie to ze z Pe robimy sobie seans filmowy Wladcy pierscieni to pewnie bym poszla spac :tak: a remont i obowiazki nie uciekna :no::-p

Polaa- wiem jak sie czujesz, tez tak mam po wyjazdach z PL albo jak ktos wyjezdza od nas..... :-( bo ta swiadomosc, ze jestesmy tu sami jest troche przytlaczajaca ale po kilku dniach przechodzi bo musily wrocic do rzeczywistosci a Ty nie dlugo znowu ich zobaczysz i dzieciaczki beda sie razem bawic :tak: glowa do gory :-)

Jade z Perla i kolezanka na BEACH PARTY :-) przy szkole jest organizowana imprezka - mloda uwielbia piasek wiec bedzie miec radoche :-)

Alijenka ale jak Ci nie pasuje szynka do mleka? :-D Przecież kanapka z szynką (czy czymś tam) + np. kakao w kubku to typowy zestaw śniadaniowy/kolacyjny dla przedszkolaka/ucznia itp :tak: Mój bąbel zjada najpierw kanapeczkę, a przed snem wypija jeszcze butlę mleka, bo z kubka nie umie :blink:

Sunshine chyba jednak teraz funkcjonuję lepiej :sorry2: Czyli praca przyniosła korzyści ;)

Kasiek
jak jej robisz tą kaszę? Tzn. gotujesz na wodzie i podajesz z mlekiem? Jakieś inne dodatki? :)

iwon kupuję hurtem 5 opakowań na necie kaszy jaglanej Holle (nic nie gotuje, dosypuje 3-4łyżki do mleka zimnego i podgrzewam w mikrofalówce). moja kuzynka dodaje do tego wszelkie owoce (np. maliny, banan, jabłuszko starte czy jagody), ale moja księżna nie tyka owoców w żadnej postaci. taka zwykła jej smakuje najbardziej. jeszcze parę tygodni temu jaglaną jadła także na śniadanie i wtedy gotowałam jej (zwykłą ze sklepu np. Kupiec) i dodawałam na zmianę odrobinę miodu, kakao lub zmiksowane śliwki suszone (jedyne co je z owoców).

sunshine zazdroszczę imprezki!!!

Aaa, ale gotowałaś tą zwykłą na wodzie? Nie dodawałaś mleka? A co powiesz na to, żeby ugotować kaszę i dodać ją do mleka modyfikowanego i podawać łyżeczką na kolację (mój jest mlekopijcą, swoje musi dostać ;-))

Munka super, ze jestes zadowolona z urlopu, ale juz chyba czas wracac na bebe nie sadzisz ? ;-)

Sunshine mozemy isc na jezynki ;-) W weekend nie mam planow wiec nic mi tu nie gadaj o narzucaniu sie :) Ewentualnie w sb mnie nie bedzie, bo padl pomysl na kempingowanie, ale to sie jeszcze okaze.

Alijenka super, ze nocka lepsza, humor pewnie tez lepszy? Ja mam tak, ze jak sie wyspie to jestem usmiechnieta, a jak sie nie wyspie to chodze jak osa :p

Iwon nie sadze, zeby bylo to malo. Moj sie domaga mleka jak za malo zje w ciagu dnia, albo jak mu cos dolega i sie obudzi w nocy i nie moze zasnac (w tym wypadku zebiska).

Kasiek fajnie sobie spicie. U nas takie cos by nie przeszlo, bo mlody wedruje po calym lozeczku (zupelnie jak tatus :sorry2:

Ja juz po zakupach... Cos mnie podkusilo i zafarbowalam wlosy na braz - polowa i tak wypadla ;) Jestem calkiem zadowolona z efektu - nie czuje sie juz jak garkotluk z rudawymi odrostami tylko prawie jak kobieta ;) Dziec spi, a ja zamiast ogarnac chalupe to siedze na forum. Priorytety trza miec :D

Kurczę, przyjaciółka ma toksoplazmozęa ponoć jest to niebezpieczne w ciąży... oby było wszystko ok

Aylin
soczek jak znalazł na zimę;-)
Iwon dzięki za zaproszenie. Muszę dzwonić i się umówić na końcówkę września bo przez wakacje nie jeździliśmy. A jeździmy do poradni ortodontycznej przy Powstańców Wlkp. bo mają tam specjalizację w rozszczepach.
Aga mam podobnie, mały zasypia o 21 a ja niedługo po nim
Sunshine zająć jak zająć ale przede wszystkim trzeba mieć zaufanie do męża;-)
Kasiekz ja byłam z Damianem u zwykłego dermatologa, nie ma chyba dziecięcego
Alijenka fajnie, że mała dała Ci w końcu pospać
Niespodzianka pozostaje Ci być konsekwentną i czekać aż dzieć zacznie więcej rozumieć

Kurczę, K. przed chwilą dzwonił i auto mu się zepsuło i czeka na drugie, przeładowuje towar i gna do Niemiec

Imprezka udana ;-) wprawdzie za trzecim razem dopiero dotarlysmy do celu ale bylo warto :-D Mloda wyskakala sie w dmuchanym zamku i popluskala w basenie :tak: W drodze powrotnej padla :-D a mamcia korzysta z czasu dla siebie :-p

Iwon- to dobrze, ze sie odnalazlas w sytuacji :tak: i wszyscy sa szczesliwi :-)

Niespodzianka- nie wiem jak Pe kuzyn pracuje wiec bedziemy musialy sie zdzwonic :sorry2: to moze oprowadzisz nas po swoich wlosciach :-D alez jestem podekscytowana :-D

Asik- zaufanie jest :tak: i to podstawa reszta to tylko dodatek :-D A Twoj zeby szybko wrocil :tak:

Jutro po pracy wyjazd :-):-):-) lece nas pakowac :tak::tak::tak:

reklama
Sunshine najważniejsze, ze jest zaufanie bo bez tego ani rusz ;-) A mężem tak czy siak sie zajmij odpowiednio przed wyjazdem :-D A gdzie wyjeżdżacie jutro? Chyba cos przegapilam :zawstydzona/y:
Aaa chyba z Niespodzianka sie spotkać, hmm a o mnie zapomnialyscie? :-D

Asik moja koleżanka tez miała toksoplazmoze ale wszystko ok z Nia i małym :tak:

Niespodzianka prosimy o zdjecie nowej fryzurki ;-)

Jszcze trochę i ide kąpać Wojtka, do 19 jakoś zleci :-D Zmęczona juz jestem dzisiejszym dniem :zawstydzona/y: Na szczescie ostatnia nocka męża i weekend i to długi bo niedziele ma wolna bo u nas w poniedziałek święto. Jutro wpada koleżanka z dziećmi wiec chłopaki sie wybawia

Do góry