reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hej

uprzejmie donoszę, że impreza pożegnalna się udala, a ja przesadziłam z alko i dzisiaj odchorowuję:confused2: w nagrodę S jest zmierzły, płaczliwy i nieznośny:confused2: do panieńskiego nie ruszam ani kropli:-D

Aylin gratuluję Tysi pierwszych kroczków!!!
Alijenka nie wiem czy Nataszce już gratulowałam:zawstydzona/y: a więc gratuluję!!!!;-)

Aga nie myśl o tym d.upku! nie jest tego wart:no: regalik cudny, ciekawe czy da mi się go kupić?...

sorki więcej nie napiszę, bo mam nadzieję zjeść obiad zanim Belzebub się obudzi:-D

reklama
Ostatnio wynalazlam sposob na zasypianie. A w zasadzie to niania :-) wystarczy go smyrac po stopce, szyjce brzuchu raczce- i tak sie na tym skupia ze zastyga w bezruchu az zasypia. Jak jest spiacy i daje sie poglaskac to wystarczy minutka i spi...

No wiec spi a ja robie tarte z malinami i jagodami :-)

Na obiad mial krem z brokulow ale nie chcial nawet tknac dopoki nie dodalam pomidorow i makaronu :O

Szymek zdrowieje, dziś był już tak samo upierdliwy jak zawsze, bez gorączki, tylko jeszcze go w gardle "piórko łaskocze" :p Dzisiaj z Moniką ganiali się w berka :-D normalnie wrażenia bezcenne, szczególnie jak Monika robiła nagle w tył zwrot i zamiast gonić zaczęła uciekać :p

poza tym Szymek nauczył się gwizdać - myślałam, że zwariuję.....................

Aylin - gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!!

Josie - Szymek jak nie mógł zasnąć to ja go musiałam głaskać po brwiach :eek: i skroniach i usypiał... bo jak tak go miziałam to oczy mrużył :-D

Sunshine
- pokaż pokoik :D

Pokoik Moniki ewoluował nieźle w porównaniu ze stanem po urodzeniu ;P
rok temu:___________dzisiaj:
DSCF0013.JPG DSCF4765.JPG

Załączniki

• DSCF0013.JPG
    DSCF0013.JPG
    53,7 KB · Wyświetleń: 58
  • DSCF4765.JPG
    DSCF4765.JPG
    51,1 KB · Wyświetleń: 55
Wojtek ma gorączkę :-( Mam nadzieje, ze to po szczepieniu bo babka mówiła, ze nawet po 10 dniach moze wystąpić gorączka a dzisiaj 11 dzien po. Oby to nie było od słońca, żaden udar ani nic...ciekawe jaka bedzie noc.

zaza fajnie, ze imprezka sie udała. A kto kogo żegnal? Bo ja oczywisce przegapilam :zawstydzona/y:

Hej
śledzę Was z koma i ta cholerna aplikacja wyrzuca mnie ostatnio... system mnie nie chce... buu...;-)

Wracamy do domu więc pakowanie i upychanie ...

Gosia zaczęła chodzic:-):-):-):-)
Na razie odległość ok metra ale to już jest to:-) ma minę zwyciężczyni :-):-):-)

Lecę kończyć pakowanie:-( jedziemy golfem a ja biorę rower... nie muszę dodawać, że bagażnika specjalnego nie mamy a golf nie jest w wersji kombi...

jeju jakie puchy:-p
ponieważ D był dzisiaj na budowie cały dzień, to calutki dzionek spędziłam S sam na sam i mimo, że był zmierzły to dzień uważam za udany - tak mało czasu mamy dla siebie sam na sam ostatnio, strasznie mi tego brakuje:-( nie chcę chodzić do pracy:no:

josie fajny sposób, ale u S nie przejdzie, bo się wkurza jak go smyram:confused2: brokuły i pomidory pasują do siebie, najwyżej będziesz do wszystkiego dodawała pomidorów i makaronu;-) czy wy Jasia przypadkiem we Włoszech nie spłodziliście?:-p;-)

Rysica dobrze, że Szymuś ma się lepiej! zdrówka dla niego!

Polaa oby gorączka sama ustąpiła, może to od ząbków??
a żegnaliśmy kolegę z pracy, bo się przenosi do Warszawy

MsMickey brawo dla Gosi!!!

Zaza coraz fajnie się czas spędza z maluchami, bo są coraz mądrzejsze :) choć mój taką histerię odwalił, ze tylko czekać jak ktoś z opieki mi zapuka, ze biję dziecko on się drze jak opętany. I zęby zębami, ale chyba niezły charakterek mi rośnie :cool:

Pola by Wojtkowi szybko temperatura minęła.

Josie, Jasiek makaronowy chłopak :)

Idę zrobić porządek z truskawkami kupiłam jeszcze 2kg by młodemu zamrozić na zimę.

Gratuluje postepów w chodzeniu :-):tak: u nas dalej nic ale sie nie stresuje.... ma jeszcze czas ;-) Za to rozwoj psychiczny jest jak najbedziej rozwinety wiec luzik ;-)

Obiecany pokoik + gratis placzek :-p
IMG_8022.jpg

do siatki musze jeszcze drobne zabawki powkladac i niestety wisi przy oknie bo nie mozemy dzior robic w suficie :confused2:

Dzis kupilam sobie stroj kapielowy - jednoczesciowy- wiec na plaze moge smialo smigac :-p

Milego wieczorku ;-)

Załączniki

• IMG_8022.jpg
    IMG_8022.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 56
  • IMG_8026.jpg
    IMG_8026.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 69
  • IMG_8028.jpg
    IMG_8028.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 58
Ostatnia edycja:
Hej baby :-)

J. spał dzisiaj po południu od 15.45 do 18.15 :szok: i tym sposobem zaliczyliśmy wieczorem drugi spacer i młody poszedł spać po 21 - dla nas to mega późno, zobaczymy o kt,órej jutro wstanie :cool2:

Dziś był fajny dzień, bo cały spędziliśmy rodzinnie, we czwórkę :happy: Poszliśmy sobie na bosiko pograć w piłę i kosza, jeju jak dawno tego nie robiłam, super uczucie, zwłaszcza że ograłam mojego M. :-p

MsMickey, Aylin gratuluję dziewczynom pierwszych kroczków!! :-) Super!

Zaza
ja daję młodemu mięso ze sklepu, który jest autoryzowanym sklepem takiej agrofimy, a czasem M. zamawia drób lub królika u znajomych na wsi.
Ryby wędzonej jeszcze nie dawałam, bo my raczej nie jemy, bo ja raczej unikam wędzonego, ale ciekawa jestem jak by zareagował :happy:

Sunshine, Rysica piękne mają dziewczyny pokoje! :tak: Ale Wam zazddroszczę, my nadal gnieździmy się all w sypialni, bo w plan jest taki, że chłopaki będą mieli wspólny pokój. Ale dopóki J. budzi się w noy i wstaje o 5-6, to nic z tego.

Maćku przyłączam się do pytania niespodzianki o ten brak konieczności mycia zębów! :tak: Powiem szczerze, że mi by to pasowało :-p Bo z tym myciem zębów to naprawdę jakaś farsa jest :sorry: Coś tam mu niby posmyramy, ale co to za mycie..

Muńka hej ho urlopowiczko :-) Wypoczywaj i tradycyjnie - przywieź ponętną opaleniznę :cool2:

Rysica wracajcie do zdrówka :happy: U nas też charaktery chłopaków całkiem różne. J. bardziej uparty, wymagający i absorbujący. No, ale ja nie zadaję sobie pytania po kim. Wiadomo, po mamusi ;-)

Aga no to fajno, że już humorek lepszy :-) Ja też miałam podobny przed kilkoma dniami i też przyszła @ i od razu lepiej ;-) I nie zaprzątaj sobie głowy tym dupkiem - ojcem bąbla, kiedyś będzie żałował, a Ty ułożysz sobie życie i A. będzie miał jeszcze super tatę, zobaczysz :-)

Polaa zdrówka dla Wojtusia!

Kasiekz
no zdolną masz tą córcię :-)

Josie niezły sposób na zasypianie, uśmiałam się :-D

A w ogóle to od paru dni dopadają mnie jakieś nostalgiczne nastroje i emocje.. macie czasem tak, że tęsknicie za czymś i.. same nie wiecie za czym? Że myśl o różnych przeżyciach, chwilach, ulotnych tęsknotach jest tak intensywna, że aż boli? Zwłaszcza w piękny, pachnący latem wieczór lub podczas słuchania muzyki nocą..
Ech, jakoś tak mnie naszło...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Sunshine piękny pokój, a śliczna płaczka idealnie wkomponowana :)

Iwon fajnie, ze dzień udany.
A co do tęknoty to strasznie tęsknię za Berlinem :( za tymi ludźmi tam, ale z drugiej strony bardzo się cieszę, ze jestem w Polsce.

Do góry