reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dobry wieczór!
Ja dziś byłam w Czaczu i kupiłam Zosi hipcia FP za całe 20 zł i wózek-parasolkę dla lalek za kolejne 10 zł. Więc zakupy udane ;)

Teściowa mojej siostry jest stomatologiem i ona twierdzi, że z myciem zębów spokojnie można zaczekać do 2 roku życia.Mi to pasuje, bo jeszcze nie zaczęłam ;)

Zosiek jadła już wędzoną rybę i rewolucji żadnej nie było. A czereśnie uwielbia! :tak:

Jedzenie czasem w foteliku, a czasem na kolanach, bo tak lepiej wchodzi ;-)

Macku basen zainteresowal mlodego jako przeszkoda do pokonania wiec przeczolgiwal sie przez niego jak taran. Nie powiem, ze go to nie zajelo, ale w mieszkaniu ciezko mi bedzie przekonac sasiadow z dolu do nieustannego zalewania :D
Myślisz? Może warto spróbować. W końcu dla dziecka wszystko! ;-)
Wojtek zaczął chodzić :) dzisiaj jak byłam u koleżanki, juz nie są to dwa, trzy kroczki tylko chwiejnym ruchem idzie na całego :tak::-D
Gratki! :-)

hej
uwaga chwlaę się!:-pdwie dolne dwójki się już leciutko przebiły! (nockami dlatego się nie chwalę:dry:), ale co ważniejsze S biega już na całego!!! oba kolana obdarte:-D
Super! :tak:

\

I MOJA NIUŚKA ZACZĘŁA CHODZIĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-):-):-) jeszcze robi to niepewnie ale już nawet po 5-6 m przejdzie sama :-D:-D
Brawo! :-)

a tak w temacie jedzenia - dajecie dzieciom mięso ze sklepu? i czy pilnujecie, żeby było super świeże itp?

i do mam psiarek, kociarek - jak nauczyć dziecko, żeby nie dzieliło się jedzeniem z psem? :dry: S daje chrupki, chelepeb itd. do polizania psom, a potem sam zjada:dry:
z drugiej strony przecież to uczy go dzielenia się z innymi, co nie? ale czy się czegoś nie nabawi?:baffled:
Ja zwykle pytam, czy jest świerze i gdy tak nie jest to mnie o tym informują ;-)

Mam ten sam problem :baffled:

Aaaa i mozna powiedziec, ze skonczylam dekorowac mlodej pokoj :-) jeszcze drobiazgi zostaly ale ogolnie jestem HAPPY :tak:
Pokaż!!!:-p
ale moj dziec za chiny ludowe nie chce sam jesc ... ile z Was uczy juz samodzielnego jedzenia ?

czy wszystkie dzieci potrafia juz nasladowac zwierzatka ?? bo moj w zab teraz caly czas gada dzidzi na wszystko ... mama i tata baba i dzidzi (w sensie jak widzi dziecko na zdjeciu czy w rzeczywisctosci) to juz tak mega swiadomie ... ale zwierzatka nic
W sensie sztućcami? Bo tego jej jeszcze nie proponowałam, bo mam obawy jak to się skończy. Ale jak coś jest w kawałkach to jak najbardziej je sama :tak:

Moja nie umie niczego naśladować :no: Bo nie ma takiej opcji, żeby na chwilę przysiadła, skupiła się i czegoś nauczyła. Rośnie mi mały adehadowiec? :confused:

Uprzejmie donosze ze Tysia dziś sama przeszła najpierw z przedpokoju do taty do łózka (metr) a potem od stołu do mnie.
Mój dziec zaczął chodzic :)
Gratulacje! :tak:

reklama
Kasiek z Poli niezla zdolniacha. Tyle slow zna - podziel sie ;)

Aylin gratuluje tych pierwszych niezapomnianych krokow :)

Zaza doobry chlopak :D

Macku a moglabys zapytac czemu tesciowa siostry tak uwaza? Nie znam sie na tym, ale dzieci jedza prawie to samo co my i chyba tak samo im sie zeby brudza? Moge sie mylic i ciekawa jestem odpowiedzi :D
Tomek ma podobnie jak Zosia - nie ma czasu sie uczyc, woli biegac i psocic.

Pola zdolniacha jest :) kiedyś pilnowałam takiej Zuzi jak miała rok i 3mies. potrafiła mówić zdaniami np: zuzia boi sie kolika w wieku półtorej roku umiała liczyc do 10 i znała literki.
A moje dziecko na kotka miau, pokazuję ręką do góry jak samolot leci, jak kupę zrobi to macha ręką przed nosem, ze śmierdzi :D on nie ma czasu na naukę woli bieganie/ wspinanie.

Aylin brawo dla Martynki.

Mój nie da sobie szczoteczki włożyć i sam też nie chce wkładać :/
Rybę wędzoną zajadał nad morzem i to taką ciepłą jeszcze (łososia, dorsza i makrele) i nic mu nie było. Dziś mu na parze zrobiłam marchewkę, ziemniaczki i fasolkę- na ziemniaki odruch wymiotny, fasolki zjadł może 5, a marchewka dla mamy. Ale za to zajada nektaryny, brzoskwinie, mango, jagody maliny, borówki hmmm chyba wszystkie owoce. Dziś mu zrobiłam kisiel z porzeczek, malin i wiśni z pokruszonym biszkoptem :)

Szkoda, ze takiego dziadka nie mamy :( this brown wren: sling diaries - love (grandfather's post) choć ja o dziadku, a moje dziecko nawet ojca nie ma :wściekła/y::no: czasami się zastanawiam jak się żyje takiemu skurw...

Hej,

ale upał dzisiaj był :szok: Jutro ma być tak samo, ja juz sie chyba odzwyczailam od upałów w Polsce :zawstydzona/y:

Zaza tak jak pisze Sunshine słońca na razie nie oddamy :-D

Kasiek ale masz rozgadana corcie :tak: Super.

Sunshine prosimy o zdjecie pokoiku, koniecznie :tak:;-)

Dzisiaj popołudnie spędziłam u koleżanki. Normalnie nie było czym oddychać, tak duszno. No a na wieczór sie wkurzylam....

Właśnie jestem w szoku, że on od razu zapamiętuje dane słowo. A odgłosy zwierząt to uczyłam już od 6 mies. z takiej książeczki ze zwierzątkami:) Teraz jak gdzieś jadę, a jej zaczyna się nudzić w foteliku to bawimy się w przepytywankę 'A jak robi kotek itp.' i dziecko zajęte:p

Maćku ja też nie szczotkuje, bo uważam to za bezsens:) Poza tym nie da się, więc mała dostaje szczoteczkę na sucho i sobie ją gryzie:)

Zaza moja też karmi i jeszcze awanturuje się o więcej jedzenia dla psa i chomika:D Ale pies mój jest odrobaczany, więc wyluzowałam. Ostatnio nie chciał zjeść chlebka żytniego, to złapała go za wargi szczęki, otworzyła pysk i wepchała chleb - ten wypluł to sama zjadła.

Aga
młody przynajmniej owoce wsuwa. Polka nic nie tyka poza nektarynką. Ziemniaki kocha, w zasadzie mogłyby tylko one istnieć:) No i jeszcze fasolka jasiek.

Chwalę się, że Polka ułożyła dziś wieżę z 4 klocków - pierwszy raz:) Tak się spodobało, że miała zajęcie na dłuższy czas. Jest u mnie młodsza siora, bo ma wakacje więc mi dziecko szkoli:p Próbowała też nauczyć ją liczyć do trzech, ale Pola powtarza tylko 'dwa' :D

A ja nie cierpię suszonych pomidorów - są paskudne! Coś mnie korciło żeby kupić:/ I co, bleee...zniszczyły mi tylko smak makaronu ze szpinakiem. A fujjj, nic się nie uczę, no nic!:D

Ostatnia edycja:
Kasiek ale masz zdolna core... i pomysl na nauke ... choc ja mojemu tez mowilam ale nie chcial sluchac jak mial 6 miesiecy :)

Niespodzinka Macku
u mnie to samo biega biega biega... a nawet jak nie biega to mame ma gdzies :D
Maćku wlasnie o sztuccach mysle... moj wieksze kawalki tez sam wlozy choc woli mnie karmic niz siebie a ja mam kamic jego ;D

Aylin gratulacje dla Martynki :D
Aga moj na ptaszki bierze rece do gory :D no i ta Zuzia tez maly geniusz

Zaza no to z Sergiuszkiem Nikos piatke przybija... z lyzeczki do buzi nie trafia NIC :D

Andzia
​fajnie z tym widelcem ... u nas ani tak ani tak

dzien dobry

kasiek widze ze nasze dzieci umyslowo podobnie ida. moj tez ten sam zestaw zwierzat , obrocz kaczek i kurek bo jakos nie moze opanowac literki k chyba. ale za to pokazuje rekami kle kle i jak robi slon traba :) do tego ostatnio powtarza wow, ala, i oj. pokazuje tez nie, tak, i paluszkiem grozi nu nu nu.

i od paru dni wszelkie dzwiekonasladowcze. wiertarka robi ziiii, pralka wwwwu, filtr w sprayu to pss pss., wiatr szszsz, policja ioio

no ale za to nie chodzi :-D

lyzeczka ostatnio jedlismy jogurt razem i z mala pomoca udawalo mu sie trafic do buzi. a do mojej buzi to bez pomocy.

martynce gratulujemy kroczkow!!!

jasiek wlasnie probuje odpalic resoraka z otwieranymi drzwiami moim kluczykiem do auta :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
hello kobiałki

ja od rana zapracowana, ze względu na to że za tydzień robimy roczek Niuśki myję okna od rana bo chyba od pół roku ścierki nie widziały :cool::cool::cool::cool:

co do jedzenia to moja pochłania wszystkie owoce, a ryby wędzonej się nażarła nad morzem na maksa, a w domu nie chce jeść, jedyne co to ze słoiczka i jemy różnie najczęściej ją karmię a ona ma swoją łyżeczkę albo widelec i miesza mi w misce, albo palcami :-):-)

kasiek Pola to zdolniacha
moja umie powiedzieć jak robi kaczka - kaka, świnka - to tak charczy, powtarza aha, baba, mama, u K jest pies o imieniu Kora to mówi koa, mówi też Ania i hmmmmmm zapomniałam

Muńka słoneczka Wam życzę !!!!!!!!!!!!!

Aylin gratulacje dla Martynki :-):-):-)

maćku też mam ochotę się tam wybrać ale niestety ode mnie troszkę daleko i jakoś nie mogę się zebrać !!!!! fajne te rzeczy kupiłaś !!!!!!!! :-D:-D:-D

Sunshine pokaż pokoik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

polaa
ciesz się upałami bo zaraz ich nie będziesz miała !!!!!

josie hahahhaa Jasiek już wie co się z kluczykami robi !!!!! ma rację chłopak !!!!

Alijenka jeszcze mam :-D Gorąco jak nie wiem. Chociaz ja nie lubię aż takich upałów...

Kuba z tata na basenie, Wojtus śpi a ja robię obiad. I odpoczywam :-) Lenia mam jak nie wiem :zawstydzona/y: No ale wczoraj sprzatalam wiec dzisiaj odpuszczam.

reklama
Witam :) ale miałam wczoraj doła i żal chyba do całego świata, a @@ mi w tym pomogła:nerd: dziś już lepiej.
Synek śpi, a matka zaraz bierze się za obniżanie jeszcze niżej łóżeczka :eek:zobaczymy czy jest sens, bo synek nie był w nim chyba od 2miesięcy już :)

Dla zainteresowanych w lidlu od 15.07 są te regaliki na zabawki które my mamy i jeszcze taniej niż my kupowaliśmy :)
PL_87106_01_b.jpg

Załączniki

• PL_87106_01_b.jpg
    PL_87106_01_b.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 40
Do góry