reklama
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Josie nie uwierzyłabyś, jak dzieciaki zupełnie inaczej reagują wśród innych dzieci Pamiętam, jak mój K. chodził do przedszkola. W domu totalny niejadek, choćbym na rzęsach stawała. A w przedszkolu na moje pytanie o jedzenie zawsze ta sama odpowiedź i zdziwienie pań: bardzo ładnie zjada, nie ma problemu itd. I faktycznie pałaszował. To chyba tak działa psychologia tłumu ;-) Jednym słowem chcesz, żeby Twoje dziecko zjadło obiad? Zaproś mu kolegów mających apetyt i posadź wszystkich przy jednym stole
Josie - koleżanka ma syna z 18 czerwca który do tej pory jada tylko papki. W lutym jak go kolezanka zapisywała to nie jadł nic oprócz mleka i dyni. Reszta była beee i nie do przełknięcia. Do tego stopnia ze wymiotował po czymkolwiek innym. Po mału panie ze złobka sobie z nim poradziły. Na dzień dzisiejszy je wszystko pod warunkiem ze nie ma duzych kawałków teraz walczą aby kawałki przeszły. Więc i z Twoim dały by sobie rade
zaza26
Fanka BB :)
Nataszko spóźnione, ale najszczersze sto lat dla Ciebie!!!
u nas z jedzeniem też monotonnie, bo nie ma co dawać na razie tylko obiadki jako tako urozmaicone, ale reszta - tragedia
śniadanie - kaszka Sinlac
II śniadanie mleczko MM plus chlebek kukurydziany
obiad - zupka plus drugie danie, albo samo drugie danie
podwieczorek - jabłko (mus) lub gruszka (słoiczek) z kleikiem na MM
kolacja - mleko MM
na obiad dostaje jedne ze słoiczków, które może (Hipp Dynia z Indykiem, Hipp Rissoto z Królikeim i brokułem, Indyk z cukinia z Bobovity albo Indyk z pasternakiem z BabyDream)
ja mu gotuje zupki z tych warzy, które może, obiadki albo z grudkami, albo kawałeczki
u nas z jedzeniem też monotonnie, bo nie ma co dawać na razie tylko obiadki jako tako urozmaicone, ale reszta - tragedia
śniadanie - kaszka Sinlac
II śniadanie mleczko MM plus chlebek kukurydziany
obiad - zupka plus drugie danie, albo samo drugie danie
podwieczorek - jabłko (mus) lub gruszka (słoiczek) z kleikiem na MM
kolacja - mleko MM
na obiad dostaje jedne ze słoiczków, które może (Hipp Dynia z Indykiem, Hipp Rissoto z Królikeim i brokułem, Indyk z cukinia z Bobovity albo Indyk z pasternakiem z BabyDream)
ja mu gotuje zupki z tych warzy, które może, obiadki albo z grudkami, albo kawałeczki
Hej :-)
udało się zamówić tort przez to spóźnienie trochę drożej za kilogram, ale co tam, roczek jest tylko raz w życiu :-)
Właśnie poczyniłam pierwszy wypiek urodzinowy - ciasteczka :-) Gabi pięknie mi w tym pomogła (poszła spać), wstała akurat jak piekła się ostatnia partia.
tak, jak piszą dziewczyny. Dzieciaki w grupie zupełnie inaczej jedzą. Jak pracowałam w żłobku, to był taki chłopczyk (mój ukochany dzieciak wtedy :-)) i on był wcześniakiem. Długo karmiony był sondą i jak przeszedł już na normalne żywienie, to podczas jedzenia wymiotował. Mieli z nim duży problem i od razu nam powiedzieli, że z nim łatwo nie będzie. Młody już w pierwszy dzień pięknie zjadł jedzonko z innymi dziećmi i rodzice nie chcieli nam uwierzyć, że tak to poszło
Dostajecie prezenty z Rossnę ?? Ja mam właśnie wysłany prezent roczkowy :-) to już będzie w sumie trzeci prezent z tego programu odkąd się zarejestrowałam :-) miło.
udało się zamówić tort przez to spóźnienie trochę drożej za kilogram, ale co tam, roczek jest tylko raz w życiu :-)
Właśnie poczyniłam pierwszy wypiek urodzinowy - ciasteczka :-) Gabi pięknie mi w tym pomogła (poszła spać), wstała akurat jak piekła się ostatnia partia.
to ja nie wiem co moj by w tym zlobku zjadl ciekawe jak sobie radza z niejadkami
tak, jak piszą dziewczyny. Dzieciaki w grupie zupełnie inaczej jedzą. Jak pracowałam w żłobku, to był taki chłopczyk (mój ukochany dzieciak wtedy :-)) i on był wcześniakiem. Długo karmiony był sondą i jak przeszedł już na normalne żywienie, to podczas jedzenia wymiotował. Mieli z nim duży problem i od razu nam powiedzieli, że z nim łatwo nie będzie. Młody już w pierwszy dzień pięknie zjadł jedzonko z innymi dziećmi i rodzice nie chcieli nam uwierzyć, że tak to poszło
Dostajecie prezenty z Rossnę ?? Ja mam właśnie wysłany prezent roczkowy :-) to już będzie w sumie trzeci prezent z tego programu odkąd się zarejestrowałam :-) miło.
Ostatnia edycja:
kasiekz
Fanka BB :)
Pytanie:
- która niebawem (ma może już termin umówiony) szczepi na to obowiązkowe odra/świnka/różyczka? Bo to jakoś teraz, po roku mamy szczepić dzieciaki, więc zdajcie relację jak zniosły
U nas wysypka od słońca potwierdzona. Po nocy niemal zeszła. Smarować bepanthenem w razie czego. No i na miejsce występowania wysypek (tylko ręce) używać filtra mineralnego 50+ (ponoć dobry La Roche). Zalecenia: nie chować się przed słońcem, ale nie wystawiać też na nie w samo południe. Ponoć samo minie, bo w pierwszym roku dzieci często tak reagują na słońce Ufff
Andzia jako mama skazowca. Dbasz o wapń w diecie małego jakoś specjalnie czy tez na razie nie?
Claudette gratulacje zębolka
- która niebawem (ma może już termin umówiony) szczepi na to obowiązkowe odra/świnka/różyczka? Bo to jakoś teraz, po roku mamy szczepić dzieciaki, więc zdajcie relację jak zniosły
U nas wysypka od słońca potwierdzona. Po nocy niemal zeszła. Smarować bepanthenem w razie czego. No i na miejsce występowania wysypek (tylko ręce) używać filtra mineralnego 50+ (ponoć dobry La Roche). Zalecenia: nie chować się przed słońcem, ale nie wystawiać też na nie w samo południe. Ponoć samo minie, bo w pierwszym roku dzieci często tak reagują na słońce Ufff
Andzia jako mama skazowca. Dbasz o wapń w diecie małego jakoś specjalnie czy tez na razie nie?
Claudette gratulacje zębolka
Ostatnia edycja:
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Kasiek ja będę przedłużać datę tego szczepienia niemiłosiernie, czyli pewnie gdzieś o pół roku. Wtedy układ nerwowy będzie już nieco dojrzalszy i liczę, że szczepienie będzie choć trochę bezpieczniejsze.
Moje koleżanki tak robiły i nikt się nie czepiał, raz tylko dostały wezwanie z przychodni.
Moje koleżanki tak robiły i nikt się nie czepiał, raz tylko dostały wezwanie z przychodni.
ja dzis odebrałam. I jak na razie dostałąm tylko czapeczkę. I teraz ten na roczek.Dostajecie prezenty z Rossnę ?? Ja mam właśnie wysłany prezent roczkowy :-) to już będzie w sumie trzeci prezent z tego programu odkąd się zarejestrowałam :-) miło.
Tysiak na 7 sierpnia. Ale mam chytry plan jak Iwon - tak do listopada co najmniej przeciągnąć. jak sie da....Gabi ma termin szczepienia na 23-go lipca
reklama
Iwon
Lipcowe Mamy '05
A ja umówiłam chłopców na wizytę do dentysty za tydzień. Sprawdzimy stan uzębienia starszaka i bąbla przy okazji. Ciekawe czy da sobie zajrzeć w paszczę, hihi Ale ta babka jest bardzo miła, mam nadzieję że jakoś da sobie radę. Czy któreś z czerwcowych bąbelków ma już taką wizytę za sobą?
Muńka niestety nie było mnie w tym programie Rossnę. Ale pewnie coś przyjdzie, bo gdzieś tam się zapisywałam w szpitalu i nieraz przysyłają liche geszenki
Muńka niestety nie było mnie w tym programie Rossnę. Ale pewnie coś przyjdzie, bo gdzieś tam się zapisywałam w szpitalu i nieraz przysyłają liche geszenki
Ostatnia edycja: