reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

bj7c4h.jpg

reklama
Hej baby :)

Dzięki za komplementa :sorry2: Widzę, że nieźle Was poruszyłam hasłem "opitolenie", hehe. Jak dla mnie nie ma w tym przekłamania, bo ja od kilku lat miałam zawsze długie loki, a teraz mam tak wycieniowane, że prawie mi skórę na czaszce widać :-D;-) Jak dla mnie to już bardzo krótka fryzurka, ale podoba mi się. Pierwszy szok minął i teraz staram się cieszyć odmianą, bo włosy mi raczej dosyć szybko odrastają :blink:

Gratulacje dla Szymka - naszego pierwszego terminowego roczniaka :-D:-)

Aylin, Muńka, Aga
dajcie proszę jakiego linka do tych pchaczy, które macie. Chcemy w końcu kupić młodemu, a z tego co widzę Wasze bąble są zadowolone :-) (a martynka o mały włos nawet podwójnie ;-))

Zaza jak tam dzisiejsza nocka? Wyspana? :blink:

Aga a wiesz, że ostatnio zastanawiałm się, kiedy nadejdzie ten fajny moment, jak dziecko już samo wychodzi sobie z łożeczka i przypełza takie uroczo zachrypnięte i poczochrane ;-) Fajnie, że już tak masz :wink:

Andzia
nie ma na co czekać, zrób sobie jeden dzień tylko dla siebie i biegiem do salonu piękności na terapię ;-)

Josie mam nadzieję, że mały Wam wydobrzeje do wyjazdu. Co ja mówię, na pewno tak będzie :tak:

Muńka
ja bym brała ten czerwony - skoro sama mówisz, że Ci się podoba to po co ryzykować że ten w brązie przyjdzie jakiś nie teges :-p

Sunshine zgadza się, starszask chodzi do podstawówki muzycznej, jest w klasie fortepianu :tak:

Atinka
gratuluję postępów małej :)

Claudette to co, jeszcze tylko trzy dni i będziesz leżała pupą do góry? :-p Wybywacie gdzieś na te dwa tygodnie?

Kasiekz zdrówka! Mój też nie przepada za owocami :tak:

Miśki
oj tak, zdecydowanie za rzadko się tu zjawiasz, prosze o poprawę ;-) Fajny prezent, ale ja podobnie jak Aga nadal bezrowerowa. Planujemy zakup, bo marzą mi się rodzinne rowerowe wypady tak jak te na wakacjach na Helu dwa lata temu :cool2:

Młodak
pysznie wygląda to ciacho, ja jeszcze marchewkowego nigdy nie piekłam, jak ono smakuje, jak marchewka? :sorry2:

Alijenka no to niezły hardcore z tymi 12 zębami naraz :szok:

Rysica obyś miała więce siły na ... zagladanie na BB ;-)

Ostatnia edycja:
padlam wczoraj o 21 :D przepraszam ze nie bedzie roooozwiezle ale jakos tak nic mi sie nie chce ... tzn chce spac

spoznione sto lat dla Nikoli :)

i STO LAT DLA SZYMONKA
!!!!
duzo usmiechow prezentow i buziakow od mamy i taty :D

Zobacz załącznik 561591

a teraz :)
mala prosba do babeczek z wroclawia

czy ktoras Wroclawianka bylaby w stanie mi odebrac cos we wroclawiu i wyslac poczta ?? z ulicy kasztelanskiej na os sobieskiego

Iwon fajna fryzurka i taki synus to sama pociecha :D

Ostatnia edycja:
witam

nocka jak zwykle koszmarna (iwon twoje pytanie jest w mojej głowie przepełnione sarkazemem :-p)

wiecie, że ja nie pomyślałam o prezencie na roczek w ogóle? nas czeka niestety duż impreza przez te chrzciny (20 osób plus dzieci) więc robimy w kanjpie i tak nas to finansowo wykończy, że nie wiem czy na prezent starczy:-D ale coś pewnie wymyślę
a od gości prosimy kaskę, bo zbieramy na porządny fotelik samochodowy, ciuszków tez by się przydało, ale wolę sama kupić (wiem wiem jestem wstrętna ;-))

spóźnione STO LAT DLA NIKOLI!!!!!!!!!!

I WSZYSTKIEGO NAJ DLA KOLEJNEGO ROCZNIAKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Claudette to udanego wypoczynku! a wybieracie się gdzieś na urlop?

Aga my też jesteśmy na etpaie poszukiwań rowerów, bo nie mamy żadnego, ale w grę wchodzi chyba tylko uzywka albo rower MADE IN BIEDRONKA:-D

Papitka zaglądaj cześciej i pisz pisz pisz :)

mlodak a czy mogłabyś wstawić ten przepis na wątek kulinarny?

kasiek no i do ciebie też mam prośbę o linki na te torty dla alergików, może też na wątku kulinarnym?:sorry2:

A więc tak wróciłam z Niuśką od lekarza bo ma straszeczny katar, osłuchowo ok, gardło ok ale za to idą jej nie dość że czwórki (częściowo już wyszły) to i trójki <szooooook>, czyli tak jakby 12 zębów na raz
ale szok!!! współczuję małej :( no i Tobie...

ja tylko na sekundę, mam taki zapierdziel w robocie, że nie wiem jak się nazywam, aaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! :realmad: no i przy tym wszystkim nie mogę zostawać po godzinach nawet jakbym chciała, bo muszę dosłownie na akord, na czas, i szybko do domu...
a wieczorami dosłownie padam!
:(
tulę!!!

aga co tam wstawiłaś? bo mi w pracy dużo obrazków blokują i nie widzę :sorry2:

cały czas zapominam zapytać...

czy wkładacie dzieciom do wózka pod pelcy jakąś poduszkę czy kocyk? i co na to nasza forumowa specjalistka Muńka? :)
bo ja nie daję nic (no zimą miał taki wkład polarowy, żeby mu było cieplej, ale on płaściutki jest) i nie wiem czy dobrze robię? jak zaśnie na spacerze to nie raz mu tak główka leci i muszę go układać i nie wiem czy nie lepiej jakąś poduszkę mu tam wsadzić...

Ostatnia edycja:
hEJKA

Zacznę od najważniejszego
tort+urodzinowy+%u0025C5%u00259Bwidnica,+torty+artystyczne,+%u0025C5%u00259Bwidnica+%u0025C5%u00.jpg

A następnie :
zaza - ja nie wkładam nic. Tj mam taka wkłade w wózku i na niej nuna podróżuje po okolicy :)

Iwon - to pchacz tak polecany którego w końcu nuna nie bedzie miała
Zobacz załącznik 561595

a moja ma ten i radzi siebie z nim super
chodzik-gawedziarz-pchacz-jezdzik-vtech-j-ang.jpg

Muszę pochwalić moja dzidzie :) Przyniosła mi wczoraj swoją książeczkę kocieta-obrazki-dla-maluchow-m-iext6132466.jpg i pytam ja gdzie jest nasz kotek. I paluszkiem pokazała dokładnie naszą łaciata Helenę :)

Załączniki

• tort+urodzinowy+%u0025C5%u00259Bwidnica,+torty+artystyczne,+%u0025C5%u00259Bwidnica+%u0025C5%u00.jpg
    tort+urodzinowy+%u0025C5%u00259Bwidnica,+torty+artystyczne,+%u0025C5%u00259Bwidnica+%u0025C5%u00.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 30
  • chodzik-gawedziarz-pchacz-jezdzik-vtech-j-ang.jpg
    chodzik-gawedziarz-pchacz-jezdzik-vtech-j-ang.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 59
  • kocieta-obrazki-dla-maluchow-m-iext6132466.jpg
    kocieta-obrazki-dla-maluchow-m-iext6132466.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 61
Ostatnia edycja:
Reszcie odpisze pozniej.
Munka mozesz dac jakas wskazówkę co dalej moja siostra odebrala wynik rtg, plecy ja strasznie bola jest na rzeciwbolowych i noge ciagnie juz, a to wynik(lekarza ma za tydzien): Obnizenie wysokosci krazka miedzy kregowego na poziomie L5-S1. Czy to moze byc przyczyna takiego bólu.

Chorowitki zdrówka i nie zarażajcie reszty!!!
My na wakacje jedziemy juz z niedzieli na poniedziałek o 2ej w nocy.

Mi się zawsze podobały wózki czerwone/ z czerwonym, a mamy trzy czarne:nerd: ale jak się dostaje to się nie marudzi :D w sumie ostatnio nam proponowali czerwony, ale 4karoty nie chcemy.
Zazdroszczę Wam wycieczek rowerowych, bo co z tego, ze fotelik mam taki jak chciałam jak roweru nadal brak :(
Kurcze i mam dylemat z prezentem na roczek, pchacze dwa mamy, rowerek tez, autko odpychane też, tunel i namiot też, ode mnie dostanie prezent przyszłościowy drewniana kolejkę, a o od babci:confused::confused:

Aga a moze (skoro wszystko ma i pomyslu brak) rower dla mamy. Fotelik juz masz, wiec oboje bedziecie zadowoleni.:-)

alijenka - no ja tak póki co jestem bardziej za brązem :-)

Właśnie dostałam wiadomość, że jutro przyjeżdżają moje chłopaki z Wrocka (kumple ze studiów) na koncert King Diamond i chcą się spotkać, hehehe, jak zawsze w czas :-):-):-) Właśnie pakuje torby, bo jutro jadę po męża do pracy i jedziemy wypoczywać, no ale do tego czasu mam nadzieję, że uda mi się wyściskać tych szalonych panów, bo zawsze za nimi tęsknię. Także albo wpadną do mnie, albo spotkanie w Hard Rock Cafe - nooo tam jeszcze Gabi nie była :-D:-D

hhmmmm.....w sumie to była ale w brzuszku:-)

Udanego spotkania z chlopakami, a potem udanego pobytu na dzialce. Ja tez tesknie za kolegami ze studiow, kolezanke mialam tylko jedna. ( tzn. jedna taka najlepsza;-))

Witam niepisalam EThan postanowil wstawac 4.45 i miec jedna drzemke w dzien 30 minut. .reszta wiszenie na mojej nodze..ale to byl chyba skok rozwojowy bo nauczyl sie sam wchodzic do wozka..seryjne ja poszlam do lazienki zastawilam wozkiem kuchnie eychodze a on do niego wchodzi...pamietacie jak narzekalam ze musialam go zawijac zawsze do dnu i bardzo powoli sie rozwijal no to teraz dal popisbumiejetnosci..wstawilabym zdjecie ale nijak niemoge z telefonu moZe potem z kompa. A dzis juz wstal o 6.30 i wlasnie spi pierwsza drzemke.
Sto lat dla Szymka.
STo dla Nikolki.
a i wygralam w ozz lotto 2 razy trojke i raz czwórke 50 dol.
pozdrawiam
gratukuje postepow Ethanka i wygranej w lotto. Szczescie masz -, wiec graj, graj, moze sie z nami podzielisz:-D

witam

nocka jak zwykle koszmarna (iwon twoje pytanie jest w mojej głowie przepełnione sarkazemem :-p)

wiecie, że ja nie pomyślałam o prezencie na roczek w ogóle? nas czeka niestety duż impreza przez te chrzciny (20 osób plus dzieci) więc robimy w kanjpie i tak nas to finansowo wykończy, że nie wiem czy na prezent starczy:-D ale coś pewnie wymyślę
a od gości prosimy kaskę, bo zbieramy na porządny fotelik samochodowy, ciuszków tez by się przydało, ale wolę sama kupić (wiem wiem jestem wstrętna ;-))
Wstretna ? Nie poprostu wiesz czego twojemu dziecku potrzeba.
20 osob ? Duzo nie duzo. U nas na chrzcinach bylo 25 plus dzieci. I byla to tylko najblizsza rodzina (rodzenstwo z partnerami, rodzice, dziadkowie) chrzestny. No ale jak sie ma 5 rodzenstwa to sie nazbiera:-D
Co do kasy to zapewne wam sie zwroci. Z doswiadczenia wiem. I starczy na super prezent dla Sergiuszka:tak::-D

Minęła 9 i ja się poryczałam tuląc Szymka do siebie. Nawet zaraz po cesarce tak nie mialam. Strasznie dziwnie się czuję. Chyba dopiero teraz dotarło do mnie że naprawdę jestem mamą......

Iwon ciasto nie smakuje marchewką ale jest pyszne. I zawsze wychodzi. No i ekonomiczne jest :)))))

Zaza wstawiłam w wątek kulinarny także.
Ja do wózka nic nie wkladam.

reklama
Zaza nie zarzekaj się z tym rowerem. Mój Pe kupił swój rower chyba w go sporcie w przecenie za 300 zł z 700. Super trekkingowy służy od lat. Warto zaglądać i do hipermarketów czasem mają dobre rowery w smiesznej cenie.

SZYMONIE!!! Pierwsze urodziny:-):-):-) Uściski od ciotki Magdy;-)

i tyle bo G woła. Dziś znów latanie i załatwianie. Ehhh...

Do góry