reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

reklama
hejka ;-)
może mnie jeszcze pamiętacie, co? Stanowczo za rzadko zaglądam...

hatszept fajny suwaczek :-)

iwon to jest opitolenie!? Ja myślałam, że na krótko się obcięłaś ;-)
Ale musisz być dumna ze starszaka :tak: Wygląda tak poważnie.

Czytam, że choroby się tu wdały:-(. Dużo zdrówka dla dzieciaczków!
To wszystko pewnie przez pogodę... Brr okropna jest i niech jak najszybciej się poprawia.

Zamówiliśmy prezent dla Majci na urodziny. Po wielu dyskusjach doszliśmy, że chcemy coś co będziemy wykorzystywać całą rodzinką :-). I kupiliśmy fotelik rowerowy, o taki:
FOTELIK PRZEDNI WeeRide KANGAROO CARRIER + GRATIS* (3266355804) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
mam nadzieję, że pogoda pozwoli nam go niebawem wypróbować

Claudette mam to samo zdanie na temat owoców. Mój raz zje raz nie ale wiecej tego nie. I przestałam się tym przejmować. Ważne że warzywa wciąga.

Miśki super fotelik.

Od nas syn nic nie dostanie bo kasy brak niestety.....

Właśnie upiekłam ciasto marchewkowe i pożeram jeszcze gorące
DSC_0615.jpg

Załączniki

• DSC_0615.jpg
    DSC_0615.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 30
mlodak ale mi smaka narobiłaś :-p Wrzuć przepis please ;-)

A co do prezentu to u nas jest składkowy. Maja dostawała kasę to zbieraliśmy i musieliśmy tylko trochę dołożyć :tak:

Się robi:
4 jaja miksujesz z 1,5 szkl. cukru na puszystą masę. Potem powoli dosypujesz 2 szkl. mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem (wszystko po 2 łyżeczki) oraz wlewasz olej 1 i 1/4 szklanki. Na koniec dodaje się 2 szkl marchewki startej na drobnych oczkach. Można tez dodać orzechy ale mi się nigdy nie chce lupac i daje rodzynki - garść. Wszystko do piekarnika na 40 minut w 180 stopniach. Pieke w kwadratowej blasze.

A więc tak wróciłam z Niuśką od lekarza bo ma straszeczny katar, osłuchowo ok, gardło ok ale za to idą jej nie dość że czwórki (częściowo już wyszły) to i trójki <szooooook>, czyli tak jakby 12 zębów na raz

Ostatnia edycja:
nam z kolei lekarka powiedziala ze gardlo lekko zaczerwienione ale tragedii nie ma, i ze nic niepokojacego nie widzi i moze to rzeczywiscie trzydniowka albo to gardlo sie jeszcze rozwinie

mlody spi z przerwami od 14 i nie wiem co bedize w nocy :/ goraczka wciaz wysoka, te syropy niewiele pomagaja

i tez kupujemy fotelik rowerowy na roczek :-) romer jockey comfort :tak:

Acha i dzisiaj pierwszy raz przyjęła pozycję do raczkowania i zrobiła dwa kroczki do przodu i buch na brzuch:-D
Wiem, wiem wy już zapomniałyście kiedy wasze maluchy zaczęły raczkować, no ale moja taka "późna" i zębów dalej brak:-D
Dobra uciekam do niej i w ramach rozrywki jedziemy do Ikei

No to leniuszek z niej mały, ale najważniejsze, że są postępy :-D

Zamówiliśmy prezent dla Majci na urodziny. Po wielu dyskusjach doszliśmy, że chcemy coś co będziemy wykorzystywać całą rodzinką :-). I kupiliśmy fotelik rowerowy, o taki:
FOTELIK PRZEDNI WeeRide KANGAROO CARRIER + GRATIS* (3266355804) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
mam nadzieję, że pogoda pozwoli nam go niebawem wypróbować

miłych rowerowych wypraw :-)

Iwon - no dobra, to ja też się przyznam, że myślałam, że się opitoliłaś jak ja, a Ty tylko włosy podcięłaś :-p:-D

Jednak szwagierka powiedziała, że mam sama zadecydować o kolorze wózka i powiem Wam, że siedzę i nadal nie wiem czy brąz czy czerwień... Czerwony widziałam u MsMickey, więc wiem jak wygląda w realu. Brązowy widziałam tylko na zdjęciu w necie, a widząc po wózku MsMickey kolory są z lekka przekłamane (przynajmniej w czerwonym). Zawsze lepiej mi było z brązami, czerwieni za bardzo nie lubię (chyba, że u kogoś - Iwon ;-)), ale ten czerwony wyjątkowo wpadł mi w oko... eehh... Oby tylko takie dylematy w głowie :-)

Dziewczyny po wizytach - dobrze, że z maluchami nic poważnego. Najważniejsze teraz żeby szybko choróbska minęły.

reklama
Do góry