reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Mloda od 2 dni nie dopija mleka :confused2: 1/2 butelki zostawia i to rano i wieczorem nawet na spiocha nie chce wypic!!! nie wiem o co chodzi :eek: :-( zawsze cale wypijala a nawet czasem wolala o jeszcze a teraz nie :-(

przeczekaj trochę, dzieciakom non stop coś się zmienia. Moja przez kilka dni wsio jadła poza obiadkiem, bajki tylko pomagały. Potem nagle zaczęła jeść i bajek już do tego nie potrzebuje :-)

Janek ma goraczke 38,5 :-( ale strasznie sie slini od poludnia, moze to zeby???

czyżby znów zaczynały się jakieś wiruchy??

Jak ja się cieszę, ze mam tu spacerowke - parasolke... co chwilę wkladalam wyjmowalam wnosilam do domu wynosilam itd. I luzik :-) jaka ulga po czołgu:-):-):-)

musiałaś to napisać ???? naprawdę musiałaś ???? ja przed roczkiem będę miała sporo do załatwiania i baaaardzo przydałaby mi się już spacerówka, a muszę czekać...:crazy:

Dziewczyny mam net tylko w komie teraz i trudno mi znaleźć. Któraś dawała namiar na kwatery w Bialogorze ... proszę bardzo o powtórkę jutro chciałabym zaklepać może... a nie mogę znaleźć...

Mi chyba Josie (???) coś polecała,ale nie mam tego zapisanego...
Jakbyś coś fajnego znalazła to daj znać :-)

Pchacz smoby już przetestowany przez Gabi :-) jest faktycznie fajny!!! Młoda od razu wstała i wiedziała o co kaman. Zaczęła chodzić, ale póki co, nogi nie nadążają i się rozjeżdża :-D myślę, że kilka dni i załapie, że trzeba chodzić prosto a nie z wypiętą pupą:-)

:)

reklama
Kurcze wiem ze panikuje ale on nigdy nie nial goraczki do tej pory... Moze trzydniowka rzeczywiscie?
Jutro lekarz dopiero na 12,20:/

MsMickey tak ja mam sprawdzone noclegi moi rodzice ktorys rok jada juz, ja w tym roku pierwszy:) zaraz poszukam ale chwile to zajmie bo tez na kom jestem

http://www.domgoscinny.tp2.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=1

Ostatnia edycja:
josie - tak jak dziewczyny pisały, ja podaję w razie potrzeby Nurofen na zmianę z Paracetamolem a czopkach.

Zdrówka dla Waszych dzieciaczków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunshine przywiez troszke slonca. U nas pada caly dzien (przynajmniej na wschodzie). Moj tez sie obrazil na jedzenie, ale na kazde, nie tylko mleko. A moze za duzo je uu???????

Ona jest tylko na mm i dostaje je rano i wieczorem i zawsze wcinala wszystko a teraz pije, pije sprawdza butelke ile zostalo i stwierdza,ze dosc :-D:confused2::eek:

ja czytalam wczoraj ze dzieciom sie obniza apetyt kolo roku, bo juz wolniej rosna. mojemu sie pogorszylo juz ponad miesiac temu ale juz sie nie przejmuje, przynajmniej nie jest grubaskiem :-D

Sunshine czy ty na pewno mieszkasz na wyspach?? bo ciagle tylko grille, pikniki, a u nas wieczny deszcz i zimno!!!! to mowisz ze kulki fajne... utwierdzasz mnie w przekonaniu ze chce na roczek cos takiego + kulki:

hehehe na wyspach ale ja tylko pisze jak swieci sloneczko a to drugi tydzien kiedy swieci :-D nie chce Was dolowac ciglymi ulewami :confused2: u nas w piatek padal grad i bylo 5 stopni :szok: a w sobote blekitne niebo i 20 stopni :eek: :szok: wiec trzeba korzystac :-D

A kulki super!!! kolezanka ma basen z kulkami i fajnie nura dziewczyny dawaly w poszukiwaniu zabawek :-D:tak:

wiecie co a może ten katar to moja ma od zębów???? bo kurde dałam jej nurofen i odrazu inne dziecko nie płacze, nie leje jej się z nosa hmmmmmmmmmmmm

wyglada na zeby ale obserwuj :tak:

u nas po poludniu tez bylo 39 az musialam zwolnic sie z pracy ... i jechac po malego do zlobka... zlapal gardlo katar lekki ma ... a mialam nadzieje ze przy tym zebie jednak nic sie nie pojawi :| no i jeszcze zapalenie spojowek ... :D co miesiac zab i co miesiac cos sie przypaleta

tak jak pisze Katrina organizm sie oslabia i zaraz sie cos przyplatuje a tym bardziej w zlobku miedzy innymi dziecmi :sorry::-(

Josie- jak mlody? spadla troszke goraczka?

Hatszept- a mi sie suwaczek nie rzucil w oczy :-D :-p

Munka- super, ze pchaczek sie podoba Gabi teraz nic tylko pocwiczy chodzenie i na roczek bedzie biegac :tak::-)

Aga- natchnienia zycze, a o jaka prace sie starasz?

Aurelka nauczyla sie schodzic z kanapy tylem :-) :tak: a dzis sama zjadla z talerzyka kanapeczke pokrojona w kosteczke :tak::-) Alez jestem z niej dumna- jest taka samodzielna, ze szok! :dry::rolleyes2:

Sunshine - właśnie, piszemy tylko, że dziś piękny dzień, a to, że do dzisiaj ogrzewanie w domu włączone, bo jest 15-17 stopni i co chwilę gradobicia.... nienawidzę pogody na Wyspach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Katrina pocieszę Cię może - u nas rozpalilismy na Dzień Matki - nowy rekord pogodowy. Leje i ogólnie zimno. Dziś jeszcze w domu ok nagrzalo się ale możliwe, ze po południu rozpalę ...

WZYWAM POGODĘ DO OPAMIĘTANIA!!!
JADĘ NA URLOP - MA BYĆ SŁOŃCE I ZERO DESZCZU!!! BO JAK NIE...

lało od popołudnia do rana...:-(

Zygmunto oczywiście, ze musiałam;-) "especially for you" - taka piosenka była kiedyś - ale to za moich czasów, możesz nie pamiętać:p

No to Aurelka się rozwija:-)

Josie jak Jańcio?

No więc u mnie to raczej nie trzydniówka. Dziś trzeci dzień 38,3 i wstała o 5.00 rano na maxa zawalona katarem i pokasłująca. Od razu zrobiłam inhalacje i jest spokój, ale lecę dziś do lekarza po coś mocniejszego;/ A pogoda, że się z domu nie chce wychodzić - leje i wieje!

agaundpestka
czemu piszesz CV?:D Ale czas zleciał, już wakacje macie!

josie witam w klubie:/ Ja daję paracetamol, w dzień w syropie, na noc w czopkach - wszystko co 6 godz., bo tak mam zalecone. Wówczas temperatura spada do ok. 37,3C. Dodam, że na zmianę z ibuprofenem miałam dawać tylko i wyłącznie przy b. wysokiej gorączce.

sunshine moja od 3tygodni jest strasznym niejadkiem, a od miesiąca nie tyka owoców - pod każdą postacią:)

muńka a zablokowałaś kółka w pchaczu? Super, że małej spodobał się!

Ostatnia edycja:
Hej baby :happy2:

Zdrówka dla chorowitków! Widzę że połowa bejbómowych dzieciaków z temp. i katarem :baffled:
Wiecie co, podziwiam Wasz zdrowy rozsądek, ja to jak coś się dzieje z małym, na drugi dzień biegnę do lekarza, nawet jak to zwykły katar :zawstydzona/y: Wiem, że to bez sensu, bo lekarz i tak za wiele nie pomoże, bo infekcja musi się rozwinąć, ale jakoś panikuję. Ze starszakiem jest inaczej, czekam spokojnie.

A z nowości - byłam wczoraj u kumpeli-fryzjerki. Opitoliła mnie :-p

Ostatnia edycja:
Hej dziewczęta kochane :)

Josie - normalnie jak piszesz o wyczynach młodego to mam ochotę zrobic wytnij wklej :)

Mój dzieć odmawia spozywania posiłków - jedzenie szkodzi.... Poza tym wstałą dzis o 5.30.... spanie też szkodzi.....

Wczoraj wróciłam do domu a mała na powitanie chwyciła pchacza (mam V-Tech) i z nim do mnie przywędrowała. Potem juz tylko z nim zwiedzała domek - więc stwierdziłam ze jest mała złośliwą gadziną bo rano zamóiłam tego ze snoby. I na ciula mi 2 pchacze?? Ale los nade mną czuwa - tj nad moimi finansami. I okazało sie ze tam gdzie zamówiłam nie mają już niebieskich. Więc wykorzystaąłm syt. o odmówiłam. Zamiast pchacza będzie wózek dla lali ze snoby :) Tylko nie wiem czy szatańskie hello Kitty czy lepsza myszka minie :) skłaniam się ku myszy (MsMickey:))

Kurcze muszę na jutro napisać cv i nie mam weny do pisania :( i po drugie załamka co mam w nim pisać jak się robiło tyle lat na czarno :(

Aga - a jaka róznica za przeproszeniem??? Ja całe studia pracowałam na czarno i w CV wpisałam. Olej i wpisuj. Pracowałaś a nie kradłaś wiec nie masz się czego wstydzić.

Iwon - zdjęcie proszę :) Pokaż się w nowej odsłonie

Ostatnia edycja:
reklama
Josie jak Jasiu ??

Sunshine tych chorob jestem swiadoma ... dobrze ze to co miesiac a nie co tydzien :) piekny postep :) mi sie strassznie podoba jak Nikos schodzi tylem z wersalki :D takie to to saaamodzielne wlasnie :D

Muńka fajnie ze pchacz sie sprawdza :D

MsMickey straszna cena tego wozka :p

Aylin Twoja Martynka to typowa kobieta "zmienna byc"

Ostatnia edycja:
Do góry