reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Sicilpol Waris ma rację. U mnie anemia to norma. Zawsze wcinałam buraczki, wątróbkę, różne rośliny strączkowe;)) trzeba o to dbać. Ja raz nawet wylądowałam w szpitalu...całe szczęście teraz do anemii mi daleko;) Mamusia często zaprasza na obiadki. Zupy to też dobra rzecz na anemię.

reklama
Kamila wiedziałam, że z Twoja dzidzią jest wszystko oki :tak: Dobrze, że Ty teraz też to wiesz ;-)

Ja od początku ciązy nie odczuwałam większego zmęczenia i senności. Chyba dopiero teraz mi się to zaczyna :confused2: I do tego codziennie pobolewa mnie brzuch jak na @...

Waris, Niezapominajka123, dzięki za info, wiem o burakach (u mnie w rodzinie jest trochę osób walczących z anemia), niestety tu nie są one dostępne :( Tzn. są, ale już gotowane i pakowane próżniowo, nie wiem, czy taki sok byłby dobry? muszę potrenować, wiem, iż dobre są wszystkie warzywa i owoce czerwone, ehhh szkoda ze to nie sezon, bo bym wcinała truskawki na akord ;) Poki co wcinam mięso i witaminki

Kurczak, jak często jecie mięso? Bo ja myślałam ze jem w normie, plus dużo warzyw, owoców, a tu taki wynik... :(

Ostatnia edycja:
Grunt to laczyc czerwone mieso z wit c , czyli swieza surowka,sokiem z pomaranczy, surowka z kiszonej kapusty. Kurczak i ryby nie maja zelaza!
Watrobka,
Jaja
Salata
Natka pietruszki
Mieso czerwone
Podroby
Fasola i groch
Szpinak
..trzeba jesc surowe warzywa z miesem najlepiej krwistym

Dopiero w ie wyleczono mnie trwale z anemii:D

Jeśli chodzi o żelazo i szpinak, to nie wiem czy wiecie, ale żeby organizm ludzki przyswoił żelazo ze szpinaku musi on być polączony z serem (może być biały, feta lub inny lubiany :-)), chyba chodzi wapń jak dobrze pamiętam...

U mnie wczoraj była wątróbka jakoś wcześniej za nią nie przepadałam a wczoraj wcinałam ino uszy mi się trzęsły. Aż się zdziwiłam :confused2:. Moja mamuśka o nas dba.
Nie wiem czy u Ciebie tam są takie soki z buraków ale już gotowe skoro nie ma tych świeżych. Moja koleżanka była w ciąży z bliźniakami i ni jak nie mogła się pozbyć anemii dopiero gdy zaczęła pić sok taki kupny z buraków wyniki miała idealne.
A jeśli chodzi o kurczaki to już jakieś 2 tygodnie ich nie jadłam.

witajcie piąteczkowo,

No to wreszcie weekend, 2 dni wolnego ufff, może sie wyśpię.

Hmm no właśnie wątróbka - to jest ciekawy temat, generalnie jest b. dobra na anemie, bo podnosi poziom żelaza, ale w ciąży nie jest specjalnie zalecana, więc trzeba z nią uważać. Sery - tylko mleko pasteryzowane... kurde...
A mnie tak ciągnie na sałatkę z serem pleśniowym, i nici z tego - zjem, ale za kilka miesięcy.

Katrina ja ostatnio robilam makaron ze szpinakiem i serem gorgonzola,do tego kurczak i pieczarki. I wlasnie ten ser jest z mleka pasteryzowanego,a kupuję go u nas w lidlu.

reklama
Do góry