reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dzien dobry spalismy do 6.30 bez pobudek mlody wstal w doskonalym humorku, bez goraczki, i nos czysty choc czasem kichnie... Jak to mozliwe??????? Wczoraj taki biedulek lzy mu az ciekly z oczu... No ale moze jeszze sie pogorszyc wiec nie zapeszam...
Atinka janek z poczatku czerwca a zaczal raczkowac chyba miesiac po moni:) to nie wyscigi

A gdzoe wcielo alijenke ???? Czy w ogole zdala relacje z chrzcin?
O ile pamiętam to nie zdała:-)
Wiem że to nie wyścigi, ale wiesz, czytając mimowolnie się porównuje:-D

A Twój filmik Janek kontra brokuły wciąż mam w pamięci:-D:-D:-D super

reklama
Miałam nie jechać, bo kasa, odległość, ale jednak jadę :) Antkowi też dobrze zrobi zmiana klimatu :) już sobie wyobrażam spacery po lesie, kawka u DZIWISZA w Kazimierzu :)
No i całe szczęście, ze z Filipkiem wszystko dobrze.

Waris biedna mała tyle z temperaturą.

Mojemu wychodzą już chyba od 2miesięcy zęby u góry i niby są już tuż tuż, a dalej ich nie ma, a idą teraz 4 naraz.

A u nas Dziwisz właśnie poszedł ;-) - tak też się nazywa doktorek który był u A. Stwierdził, że mała zdrowa i żeby nie traktować jej jak chore dziecko. Badanie ogólne ok, pokazał mi jej migdałki i powiedział że mogła mieć zapalenie gardła bo widać ostatnie stadium na migdałkach, tzn. takie pęcherzyki i ciut zaróżowione gardło. Ogólnie to dziecku można nic nie podawać przy takich dolegliwościach bo organizm sam to zwalczy tylko wiadomo w dłuższym czasie. Kazał zrobić powtórnie badanie moczu i zadzwonić do niego jak bedę miała wyniki. Gdyby znowu naszła temperatura powiedział że zrobi prześwietlenie klatki. Czasem może się zdarzyć że nie ma zewnętrznych objawów a na prześwietleniu wychodzi. Póki co na razie nie ma takiej potrzeby. A i okazało się że podawałam za małe dawki leków przeciwgorączkowych :sorry2:, mała waży 9,5kg więc powinnam jej dawać 5ml a ja dawałam 3-3,5 ml zgodnie z wiekiem.
Na koniec dodał, że nie wyklucza zespołu ząbkowania ale w buźce nie widział żadnego który miałby życzenie ujrzeć światło dzienne.

Durna baba ze mnie bo zapomnialam ze mamy w domu jeszcze stary router. Wiec gra:( ale w koncu bedzie musial isc na siku :p

I co poszedł? Jak ja się cieszę że mojego gry nie krecą, jupi ;-)

Piękną pogodę mamy, idę przygotować obiadek i pójdziemy na spacerek bo dziś gorączki już nie ma - doktorek pozwolił :-)
Miłej niedzieli kochane i smacznych obiadków :-D

PS Atinka to chyba tylko my we dwie pozostałyśmy ze szczerbatymi dzieciaczkami - czy któraś jeszcze?

Ostatnia edycja:
Witam,

josie no to super, ze juz dobrze :tak:

Munka az zamarlam jak czytałam o Fiipie. Dobrze, ze wszystko w porządku :tak:

MsMickey super filmik ;-) Nie ma jak takie zabawy.

my byliśmy wczoraj na urodzinach. Przyjechaliśmy o 20, szybka kąpiel i Wojtek spał do 9 :tak: Oczywiscie my tez. Kuba niedawno wstał. Takiemu to dobrze.

Wczoraj zasnelam zanim zszedl do lazienki ale za to dzis rano dorwalam sie do jego laptopa i okazalo sie ze to byl blueconnect a nie stary router. No wiec nie ma netu. Nie odzywamy sie do siebie. Spal ksiaze do 12 teraz zostawilam mu janka a sama ide panokcie pomalowac

co do brokulow to niestety u nas podobna reakcja na kazde warzywo w kawalku. Nie chce za nic wlozyc do buzi. Za to banana chetnie a tez przeciez oslozgly... Juz nie wiem o co chodzi,z reki to tylko banany i chleb...
A wiecie doczytalam w rozpisce ze w 10 miesiacu cale jajko 3-4 x w tyg, ciakwe czy zje jajecznice???? Mam nadzieje. Ktoras ma doswiadczenie z ta jajecznica na parze? Czy to ma byc bardzo sciete? Da sie w ogole dobrze sciac na parze? I mam dodac maselko?
Sorry za bledy ale ciezko sie z kom pisze...

Dziewczyny - dzisiaj ostatni dzień mojego dolce far niente, od jutra do tyry :/ Dzisiaj cały czas prawie poświęciłam dzieciakom, teraz Monika je, jak zaśnie to będę grać z Szymkiem w jakieś gry a jak się obudzi to na spacer, jak nie zaśnie to pójdziemy na spacer teraz... piękna pogoda na dworze - błękitne niebo i ostre słońce, i zero wiatru! Aż od zachodu (salon i pokój Moniki) okna umyłam szybciutko, żeby więcej słoneczka wpadało a w salonie firanki porozsuwałam, chcę się dzisiaj nacieszyć słońcem!!!

Nie chcę iść do pracy :( Boję się, wkurzam, nie mogę uwierzyć, że to JUŻ... Do wieczora tylko dzieci, wieczorkiem się odezwę...

witajcie niedzielnie

atinka - witaj i na prawdę nie przejmuj sie, że córcia jeszcze mało mobilna. Mój Kuba dopiero w przeciągu ostatnich może 3 tyg. zaczął siadać (ale tylko na miękkim, na twardym podłożu nie chce), siedzieć, pełzać i staje na czworaka do raczkowania i się kiwa, czyli lada moment ruszy.
Póki co - ciesz się, że jeszcze nie masz biegania po całym mieszkaniu czy domu. A jak przyjdzie na nią pora, to będzie robić wszystko po kolei.

W galerii wrzuciłam fotki mojej trójeczki.

Chyba jednak akcja zeby, tzn da druga gorna jedynka ktora niby si przebila ale tylko kropeczka jest od tygodnia no i teraz patrze ze cale dziaslo nad nia jest czerwone... Nic nie je lyzeczka od wczoraj. Tylko mleko by pil...

U nas tez sloneczko :-)

Robie obiadek i uciekamy na spacer :tak:

Rysica- dasz rade :tak: ale napewno musi byc ciezko po ponad 2 latach przerwy :sorry2:
Josie- walcz jak lwica, i niech te zebiska juz powychodza :tak:
Waris- dobrze slyszec, ze A juz lepiej :tak: udanego spacerku :-)

Wiecej nie pamietam za co przepraszam :sorry2:

Wszyscy maja slonce oprocz nas??? Hmmm moze kiedy do nas tez przyjdzie
walcze walcze ale on kompletnie nic nie rozumie, nic nie dociera i mysli ze to foch i przejdzie. Mnie juz szlag trafia nie wiem jak z nim rozmawiac

reklama
Do góry