reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dzień doberek!!

u nas nocka znośna, oczywiście Gabioszka wylądowała po jakimś czasie w naszym łóżku, ale obyło się bez robienia mleka i obudziła się o 7.00. I tak mogłoby zostać. Pobudka o 7.00 już nie jest tak ciężka, jak o 5.00 - Iwon, coś wiesz na ten temat ;-)

A wiecie, że mój bąbel wczoraj przez kilka sekund ustał sam bez podpierania się? :-) Czuję pismo nosem, że zaraz zacznie chodzić. Bo przesuwanie się przy meblach albo za pomocą skrzynki z zabawkami, na której opiera ręce i się przesuwa wraz z nią - ma już opanowane do perfekcji ;)

no to piękniaśnie!!! Gabi na etapie wstawania przy wszystkim, potrafi już trzymać się tylko jedną ręką, przejść troszkę w bok i właśnie ćwiczy w pozycji stojącej sięganie czegoś z podłogi :-)

Waris - nie martw się, że zębów brak. Podobno im później tym lepiej, bo zęby silniejsze ;-)

hatszept, katrina - buziaki dla dziesiątek :-D

My na 13.00 do pediatry po skierowanie na niedzielne usg nerek, oczywiście kilka pytań też mam, no i zbada małą, zważy, zmierzy. Ciekawe jak mi dziecko urosło :-)

reklama
Policzki czerwone zniknęły - dziwne, bo zębów dodatkowych brak. Od tygodnia śpi z tylko jedną pobudką nad samym ranem na cyca - jestem w szoku:)

Młoda zaczęła mówić papa (ale nie macha), pokazuje lali oczko i z nowości mówi 'iść' bardzo wyraźnie. No i jak widzi tatę to krzyczy 'tata', a jak chce do mamy to jest 'mama', więc już odróżnia:D

Iwon
też mam nadzieję, że lato upalne, bo w sierpniu jadę nad Bałtyk:D Moja chodzi spać o 21 i wstaje między 7-8rano, więc może kładź go troszkę później na próbę? Gratuluję stania, moja ma nogi jak z galarety i szybko chodzić nie będzie. Wczoraj chciała przejść od pchacz do łóżka (jeden krok) i walnęła tak że ma dwa siniaki na czole:(

Kasienka moja też śpi 10godz. max. Między 21-22 a 7-8rano.

Golnenlucy podziwiam cię, karmisz piersią, pracujesz i nie zawsze wysypiasz się! Moja smoczek też traktuje jako gryzak:D Dzięki za namiar na piżamki w Kappahl'u:)

Muńka mówili o tym wczoraj więc nie na prima aprilis. I prawda czy nie prawda wolę w to wierzyć, bo chcę ciepłego lata:D:D Ale ostatnio wszystko zwalają na hucznie zapowiedziane globalne ocieplenie:)

Rysica ja chcę 30C latem:p

Ostatnia edycja:
kasiekz - mojej nie pojawiają się czerwone policzki, ale często ma czerwoną brodę i okolice ust, ale to raczej od śliny. Dobrze, że zniknęło zaczerwienienie.

Ja też liczę na ciepłe lato, choć jakby były wielkie upały to jednak też nie za dobrze, bo wtedy nie posiedzi się z takim maluchem bardzo długo na słońcu, a ja mogłabym całe dnie spędzać na plaży!!!! I też jedziemy nad nasze polskie morze.
No, ale nie chcę już narzekać na słońce, bo go za bardzo pragnę. Będzie, jak będzie, ważne, żeby śnieg nie padał :-)

A może któraś jedzie w drugiej połowie lipca??
Macie jakieś fajne miejscówy do polecenia, tak, żeby było ładnie, czysto i z posiłkami??

W całym domu pieknie pachnie świeżo zmielona, zaparzona i wylaną na podłogę kawą. Fuck! Dobrze że byłoa chłodna już bo Szymek nawet rzesy w niej miał.

Muńka w zeszłym roku byłam z 3,5 miesięczną Polą w Sarbinowie. Jest deptak z betonowych puzzli dla wózka wzdłuż plaży, plaża płaska bez kamieni, extra się wózkiem po niej spacerowało, no i wejście na plaże bez schodów! W pobliżu piękny wielki ogród botaniczny do spacerowania! Miejscowość spokojna i nie oblegana przez tłumy turystów:)

Jechałam z groupona do Lido Apartamenty Sarbinowo. Miałam piękny duży apartament z pełnym wyżywieniem za ok. 100zł za dobę (to była druga połowa września więc po sezonie). W cenie śniadanie, obiadokolacja i podwieczorek z winem i ciastem. Wszystko w postaci bufetu. Ponadto za darmo do korzystania bez ograniczeń basen (świetny dla dzieci), sauna i 5 razy w tygodniu aquaerobik i trzy masaże, a na inne zabiegi zniżki. W restauracji jest część dla dzieci (foteliki do karmienia, małe krzesełka i stoliki oraz pełno zabawek). Dodam, że można jechać bez wyżywienia, bo apartamenty wyposażone są w kuchnie (z lodówką, zamrażalką, płytą, piekarnikiem i nawet zmywarką). Dla dzieci na życzenie dostaniecie do pokoju łóżeczko turystyczne i wanienkę do kąpania:) POLECAM!

Z kolei 2 lata temu byłam we Władysławowie też z groupona w hotelu Riga. Hotelu dla dzieci nie polecam, bo zero dla nich w nim atrakcji, ale miejscowość jak najbardziej. Jest wielka i lasy w pobliżu na spacery (można też iść chodnikiem koło zatoki aż na Hel)! Wejście na plażę bez schodów, plaża wielka i szeroka bez kamieni.

Wcześniej zawsze jeździłam do Darłówka. W Zachodnim na plażę wchodzi się po schodach, plaże za to są szersze. Jednak dla dzieci polecam Darłówko Wschodnie. Plaże węższe i mniej atrakcyjne, ale bez schodów i gładkie. Ponadto w razie niepogody jest wielki aquapark:) Miejsca żadnego dla dzieci nie polecę, bo nie znam:(

Ostatnia edycja:
hej czerwcóweczki,

wpadłam tylko podzielić się wieściami z wizyty:)

wszystko książkowo, na żaden poród się nie zanosi - raczej mam się nastawiać na poród w terminie, na dziś wg pomiarów 20 maja.
Matylda waży już ok 2100, mierzy ok 42 cm (26+nogi). gin szacuje na dziś dzień że urodzi się ok 4kg.
łożysko nadal I stopnia, szyjka 39mm, zero rozwarcia, na ktg zero skurczy...
Po raz kolejny wargi sromowe jak malowane i zero jajek więc chłop nam się z Matylki raczej nie zrobi:)
Pępowina luźno sobie pływa, mała nadal główką w dół - wg opisu: położenie podłużne głowkowe drugie.

średnica główki 83mm - 33w3d
obwód główki 303mm - 33w5d
obwód brzuszka 290mm - 33w0d
dł kości udowej 66mm - 34w0d

w brzuchu już 116cm! a na wadze +9kg!

Ostatnia edycja:
witajcie

nanulika - juz coraz bliżej finiszu!!!!! trzymam kciuki, zeby nadalk wszystko było tak książkowo i Matylda była do końca Matyldą!! W brzuchu miałam na koniec 116cm, ale w pupie 118cm!!!! Masakra!

Iwon - rozbawiłaś mnie kochana, oby minęło jak ten katar, ale nie koniecznie jak mój własny (męczy mnie już prawie od miesiąca), nie mówiąc o tym, że mam alergie wziewne i ten sienny pojawia się i znika kiedy chce,

Dziekuję zażyczenia Kubusiowe, dziś musimy iść zarezerwować miejsce dla Alinki na urodziny, bo to już za 2 tyg.

Miłego dnia

Nanu - napiszę jak na FB :-) Cudnie!! ;-);-)

kasiekz - dzięki wielkie za info!! W Sarbinowie byłam kiedyś na koloni i z chęcią bym tam wpadła jeszcze raz powspominać stare dobre czasy :-)

Nanulika :-):tak::-):tak: pieknie! az mam dreszcze!

Kasiekz moj mial policzki czerwone przez dwa dni chyba po deserku z twarozkiem z hipp. moze twoja tez cos zjadla?

Pizamki z kappahl sa swietne, ja tez mialam na poprzednie lato i na jesien, niestety zima kupilam te ze smyka i zaluje bo byly przecenione i kupilam ich na zapas 74, 80 i 86, a wedlug mnie sa slabe, ta bawelna taka cieniutka szybko sie mechaci i wyciaga, a te z kappahl sa super takie miesiste i nic sie nie mechacilo. no ale 20zl za 3 sztuki to nie rozpaczam

Aylin ja tam wole z facetami siedziec :tak:

Ja jade nad morze na koniec czerwca, moi rodzice maja ulubiona miejscowke w Bialogorze

reklama
A wiecie, że mój bąbel wczoraj przez kilka sekund ustał sam bez podpierania się? :-) Czuję pismo nosem, że zaraz zacznie chodzić. Bo przesuwanie się przy meblach albo za pomocą skrzynki z zabawkami, na której opiera ręce i się przesuwa wraz z nią - ma już opanowane do perfekcji ;)
no patrz jak te nasze szkraby sie puscily, tyle czasu sie pelzaly a w tydzien juz opanowaly stanie i chodzic im sie zachcialo :-D:-D:-D Supcio :tak::-)

Sunshine ii jak po calym dniu u opiekunki ??
a w ogole ile w nocy spia wasze dzieci ... bo w wiekszosci artykulow niby po 9 miesiacy dziec spi 12 godzin w nocy ... a moj za zadne skarby tyle nie pospi tylko 10 max

hmmmm..... zostawilam ja w placzu ale nie takim histerycznym jak dzien wczesniej, potem dostalam eska, ze zladla wszystko i poszla spac bez oporu :-) jak po nia pojechalam to zaczela plakac bo przede mna rodzice po dzieci przyszly i byla rozczarowana ze to nie ja... :sorry: Dostalam rozpiske co jadla, kiedy zmieniala pieluchy, ile spala i ogolny opis dnia i jej zachowanie, czysto wynika ze dobrze sie bawila, jedyne co mnie martwi to to ze nie dostala zadnego mieska na obiad tylko same warzywa :eek: nio i ze spala tylko 1h w ciagu dnia :sorry:

Moja sypia od ok 20 do 7 czasem sie zdarzy ze przespi 12h a czasem nie.

Katrina- super, ze siostra ma w koncu okazje poznac braciszka :tak: i Kubus juz niezle daje sobie rade, oczywiscie calyski dla dnie z okazji miesiecznicy ;-):-)

Goldenlucy- super, ze sie odezwalas, pamietam jak pisalas, ze juz wrocilas do pracy i starasz sie karmic piersia, ale ze udalo Ci sie do teraz to podziwiam :tak::-) gratuluje postepow :tak:

Kasiek- ale ona juz rozumna, jeszcze troszke a bedziesz miala pogaduszki z corcia przy kawce :-D:-D:-D

Munka- dawno nad PL morzem nie bylam ale jak juz bylismy w PL to wybywalismy do Gdyni bo Pe tam ma rodzinke i bylo gdzie sie zatrzymac.
Na kolonii bylam w Miedzyzdrojach i tez mile wspominam to miejsce :tak:

Nanulinka- super czytac takie wiesci, Matyldka wyglada na zdrowa i szczesliwa dziewczynke, widac, ze jej dobrze w brzuszku :-)

A mi sie nic nie chceeeeee :no::no::no:

Ostatnia edycja:
Do góry