reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam,

Ale skoro Mia je twixa ;-)

ej twixa przegapiłam
Serio???

Aylin ja nie mam prawka, wiec zakupsy w/na wozku laduja, ale espiro ogolnie fajniejszy mi sie wydaje. Jakbym byla w pl to bym wybrala ten wozek co Rysica zachwala (moja siostra tez go miala), a ze jestem w Uk to wybralam cosatto. Chociaz chicco liteway tez ogladalam.

MsMickey Sałatka pieczarkowa Pyzy - Pieczarki - Grzyby - przepisy - Gotujmy.pl sama wyprobuje :)

Ja prawko mam ale i tak na zakupy z mężem jeżdze. A na serio - to mam spacerówke od wózka 3 w 1 która ma bardzo pojemny kosz. Wiec ten grugi wózek kupuje na wyjazdy wszelkiego typu bo moja obecnalimuzyna za duzo miejsca w bagażniku zajmuje.

A sałatkę to my tradycyjnie porową, pora drobno posiekać i przelać wrzątkiem. Po chwili zimna wodą. Pokroić drobno ogórek kiszony i jajka. Składników ma być tyle samo co pora. Można dodać sera żółtego. Doprawić majonezem, smietana i musztardą, sola i pieprzem.

I dobrze. Przecież nie ma sensu... ;-)

Mój ZOchan też ma na coś uczylenie i nie mogę dojść, na co. Wychodzi jej wysypka wokół ust. Do tej pory podejrzewałam żółtko, ale to jednak nie to :dry:

oj nie ma. Akurat dawanie dziecku frytek jest na porządku dziennym i wszystkie powinnyśmy wprowadzać jeszcze przed marchewką :p

Ząb mi się wczoraj złamał. Cudowne święta. Czekam az gabinet otworzą i dzwonie. Aczkolwiek wątpię abym sie dziś dostała...

reklama
Kasiek Gocha też jest organoleptyczną czytelniczką;-) Gdy wychodziła ta ostatnia jedynka to książeczki ponadgryzala aż szkoda. No ale lubi tylko dawaliśmy te twarde a nie te takie napompowane. Bo z tych to normalnie wygryzala kawałki. Jak pies mojej siostry ocieplenie w drzwiach w latach 80- pamiętacie?;-)
G śpi, w przychodni nie odbierają tel. No bomba.

Kasiek przepis potrzebuję na łososia. Z tuna robi moja siostra. Choć Twój wykorzystam w domu przy okazji - dzięki:-)

wlasnie dojrzalam druga kukajaca jedynke gorna u mojego misiaczka :-D:-D:-D

aylin tak tak o twixach bylo ze to ulubiony przysmak:dry: ja moze jestem zbyt rygorystyczna w tym wszystkim ale wole tak bo przynajmniej wiem ze moje dizecko na pewno na tym nie ucierpi.
kasiek musze poszukac tych biszkoptow. ja na sytuacje awaryjne mam takie misie z bobovity, ale nawet na opakowaniu pisza ze nie dawac wiecej niz dwa dziennie. moj dostaje dwa na tydzien moze :-D:-D

przed chwila mowie 'mamusce' ze ide robic kaszke, wracam a mlody z bulka siedzi. no bo mu dala tak do gryzienia. i oczywiscie kaszka juz jest be :no::wściekła/y:

MsMickey ja Ci mogę podać przepis na roladę z łososiem;)
Pieczesz biszkopt do którego dodajesz szpinak ugotowany (taką papkę) - biszkopt ma być cienki, ja robiłam na blasze takiej z piekarnika:) wychodzi Ci taki zielony:D
Smarujesz go serkiem almette na to kładziesz łososia i zwijasz w roladę;) pycha;)
Josie gratuluję zębolka;)

Josie - osz to nie doczytałam o twixach. A ja miałam obiekcje czy młodej dać kaszkę z czekoladą tą w słoiczku z hipp-a. A ona niby po 5 msc jest.... moze od razu powinnam wejść z marsem i snikersem :) A nie delikatnie...
Hehe ale zaszalejemy na swiętach bo postanowiłam się złamać i piekę babę aby młoda też zjadła jakieś ciacho. Bo sernika boje się jej dać...

Hej dziewuszki!!

Sorki,ze ja znow tak na chwile,ale spotkań ciag dalszy ( Iwon :p ) wiec czasu brak. Poza tym Gabi mi sie taką marudą zrobila przez to,że kazdy non stop bierze ją na rece,że powoli mam dośc i czuję,że pora wracac do domu. Jeszcze tylko świeta i welcome Wawa! Pewnie dwa dni będę pracowala nad G,żeby znow wrocila " do siebie".

Wczoraj spotkalam sie z kuzynka,ktora w maju rodzi... I powiem Wam,że potwerdziła tylko na tym spotkaniu to co o niej myslalam,ale liczyłam na to,że moze ciaza ją trochę zmieniła... Niedoczekanie... Oby instynkt macierzyński przyszedł w porę!!

Frytki w Macu rulez!!! :-D aż szkoda takie rzeczy komentować.

MsMickey- jak Gosia??
Moja ulubiona prosta salatka z łośkiem to:
Salata lodowa,pomidor,kukurydza,cwiartki jajek,losoś i na to sos jogurtowo-majonezowy z koperkiem. Wszystko wykladam na wiekszym półmisku,polewam sosem i gotowe.

Ja znalazlam u G juz dwa pieprzyki,dlatego zapytalam.

G biszkopty uwielbia i jej daje.

Bajki ogląda,raczej nie wiecej niż jedna dzennie,czasem wcale. Tez uwielbia piosenki na BabyTv,ostatnio razem z kuzynem oglądali. No i niesamowicie reaguje na postaci z Baby Einsteina. Gada do nich,smieje sie itp. Nie uwazam,zeby miało jej to szkodzic,myślę,że wręcz przeciewnie.
Nie cierpię oczoje***ch i krzykliwych bajek i takich jej nie puszczam.

No i juz stoimy :) chcialam wstawic fote,ale nie chce sie załadowac.

Sorki,ze nie komentuje ostatnio wiekszosci postow,ale mam nadzieje,ze rozumiecie. Poprawie sie po powrocie.

Czy Wasze maluchy zawsze maja ciezkie pieluchy od sikow,jak im zmieniacie?? Moja G ostatnio mam wrazenie,ze mniej sika,a staram sie ją poić...

Ostatnia edycja:
ja raz na czas wlacze na kompie jakas baje ... glownie "zgaduj z Jessem" albo piosenke ... a telewizora nie mamy wiec z glowy problem :)

kasiekz jak sie nazywaja te biszkopty ??

Aylin wspolczucia ... ja z odlamanym chodze od ciazy :p szczescie w nieszczesciu ze to po kanale to nie boli ... babke pieczesz normalnie czy taka okrojona ?? no i planujesz margaryne olej czy maslo do babki ?

Muńka jakies ciekawe teorie ma kuzynka o macierzynstwie ?

Josie mamuska :p powtorz jeszcze raz... moze w koncu zrozumie

Butterfly super przepis z ta rolada

Kasinka- wg niej karmienie piersia jest obrzydliwe ( ok,wiem,ze sa kobiety nawet na bb,ktore nie chca karmic i mimo,ze tego nie rozumiem,to szanuje),ale mowila to w taki sposob,ze az bylo to nieprzyjemne. Nie wyobraza sobie siedziec w domu i pytala mnie jak szybko bylam w stanie z kims zostawic Gabi na dluzej ( w sensie,ze ja wyjezdzam na kilka dni,a dziecko zostaje). Jeszcze nie urodzila pierwszego,ale juz nie chce drugiego itp. Cesarke ma juz umowiona ( nie mam nic przeciwko),ale nie wyobraza sobie,ze zostanie po niej blizna...jak najszybciej bedzie chciala sie jej pozbyc. No i takie tam roznosci w tym stylu. Generalnie cisnelo sie na jezyk pytanie: po co zaszłaś w ciążę??

reklama
Do góry