reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Butterfly pociekla slinka bo rolady to jest to:-):-):-) tylko poproszę cały przepis na biszkopt:-):-):-)

Muńka no ciążę czasem zajść łatwo... może z czasem przyjdzie jej chęć na dziecko;-)

Byłyśmy u lekarki. Czysto. Może ząbki, może jakiś wirus zoladkowy. Generalnie nurofen, dicoflor. Dieta: nic surowego, zupki, kleiki. Dziąsla opuchniete. No i standardowo mocz we wtorek.
Nie wiem, czy pojedziemy. Tam miała 37.1 ale pewnie się trochę schlodzila. Dzisiejszy dzień zdecyduje. I noc.

Nie chcę jeczec za bardzo bo bywa gorzej ale zmęczona się czuję tymi temp, srakami, zabkami, moczami. G pewnie bardziej jeszcze. Czekam na lato!!!

Josie no tylko buleczka :p:p:p
Wytrzymasz ;-)

Ja wychodzę z założenia, że raz, nie zawsze. Moja teściowa pyta się mnie o różne rzeczy. Po prostu gdzieś na początku powiedziałam, że przecież założenia i zasady zmieniają się i ona też się kiedyś jakichś zasad trzymała. I jest git. Na razie;-)

Też patrzylam na te sloiczki z czekolada od hippa i na razie wstrzymalam się. Ale tu niedawno Iwon dawała fajny przepis na budyn dla babla:p

A s tv to czasem ja oglądam no i G chcąc nie chcąc coś wyluka. Choć ostatnio wlaczylam LOTRa i po opowieści o orkach stwierdzilam, że może jednak nie... ;-) baby tv parę razy, sibibis ;-) parę razy, comedy central ok raz w tyg (to mummy ;-)).

Muńka gratki i uściski dla Gabioszki za stanie:-):-):-)

Co do pieluch to zależy jak często zmieniam. Raczej często więc rzadko zdarza się ciezka.

Ostatnia edycja:
reklama
Muńka masakryczne podejście ma ta twoja kuzynka, oby po porodzie zmieniło się. Jednak czytałam kiedyś artykuł o babkach (podajże w Wysokich Obcasach), co cały czas miały takie podejście do swoich dzieci - jednym słowem były dla nich oziębłe!:(

Co do czekolady, to ja do kaszki lub budyniu już z trzy razy dodałam pół łyżeczki naturalnego, gorzkiego kakao i wcinała aż się uszy trzęsły:D

Moja na Baby Tv uwielbia tą pioseneczkę 'Urodziny...' i bajkę 'BabyHood':D Nie ogląda bajek-rzeźni itp. Poza tym codziennie wieczorem ma włączony Baby Tv, bo lecą tam cały czas świetne pioseneczki dla dzieci, do których tańczy (ugina nogi w dół i górę) i piszczy:D

Herbatniki kupuję na allegro. Dostaje do łapki lub zalewam je wrzątkiem, gniotę i mieszam na drugie śniadanko z owocami. To herbatniki orkiszowe Holle od 6 mies.: HERBATNIKI ORKISZOWE dla niemowląt od 6 mies. BIO 150g Holle - SKLEPdietetyczny.pl
herbatniki-orkiszowe-dla-niemowlat-od-6-mies-bio-150g-holle.jpg

Załączniki

• herbatniki-orkiszowe-dla-niemowlat-od-6-mies-bio-150g-holle.jpg
    herbatniki-orkiszowe-dla-niemowlat-od-6-mies-bio-150g-holle.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 26
Ostatnia edycja:
MsMickey taka moja malenka sugestia ... lepiej dawac paracetamol na goraczke bo delikatniej dziala na zoladek niz nurofen... bo ibufen moze podrazniac dodatkowo

Muńka moj ma nie za ciezkie bo czesto ma zmieniane :) gratuluje nowosci :)

Kasiekz a nie ma w zwyklych sklepach?? nic Poli nie bylo po kakale ? bo to mocny alergen

Ostatnia edycja:
produkty holle chyba sa w tych marketach organic. musze zobaczyc :)

wszystkie piszecie o tym baby tv i baby einstein a ja nic takiego nie mam :dry: nie mamy zadnej kablowki podlaczonej i ogladamy glownei to co na tvn player czy na iplex... jedyne co to mu puszczam jakies baby radio na tuba.fm, tam leca fasolki i inne i jakies sluchowiska dla dzieci
ja chce mu puszczac bajki po angielsku ale to po roczku. gdzies tam czytalam zeby do roczku wstrzymac sie z tv, wiec u nas zazwyczaj wylaczone. oczywiscie czasem jak ogladamy fakty czy cos to spojrzy ale to rzadko, raczej ogladamy jak juz spi wieczorem

Josie baby einstein jest na youtube. Gratuluje zebolka :) I zycze sily i cierpliwosci - 12.04 lecimy do Pl wiec pewnie bedziesz zyczyc mi tego samego :) Juz slysze pytania "a dlaczego nie je danonkow", "dajcie mu troche zalewajki - niech probuje".

MsMickey zdrowka dla G, oby szybko przeszlo.

Aylin dzieki za przepis - uwielbiam pora - a jeszcze jak mozna sera dodac - mlask :) Mam wrazenie, ze chyba cos zle zaczelam rozszerzanie diety - przy najblizszej wizycie w markecie zaopatrze sie w zapas batonow, a fryty sama zrobie :D Nioch nioch.

Kasienka czasem uda mi sie cos zjesc ukradkiem. A jak wiem, ze sie nie da, to sie dziele :) Chlebek z maslem czy kawalek ziemniaka uspokaja na chwile ;)

Z przygotowan swiatecznych - upieklam babe cytrynowa i zrobilam cwikle. Chyba dzisiaj jakiegos drinusia zapodam jak dziec bedzie spal :p A moze dam Tomciowi sprobowac - jak rozszerzac diete to rozszerzac :-p;-)

a pewnie, niech ma chlopak troche radosci z zycia :-D

dobra skonczylam prace, odmeldowuje sie, ide ratowac synka!

Ostatnia edycja:
Tutaj wklejam podobny przepis do tego co ja robię, tylko ja robię wszystko na oko i trudno mi teraz napisać i ja robiłam z odrobiną mąki ale nie trzeba, zrób tak jak jest tutaj (chyba jest nawet lepszy ten przepis) niż ten z którego ja korzystałam;) Wielkie Żarcie - Przepis - Rolada łososiowo-szpinakowa cudo ta rolada naprawdę jest pyszna:)

Lecę sprzątać dalej...a tak mi się nie chce;/ bye!

Zrobiłam Polce pasztet drobiowy z warzywami i upiekłam jej keksa żytniego (z jej mleczkiem mm) :)

Kasienka
niby alergen, ale jadłam najpierw ja (karmiąc piersią) i małej nic nie było, więc zaczęłam jej dawać (źródło cennych witamin i magnezu).

Dziewczyny Wesołego Alleluja! Wyjeźdzam do teściów, więc odezwę się dopiero w pn:)

reklama
moje biedne dziecie polozylam na drzemke o 16 i tak spi do teraz :szok::szok::szok: i w dodatku ostatni posilek to byl obiadek o 14 :szok::baffled::confused:

pierwszy raz w zyciu ma tak zeby przespac posilek.... co ja z nim mam zrobic jak wstane, chyba bedziemy sie bawic do poznej nocy....

Do góry