reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
aż się boję tej zmiany czasu:D

widzę, że większość dzieci ma włosy - dużo włosów! Moja ma, ale bardzo bardzo mało i rzadziutkie:D O rozczesywaniu czy spineczce nie ma mowy:D

Ja ze zmiana czasu wiążę nadzieję ze pspi do 7.30 i jej tak już zostanie

Moja nie ma duzo.

I przypominam się z konkursem - głosować mozna tylko raz więc proszę te z was które nie głosowały - jeżeli mozecie to zagłosujcie :)

nie bójcie się tak zmiany czasu :) Szymek przyzwyczajał się do nowego czasu jeden dzień :p Ale jest do dobry moment na zmiany w "rozkładzie jazdy" dnia ;)

właśnie gotuję barszcz biały, a potem na spacerek. Monika śpi od 10... coś czuję, że dzisiaj się skończy na jednej drzemce.....

idę wyjmę jej serek z lodówki, żeby się ogrzał, żeby zjadła przed spacerem

Hej baby,

na razie na chwilkę

Rysica w przerwie zerknę do galerii, ależ owszem :-)

Kasiek
soczewicę czerwoną ostatnio kupował mój M., a my robimy najczęściej zakupy w careffurze, auchan, Biedronce albo osiedlowych sklepikach. Jak chcesz, to spytam go dzisiaj gdzie ją upolował ;-)

Dzień dobry. Dziec już smiga po domu a ja pisze z ukrycia bo pn kocha mój telefon i jak go widzi to CHCE.
Iwon bieluch to biały serek taki do.smarowania chleba.
Mój D poszedł go zarejestrować do lekarza ale już dzwonił, że straszna kolejka.
No i mnie znalazł...

:-D:-D:-D

Wpadam właściwie żeby się pochwalić, że mamy już klepnięty fotelik samochodowy :-) Padło na Maxi Cosi Priori. Fajne opinie, przystępna cena, dobra ocena w testach zderzeniowych. Jutro będzie :)

maxi-cosi-priori-sps-car-seat-stone-9420.jpg

Kolor wybierał M. i oczywiście padło na ciemny, bo musi pasować do jego czarnej hondy :rolleyes:

A teraz wózki: waham się pomiędzy baby design sprint i chicco multiway. Który Wam się bardziej podoba? (kurna strasznie się napaliłam na tego multiweya, ale ma nieco gorsze opinie od sprinta)

chicco multiway

chicco.jpg

baby design sprint

70_babydesign_sprint_05_500x500xfff_0db508c5.jpg

Załączniki

• maxi-cosi-priori-sps-car-seat-stone-9420.jpg
    maxi-cosi-priori-sps-car-seat-stone-9420.jpg
    48,5 KB · Wyświetleń: 42
  • chicco.jpg
    chicco.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 25
  • 70_babydesign_sprint_05_500x500xfff_0db508c5.jpg
    70_babydesign_sprint_05_500x500xfff_0db508c5.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 26
Przypomniałam się z konkursem a linka nie wkleiłam
Konkursy - Megafoni.pl na Facebooku | Facebook

Iwon - ja też o maxi cosi myślałam - ale jade jeszcze dziecia przymierzyć do fotelika. I fotelik do auta - co by pasował.
Bo mamy dość krótkie pasy na tyle i nie każdy model nam podejdzie.

A wózek - ja kupuje ze względu na wymiary po złozeniu espiro magic. Młodej się podobała jazda wózkiem :) więc nie ma co sie zastanawiać. Parasolki u mnie się nie sprawdzają - na długość nie wchodzą. Chodz któryś mclaren się składał w parasolke i na npół jeszcze - ale cena mnie zabiła. A nikt znajomy nie sprzedaje niestety

Szymek dziś chyba pobił swoj rekord w niespaniu - zaliczył 2 drzemki po 20 minut przy czym druga zakonczyla sie o 14:20. Teraz usypia w lozeczku a ja wreszcie mogę odsapnac.

Iwon ja podobnie jak dziewczyny kupilabym fotelik używany ale tylko od znajomego.
A wozek to bardziej baby design sprit mi się podoba.

No i zasnał :)))))

Ale puchy pewnie wszystkie już w kuchni przygotowania do świąt robią:laugh2:

Lekarka posprawdzała KJ i dostaliśmy Jakąś zawiesinę do picia, i dwa rodzaje bakterii :eek: dicoflor i costam czego nazwy nie pamiętam.

Zmykam się wykąpać bo moje dziecko raczyło mnie obsikać i muszę to z siebie zmyć:confused2:

Jestem! :-)
Ktoś narozrabiał? Jakiś karny kutasik? :cool2:

Nadal brak weny do czegokolwiek :confused2: Obiecali, że na święta będzie cieplej i du.pa :-(
W ogóle nie czuję tych świąt. Nic jeszcze nie mam zrobione...

Tak jak ktoś niedawno napisał - jak się przez jakiś czas nie udziela, to później ciężko się wbić z powrotem :sorry:

reklama
Pamka to oby szybko Królowi minęły te kupska teraz.

Maćku wbijaj się jakoś.
A jak żadna nie reflektuje na karnego to ja chętnie przygarne.

Ze świątecznych przygotowan to zrobilam blok czekoladowy na razie.

Do góry