reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Maćku ja też mam badać co miesiąc tsh, ft3 i ft4. Później telefon do endo i ona decyduje o dawce leków. Biorę euthyrox rano i jodid po południu.

reklama
Witam:)

alijenka ja w pierwszej ciąży tak miałam,że 1trymestr żadnych objawów,a w 2 zaczęłam wymiotować po mleku serach,jajach kompletnie nic z nabiału nie mogłam jeść bo wymiotowałam i córka miała skazę białkową,ale na szczęście wyrosła z tego:)

A właśnie jak wam wyszła Trisomia płodu na genetycznym?

Dzień dobry wszystkim!
tialana ja taki paskudny ból wczoraj i przedwczoraj miałam, aż siegnelam po prochy, mam nadzieje ze ci lepiej juZ...
figgylalu gratulacje serdeczne

Moje usg dopiero 3 grudnia, a ostatnie było 5 tyg temu:( i mój lekarz tez powiedział tylko, ze będziemy trochę wiecej czasu potrzebować - nie zaznaczał, ze to usg genetyczne

Ja już przed ciążą nie bardzo mogłam pić mleko ale inne przetwory mleczne mogę bez żadnych przeszkód jeść.

I tak jak nie jadłam mięsa przed ciążą tak nie mogę jeść teraz, znaczy oczywiście zjem ale z przymusem :-(

Dreddka dziękuję, zjadłam 1/3 opakowania ptasiego mleczka i mi lepiej ;-) przy gwałtowniejszych ruchach jeszcze boli, zatok nie miałam gdzie i kiedy przeziębić a migren nigdy nie miałam, mam nadzieję że u mnie też tak minie jak u ciebie

tialana ja miałam straszne migreny w okresie dojrzewania i wtedy lekarze mi mówili, ze to hormony- a wczorajszy ból był podobny, więc wiąże to sobie z hormonami tez. A ptasie mleczko - jak wiadomo jest dobre na wszystko :)

Dzień dobry wszystkim

Ze mną chyba jest coś nie tak nie moge jeść smażonego np. mielonego i pieczarek bo później się kończe czy wy też tak macie. Wizytke mam dopiero 2 grudnia i wtedy mam usg genetyczne. Trzymam kciuki za dziesiejsze wizytki i życze miłego dnia :-D

Zmieniaja nam sie smaki, ja np ostatnio zjadlam pomidorka z cebulka i myslalam ze padne, a tak mi smakowalo :(
Nie moge tez za duzo czosnku, bo mi wypala gardlo, co do miesa, to mam podobnie jak Ty alijenka, nie przepadam, ale teraz to juz musze w siebie wciskac :( staje mi w poprzek :eek:, to samo mam z rybami, pocieszam sie, ze paluszki rybn czy rybka w ciescie tez sie liczy, bo tych swiezych to nie moge wcisnac w siebie :(
Odrzuca mnie tez od jogurtów, ktore przedtem wcinalam co dzień, o dziwo smakuje mi naturalny, a przedtem przełknąć nie moglam.
No i te zachciewajki na polskie obiadki mniammm :)
Mąż stwierdził, ze musi zarządzić tygodnie obiadów włoskich i tygodnie polskich, bo inaczej, to rzeczywiście poznańska pyra mu wyrośnie :-)

nioo ja to jak już muszę zjeść mięso to kupuje sobie chińczyka ryz smażony z indykiem i to mogę jeść, czasami u mojego kochanego rodziców na obiedzie jak jesteśmy to wciągnę jakies mięsko, a ryby masakraaaaaaaa to dla mnie zawsze było cos innego nieeeee lubieeee !!!

reklama
Hej dziewczyny

Widze temat o smaczkach to powiedzcie mi coś takiego ja mogłabym non stop jeść kanapki z serem i pomidorem lub ogórkiem kiszonym na to rzeczywiście mam smaka a reszta np. zrobiłam ostatnio sos z mięsem mielonym i makaronem coś jak spagetti zjadłam ze smakiem, na drugi dzień jak zobaczyłam w lodówce ten sos to mnie zemdliło i mąż musiał to wyrzucić i tak już z kolejną potrawą najpierw zjem a dzień po już nie pasuje dziwne co nie- ma któraś tak???

Do góry