reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

super cena ... ja ostatnia nie po promocji kupowalam za 220 zł, szkoda ze jeszcze nie bylo takiej promocji hehe :D ale ciekawe jaka marze nakladaja skoro taka promocja

reklama
Waris super że z nową pracą się udało :-)

Kasieńka dzwonek przy furtce przestaje mi dzialac gdy temp. Spada ponizej 10 stopni i nie wiem czy byl listonosz. K o 22 bedzie wracal to pewno avizo przyniesie ze skrzynki.

Ja uzywam do nóg depilatora, pod pachami i "tam" zmieniam glowice na golącą.

Fotelik mamy juz Graco Nautilus 9-36kg taki z uchwytem na kubki. Czekamyna skonczenie 9 miesiąca, tak zaleca producent dla bezpieczeństwa dziecka.

Ostatnia edycja:
Kasia jak malutka? Pewnie wiecej strachu niz szkody. Ahh ile my nerwow stracimy przez te nasze dzieci ;)
no nerwów sporo ale na szczęście wszystko jest ok :tak: dziękuję
Kasia.natka chciala pokazac ze zdrowa :p
my dzisiaj bylismy w zlobku na dwie godziny... ehhhh nie czuje tego wszystkiego ... ciekawe czy sie pochoruje znowu, jutro oddaje go na godzinki

i kolejny dzien z bolem ... wymiekam
no super że zdrowa tylko czy nas chce wykończyć :-D jak dziś Niko w żłobku? i współczuję bólu :dry:

kurcze poszłyśmy dziś na spacer i jakaś masakra przebrnąć przez te kałuże na zmianę z góami sypkiego śniegu czy raczej takiego rozjeżdżonego błota pośniegowego :wściekła/y: ale się nie poddałam :-p

macku
nam pediatra powiedziała wszystko o szczepieniach i tych płatnych i tych darmowych i polecała 5w1 ale nie namawiała jakoś szczególnie
Waris super że się udało z ta pracą :tak: starą i nową ;-)
Kasienka ja sie skalpuję najczęściej jednorazówką a jak mnie najdzie to depilatorem a co do fotelika to my jeszcze nie mamy następnego

Alijenka a jaki masz fotelik ?

Mlodak zanim przeczytalam ze zmieniasz na golarke to sobie pomyslalam o bolu jaki czujesz depilujac sie pod pachami :p o rany az mi ciary przeszly :p:p ale skoro jest od 9 kg to czemu od 9 miesiaca :p ?

Kasia.natka ano plakusial niestety, ale akurat w miedzyczasie jak byl chory zaczelo mu sie ze mama musi byc to teraz musi sie oddzwyczaic :( i placze jak zmeczony jest ... a tak lulaja kiedy maja w rozpisce pewnie
u nas pod blokiem mnostwo topiacego sie lodu i slisko jak 150, jak wysiadalam z samochodu to musialam tiptopami z Nikosiem na rekach zeby sie nie wywalic

a pytam o foteliki bo nam fizjoterapeutka powiedziala ze jesli ma ponad 9 to mozna przesadzic a tamten pierwszy mamy do 9 kg i mysle ... dzisiaj wozilam w nowym i mlody strasznie zadowolony... mamy STM starlight odpowednik Recaro tylko inny material obszycia

a ja nogi depilator ... a reszta maszynka coby nie cierpiec :p

Ostatnia edycja:
ja mam romer king plus 9-18 kg bo ja patrzyłam na testy ADAC i to dla mnie było jedno z priorytetów przy zakupie fotelika, a że on ma 4 w skali do 5 i ma przystępną cenę to go kupiłam bo chciałam maxi cosi ale on jest strasznie wąski znaczy siedzisko ma wąskie

Alijenka a jaki masz fotelik ?

Mlodak zanim przeczytalam ze zmieniasz na golarke to sobie pomyslalam o bolu jaki czujesz depilujac sie pod pachami :p o rany az mi ciary przeszly :p:p ale skoro jest od 9 kg to czemu od 9 miesiaca :p ?

Kasia.natka ano plakusial niestety, ale akurat w miedzyczasie jak byl chory zaczelo mu sie ze mama musi byc to teraz musi sie oddzwyczaic :( i placze jak zmeczony jest ... a tak lulaja kiedy maja w rozpisce pewnie
u nas pod blokiem mnostwo topiacego sie lodu i slisko jak 150, jak wysiadalam z samochodu to musialam tiptopami z Nikosiem na rekach zeby sie nie wywalic

a pytam o foteliki bo nam fizjoterapeutka powiedziala ze jesli ma ponad 9 to mozna przesadzic a tamten pierwszy mamy do 9 kg i mysle ... dzisiaj wozilam w nowym i mlody strasznie zadowolony... mamy STM starlight odpowednik Recaro tylko inny material obszycia

a ja nogi depilator ... a reszta maszynka coby nie cierpiec :p

Raz jedyny wydepilowałam sobie "ją" depilatorem i nigdy więcej tego błędu nie popełnię. Aż krew się lała...... pach nigdy nie próbowałam i nie zamierzam.

Co do fotelików. No nawet w sklepach mówią, że te z przedziału 9-36 powinno się używać najwcześniej jak dziecko skończy 9 miesiecy. Chodzi o główkę, które jeszcze nie jest tak do końca stabilna i w razie nawet lekkiej stłuczki może nie być z malcem za ciekawie, a dokładniej z jego szyją. Dlatego producenci zalecają je stosować dopiero po 9 miesiącu. A że my raczej rzadko jeździmy to się trzymam tego. A jak juz musimy to na krótkich trasach (do 10 minut jazdy) tylko rozpinam małego z kombinezonika i ściągam czapkę. A jak dalej jedziemy to wtedy po rozgrzaniu się auta zatrzymujemy się, rozbieram młodego i znów do fotelika i ruszamy dalej. My stary fotelik mamy do 13kg, ale i tak ciasno się już tam zrobiło, nawet bez kombinezonu.
Kupowaliśmy fotelik w smyku w Jankach (wiedziałam dokładnie który chcę a że miałam talony do smyka to tam wyszedł mnie najtaniej) i tam mimo wszystko najpierw wypytali nas ile mamy ma miesięcy, ile waży też i powiedzieli że mogą go odlożyć, ale wcześniej nam go nie sprzedadzą bo oprócz zarobku zależy im na dobru dziecka. Oczywiście i tak go kupiliśmy, ale musieliśmy obiecać, że nie będziemy go używać aż mały nie skończy 9 miechów :-)

Ja jednorazowka się golę.
Mam depilator ale trzeba czekać aż trochę podrosnie a ja co drugi dzień machnę jednorazowka i spokój.

Fotelika nie mamy jeszcze G jakoś się mieści. No i 8 kg na razie. Już chcę kupić ale za cholerę nie wiem jaki. Chciałabym taki 9-36 coby już wystarczył na trochę. Muszę na crash testy popatrzeć.

Poddaję się. Gdy G obudziła się z płaczem i trzesacymi się lapkami po raz trzeci (co parenascie minut) dałam jej 1,25 nurofenu. Przecież widzę, że ją boli. Może trochę odpocznie bo taka bidula jest malutka...

Teraz mamy maxi cosi chyba do 13 kg.
I też nie śpieszę się z zamiana bo jednak to już przodem do kierunku jazdy no i ta szyja... dylematy;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Muńka a jak u Was z jedzeniem ?? Bo u nas super :) Ostatnio 10 minut i zupka zjedzona, a dzisiaj nagrałam jak już je, chociaż to i tak już było średnio bo to była końcówka :D Ale ewidentnie brokułowa jej smakuje, i lubi sobie kawałeczki podziamgolić dziąsłami bo nie miksowałam na papkę tylko zostawiłam kawałki a część warzyw specjalnie wrzuciłam później i domiksowałam :D
haha ale smiesznie je, i te raczki w gorze:-D
a apropos brokulkow to przedwczoraj postanowilam mojemu dac kawalek i patrzcie co wyprawial:

brokułki - YouTube
:-D:-D:-D

Dziewczyny dzięki za kciuki :tak: udało się. Dziś rozwiązałam formalnie umowę z moim dotychczasowym pracodawcą a od 1 lutego idę do nowej pracy :-). Muńka, MsMickey do tej o której mówiłam że mają się do mnie odezwać. Tak więc wykorzystałam ostatni moment aby chociaż Was zapoznać face to face bo teraz to już "mama wraca do pracy". Z jednej strony cieszę się bo wreszcie wyjdę do ludzi a z drugiej to chętnie siedziałabym z małą.

Waris super ze sie udalo! czyli dolaczasz do naszego grona matek pracujacych :tak:

Była dzisiaj u mnie kumpela z 3miesięczną Majką. :-) Tak jak pisałam wcześniej - na razie ta różnica jednak przeszkadza. Zośka chciała ją za włosy ciągnąć ;-)
I wiecie co - ja to jednak mam kochane dziecko ;-) Jak coś jej nie pasuje albo się czegoś domaga to marudzi, pojęczy. A taka Majka albo Olek od razu ryk :sorry2:

dokladnie takie same odczucia mi towarzyszyly w weekend podczas odwiedzin 3-miesiecznego mateuszka w naszym domu. jak zaczal plakac to wszedl w takie wysokie tony ze myslalam ze nam szyby poleca!!!:szok:

postanowilam juz sie dobic w bolu i wydepilowalam sobie nogi ... tak se pomyslalam ze boli od patrzenia na moje nogi co prawda teraz nie przestalo mimo ze nogi gladkie ale moze jutro jak nie bede widziec tego co bylo :p

jakbym byla bogata to bym sie wszystkich wlosow na ciele poza glowa i brwiami pozbyla :p na zawsze :D moze dokleila je na glowe coby miec gestsze wlosiska :p

czym sie skalpujecie ? tzn depilujecie ? i jak czesto ?

czy macie juz kolejne foteliki jesli tak to jakie ? czy ktoras juz przesadzila dziecia na kolejny fotelik ?

:-D:-D:-D myslisz ze bol glowy moze wynikac z nadmiernego owlosienia? a szczerze to u mnie tez permanentny zarost:baffled: przed porodem to raz w tygodniu depilowalam obowiazkowo, a teraz... szkoda gadac.
a uzywam depilatora do nog i pach - za pierwszym razem bolalo masakrycznie ale pozniej to juz lajcik. no ale teraz pewnie by znow bylo zrywanie ze skora brrrrr na bikini zmieniam na golarke, lub jade jednorazowka pod prysznicem

a wiecie co u mnie dzis z dachy spadla cala chalda sniegu na ogrod, wystraszylam sie jak nie wiem, myslalam ze dach sie wali. i zaraz meza wyslalam zeby mi przestawil auto bo stoi po drugiej stronie tego dachu. za chwile wrocil i mowi ze padl akumulator - bo nie ruszalam auta ze 3 tygodnie bo bylo pod warstwa lodu i sniegu i w dodatku na letnich oponach to nawet bym pewnie nie zjechala z kraweznika... no i mam nadzieje ze mi ten snieg na auto nie spadnie w nocy

Do góry