reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
hatszept - jaki świat dziecka, kobieto to drogie jak nie wiem... Gdzie Ty dokłądnie mieszkasz?? Bo są hurtownie art. Dzięcięcuch w tym wózków w Pruszkowie koło mnie, w Grójcu, poza tym niezawodne Stare Babice - tam są normalne ceny, a w Świecie dziecka to przebitka cen o 300-400 zł nawet!!! Recaro Young Sport koło nas w Pruszkowie w hurtowni za 800 zł a w Świecie Dziecka 1300 zł..... ten sam...

U nas już się powoli impreza kończy :p mąż już przy kompie, słuchamy Oberschlezien na Polsacie, ja się ubzdryngoliłam i mi wesoło hahahahahaha, Szymek nie spał do północy bez problemu, a jak już po fajerwerkach wygoniliśmy go do łóżka to się awanturował, że jeszcze trochę szampana mu zostało, no ale jak już się położył to usnął w 5 minut :p I ja idę spać bo mi literki migają :p
Moniki nic nie rusza, żadne fajerwerki ani petardy...
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU KOBITKI!!!!

Rysica, o co Ty mnie podejrzewasz?! ;-) chyba o brak zdrowego rozsądku ;-) Ja po sklepach tego typu łażę tylko po to, zeby obejrzec niektóre rzeczy, wypróbować, a zakupy na niezawodnym allegro. Dlatego tez zamiast dać za tutka grander (gondola + spacerówka) 1700zl w jednym z tych sklepów - dalismy 1299zł. Roznica zasadnicza. Nawet na zabawkach potrafią mieć przebitkę naprawdę 30% :szok: ale dzięki za info o tych hurtowniach! A które z tych miejsc najlepsze? Moze rzeczywiscie się przejedziemy?

A macie jakieś postanowienia noworoczne???
Z takich prozaicznych kwestii to chciałabym w domu wymienic kilka rzeczy, np. metalowy beznadziejny zlew, na kamienny? moze łózko w sypialni?
A poza tym wrócić koniecznie do podroży! Myślimy już o kilku wypadach w tym roku.
Poza tym rodzeństwo dla Pitera. W kwestiach zawodowych nie mam jakiś planów/marzeń na ten rok, jednak priorytet ustawiony jest na rodzinę, choć oczywiscie zależy mi na tym, żeby praca była ciekawa i zeby po prostu była, bo to nigdy nie wiadomo.
No i najwazniejsze, zeby mały się dobrze rozwijał, ale oprócz bieżacej troski nic wiecej nie jestem pewnie w stanie zrobić w tym temacie - no chyba, ze basen i podobno mozna juz takie dzieci uczyc powoli czytac...:szok: taaaaa...;-):-D ale nie zalezy mi, zeby był einsteinem, tylko był szczesliwy. To najwazniejsze!

Jakies marzenia na ten rok?

hatszept - chodziło mi też o to, że w świecie dziecka to są same drogie marki przede wszystkim :p tam nie znajdziesz Chicco, Coneco, Baby Design tylko Stokke, X-landery, Mutsy, Maclareny, Cybexy, Silvercrossy... A te nawet na allegro są drogie ;)

Ja uwielbiam po prostu hurtownię w Starych Babicach "Mama i tata", ul Rynek 7? Na przeciwko kościoła, tuż obok straży pożarnej. Jest genialna, ma całe piętro z wózkami i fotelikami samochodowymi. Uwaga - przy płatności gotówką rabat 3%.
W Pruszkowie też całe piętro należy do wózków, fotelikó, łóżeczek turystycznych i fotelików do karmienia. I też ceny super :) Jednak największa, ale nie byłam tam, jest właśnie w Grójcu, hurtownia Jowiś, w Pruszkowie jest ich mniejsza "filia".

Z postanowień noworocznych - wygrać w totka (jak co roku), obudować parapety, wymienić firankę w salonie :p wymienić fotele wielkie na mniejsze krzesła, żeby więcej miejsca było. rozwinąć sprzedaż Thermomixa :) schudnąć? :p

Mlodak pisałam posta od za 10 więc tak wyszło ... też się zdziwilam ;-)

Hatszept plany na ten rok...
- Gosia jako priorytet ;-)
- prawdopodobnie produkcja nexta :p
- jakiś wyjazd urlopowy ciekawy (już zaczęliśmy o tym myśleć)
- odwiedzenie morza naszego (szalenie lubię a już 3 lata nie byłam)
- pozalatwianie spraw różnych urzędowych (nie znoszę i odkladam)
- ogarnięcie papierologii w domu (rachunki itd), bo na razie zdarza mi się po terminie (i monicie ...)
- powrót do normalności z wychodzeniem (kino, zakupy) zanim się kolejny/a offspring pokaże ;-)
- no i - last but not least - orka na ugorze, czyli codzienna praca nad związkiem moim i Pe ;-)

Kurcze, to moze rzeczywiscie się przejadę po tych hurtowniach w którąś sobotę...ja w swiecie dziecka byłam tylko 1-2 razy, natomiast o wiele czesciej bywałam w eurobaby na puławskiej (mieszkam na ursynowie), a tam juz chyba niemalze wszystkie mozliwe marki (w swiecie dziecka nie ma tez np. polskich Tutków), wiec mozna sie dosyc sensownie rozeznać.

Z tym thermomixem to trzymam kciuki cały czas! oby się sensownie rozkreciło!!! :-)

Mickey, piekne plany. Szczególnie te wyjazdowo-leisure'owe ;) no i te związane z marcówkami/kwietniówkami 2014 ;P ;)

Ostatnia edycja:
witam w Nowym Roku :)

młody obudzil sie na karmienie o 23.30 i pięknie przespał nowy rok mimo ogromnego hałasu :) za to nie dał mi pospać bo się budził częściej i w końcu wylądował u nas w łóżku (jak zwykle zresztą :sorry:)

Wkleiłam ten URL obrazka ... To ten powinnien być ?
nie, to trzeba skopiować i wkleić do sygnatury kod BBCode z ramki, to jest pierwsza ramka na stronie, pod linkiem masz przykład :) Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com

Z takich prozaicznych kwestii to chciałabym w domu wymienic kilka rzeczy, np. metalowy beznadziejny zlew, na kamienny? moze łózko w sypialni?
A poza tym wrócić koniecznie do podroży! Myślimy już o kilku wypadach w tym roku.
Poza tym rodzeństwo dla Pitera. W kwestiach zawodowych nie mam jakiś planów/marzeń na ten rok, jednak priorytet ustawiony jest na rodzinę, choć oczywiscie zależy mi na tym, żeby praca była ciekawa i zeby po prostu była, bo to nigdy nie wiadomo.
No i najwazniejsze, zeby mały się dobrze rozwijał, ale oprócz bieżacej troski nic wiecej nie jestem pewnie w stanie zrobić w tym temacie - no chyba, ze basen i podobno mozna juz takie dzieci uczyc powoli czytac...:szok: taaaaa...;-):-D ale nie zalezy mi, zeby był einsteinem, tylko był szczesliwy. To najwazniejsze!

w planach mam:
* pozbyć się tłuszczu i wiszącej skóry z brzucha
* zacząc treningi frisbee z moją Primą, ale tak bardziej na serio
* wrócić do nauki j.wloskiego
* być jeszcze lepsza w pracy niż przed macierzyńskim, marzy mi się awans, albo chociaż podwyżka:-D
* i wakacje w Mielnie, to była nasza mała tradycja, a w tym roku się nie odważyliśmy z młodym pojechać przez te kolki
* być milsza dla mojego D, bo straszna ze mnie megiera:-D
* no i wygrać w totka:-D

Ja nowy rok przespałam, poszłam nakarmić małą o 22:45, bo się budziła i była niespokojna no i co? Zasnęłam razem z nią :-D maż przed 2gą się kładł, więc Lenkę do łóżeczka dałam i dalej spać, ale znów się budziła.

My w spacerówce już dawnooo i mam wrażenie, że jest jakaś taka mała, ale Lenka jest wielka, więc no.. :sorry: Po świętach kupiliśmy też fotelik samochodowy i już w nim też jezdzimy, bo w poprzedni się nam nie mieściła w kombinezonie i przy próbach wkładania był wrzask i prężenie się, że się nie dało :-(a teraz ma chyba wygodniej i zadowolona jest ;-)

Witam i ja :-)

Jeszcze raz wszystkiego Naaajlepszego!!!

Wojtek super przespał noc, u nas jakoś specjalnie nie strzelali. Mój jeszcze śpi w najlepsze a ja siedzę z tesciowa. Zaraz Go budzę, wiem ze idzie do pracy wieczorem no ale ile można spać?! :-D

Wojtek teraz też śpi, Kuba się bawi wiec biorę się za obiad. A nie chce mi się. Oczy mnie bola. Nie wiem od czego.

Miłego dnia!!!

reklama
Witam czerwcówki 2012 w 2013 roku :)
ten będzie jeszcze lepszy niz poprzedni. Bo zawsze obstawiam tendencję rosnacą - czyli więcej szcześcia, więcej kasy i więcej dzieci tym które planują :)

Rysica, o co Ty mnie podejrzewasz?! ;-) chyba o brak zdrowego rozsądku ;-) Ja po sklepach tego typu łażę tylko po to, zeby obejrzec niektóre rzeczy, wypróbować, a zakupy na niezawodnym allegro. Dlatego tez zamiast dać za tutka grander (gondola + spacerówka) 1700zl w jednym z tych sklepów - dalismy 1299zł. Roznica zasadnicza. Nawet na zabawkach potrafią mieć przebitkę naprawdę 30% :szok: ale dzięki za info o tych hurtowniach! A które z tych miejsc najlepsze? Moze rzeczywiscie się przejedziemy?

A gdzie chcecie jechac? Bo nam też się marzy kolejna podróż.
Na szybko:
bylismy u znajomych - blok obok. Balismy sie ze nasza mała bedzie budziła ich synka który przesypia noce od 7 do 7. Ale nasz dziec potrafi się zachować - i ładnie by spała gdyby nie to że idealne dziecko znajomych cały czas ją budziło - mlody po raz pierwszy w swym długim - 6 miesiącznym życiu - budził im sie co 30 minut. Pewnie petardy.

Sylwek - jak sylwek - miałam plan do 1. Bylismy do 3. Wypiłam butelkę wina sama. Nawet nie poczulam tych %. Ekonomiczna sie chyba zrobilam.

PLany - zacząś dbac o siebie jak przed ciażą. Czyli wracam do tańca, moze dodatkowo jakis aquaaerobic czy inny fitness.
Z młodą na basenik biegać nadal zamierzam. Maseczki 2 x w tygodniu. Wakacje w maju i kolejne we wrześniu. A może uda się zrealizować Wietnam w styczniu.
No i wypłacić wam te wygrane 6 w lotto :)

Ide na spacer

Do góry