reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

MsMickey my na gardelko dostajemy syropek prawoslazowy i pediatra taki wlasnie przepisuje, i mysle ze lekarz wie co daje mimo ze jest napisane taki wiek

Miśki wspolczuje chorobska malej

Aga nie tylko od tarczycy mozna tyc, trzeba hormonalnie sprawdzic sie na wszystkie strony moze to cos da

dziekujemy za zyczonka :)

zdrowka dla wszystkich chorowitkkow !

reklama
dobijcie mnie...

no więc z newsów u nas to:
1) Lenka nie umie zasypiać sama, nawet wieczorem mamy mega problem i płacze, aż się zanosi prawie.
2) Lenka marudzi 12h na dobę resztę śpi.
3) Lenka odrzuciła prawą pierś :confused2: i mnie gryzie tak, że nadszedł czas wprowadzenia mm, ale to może od piątku :sorry:
4) Lenkę coś uczuliło, tylko co? ja jadłam wszystko w święta jak popadnie, a teraz biedna ma pełno krost pod oczami :-(
5) Winię za to wszystko zęby górne pierwsze? Ale ileż one mogą wychodzić?!!!!:-(
aha 6) mamy problemy z kupą! kiedyś były po 2-3dziennie, a teraz jest jedna na 2 dni i nie jest o nią łatwo :-(

Podsumowując: Ja czuję się dalej fatalnie, do tego mam okropne bóle głowy, a Lenka dokręca mi śrubę.. Także wybaczcie, że tylko o mnie, ale w środę wracam do pracy i nie wiem jak to wszystko będzie :sorry:. Stresuję się na samą myśl o tym.

Msmickey, we trójkę w sztafecie? :-) ale to ze mną? bo jesli nie to poproszę o uwzglednienie na liście zawodniczek! :-);-) tylko jeszcze okres musi wrocic, bo bez tego to raczej cieżko z tym zachodzeniem...;-):-D no a kolejna kwestia to jak w pracy ewentualnie by zareagowali...ale to juz inna sprawa...w czerwcu stuknie mi 35 lat :eek::cool::szok: i nie będę zwlekała z takimi decyzjami, tym bardziej, ze moze byc ciezko zajsc.
Jak Gosia teraz? Jak Ty się czujesz?
aaa...i widziałam na zdjeciu, ze fotelik chyba montujecie tak jak mi mój P.pokazywał ;-)

Josie, fajnie z tym dadatata Jasia!!! :-) ja nie mogę już się doczekać dłuzszych sentencji P. :tak:

BMR, super, ze Wigilia fajna! A gdzie się wybieracie urlopowo?

Miski, a jak Wy się czujecie?

Claudette, ściskam!!! Wygląda, ze to wszystko przez zęby...u nas tez nie łatwo. W dzień jeszcze w miarę, ale noce naprawdę kiepskie z pobudkami co 30min (jak u Młodak), więc rozumiem Cię doskonale...a pracą się nie stresuj! bo szkoda zdrowia! przeciez dobrze bedzie :tak:

hej kochane ;)

Własnie wróciliśmy od znajomych, w dodatku bogatsi o kilka zabawek i krzesełko do karmienia :rofl2::sorry:
Oni mają bąbla w wieku 3 lat, ale planują drugie i wszystkie lepsze gadżety sobie zostawili. Tak więc pożyczyli Julkowi kilka ekstra zabawek z fisher price i fotelik. Zwłaszcza z tego ostatniego jestem zadowolona, bo to dla nas spora oszczędność. A sprzęt jest super i w b. dobrym stanie :tak:

Przyznaj się znów się ze mnie nabijasz :confused2::laugh2::sorry:

No coś Ty, serio nie! :-)

MsMickey i jak mała? Co jej jest?

Claudette tulaski dla Ciebie na poprawę humoru ;-)

Witam poświątecznie :-):tak:

Tylko na chwilkę :sorry: powiedzieć, że 3 Wigilie zaliczone, Chrzciny w 1 dzień Świąt a dziś rodzinka męża odchaczona. Jutro urodzinki męża i mam w planie zabrać go do restauracji ale biedak się rozchorował i od 19 razem z niunią juz śpi :-:)sorry:

Co do prezentow super, ze wszystkie dzieciaczki i rodzice zadowoleni :tak: My również :tak:

W szpitalu wizyta od razu, że też od razu nie pojechaliśmy... na razie anty nie. Nurofen, cebion, wapno i inhalacje. Więc po drodze kupiliśmy inhalator i Gocha mi właśnie przy nim usnela;-) Nowy przyjaciel:-)
Mam nadzieje, z teraz bedzie juz tylko lepiej.

Ja też mam nieco więcej niż 5 kg do zrzucenia (przy wzroście 160 cm), także tego... :confused2:
Gdybym miala te nieco ponad 5kg lub zle wychodzila na zdjeciach to bym nie marudzila.

Aga nie tylko od tarczycy mozna tyc, trzeba hormonalnie sprawdzic sie na wszystkie strony moze to cos da
Wiem, bo mam od 17roku zycia problemy z hormonami, dwa razy po miesiącu leżałam w szpitalu diagnostyce i dobieraniu leków, ale jedyne co na mnie działało to leki sterydowe po których tyłam jeszcze bardziej. No nic lekarz uprzedzał mnie o tym w ciąży, ale powiedział, ze przy tych wynikach ciąża jest cudem więc nie powinnam narzekać.
dobijcie mnie...

no więc z newsów u nas to:
1) Lenka nie umie zasypiać sama, nawet wieczorem mamy mega problem i płacze, aż się zanosi prawie.
2) Lenka marudzi 12h na dobę resztę śpi.
3) Lenka odrzuciła prawą pierś :confused2: i mnie gryzie tak, że nadszedł czas wprowadzenia mm, ale to może od piątku :sorry:
4) Lenkę coś uczuliło, tylko co? ja jadłam wszystko w święta jak popadnie, a teraz biedna ma pełno krost pod oczami :-(
5) Winię za to wszystko zęby górne pierwsze? Ale ileż one mogą wychodzić?!!!!:-(
aha 6) mamy problemy z kupą! kiedyś były po 2-3dziennie, a teraz jest jedna na 2 dni i nie jest o nią łatwo :-(

Podsumowując: Ja czuję się dalej fatalnie, do tego mam okropne bóle głowy, a Lenka dokręca mi śrubę.. Także wybaczcie, że tylko o mnie, ale w środę wracam do pracy i nie wiem jak to wszystko będzie :sorry:. Stresuję się na samą myśl o tym.
Jutro bedzie nowe "lepszy" dzien.

My dzis mamy ciężki dzien A większość dnia płacze i marudzi i nie wiem czy to zeby czy ja cos zjadlam :( i 38tem ma.

MsMickey, no co Ty nie powiesz z tą owulacją :-p;-) wiem, wiem, ze ona pierwsza, ale trudna do rozpoznania, bo nie zawsze są objawy. A jak już jest miesiaczka to bez pudla wiadomo, ze mozna zajść :tak:

Rysica, poczęstuj ciastem pls :-), bo my juz nie mamy zadnego - porozdawałam po rodzinie. A dziś probowałam zrobić babkę pomaranczową i nie wyszła...tzn. upiekła się pięknie, ale niesmaczna :/

Iwon, fajnie, ze znajomi pomyśleli o Was. A jakie krzesełko dostaliście?

Aga, no to rzeczywiscie problem z tymi hormonami :/ trzymam kciuki, zeby się to jakos unormowało...

Dziewczyny, mozecie poradzić jakiś sprawdzony termometr dla dzieci? Mamy taki zblizeniowy/bezdotkowy, ale kompletnie się nie sprawdza, dlatego myślę o czymś solidniejszym.

reklama
Aga współczuję. Marudy i samopoczucia.
&&&&&

U nas Gocha Marudy w gościach na dole, u nas na górze spokój. To niesamowite, jak bardzo ustaliła sobie rytm i oznacza to spokój wieczorem a nie tłum ludzi.

My kaszlemy, Gocha kaszle i kicha. Bomba.

Iwon super:-)
Ja w ten sposób dostałam od koleżanki siostry taki coś w stylu garnuszek na klocuszek tylko wersja pojemnik na klocki bo nie gra i nie świeci. Tzn taki, jaki chciałam:-) I takie do wbijania kształtów na później. i torbę ubranek :-)

Hatszept :p:p:p
my mamy termometr microlife. W nie wyposażony był szpital dziecięcy w Wawie.

Potrzebuję pochorowac sobie "jak to drzewiej bywało" :p czyli ja w łóżku z książką i pilotami (dvd i tv) i dylematem, co zrobić z czasem... a nie z Gochą Marudą zajmującą mi pół łóżka (Pe z okazji swojej choroby zrejterowal na kanapę), oczami czerwonymi z niewyspania a nie od nadmiaru tv...
Dziś teściowa mojej siostry powiedziała mi, że świetnie wyglądam... i tego się będę trzymać. Koszula była luźna;-)

Ostatnia edycja:
Do góry