reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

W zalaczeniu foto mikolajkowe i brzucho:)

A imie?:) najprawdopodobniej Lenka:)

Załączniki

• IMAG1558.jpg
    IMAG1558.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 60
  • IMAG1606.jpg
    IMAG1606.jpg
    12,7 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
reklama
Piekny brzuszek!!!!!! i dzidzia!!!!!!! zazdroszcze normalnie :-)
Kochana, czekamy na maj z niecierpliwoscią i pamietaj-my tu juz troche z dzieciakami naszymi przezylysmy, wiec jak bedziesz miala jakies pytania juz na etapie coreczki za rekach to wal jak w dym :tak:;-):-)!
....ale faaaaajnie :)

Hej.

Hatszept dzięki, ze pytasz. Z tesciowa zdecydowanie lepiej. Naprawdę szybko dochodzi do siebie i nawet jej obecność mi nie przeszkadza :-D jest ok ale wiadomo, ze najlepiej jak jesteśmy sami. Jak całkowicie dojdzie do siebie to wraca do domu. Sama chce jak najszybciej wrócić :tak: u nas ma swój pokój bo jeden mamy wolny wiec spoko. Kuba zadowolony, ze ma babcie cały czas. I to najważniejsze. A ja jestem u siebie i lepiej się z tym czuje niż tam u Niej.

Miski zdrówka dla Małej :tak: przykro mi, ze święta spedzacie w szpitalu ale najważniejsze, żeby z Mają było wszystko ok.

Nanulika super, ze się odezwalas do nas:tak: piękny brzuszek.

aga oj to postrzegasz siebie tak jak na zdjęciach. Nie cierpię się oglądać. Zawsze wychodzę źle, oczywiście inni uważają inaczej ale ja na siebie na zdjęciach patrzeć nie mogę. Super, ze chrzciny udane:-)

U nas w miarę, Wojtek noc miał kiepska, do południa mega maruda przez gorączkę i kaszel :-( ale teraz juz lepiej. Śpi ładnie od 18.30 :tak: mam nadzieje, ze mu przechodzi. Za to Kuba od nowa kaszle. Ach zawsze coś. Ja dalej chora ale ja to pol biedy, żal mi chłopaków bo się mecza.

Hej baby,

stęskniłam się za Wami :sorry:

Jak tam nastroje? Widzę że produkcję miałyście niezłą, mimo świąt :-)

U nas spokojnie i rodzinnie. Mały grzeczny i wreszcie bardzo ładnie je. Dzisiaj na kolację wsunął 200 ml mleka :szok: No i nadal się wysypiam :)

Niestety trochę się pochorowaliśmy - starszak zakatarzony, mnie dzisiaj rano drapało w gardle no i co najgorsze - rozkłada też mojego męża (łaaaaaaa) :baffled: A jutro jesteśmy zaproszeni do znajomych na obiad. Nie wiem, czy to wypali, bo mają też małego bąbla i nie chcemy zarażać..

Niespodzianka myślałam dzisiaj o Tobie smarując się masłem do ciała :-D:-p Dostałam od teściowej zestaw kosmetyków o zapachu szarlotki z bitą śmietaną i cynamonem. A Ty pisałaś ostatnio w temacie perfum, że lubisz zapachy w tym stylu (tylko nie pamiętam dokładnie czy chodziło o szarlotkę czy piernik, ale chyba coś z ciastem :-D)

Rysica babci trzeba wierzyć na słowo ;-) Jak tak mówi o oczach, to pewnie tak będzie. Mnie się też wydaje, że jednak będą ciemne :tak:

Aylin genialna ta marchewa! :-) A mój mały dostał od dziadków pluszowego misia, więc super, bo kwestię pierwszego pluszaka mam już z głowy ;) I w albumie małego widnieje już naklejeczka "pierwsza przytulanka" :-)

Kasieńka, zaza spóźnione gratulacje dla 6 miesięcznych maluchów ;)

Muńka no to czekam, czekam na relację o krzesełku. Serio muszę coś wybrać, bo mnie już w krzyżu łamie od tego schylania się do wysokości leżaczka :confused2:
No i widzę, że z UU u nas podobnie - mój młody też już praktycznie nie chce w dzień. Po prostu odchyla głowę i już. Daję mu moje odciągnięte albo mm. Karmię UU tylko w nocy, a od kilku dni jest to godzina 22-23, bo wtedy budzi się ostatni raz na karmienie. Jeszcze próbuję też dawać mu UU rano, ale też je tyle co kot napłakał.

Nanu piękny brzuchol niech się niunia zdrowo rozwija :-)

Polaa zdrówka dla Was :)

Hatszept a Ty nic kochana nie napisałaś, jak tam Twoje emocje po powrocie do pracy?? Jak się czujesz nie widząc małego przez wiekszą część dnia, jak sobie z tym radzisz? Kurcze, ja już nie pamiętam jak to jest, bo jednak 7 lat minęło. A ostatnio zaczynam bardzo przeżywać mój rychły powrót. Już teraz tęsknię za małym.. i za porankami na BB :sorry:

Hej baby,

stęskniłam się za Wami :sorry:

Jak tam nastroje? Widzę że produkcję miałyście niezłą, mimo świąt :-)

U nas spokojnie i rodzinnie. Mały grzeczny i wreszcie bardzo ładnie je. Dzisiaj na kolację wsunął 200 ml mleka :szok: No i nadal się wysypiam :)

Niestety trochę się pochorowaliśmy - starszak zakatarzony, mnie dzisiaj rano drapało w gardle no i co najgorsze - rozkłada też mojego męża (łaaaaaaa) :baffled: A jutro jesteśmy zaproszeni do znajomych na obiad. Nie wiem, czy to wypali, bo mają też małego bąbla i nie chcemy zarażać..

Rysica babci trzeba wierzyć na słowo ;-) Jak tak mówi o oczach, to pewnie tak będzie. Mnie się też wydaje, że jednak będą ciemne :tak:

A mój mały dostał od dziadków pluszowego misia, więc super, bo kwestię pierwszego pluszaka mam już z głowy ;) I w albumie małego widnieje już naklejeczka "pierwsza przytulanka" :-)

Przyznaj się znów się ze mnie nabijasz :confused2::laugh2::sorry:

Fajnie, że Julek lepiej je :D 200 ml! Moja ostatnio ma mega problem, żeby 180 wchłonąć :p I tak długo król Julian żyje w krainie mlekiem płynącej znaczy UU.
Zdrówka Wam życzę, żebyście się jednak nie rozłożyli!!!
No i super z misiem przytulanką :D Moja ostatnio spała prawie że NA miśku...

Wreszcie chwila odpoczyku. Mlodego tatus dorwal i sie bawia.
Nocki u nas znow masakryczne,co 30 minut pobudki. A jak jeszcze dolozyc fakt ze chodzilam spac ok 2 to juz zupelny koszmar rano byl. No ale to jedyny czas gdy moglam sie spotkac nadluzej z kumpela to siedzialysmy przy winku i gadalysmy nie patrzac na zegar.

Chorowitkom zdrowka zycze. Oby szybko odpuscilo!!!

Sto lat dla wszystkich polroczniakow!!!!

nanulika ciesze sie przeogromnie ze u Ciebie wszystko gra. Hatszept dobrze pisze, zmykaj na L4 i ciesz sie ciaza. Jeszcze zatesknisz za tym stanem tak jak niektore z nas.

Rysica mi tez sie wydaje ze Twoja Monika bedzie miala ciemne oczka. Nie wiem dlaczego ale takie mam przeczucia jak widze jej zdjecia. I ja sie nie nabijam.

Aga ja siebie tez nieznosze na zdjeciach. A teraz to podwojnie. Normalnie zaraz po ciazy wygladalam lepiej i zrzucilam w 2 tygodnie 14kg. A teraz nadrobilam sadze ze z 5kg. Patrzec na siebie nie moge. A motywacji do odchudzania zadnej.

Pisalam na zonku ze jednak uczestniczylamw Wigilii. Bylo,minelo i tyle.
Mlody tez zaliczyl kolacje wigilijna w krzeselku juz. Ladnie sie trzyma na siedzaco to chyba te 40 minut mu nie zaszkodzilo mam nadzieje. Fajnie tak wygladal przy stole.
Dostal wierze z obreczy i pchacza z FP, kilka bluzeczek, spodnie dresowe i jeansy, mate piankowa w auta. No i dzisiaj jeszcze chrzestny z lampka nocna przyjedzie.

Chce wstawic zdjecie choinki, ale z komorki nie umiem a net nadal nie dziala.

Ostatnia edycja:
Młodak - współczuję nocek! Ja chodzę ostatnio spać o 2 i nieprzytomna o 7 wstaję (młoda się budzi o 7 przez ząbki..)

Fajnie, że już młody spędził Wigilię z Wami na siedząco :) Moja posiedzi chwilkę ale jej nie miałam odwagi posadzić na tak długo jeszcze, z resztą wigilię akurat przespała :p Obiad w 1 dzień świąt też :p Zaraz znó się zbieramy i jedziemy do rodziców.

Młodak - no właśnie ja się znów zaczęłam zastanawiać nad tymi jej oczami, bo jakby miała mieć takie ciemno brązowe jak ja to już jej się powinny zmieniać a one nic... No ale może na takie kolory jak piwne czy zielono-piwne się późno i powoli zmieniają? Sama nie wiem... Nie mam takiego doświadczenia :-p jeszcze :p Na pewno nie są niebieskie ani jasne.

reklama
Muszę wkleic te cytaty bo od miesiąca mi się na tablecie wyświetlaja jak tylko chce napisac :-?
a ja się chciałam pochwalić, że mój padł dzisiaj na trzecią drzemkę sam, bez bujania, siedział w chuście, ja odkurzałam i tak go to znudziło, że jak go położyłam do łóżeczka to od razu zasnął :) żeby nie było w chuście nie zasypia wcale

W końcu nadrobiłam. Nie piszcie tyle, bo się człowiek w połowie zniechęca ;-)
Na jarmarku znowu nic nie sprzedałam :confused2: Jutro robimy sobie wolne i liczymy, że w weekend coś się sprzeda...
Też zazdroszczam!

My w tym roku będziemy mieli chyba sztuczną (M tak chce...:confused2:). Podoba mi się coś takiego Choinka,choinki sztuczna jodła na pniu 120 cm (2870697994) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. :tak:
Aczkolwiek wszystko się jeszcze może zdarzyć, bo w zeszłym roku miała być malutka, a kumpel załatwił mi taką do samego sufitu:tak:

Sapdaj!!! :-p

Nie zrozumiałaś mnie - to ja nie chcę Was dołować ;-)

Faceci... :confused2:

Chodzi chyba o marzec 2013 :tak:

Jak dla mnie bomba! Jakby im się nidziło to dla mojej Zośki też mogą zrobić :tak:

Sto lat!

A nie zesikał się? Moja jak ją zostawiam na golasa to zawsze się posiusia :sorry:

I zrobiła postęp, bo jak po przewrocie na brzuszek rączka zostanie pod spodem to przewraca się z powrotem na plecki :tak:
A operowanie rączkami i paluszkami ma już raczej dobrze opanowane :tak:

Pamka trzymam kciuki!

Kasienka gdzieś czytałam, że maluch zaczynający raczkować źle sypia w nocy od nadmiaru wrażeń i miewa koszmary :sorry2:

Iwon dziękuję!

Muńka no pokazuje dobitnie! dziękuję!

BMR najlepszego dla Krzysia! :)

hatszept hi! Gdzieś się przyczaiła tygrysico? :ninja2::-D

Młoda poszła spać, ale coś czuję, że na niezbyt długo. Ząbki? kciuk w buzi non stop i masuje dziąsło, a jak wyciągnę to ryk.:sorry2: Czy Wasze pociechy też tak namiętnie trzaskają zabawkami o stół, podłogę i rzucają w dal? My mamy dodatkowo fascynację papierkami i wzrok po rozerwaniu: 'mamo, jak to jest, że biorę jeden, a nagle robią się dwa? :shocked2:'

Aga, daj spokój!!! ja nienawidzę siebie na zdjęciach! Jestem szczupła, wiec pod tym względem ok, ale zmarchy takie, ze szok...:-( naprawdę dramat...widzę dużą różnicę w ciągu 2 ostatnich lat :baffled: A nie Ty miałaś zrobić badania pod katem tarczycy? Tarczyca moze miec gigantyczny wpływ na wygląd.

Muńka, czyli święta udane jak widzę :tak:

Buziaki dla półroczniaków!!!

Znowu Was nie nadrobiłam :-( tylko to co na tej stronie...
P. rodzice dziś wyjechali...Mały super spisuje się podczas wizyt u rodziny-grzeczny, fajnie się bawi, nie marudzi za bardzo :) ale nocami mały dramacik...pobudki co 30min...(zeby chyba + zjedzony przeze mnie pieróg z kapustą...), ale nie narzekam juz...na pewno będzie lepiej! kiedyś! ;) więc IWON Twoje relacje dot. nocek są ciut dobijajace :-p;-) ale też dające otuchę, ze może być lepiej...
Idę spać, bo oczy same mi się zamykają...:)

edek: aaaaaaa...i jeszcze mamy problem jedzeniowy...na odpowiednim wątku...

I krąży mi ostatnio po głowie ostatnio takie pytanie...która z nas najszybciej zajdzie w kolejną ciążę...?!!! Super by było!!! :)))
MsMickey? Josie - Ty chyba też to rozważasz, prawda? Fajnie byłoby zobaczyc taki news :)))
Kurcze, Nanu trzeba opie....rzyc, ze nie melduje u nas ostatnio...;) napiszę chyba do niej ;)

Sorki za balagan:-) hatszept ja juz w blokach startowych obstawiaj mnie:-) :-)
Widzę ze święta ogólnie chorowite u wszystkich:-( zdrowia dla was!!

Do góry