reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
... napisała aga dyskretnie chowając pod stołem nogą trzynaście zgrzewek wody niegazowanej, zakupionej w promocji z okazji "końca świata" za 0,13 gr za litr :-D

HAHAHA jak coś to zgrzewki karmi :D

Usnęłam znowu nad kompem :/ coraz częściej mi się to zdarza.
Dziś cały dzień poza domem, więc mam nadzieje, ze się nie obrazicie jak jutro Wam odpiszę.

Hej :)

No i jednak młodego męczyła zakorkowana kupa, bo jak się osrał po pachy, to od razu banan na twarzy :tak: Zastanawiam się, co wczoraj zeżarłam, że tak się biedny męczył :confused:

Aylin dawaj większą fotę, please :sorry2:

A Ci lekarze z rodziny koleżanek, którzy mówią że nie szczepią na pneumo, to powiedzieli, dlaczego? Kurcze, mam niedosyt argumentów.

Alijenka
super, że krzesełko okazało się strzałem w 10 :-) Ja nadal jeszcze nie wybrałam :no:

Muńka
tak jak dziewczyny piszą, ta krostka to na pewno nie opryszczka, obserwuj i daj znać co i jak :)

Pamka Zaza na kalkulatorze a ja liczyłam Twój wiek w excelu, bo mi do niego bliżej :-D Więc Zaza przebiłam Cię, bo ja nie tylko tępa, ale w dodatku leniwa :-D

Rysica a powiesz coś więcej o tym antybiotyku? Kurde właśnie przeczytałam ulotkę, jaką dostałam od lekarza o tych pneumokokach, gdzie wypowiadają się rodzice dzieci i jestem załamana. Jakieś zapalenia opon mózgowych z trwałym upośledzeniem itp. Masakra :no: Jak to się stało że tutaj nie pomógł antybiotyk??
No i skoro szczepią wcześniaki i taka akcja teraz jest na tą szczepionkę, to jednak coś musi w tym być? :dry:

Kasia.natka szkoda że nie wygrałas, może następnym razem :-)

Maćku Julek ur. się o 12.55, a Twoja? Ale z tego co pamiętam, to chyba byłam pierwsza :-p

Hatszept na razie jeszcze się nie zdecydowałam na pokrowiec, bo... jestem teraz na etapie analizowania tabletów, bo coś mi tak chodzi po głowie, żeby sobie sprezentować :sorry2:. Ale etui chyba jednak czerwone wezmę.

A co do nowych rytmów, dajcie sobie trochę czasu. Początki powrotu do pracy zawsze są trudne, ale zobaczysz, że niedługo uda Ci się wszystko pogodzić :tak: Najważniejsze, że Dorota się sprawdza :)

:-D

Kasieńka
ja biorę pod uwagę tylko pneumo, na meningo nie szczepię :tak:

To mówicie, że teraz jakiś skok rozwojowy przypada? :dry: To dziecko mnie wykończy! Przed chwilą poszła spać. Wcześniej zasnęła po kąpieli, po jakiejś godzince obudziła się na żarełko, udało mi się ją od razu uśpić... na 3 min! :no: I szalała do teraz. :confused2: Bolą mnie całe plecy i ręcę...
Maćku - wiedziałaś wiedziałaś i nic...:cool2:
Proszę Cię bardzo ;-)
152261_b32140ae9e32.jpg

Witajcie
Pisze z loaklnej kafejki. Nadrabiam was stale lae ETEK ma kiepskie dni i kiepsko odpisać . Zmienilismy mleko na 2 nan pro i mamy żółte kupy i nie ulewa .Na puszcze piszą aby dwać 210 za każdym razem przecie on połowe uleje jak tyle wypije wiec daje 180 i 6 łyzek. Oczka zdrowe wrescie koniec z ropą i to od 2 m.ż sie męczyliśmy
mcmickey karmisz piersią ? szałwia wysusza pokarm .
Pozdrawiam was .

Witajcie
Pisze z loaklnej kafejki. Nadrabiam was stale lae ETEK ma kiepskie dni i kiepsko odpisać . Zmienilismy mleko na 2 nan pro i mamy żółte kupy i nie ulewa .Na puszcze piszą aby dwać 210 za każdym razem przecie on połowe uleje jak tyle wypije wiec daje 180 i 6 łyzek. Oczka zdrowe wrescie koniec z ropą i to od 2 m.ż sie męczyliśmy
mcmickey karmisz piersią ? szałwia wysusza pokarm .
Pozdrawiam was .

Fajno, że z oczkami już oki :-)

Szałwia działa na zmniejszenie laktacji, ale jak jest stosowana tylko do płukania to można. Ja płukałam i z cycków nadal potrafi tryskać;-)

hej

Munka ( i inne:) jak wam sie kasuja posty, ja ostatnio zauwazylam ze co jakis czas jak sie pisze to na dole na tej szarej ramce sie pojawia Auto-saved. Jak sie wam wywali przegladarka czy skasuje post, to gdy znow klikniecie odpowiedz, pojawi sie na tym szarym pasku "restore auto-saved version" czy cos takiego. i to przywraca ostatniego posta, ten auto-save sie chyba robi co 10 sekund :-)

byla dzis niania. i bylam przekonana ze jest super. a pozniej mi dziewczyny na fejsie namieszaly i juz nie wiem.
jak przyszla to maly spal, ale jak tylko sie obudzil to zeszla ze mna do sypialni, zagadnela go, usmiechaal sie, a jak sie rozbudzil to spytala czy moze na rece. no i jak go wziela to juz go chyba godzine trzymala, rozmawiala z nim, bawili sie... wydaje mi sie ze kochana jest. taka serdeczna. czy mozna udawac takie cos? :confused::dry:
miala wczesniej w sumie 6 dzieci pod opieka, ostatnio przez rok blizniaki dwuletnie - od stycznia ida do przedszkola. ma 23 lata, skonczyla studium opiekunki domowej
minusy sa takie ze chcialaby miec platny urlop - nasz 100% swoj 50%. nadgodziny po 22, i weekendy platne podwojnie. tania tez nie jest bo 10zl za godzine, ale to taka standardowa stawka w krakowie

nie wiem co zrobic... zaprosze jeszcze dwie dziewczyny chyba, ale naprawde czulam ze ona jest fajna. strasznie sie stresuje. a jak zle wybiore? ale chyba przez tydzien gdy bedziemy razem caly dzien zdaze sie zorientowac gdyby cos bylo nie tak?

aa i jeszcze chcialam sie pochwalic ze odpukac ale moj maluszek robi postepy w zasypianiu :tak: juz drugi wieczor z rzedu zasnal w lozeczku sam - ja wyszlam z pokoju a on gadal gadal az zasnal. zero placzu! w dzien jeszcze tak dobrze nam nie idzie, bo musi sie rozryczec oczywiscie. ale licze ze sie nauczy

Ostatnia edycja:
Jutro będę płakać ze zmęczenia...już ta godzina, a ja na nogach!!:szok:

josie - sprawdź jeszcze inne dziewczyny, będziesz miała jakieś porównanie. Fajnie, że zrobiła dobre pierwsze wrażenie, ale wiadomo, że nie ma co za szybko ufać takiej osobie. Jak już się na nianię zdecydujesz, to zobaczysz też jak będzie przez ten tydzień z Wami, ale musisz brać pod uwagę to, że przy Was tak czy tak może zachowywać się inaczej. Ciężko mi cokolwiek radzić, bo jakbym ja musiała zostawić młodą z obcą osobą, to pewnie byłoby mi bardzo ciężko w wyborze "tej jedynej". A zadawałaś jej pytania?? zadowolona byłaś z odpowiedzi?? Bo wiesz, liczy się też jej podejście i umiejętność radzenia sobie w różnych sytuacjach.

Brawo dla Jasia!!:-)

reklama
Josie - spotkaj się jeszcze z innymi kandydatkami i porównaj ;-). Ja przede wszystkim obserwowałam reakcję niani na dziecko (czy myje ręce po wejściu do domu, czy wita się z małym, jak z nim rozmawia - czy nie sepleni, i jak się zachowuje jak dziecko płacza). No i też patrzyłam na małego czy niania mu odpowiada :cool2:

I najważniejsze jak się czujecie razem? Czy Tobie odpowiada, słucha twoich uwag i dostosowuje się do nich (chodzi mi o ustalenie norm jakich ma przestrzegać a nie narzucać swoje)?
No i warto zajrzeć do domu niespodziewanie.... I mile widziani są tu sąsiedzi za ścianą - wszystko Ci powiedzą!
Przyniosła referencje? Jeśli tak to zadzwoń i porozmawiaj. Jeśli nie to poproś o dostarczenie.
Moja obecna opiekunka ma ok 32 lat i nigdy nie pilnowała dzieci. Sama jest mamą 7 letniej dziewczynki i pracuje charytatywnie w domu dziecka. Ale jest osobą otwartą, sympatyczną i od razu mi się spodobała (też na 1 spotkaniu). Maja śmieje się do niej w głos :-D. Tak się dzisiaj dobrze bawiły, że mogłoby mnie nie być i nawet tego by nie zauważyły... Ale to dobrze!
U mnie stawka podoba 9 zł /h.

gkvip - dobrze, że tylko tak się skończyło. A Ty też zadbaj o siebie:tak:

alijenka - fajnie, że zakup udany :cool2:

aga - ale z Ciebie śpioch ;-)

msmickey - kuruj się kobietko!

muńka - ja też nie sądzę, żeby to była opryszczka :dry:

paulina - dobrze, że z oczkiem już ok :-)

Ostatnia edycja:
Do góry