reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam
Sorki ze dopiero dzisiaj ale pozno wrocilismy i tak :
stopa ogolnie ok tzn jest minimalne pekniecie jednej z kostek ale nic z tym robic nie beda bo twierdza ze to samo u tak malych dzieci sie zagoji. Po za tym trzymali nas tak dlugo bo sprawdzali wszystko bo ja nie bylam w stanie powiedziec czy uderzyla glowa lub inna czescia ciala. Obawiali sie uszkodzenia zeber tak wiec przeswietlili ja cala, porobili wszystkie mozliwe badania krwi i moczu, miala usg narzadow wewnetrznych, bo podejrzewali ze cos moze byc :( po tego typu upadku. W szpitalu zauwazyli ze ma guza na glowie wiec od razu podejrzenie wstrzasienia mozgu :( popodlaczali ja pod jakies aparatury i obserwowali. A ze ona przeziebiona to od razu tym sie zajeli. wypisali nas do domu ale jutro rano ma przyjsc pielegniarka aby ja zbadac i znwu pobrac krew i mocz i tak bedzie przychodzic przez kilka dni. Rowniez mnie przebadali bo z tych nerwow to zaczelo mi sie w glowie krecic i zaczelam sie kiwac na nogach, wiec pobrali mi krew i mocz i okazalo sie ze amenia :eek: ale to juz nie wazne. Najwazniejsze ze Mia ok.
Dobrze, że to nic poważnego :tak:
A co nigy mogliby wywnioskować z badania krwi i moczu po upadku? Czy to tak przy okazji?

Na anemię polecam natkę pietruszki w dużych ilościach! U mnie zadziałała! :tak:
... napisała aga dyskretnie chowając pod stołem nogą trzynaście zgrzewek wody niegazowanej, zakupionej w promocji z okazji "końca świata" za 0,13 gr za litr :-D
:-D
Udaje mi się tylko 1 zdjęcie na post:-(
Już my wiemy o co Ci chodziło z tym postem pod postem :cool2:

Maćku - nigdy jeszcze się wody podczas kąpania nie opił. Wysoko trzyma łepek i chlapie łapkami z przodu.
Fajnie. A małej główka co chwilę opada w dół, więc na bank by się podtopiła :sorry2: Jak się z nią kąpie we wannie to też muszę uważać i płyn wlewać dopiero na końcu ;-)

Byłam na dworze, z Moniką i Szymkiem, Monika w wózku, Szymek na sankach, ale frajda! :D
sanki przywiązałam na sznurku do tylnej ośki wózka :p
Ale zazdroszczę tego śniegu! U nas już nie ma :-(

Ja też pewnie sobie w piątek popłaczę, bom sentymentalna ostatnio :sorry2:
O której się Julek urodził? Myślisz, że zdążymy poświętować przed końcem świata? ;-)

hi!

A badania wyszły w miarę ok, czyli bakterie poskromione prawdopodobnie, hurra, ale dla pewności posiew zrobić trza chociaż Zołzia nie chce ze mną współpracować... :blink:
Super! :tak:

Iwon - u mnie też ten temat na tapecie. I powiem tak - nasza pediatra zaleca, ale koleżanki moje 2 maja lekarzy w rodzinie:
1. powiedział że jest taki troszke nacisk na te szczepienia. Ale on swoich dzieci nie szczepił.
2. powiedział ze szczepienia ok - ale on swoich wnuków też nie bedzie.

Jeszcze kolezanka dziś idzie na us bioderek do takiego dość polecanego specjalisty i zaczerpnie jeszcze jedna opinie.
To koniecznie nam napisz :tak: Ja też słyszałam, że lekarze nie szczepią swoich dzieci...
może coś mi podpowiecie
dziś zmartwiły mnie dziwne kupy - pierwsza zrobiona z ogromnym wysiłkiem i miała jakby żółte nitki czegoś jak śluz a druga bezwysiłkowa bo tylko podejrzewam kiedy zrobiła ale miała takie jakby płaskie ziarenka???blado-żółte :dry:
Zośka miała takie grudki gdy przechodziła wirusówkę. Wyglądało to tak, jakby nie nadążała trawić. I śluz też był... Oby to jednak nie było to!

reklama
Aha bo nie dopisalam, że prawdopodobnie mam zapalenie gardła, boli mnie diabelstwo koszmarnie :-( jakieś tabsy na to? a jeśli parowka to z czym?
woda utleniona pomieszana z wodą tak 2 łyżeczki wody utlenionej i pół szklanki wody i płuczesz gardło mi to bardzo pomagało

dobry wieczór :-) daję znać że żyję :tak: od jutra czekają mnie znów trzy dni w pracy... ehhh ale byle do świąt bo mam wolne do końca roku a potem trzy dni pracuję w styczniu i wolne do końca mca :happy2:
u nas ogólnie wszystko ok, Misia zdrowa, czasem ma jakieś fochy ale narzekać nie mogę
wprowadziliśmy na jedno karmienie mm

mam nadzieję że u was wszystko ok, wszystkie zdrowe, dzieciaczki rosną itd. &&&

może coś mi podpowiecie
dziś zmartwiły mnie dziwne kupy - pierwsza zrobiona z ogromnym wysiłkiem i miała jakby żółte nitki czegoś jak śluz a druga bezwysiłkowa bo tylko podejrzewam kiedy zrobiła ale miała takie jakby płaskie ziarenka???blado-żółte :dry:
takie płaskie ziarenka to chyba kupa dobra bo moja ciągle taką robiła i czasami dalej robi jak pytałam pediatry to wszyscy jednogłośnie stwierdzili że tak ma być hmmmmmmmmmmm
kurdę moja tak zawsze kupę robiła i żadnej wirusówki nie miała nioo to maćku teraz mnie zmartwiłaś :-(

Ostatnia edycja:
Mój też ma kupy z płaskimi ziarenkami. Nie przejmuję się tym.

Kasia. Natka czy wygrałaś w konkursie na który każdego dnia oddawałam 3 głosy??

Dla mnie płukanka z wody utlenionej lub soli jest nie do przyjęcia- dalej zwracam niż widzę:cool::-D

Hej Girls!
Ciut Was nadrobiłam, ale kilka stron zostało jeszcze...
Munka, Ty nie schizuj, ze to opryszczka! Bo ja zaraz zacznę schizować, ze przeze mnie!!! :shocked2::-( Proszę więc meldować, że to zwykła krostka, która znikła następnego dnia!
MsMickey, no na mnie działa tylko tantum verde...moze apap przeciwzapalnie, ale to chyba Rysica - nasz forumowy lekarz :tak:;-) powinna się wypowiedzieć! No i pomysł Aljenki z tą wodą utleniona też wydaje się ok - zadziała odkazająco. I zdrowiej przez Świętami!!!
Iwon, i który pokrowiec w koncu wybrałas? Pisałaś, ze pod koniec roku fryzjer - zmieniasz fryzurkę?
Rysica, super pomysł z tą pcvką!!! chyba wykorzystam, bo u mnie parkiet od samego wejscia i jest juz w coraz gorszym stanie...
Gkvip, dobrze, ze wszystko ok. z Mią!
I to tyle na razie - muszę nadrobić, żeby odnieść się do innych rzeczy.

Nie było wczoraj, bo czasu brak zupełnie...wracam przed 16.00, ale do 19.00-20.00 zajmuje sie nonstop małym, próbując trochę nadrobić starcony czas, a póżniej ogarniam wszystko co nie ogarniete - gotowanie obiafu, porządki, pranie, szykowanie się na jutro, a w trakcie ponowne usypianie małego, bo wybudza się co 30min/1h!!!!!!!!!! chodze na rzęsach! na szczęscie obudził się ostatni raz o 3.30 wczoraj i spał bez przerwy do mojej pobudki o 6.00...2,5h godziny nieprzerwanego snu! Wypas! I juz nie wiem, co mu jest i jak pomóc...faszeruję małego paracetamolem, boboticiem wieczorem + camilia i dentinox na zęby i mimo takiej mieszanki cos cały czas nie pozwala mu spać spokojnie!!!
No i widzicie, ze trudno w takiej sytuacji na czas na bb...
Ps. Piszę ten post z przerwami od jakiś 30-40min i mały wybudził się 2 razy...na szczescie P. wrócił juz z wigilii firmowej i to on małego ogarnia teraz.

Pamka - mąż mi takie telefonem strszelił. Nie mam wiekszego. Zrobie aparatem jak baterie naladuje :)

Maćku - odpisz :)

Lekarz - mowił ze na pneumokoki jak najbardziej szczepić. A resztę sobie darować. Wiec dalej jestem tak samo głupia jak byłam....

Mi też pediatra mówiła że takie ziarenka w kupie to normalne jest. To resztki niestrawionego mleka i u dzieci tak może być. Szymek miał, ale teraz to już wali kupska jak stary i żadnych drobinek nie widać :szok:.

Hatszept , kasia.natka no miło Was widzieć.

Ostatnia edycja:
hatszept- już powiedziałam McMickey, że tantum verde może ;)

a z tą PCVką to naprawdę zbawienne ;]

jej jak mi się marzy wymiana podłogi!!! mam starą, 30 letnią klepkę, gdzie Szymek deseczki wyjmuje, aaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!

Mój też ma kupy z płaskimi ziarenkami. Nie przejmuję się tym.

Kasia. Natka czy wygrałaś w konkursie na który każdego dnia oddawałam 3 głosy??
niestety nic nie wygrałam :-( ale wszystkim głosującym bardzo dziękuję :tak:

dziewczyny ale te "ziarenka" były innego koloru niż kupa, ona ciemny brąz a one bladożółte :confused:

Aha bo nie dopisalam, że prawdopodobnie mam zapalenie gardła, boli mnie diabelstwo koszmarnie :-( jakieś tabsy na to? a jeśli parowka to z czym?
Parowka najlepsza jest z musztarda ;) A tak serio to zdrowka zdrowka i jeszcze raz zdrowka.

Pamka aż musiałam kalkulatora użyć, żeby spr ile to lat:-D jak ja mam do pracy wrócić z takim niedziałającym mózgiem???:szok:

Kurde ja tez musialam na kalkulatorze:sorry2: A bylam w klasie matematycznej :dry:

dobry wieczór :-) daję znać że żyję :tak: od jutra czekają mnie znów trzy dni w pracy... ehhh ale byle do świąt bo mam wolne do końca roku a potem trzy dni pracuję w styczniu i wolne do końca mca :happy2:
u nas ogólnie wszystko ok, Misia zdrowa, czasem ma jakieś fochy ale narzekać nie mogę
wprowadziliśmy na jedno karmienie mm

mam nadzieję że u was wszystko ok, wszystkie zdrowe, dzieciaczki rosną itd. &&&

może coś mi podpowiecie

Moze to od mm? Albo innego nowego jedzonka? Mlody robi rozne kupy (od 2 miesiaca zycia jest na mm) biale ziarenka pojawiaja sie czesto, jest ich wiecej kiedy zje owoce. Sluz tez czasem sie pojawia, zwlaszcza po surowym jablku.

Gkvip a ta szczepionka to w Szkocji jest obowiazkowa? Czy musialas o nia dopytac?

Hatszept kurcze podziwiam Cie. Nie dalabym rady wrocic teraz do pracy. Ugh jak pomysle to mnie ciarki przechodza ;)

reklama
No właśnie o takich jasnych ziarenkach mówiła mi pediatra :-).

zaza Ty się przejmujesz, że przeliczyć nie umiałaś miesięcy na lata a ja w ogole nie zaskoczyłam że to o to chodzi...... jednak zaciemnienie umysłu po ciąży jeszcze nie minęło, hahaha.

niespodzianka ja tam wolę parówkę z keczupem :)))))))))

Ostatnia edycja:
Do góry