reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Kurcze....G ma malutką czerwoną krostkę/plamkę przy ustach... czy u dzieci opryszczka też tak wychodzi jak u dorosłych?? Nie wiem, czy to nie po prostu taka tam zwykła krostka, ale trochę się zmartwiłam....

Dobra, zbieram się do sklepu... Po co ja czytałam w necie o opryszczce u maluchów, się tylko poschizowałam...
hmmmmmm a może to tylko od wkładania rączek do buzi albo od smoka mojej się takie krostki właśnie robią od dużego nawilżenia
Dzięki Dziewczyny:-):-):-)

Rycerz wrócił wcześniej z pracy, teraz poszedł po spozywke. Zaraz za pralkę się weźmie. Śmieci wziął po drodze.

Gocha drzemala krótko i marudzi strasznie dziś. Może jutro będzie lepiej.

Aylin zajefajnie wygladasz :-)
moja mała też od rana ma śirowanie włączone normalnie nic tylko udusić :szok::cool2:
Super ze zadowolona jestes :) a co do szczepionek to my tez szczepimy zreszta na meningokoki Mia juz miala szczepienie tydz temu :)

Dzisiaj marudny dzionek chociaz zasnela mi jakie 1,5 godz temu i ciagle spi. zaraz musze ja budzic bo mi franca w nocy spac nie bedzie :)

Aylin - fajna babeczka z ciebie :)
ja na meningokoki też bym już szczepiła ale piguła mi powiedziała że jak nie daję dziecka do żłobka to spokojnie jak skończy rok mogę zaszczepić, a co do krzesełka to dziękuję za opinie choć i tak kupiłam inne niż zamierzałam bo chciałam kupić zwykłe chicco polly to i tak jestem zadowolona, mała siedziała w nim z godzinę i bawiła się oczywiście na pół leżąco

reklama
Aylin wstaw takie zdjęcie by było coś widać, bom ślepa:sorry2:
BTW RMF jutro w Rzeszowie choinki rozdaje i jak jeszcze nie masz to może się załapiesz...:-D

Gkvip dbaj o siebie. Anemia to nie przelewki.

Muńka krostka koło ust? Tylko jedna? Mój ma ich sto tysięcy bo wszystko pcha do buzi. Lubi też oblizywać podłogę;-) Udanych zakupów i poka potem co kupiła...

Iwon ja już kiedyś pisałam mój ex w wieku 28 lat zmarł na sepsę i to mnie ostatecznie przekonało do szczepienia plus to, że szczepienie mamy za free bo Julek wcześniak jest:-D

Wiecie co wy ak piszecie, że wasze dzieciaki kończą już 6 miesięcy a mojemu za kilka dni stuknie 8... a mnie 360...:dry:
Mój Król Julian wczoraj obudził się jak kładłam się spać o 23 i urządził pidżama party trwające 1,5 h:confused2: W nocy budził się ze sto razy dbając o to by mama się nie wyspała... Próbowałam dziś złapać mu siuśki na posiew i oczywiście przez pół godz nic, wsadził mi tylko łapsko do pojemnika po czym (jak stwierdziłam, że on już nie jest jałowy) się pojszczał... Grrrryyyyy Dobrze, że przyszły tydz. wolne to będę mogła na spokojnie zrobic polowanie:-p

Alijenka fajny zakup:-) i młodzież zadowolona:-)

Muńka nie schizuj;-) dzieci krostki dostają od wielu rzeczy. Moja Gocha ma np teraz na brodzie pryszcza. Tzn już schodzi ale tak to wyglądało. Zobaczymy ile się będzie trzymać.

Mam z apteki: *spam*, paracetamol, vit c, hascovir, (czosnek i sok malinowy w kuchni). No i jeszcze olbas oil w tabletkach - tylko tam napisali, że nie wolno w ciąży i przy karmieniu. Może którejś z Was lekarz mówił coś innego? Mogę wymienić bo nie otwierane. Tylko na co?

kurde tyle napisałam i mi wcięło :/

Muńka - jak jej nie całowałaś to chyba jej nie zaraziłaś, poza tym chyba opryszczka wygląda jak opryszczka... wątpię, żeby u dzieci inaczej wyglądała. Oby to była zwykła krostka tylko!

Claudette - ale córcia piękna! i jak urosła!!! Dobrze, że badania wyszły ok! Nie martw się na dniach ma być cała Polska biała, jak długa i szeroka :-D

Aylin - ślicznie wyglądasz!

Alijenka - fajnie, że krzesełko przyszło i że jest w takim dobrym stanie, ja muszę swoje rozłożyć ale to dopiero po świętach i nowym roku jak choinkę złożymy, bo miejsca nie będzie...

Pamka - Twojemu stuknie 8 a moja dopiero 5 świętowała :D
pidżama party współczuję... W sylwestra mógłby takie urządzić :p do 1:00, a potem iść spać, nie? ;)

gkvip - na anemie najlepsze buraki!!! Moja siostra cioteczna co niedawno urodziła (24 listopada) w dniu wypisy ze szpitala miała hemoglobinę 7,7 a za moją radą codziennie je buraki i w 3 tygodnie hemoglobina jej wzrosła do 11,9!!! Norma od 12 ;) Więc diametralny postęp!

co do SZCZEPIONEK to ja na pneumokoki nie szczepię, bo na to wystarczy antybiotyk o szerokim spektrum działania, by nie doszło do sepsy.

MsMickey - tantum verde!!! :)

aaa ja zapomniałam
jaki macie patent na ubłocone/ośnieżone koła od wózka, żeby dywany nie brudzić (jak macie dywan na przedpokoju)??
Mąż za całe 11 zł kupił wykładzinę podłogową, pcvkę zwykłą, świetne do wysychania "zimowych kółek". I butów po śniegu! ;)
DSCF2561.jpg
z Szymkieim się to idealnie sprawdziło, potem pocięłam to więc teraz musieliśmy kupić nowe ;) ale 11 zł (1x2m) to nie majątek ;)

hej!

ja ostatnio nie mam nawet czasu ani weny, żeby odpisać, ale podczytuję na "bieżąco" :)
młody daje się we znaki, chyba sprzedam go Cyganom:-D

wszystkim chorowitkom -małym i dużym - życzę zdrówka!

wszystkim półroczniakom - wczorajszym , dzisiejszym i jutrzejszym - życzę STO LAT!!!

Pamka aż musiałam kalkulatora użyć, żeby spr ile to lat:-D jak ja mam do pracy wrócić z takim niedziałającym mózgiem???:szok:

dobry wieczór :-) daję znać że żyję :tak: od jutra czekają mnie znów trzy dni w pracy... ehhh ale byle do świąt bo mam wolne do końca roku a potem trzy dni pracuję w styczniu i wolne do końca mca :happy2:
u nas ogólnie wszystko ok, Misia zdrowa, czasem ma jakieś fochy ale narzekać nie mogę
wprowadziliśmy na jedno karmienie mm

mam nadzieję że u was wszystko ok, wszystkie zdrowe, dzieciaczki rosną itd. &&&

może coś mi podpowiecie
dziś zmartwiły mnie dziwne kupy - pierwsza zrobiona z ogromnym wysiłkiem i miała jakby żółte nitki czegoś jak śluz a druga bezwysiłkowa bo tylko podejrzewam kiedy zrobiła ale miała takie jakby płaskie ziarenka???blado-żółte :dry:

reklama
Rysica dzięki:-)

Zaza PROSZĘ CIĘ nie mów tak o tych Cyganach. Całe dzieciństwo to słyszałam i wyobrazalam sobie te wozy tabory itd i siebie w tym. Chyba się nawet trochę obawialam czasem... ;-)

Do góry