reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Leje :-D!! Gabi właśnie nadaje: daj daj daj daj daj baba, daj daj daj daj daj baba :-)to mi się rozgadała kobietka w ciągu kilku dni! chciałabym ją nagrać, ale mi nie wychodzi. Albo przestaje, albo akurat nie mam kamery przy sobie.

Muńka - ale fajny wieczór miałaś :) Ja też uwielbiam HRC :) Byłam tam ostatnio chyba aż rok temu z kawałkiem na koncercie NOKO :)

ja na żadnym koncercie póki co nie miałam okazji być, przeważnie wpadam na posiadówę :-)

Nie jestem w stanie was nadrobić. Kolejna noc z jękami, stękami kopaniem i rzucaniem sie po łóżku. Nie wiem czy to zęby czy szatan w nią wstapił....

Ale nie wystawie juz na allegro. Przmyslałam sprawe i tam nie ma zwrotów. Oddam do lombardu - a jak nauczy się przesypiac noce przyjdę wykupic...

bidulko Ty nasza, dużo sił życzę!!

Munka ja tez chce do knajpy - kup mi bilet na samolot, coooo? ;) No i na piszingerka bym sie wtedy zalapala ;)

Wydatki przedświąteczne nie pozwalają na zakup biletu, ale po świętach może coś wymyślę ;-)

Iwon - ja Ci chyba nie odpowiedziałam na pytanie...zaraz przeczytam jeszcze raz i odpiszę.

edek: Iwon - młody musi poćwiczyć precyzję, więc spokojnie. Za jakiś czas powinien coraz lepiej/szybciej chwytać, a to że wyrzuca zabawkę to norma. Wiesz, ciężko tak stwierdzić nie widząc maluszka, ale z tego co piszesz, to się chłopak ładnie rozwija;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Muńka dzięki za info :-) Będę pracować nad precyzją :cool2:

A jeśli chodzi o mój nowy avatar to - spoko, dacie radę ;-):-p

Niespodzianka - wyszło mi, że musiałabym w tej cwanej paczce zapłacić ponad 50E, a zapłacę 25E w Eurospedycji. Teraz paczka do 50kg - 28Euro normalnie jest 40E). Nie wiem jak w funtach - sprawdź sobie.
Firma sprawdzona przeze mnie - maja umowę z GLS-em.

AAAA! Mam dość, cały dzień bawiłam się (piekłam) z ciastami, a efekty eh, no zobaczymy jakie smakowe wyjdą, bo wizualnie to tak pół na pół :-p. Ja to zawsze muszę coś głupiego wymyślić, a potem siedzę i robię, zamiast jednego ciasta trzy, bo taki miałam kaprys :sorry2:. Na szczęście Lenka grzeczna chociaż pod koniec dnia już trochę marudna i chyba stęskniona za mną bo właściwie tylko ją karmiłam i przewijałam, ale potem potuliłam i sobie już śpi grzecznie :happy2:

Monika
wyrazy współczucia. Trzymaj się!

Iwon cóż za zmiany! No no! Szalejesz dziś :-D U nas nocka taka sama, jedna pobudka o 1, a potem przed 6 wstała złożyć tacie życzenia :-p

Rysica moja lubi się tak bawić tyle, że my jej rączkę dajemy i uciekamy :happy2:. Mąż często się z nią bawi, że chowa jej pod poduszkę rękę i ona się śmieje potem okropnie z niego. I a propos tej poduszki wczoraj jak ją przewijałam to wyczaiła, że telefon leży na łóżku, a że jej nie pozwoliłam wziąć go to leżała i kombinowała, w końcu na chwilę się odwróciłam patrzę, a ona sobie schowała telefon pod poduszkę i się śmieje do mnie, a ręką trzyma poduszkę, a drugą telefon pod nią, skubana :-D. A i słodka mikołajka z Monisi ;-)

Muńka to co dziś kupiłaś, pochwal się :-p

Aylin trzymam kciuki, żeby dzisiejsza noc była spokojna &, a Martynka obudziła się tylko raz no, żeby nie było za dobrze ;-)

Hej, dzień latania za mną.
Byłam wręczyc chrześnicy prezent na mikołajki, zważyc małą (6370 - przybrała 120 g od 28 listopada czyli w 9 dni)
Mała wymęczona atrakcjami padła w drodze do domu - wykapałam na szybko i 20.30 padła. Zobaczymy na jak długo.
Ja lece rozpakować te 3 torby ciuszków któe dostałam po chrześnicy - zobaczymy co się tam fajnego znajduje :)

Obiecuje na weekendzie was nadrobić - teraz lece się ogarnąc i moze troche spac...

Ale jestem dziś zmęczona tym porannym wyjazdem do gina, zakupami, a wiadomo jak to jest jeszcze robić je z małym dzieckiem. Całe szczęście, że był super pokój dla matki z dzieckiem i spokojnie mogłam G nakarmić i przewinąć, bez gapiów i hałasu. Potem cały dzionek coś, no i młoda już się robi coraz bardziej absorbująca. Leżenie za długo jej nie pasi, na rączkach lepiej, bo może dotykać książki na półkach, oglądać się w lustrze itp. A swoją drogą, reagują Wasze dzieciaki jak widzą się w lustrze?? Gabi to po prostu szaleje!! macha nogami, zaczyna gadać, śmiać się, opiera czoło i patrzy sobie prosto w oczy, albo kątem oka na mnie:-D fajnie to wygląda, gorzej z lustrem, bo jest nieźle przez to wysmarowane.

https://picasaweb.google.com/100371...key=Gv1sRgCLiF1sSRrsHz-QE#5819268439200406418

pomysł na wspólną zabawę - wymyślał oczywiście Szymek i jak zwykle Monice się podobało :p swoją drogą Monika ma niezły refleks :p

fajne rodzeństwo!!:-)

AAAA! Mam dość, cały dzień bawiłam się (piekłam) z ciastami, a efekty eh, no zobaczymy jakie smakowe wyjdą, bo wizualnie to tak pół na pół :-p. Ja to zawsze muszę coś głupiego wymyślić, a potem siedzę i robię, zamiast jednego ciasta trzy, bo taki miałam kaprys :sorry2:. Na szczęście Lenka grzeczna chociaż pod koniec dnia już trochę marudna i chyba stęskniona za mną bo właściwie tylko ją karmiłam i przewijałam, ale potem potuliłam i sobie już śpi grzecznie :happy2:
Muńka to co dziś kupiłaś, pochwal się :-p

co upiekłaś?? :-)

Kupiłam dziś kolejną zabawkę (tym razem grającą) dla chrześniaka, nugaty hiszpańskie dla szwagra, pudełko tureckich delicji dla teściów ( między innymi morele z migdałami i figi z orzechami włoskimi w środku, masa marchewkowa obtoczona pistacjami) - bardzo fajna i smaczna kompozycja, bransoletkę dla szwagierki, książki o szydełkowaniu i haftowaniu dla drugiej szwagierki, czekoladę z prażonymi migdałami, którą nie wiem komu podaruję ;-)yyyyyy to chyba tyle.

Aylin - fajnie się rozpakowuje takie torby :-)

reklama
Muńka moja na lustro reaguje tak samo! A upiekłam tort chałwowy, ciasto mega czekoladowe z kremem z bitej śmietany i serka mascarpone z kokosem (podobno smakuje jak bounty, pierwszy raz robiłam) oraz ciasto z kokosem i kremem z ananasem :-p
A te tureckie smakołyki jadłam ostatnio i tylko kebab o smaku kiwi z pistacjami mi podszedł z wszystkiego co wybrałam :sorry2:

Do góry