reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

tak tylko o sobie ale czytam Was tylko nie wyrabiam :)
mlody jeczy caly dzien juz czasem nie wiem co mam z nim zrobic bo ciagle jest zle

puzle nie zdaly rezultatu niestety moze jak juz sie nauczy raczkowac bo poki co to sie tak odpycha i probuje cos zdzialac ze wszystko sie rozjezdza, no i zaczal cwiczyc pompki bo jeszcze nie wie ze to nie tylko nogami ale rekami ma tez ruszac

Ostatnia edycja:
reklama
Ja bez thermomixa będę zaraz jeść pierogi z jablkiem :-):-):-) Właśnie mi je pani kelnerka przyniosła;-) Wyszłam na chwilę że szpitala po odrobinę powietrza i za rogiem weszlam do Zapiecka na pierogi:-)
I jutro wychodzimy:-)

Munka gdy już się Gocha znudzi lezeniem na brzuszku to zaczyna kwekac i trzeba ją odwrócić. Przy czym za 1,5 min jest na brzuszku z powrotem...:p

Iwon dobry zakup:-)

Sicil też poszlabym do psychologa dla spokoju własnego.

Chyba zaczniemy wprowadzać inne jedzonko bo od dwóch tyg Gocha rzuca się na moje jedzenie. Wczoraj lapki wkladala do miski z sałatka, dziś na widok mnie z miska zupy po prostu się wgapiala. Więc dzieciaczek gotowy na pierwsze warzywa:-)

Ostatnia edycja:
Mnie dziś pół dnia ciągnie brzuch jak na okres...mam nadzieję, że to jeszcze nie teraz, bo mi tak dobrze bez tych bóli!!!
Witam dziewczyny, które nas podczytują:-)

Monika - musieliście mieć niezłego stresa, jak Wam się młody rozchorował po kontakcie ze szwagierką. Dobrze, ze już zdrowy.

MsMickey - uwielbiam jedzonko z Zapiecka, mniam:-p
Nooo to Gosia robi tak, jak Gabi. Brzuszek sie znudzi, jest marudzenie, mama pomaga w przewrocie na plecki i za momencik znów na brzuszku.
I z jedzeniem też tak samo. Jak siedzi u mnie na kolanach i coś jem albo pije to cała zaczyna się ruszać, otwiera buźkę itp. Raz nawet złapała za szklankę i prosto do buziaka. W przyszłym tygodniu też już zacznę tak konsekwentniej z wprowadzaniem jedzonka, bo póki co tylko UU i czasem mm.

Zwijam się z kompa, bo na nas powoli czas. G pewnie całą drogę prześpi i mam nadzieje, że nie wybudzi się za bardzo jak będziemy na miejscu, bo wtedy pewnie za szybko nie zaśnie widząc nowe kąty.
Będę zaglądać do Was w telefonie.

paa

Dziewczyny znalazłam sposób na Monikę, żeby otwierała buzię!!! Matko genialna jestem :p Wiecie jak?? Przyłożyłam jej łyżeczkę do buzi, jak zawsze, ona jak zawsze zaczęła wyciągać język a ja zaczęłam łyżeczkę cofać (o milimetry, zmniejszając lekkość nacisku na wargę dosłownie), a ona chcąc ją złapać zaczęła otwierać dzioba i i to szeroko, i "szukać jej jak cyca"!!! Pod koniec 60 ml kaszki malinowej już pięknie otwierała buzię za każdym razem (nie musiałam "uciekać" łyżeczką żeby otworzyła chcąc ją złapać :) ) ciekawe czy do jutra nie zapomni!

:-D:-D:-D:-D:-D

Jak dobrze że jeszcze trochę i ten dzień się kończy i ja tak mam codziennie jak rano wstanę to już myślę o zakończeniu dnia

Rysica oby Monisia nie zapomniała !!!!! moja to otwiera papę na zupkę że hoho, jedyne co nie chce mi jeść królika z hippa i ryby z gerbera normalnie ma odruch wymiotny !!!!

MY po USG, nie ma źle, ale dobrze też nie jest. Zobaczymy co powie nefrolog w poniedziałek.. W każdym bądź razie radiolog powiedziała, że konieczna dalsza diagnostyka.

Monika współczuję przeżyć i trzymam kciuki za poprawę wagi i dobre wyniki &

Rysica widzisz, czasem wystarczy pokombinować! :)

MsMickey moja też mi zabierała zawsze wszystko jak jadłam i od tygodnia już wcina, aż się jej uszy trzęsą i krzyczy na mnie, że za wolno i za mało :-p

W ogóle dziś nie dałam małej nic poza piersią i się obraziła i pominęła sobie karmienie o 12, bo nie dałam jej łyżeczką tylko przystawiłam do piersi, a ta foch i krzyk i jeść nie będę. A nie mówiłam Wam, że wczoraj jej dawałam mleko łyżeczką!!!!!! Zrobiłam jej kaszkę manną i wymieszałam z mlekiem, ale dalej mamy bunt na butelkę, więc musiałam dać jej to łyżeczką, bo szkoda mi było mojego mleka!!!! Tak sprawnie jej idzie wcinanie łyżeczką, że aż jestem z niej dumna. Myślałam, że będzie trudniej.:-p

Iwon poka kombinezon! :-p

Witam dziewczyny, które nas podczytują:-)

Nooo to Gosia robi tak, jak Gabi. Brzuszek sie znudzi, jest marudzenie, mama pomaga w przewrocie na plecki i za momencik znów na brzuszku.

no moja robi dosłownie NA ODWRÓT. na brzuch z pleców jeszcze się nie przewraca a jak ją położę to za chwilę jest na plecach:baffled: ćwiczymy bo na brzuchu coś nie lubi leżeć..
pozdrawiam
ja też podczytuję tylko czasu brak...

reklama
Caludette - no masz rację! Ale mnie to ot tak do głowy przyszło, nawet nie wiem skąd! Gdyby na to nie wpadła to chyba bym nigdy tego nie wymyśliła! :p

Ale Twoja Lenka ma charakterek! :-D

Alijenka - ja też dzisiaj w domu siedziałam, ale przy dwójce dzieciaków to nudy nie ma ;) Jutro znów ma padać.....

Monika - szok! Skąd się u niej wzięła sepsa?! Przecież ciężko o sepsę tak naprawdę... No i antybiotyki silne powinny ją wyleczyć, pewnie jak zwykle lekarze zwlekali z antybiotykiem... Trzymam kciuki, żeby się wybudziła!!!! Wiadomo jakie są rokowania?

Ostatnia edycja:
Do góry