reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

no właśnie myślę o długich białych firankach ALBO o makaronach takich firany MAKARONY cieniowana 300 X 260 4 KOLORY (2756206060) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. te brązowo-kremowo-jasne - te środkowe.

a na stół - obrus jakiś musi być bo mnie wkurza mechanizm ławy i muszę go zakryć... Bo to takie podnoszone i opuszczane. Coś ecru bym dała i brąz kwadrat pod kątem 45 stopni, jak rąb...

a na kanapie będzie karmelowy koc, dość ciemny, ale nie na tyle ciemny, żeby było każdy pyłek znać ;P

_MG_7181.jpg
o koc taki

reklama
Rysica też i czasem obaw mam tylko czasem wolałabym nie mieć ...

Iwon nie jest nam strasznie źle. Tylko tęsknię za Pe i naszym mieszkankiem ;-)

Piszinger to wafle z nadzieniem kajmakowym. Na które czekam a tu 22 i Munki nie widać. Chyba nie wolałaby ciotki...?

hej
weekend super, zaliczylam termy w bialce, a dzis z malym i mezem poszlismy na morskie oko :) padam (maly wstal dzis o 5.20 o_O) ale jutro rano przyjezdza siorka na 3 dni to mie odciazy

piszingera tez musialam wygooglowac

aga twoj maly niezly celebryta :))

mlodak a ten twoj szymek to sie nie budzi tylko sobie steka i przestaje? moze on po prostu przez sen mowi, tzn jeszcze nie mowi bo nie umie wiec sobie steka? ty masz pewnie lekki sen i kazdy odglos cie budzi a jemu sie nic nie dzieje tylko sobie spi dalej. mam nadzieje ze sie poprawi z jedzieniem i ze spaniem, trzymam kciuki

Przytoczę dialog. Teściowa mówi głosem lekko poddenerwowanym.
- A jak ja do was dojadę z tego szpitala?
- Taksówką.
chwila ciszy.
- A skąd tu taksowka?
- Zadzwonię i zamowię.
chwila ciszy.
- A gdzie tą taksowka stanie?Jak ja ją tu znajdę?
- Przed izbą przyjęć.
- A jak tam dojść?
- Tak jak pani wchodziła, przez podwórko.
- Matko, a jak ja tam nie trafię...
- Wytłumaczę jeszcze raz.
- Żebym się tylko nie zgubiła...

:mad::mad::mad:
Chwile nudy powroccie !!!

czy mi sie wydaje czy ty mowiesz do tesciowej na pani? niezle :-D moja jest tak samo nieporadna. i zeby tylko nie sprawiac klopotu... to jest strasznie meczace, bo ja ja pytam czy zrobic jej kawe a ona ze nie trzeba. a wiem ze na bank chce bo w domu pije kilka dziennie. to mowie ze zrobie z ekspresu a ona ze po co , ze sypana bedzie latwiej. no jak latwiej jak ja wkladam kapsulke, wciskam przycisk i gotowe :/

Witajcie wpadam na chwike, moja mała zrobiła sobie przed chwilą 20 min drzemkę i właśnie mnie rozbraja uśmiechem a myślałam ze już na noc zasnie, chyba nie chciała przegapić ostatniego odcinka "Czasu honoru".
Dużo zdrowka dla potrzebujących.
Rysica ja dziś siedzialam nad łazienka później wrzuce moje szkice gdy mała zasnie bo jutro hydraulik nam wchodzi.
Narka bo się zaczyna serial

az wstyd przyznac ale ja ten serial odkrylam w zeszlym tygodniu :-D no ale przynajmniej wszystko przede mna, bardzo mi sie podoba

w ogole to pisze tego posta trzeci raz bo mi sie ciagle wywalam przez te durne emotikony!!!!

aga ale super fotka, chyba kojarzę ten zespół, tzn. x-factora oglądałam piąte przez dziesiąte ale poznaję twarze :tak:

nie wiedziałam czemu Wojtuś tak płacze, kwęka co po chwilę bo zawsze pięknie śpi od 19 do 8 rano więc poszłam do pokoju, dałam smoczek, nie pomogło, pocałowałam, wyszłam i dalej kwękanie, po 5 minutach weszłam a On cały mokry:szok: podusia, kołderka, materacyk przemoczone, body i pajac aż się z nich lało dosłownie (głupia jestem, że nie sprawdziłam), wzięłam na rączki, a On dalej wymiotuje :szok: masakra.
Przed chwilą Go przebrałam, napił się i zasnął, cholera nie wiem czemu. Mam nadzieję, że noc będzie ok.

Rysica dziś już nie dam rady wkleic bo moja mama wyłączyła już kompa stacjonarnego a ja pisze z tel, to nie są profesjonalne projekty bo krótko mówiąc mamy inne wydatki tylko moje takie odręcznie co gdzie mniej więcej ma być dla hydraulika ale pokaże wam.

Młodą przed 10min włożyłam do lozeczka i jeszcze mi tu guga

Edek Josie trochę się spóźniłas bo dziś był ostatni odcinek ;-)

Ostatnia edycja:
Witam mocno wieczornie.
Juz nawet przestalam planowac ze wczesniej sie poloze spac bo wtedy to zawsze cos sie zesra w domu i teraz leze i zasnac nie moge.

josie - nie zapeszajac ale dzisiaj Szymek znow zjadal mleczko z butli wedlug dawnego "rozkadu" i bez krzyku. Ale fakt ze darowalam mu zupe bo bylismy w odwiedzinach u jego chrzestnej w Warszawie i latwiej bylo podac butle po prostu.
A co do snu to naprawde nie wiem o co chodzi. Gdy pare razy probowalam przetrzymac i nie wstalam do niego to albo sie rozbudzal i rozplakiwal albo zaczynal gadac. I dlatego wole zareagowac od razu bo potem to godzina usypiania.
K nie bardzo pomaga bo sen ma twardy. Nie slyszy nawet jak sie dre w nocy gdy zlapie mnie skurcz w lydke.

Mlodego znow wysypalo na policzkach, czy mozliwe ze to po buraczku? chyba wybiore sie do alergologa zanim podam inne mleko bo pediatra sugeruje skaze bialkowa. Macie jakies namiary w stolicy?

I mam pytanie - kiedy zaczynacie wprowadzac mleko nastepne? Szymek za 4 dni skonczy 6 miesiecy i chyba powinnam lada dzien.

Rysica - ja tez nie lubie firanek i jedyne jakie mam to makarony w salonie. I na Twoim miejscu zaszalalabym z kolorem, wlasnie po to aby nadac pokojowi wyrazistosci.

MsMickey - trzymam kciuki za szybkie wyjscie ze szpitala. I szczerze podziwiam za cierpliwosc wzgledem tesciowej. Ty do swojej na pani walisz, a ja do swojej bezosobowo.

Miski - skladam kondolencje :((((

Aga no Antek ma parcie na szklo :)

Ostatnia edycja:
u nas na razie w nocy żadnej poprawy:-(

Hej :)

Wiecie co...u mnie chyba jak u Iwon i Młodak, moze tez Zaza ma taki problem...ze mały chyba nie dojada w dzień...
też podejrzewam podobną przyczynę tego niespania w nocy, ale z wprowadzaniem zupek itp czekam do wizyty u alergologa, chociaż podalam mu już 2 razy marchewkę i raz jabłko - płacz był jak się jedzonko skończylo :) także podejrzewam, że mój synuś żarty będzie i dlatego mu już mleczko nie wystarcza...

Rysica ja nie cierpię firanek ani obrusów, więc mój pomysł do rolety w kolorze narzuty, a obrus w jakimś fajnym wyrazistym kolorku (np. soczysta zieleń albo czekolada) i jaski na kanapie w tym kolorze co obrus, można też gdzieś wazonik czy doniczkę w takim samym kolorku postawić :)
a jeśli koniecznie firanki to te makarony są nawet nawet :)

Ja dziś byłam z mamuśką w centrum handlowm i śpiewał zespół z x factora, a mój mały tak skakał i piszczał z radości, ze nawet oni na scenie to zauważyli, bo potem doszli i zrobili sobie z nim fotkę :D
No nic dziecko śpi więc trzeba czas wykorzystać i wysłać resztę zdjęc do fotografa, bo w końcu mamy 5mies to czas najwyższy.
ale czad :-D:-D to Antoś ma pierwszą przygodę ze sławami w tle ;-)

czy mi sie wydaje czy ty mowiesz do tesciowej na pani?
hehe ja też do teściowej na "pani" walę :-D

Polaa daj znać czy Wojtusiowi przeszło... mam nadzieję, że tak ...

zaza wspolczuje nocki.

A u nas tylko 2 pobudki w nocy byly. Az w szoku jestem. I ja tylko jedna slyszalam, tak mocno spalam a ze K cieknie z nosa i wymienia tampony to on trafil na ten drugi raz.
I sekretem chyba jest to ze mlody wysypia sie w dzien. Wczoraj spal 10-10:30, 13-13:45, 15:30-16 o to wszystko.
No i zjadl pieknie sniadanko.
Czy jest jakies dziecko ktore jada 3 xmleko i 1xobiadek plus deserek?Bo chyba dzisiaj faktycznie daruje mu to mleko o 12 kosztem wiekszej zupki. Tylko czy to nie za wczesnie jest elimnowac jedno mleko.

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja. Chyba @ sie zbliza bo jestem nieprzytomna. A wczoraj caly dzien warczalam na L. I w ogole mnie wszystko wkurza :wściekła/y:

Mloda K ja niedlugo zmieniam mleko - mam jeszcze 1.5 opakowania starego. Jak bede miala pol (czyli za jakis tydzien) to kupie mleko nastepne i bede stopniowo przechodzic. Z tego co wiem (tak tutaj lekarze tlumacza :sorry:) to nie musisz zmieniac mleka, ale 2 ma wiecej zelaza, a naszym maluszkom po 6 miesiacu zapasy zelaza sie koncza, wiec trzeba uzupelniac.
Co do ilosci mleka nie pomoge, ale na bb jest dzial ekspercki i mozna zapytac dietetyka. Ew. zadzwon do pediatry.

MsMickey jeszcze chwila i wracacie do domku :) Fajna tesciowa masz :D

Polaa mam nadzieje, ze Wojtus juz ok.

Dziewczyny wspolczuje Wam nocek. Czasem jak czytam to mam wrazenie, ze to moje wpisy sprzed miesiaca. No bylo identycznie. Pobudki co chwila, albo od 2 do.... gadanie, spiewanie, krzyczenie. Teraz juz troche lepiej, takze trzymajcie sie.

Mlody zaczal wydawac dziwne dzieki :eek: Takie krotkie "a" albo "e" - troche jakby na mnie szczekal. Poza tym odkryl, ze mozna spac na brzuchu. Juz 2 razy go tak znalazlam.
Czy wasze dzieci przewracaja sie z brzucha na plecy? Mlody nie bardzo. Nie wiem czy mam sie martwic :/

Ostatnia edycja:
reklama
Walę na 'pani' bo nie jesteśmy z Pe małżeństwem. Najbardziej naturalnie byłoby po imieniu ale w Polsce to rzadkość więc pozostaje formalina. Ja i tak uważam, że powinno się po imieniu jak w krajach anglojęzycznych bo 'mamo' do innej osoby nietoleruję.

Rysica ogólna porada:
pokój potrzebuje jakiegoś wyraźnego akcentu. Jeśli jesteś fanką bezu to też musi być jakas spójność odcieni. Przy takiej ilości ja nie dawalabym bezowych czy brązowych firanek. A obrus... każdy dodatkowy materiał czy wzór zabiera przestrzeń.

Jeśli mialabys ochotę coś obejrzeć na ten temat to polecam serię Design Rules na you tube jest. Nie wiem czy z napisami nie szukałam.

No i ... tadaaaam ! Gosia przekrecila się w końcu na brzuszek samiusienka!!! Wczoraj raz a dziś już parę razy widać, że nauczyła się i korzysta:-) Aha i dziś już wyjmuje sobie raczke sama :-):-):-)

Ostatnia edycja:
Do góry