alijenka - tak jak Kasienka pisze, jak mała dobrze śpi po samym mleku to daruj robie te kleiki. U mnie nie było bez tego snu dłuższego niż 5 godzin, a teraz całe nocki zalicza. Powoli jednak zmniejszam ilości kleiku.
No i mój Szymus też z tych co nie chcą nic pić. Na szczęscie z kupą nie ma problemów ale to raczej zasługa nutritonu, który działa na niego zbawiennie. No i odkąd jada stałe posiłki też to kupa jest codziennie, a wczesniej co 2 dni była.
Z piciem od soboty jednak walczę - on woli ciepłe, więc ugotowałam kompocik z jabłuszka i gruszki - po połowie owoców zagotowałam z 400ml wody do miękkości, potem potraktowałam wszystko belnderem. No i trafiłam w 10!!!! Wypija po 60ml nawet i to 2-3 razy dziennie. Dzisiaj to aż musiałam mu zabrać i jeszcze rozrzedziłam wodą bo jendak owoców za dużo to jednak nie można jeszcze.
josie - zapomniałam wcześniej napisać, że nie zazdroszczę stresu po upadku z łózka. Ja juz nie zostawiam młodego na kanapie. Nawet jak tylko chce zaciągnąć roletę to mały ląduje na macie lub w leżaczku.
Pomalu też muszę się przywyczajać do przewijania na pododze bo to male tak wierzga nogami i przewala się na boki że się boję iż któregoś razu może polecieć dalej.
Dzisiaj po kapieli połozyłam go na chwilę do łózeczka aby ogarnąć pokoik (K w pracy do 22 więc wieczory są nasze), wyszłam z wanienką do łazienki, wracam a ten glut leży na brzuszku już
. Przewracał się już często, ale dzisiaj pierwszy raz zrobił to w swoim łózeczku.
kaisenka - nie chcę w ogóle do tej firmy wracać. Sprzedaż telefonów to już nie moja bajka jednak. Prawie 5 lat to i tak nazbyt dużo w tej branży, chyba się wypaliłam. Zresztą tam to trzeba bylo być dostępnym po 14 godzin dziennie i 6 dni w tygodniu, a przy małym to nie chce czegoś takiego. No i o kasie nie wspominając.
Po nutritonie szymek uleje jak za szybko go odłoże. Jednak po jedzonku staramy się trzymac go aż odbije i jeszcze jakieś 20-30 minut co by nie szalał za bardzo. I z reguły jest ok. Ale na brzuszek to pozwalam mu się przekręcic dopiero po godzinie.
U nas nutriton działa zbawiennie na kupy, jak napisałam wyżej.