reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Josie chetnie skorzystam zeby wyprobowac

Aga tez sie nie moge zdobyc na to zasypianie w lozeczku tylko on zasypia w wozku bo na spacerach tak spi :| i boje sie zeby lozeczka nie znienawidzil bo spi w nim w nocy i rano w nim sam zasnie po pierwszym jedzonku a pozniej za cholere nie moze

KlusiaM trzymam kciuki zeby to byla pomylka

Iwon ja przelozylam i mlody chetniej w wozku siedzi bo wiecej widzi

Siula wspolczuje a mezowi chyba trzeba cos uswiadomic i wibrator dobry bylby do tych celow

moj teaz ma 68 a wazyl na szczepieniu 7500

dziewczyny mam pytanko dalam mlodemu gruszke juz trzeci dzien w pierwszy nic nie bylo w drugi ulal/zwyiotowal i dzisiaj to samo ale kupki ok krzyczy ze malo je ja ladnie i nie wiem od czego

reklama
więc moje życie z mężem wygląda tak:-D
wyjeżdża na cały tydzień w trasę a jak przyjeżdża na weekend to albo piwko albo gdzieś wychodzimy no i później jest ba...dzo zmęczony.W zeszłym tygodniu dał mi buzi na do widzenia to ja do niego mówię że kisiel:crazy: ROZUMIECIE CO?(w m..ach)
a dziś się wkurzyłam i pytam co jest to on mi na to że za stary jest-41l kurde roześmiałam się w twarz no bo co mi zostało:baffled:
a już wiem kupie wibrator i postawie centralnie w sypialni co wy na to?
czasami się zastanawiam jak my Marcele zrobiliśmy normalnie cud czy coś
miłych snów babki
jak nie pisze to nie pisze a jak napisze to .....:rofl2:
Ale sie usmialam :):):)

Aylin no widzisz, nie przewidzisz ;) Mój też ma różnie z tym jedzeniem w nocy, teraz na przykład budzi się znowu od dwóch dni około 22.30-23 mega głodny (próbowałam z herbatką, nic to nie dało). Sama nie wiem, od czego to zależy, że raz budzi się tak wcześnie, a innym razem potrafi spać nawet do 1,2 :confused:

Pamka czyli jutro wielki dzień :blink: Powodzenia w pracy! :happy:

Hatszept zazdroszczę SPA :-p I oby wszystkie wyniki były ok! :)

Aga no faktycznie trochę konsekwencji by się przydało :sorry2: Ja zawsze mówiłam, że to kwestia dylematu: czy "wychowywać", czy pozwolić jeszcze powchodzić na główkę :blink: Ja też tak mam - niby chcę, żeby było jak należy, ale jakoś tak odkładam to na wieczne potem. Bo mi szkoda, bo to już pewnie moje ostatnie dziecko, bo zawsze mam taką możliwość, że jak już nie dam rady, to najwyżej się za to zabiorę. Itp, itd. :rolleyes:

Dziewczyny czy któraś z Was przełożyła już bąbla/bąbelkę ;) do spacerówki? (oprócz josie, bo to już wiem :happy:).
Mia ciagle w gondoli co mnie bardzo cieszy. ja tyle lat czekalam na bobaska ze sie nacieszyc nie moge jak z wozeczkiem na spacerek ide a ze przy mlodym nie mialam gondolki to teraz nawet nie chcem myslec ze niedlugo bede musiala zmienic na spacerowke:(

Witam
I zaczne od pochwalenia sie w 4 miesiacu i 5 dniu zycia:)
Mia w sobote sama obrocila sie z pleckow na brzeuszek :-).​
i teraz to juz codziennosc

A po za tym wojna z mezusiem na calego ale nie bede wam tu smecic. Pogoda u nas nawet ok, przymrozek co prawda ale sloneczko wychodzi wiec szansa na spacer. Ide zrobic kawusie.

A apropo nosidelek to ja nie mam i nie kupuje, na tym koncu swiata gdzie codziennie pada jest to zbedne urzadzenie.

Hej Dziewczynki! Pomocy!!! Jutro mamy 2 rocznicę ślubu, podajcie jakieś pomysły na kolację... jakieś przystawki, desery itp...:) tylko coś w miarę łatwego do zrobienia;)

zupa krem z dyni - banał. Dynie kroisz wydzierasz pestki i następnie pokrojoną w spore kawałki dynie wsadzasz do piekarnika na ok 45 minut. Wydzierasz łyżką miąższ i do garnka. Blenderem traktujesz i dodaajesz przyprawy jakie lubisz. Moze być zabielona smietana lub serkiem mascarpone. Ja lubie wersję curry.

na danie wieczoru polecam
Polędwiczki w sosie śliwkowym - Przepis
pychota i wcale wbrew ozorom nie jest skomplikowane

do tego butelka wina i sery

Witajcie,

Ja też się zastanawiam co jutro zrobić dobrego bo też mamy druga rocznice ślubu :tak: prezent juz mam.

gkvip kokarda się obwiąze :-D

Mój idzie na nocke ale jakiś obiadek dobry muszę zrobić także piszcie jak macie jakieś pomysły, proszę ;-)

pamka powodzenia :tak:
Gkvip przykro mi, ze z mężem wojna :-(

U nas pogoda też spoko,słonko świeci:tak:

za dwie godziny jadę z chłopakami do koleżanki.

Miśki Antek ma 68 i waży 7800,wydaje się dużo bo urodził się tylko 3 kg.

hatszept dopiero teraz ale przepis wstawiłam.

Poola ja dziś miałam wątróbkę z cebulką,ziemniaczki i ogórki kiszone własnej roboty:)

Klusia
&&&&&&&&&&&&&&&&& za koleżankę.

A moja córka właśnie wróciła ze szkoły z temperaturą 39 stopni mam tylko nadzieję,że mi małego nie zarazi.....

zupa krem z dyni - banał. Dynie kroisz wydzierasz pestki i następnie pokrojoną w spore kawałki dynie wsadzasz do piekarnika na ok 45 minut. Wydzierasz łyżką miąższ i do garnka. Blenderem traktujesz i dodaajesz przyprawy jakie lubisz. Moze być zabielona smietana lub serkiem mascarpone. Ja lubie wersję curry.

na danie wieczoru polecam
Polędwiczki w sosie śliwkowym - Przepis
pychota i wcale wbrew ozorom nie jest skomplikowane

do tego butelka wina i sery

Dzięki;) Te polędwiczki wyglądają smakowicie;)

mam przesrane:-( wychodzi mi "ząb mądrości" - pod siódemką z od strony przełyku :-( chyba nie da się tego usunąć nieoperacyjnie, co? mam nadzieję, że ząb się rozmyśli i nie wyjdzie... :confused2:

Zaza chyba nie da sie nieoperacyjnie

a u nas szok dzisiaj... pierwsza drzemka masakra bo nie dal sie najpierw wlozyc do wozka ale w koncu zasnal wozony i kolebotany
a druga pomyslalam a mozna sprobowac i sprobowalam w lozeczku i zasnal i spi do teraz bez WYBUDZENIA juz ponad godzine co on sie wybudza po 30 minutach w tej fazie lekkiego snu niemal ze zawsze... widzialam ze juz zmeczony nawet go chyba troche przetrzymalam ale rano tez, i sprobowalam tak jak go ukladam na noc tzn wlaczylam kolysanke ta nocna, dalam butle ale z woda a nie mlekiem, potem go przytulilam jak zawsze i polozylam niespiacego do lozeczka. byl chwile protest ale dalam smoka, pociumcial i jak juz prawie zasypial to wyciagnelam (schowalam sie za baldachimem)
no i mimo wyciagniecia chwila moment i spal ...

jestem w taaaaakim szoku ze ogarnac sie nie moge, ale bym chciala zeby tak bylo zawsze ... tym bardziej ze w zlobku pewnie poloza i ma spac nie beda go bujac czy cus

reklama
butterfly - one smakuja jeszcze lepiej jak wyladają. Z racji sezonu sliwkowego u mnie są co tydzień. Pychota naprawdę.

Kasieńka - a u mnie od 3 dni tragedia z usypianiem w dzień. Gdzie wcześniej odkładałam, dawałam smoczka i wychodziłam a mała spała. A teraz łóżeczko jest beee, nasze łózko jeszcze gorzej i każda pozycja paskudna

Do góry