reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Heheh, podzielę się z Wami czymś, co mnie mega rozbawiło ;)

Komentarze do artykułu o schemacie żywienia niemowląt karmionych piersią:

• "...wychowałam trzech synów, którzy już od 4 m-ca jedli wszystko, a karmiłam piersią i cycem... :) mieszanie :)"

• "karmilam piersia i cycem.. :) mieszanie : ) "....Jak mozna karmić piersią i cycem mieszanie?

• "może ma jednego cyca, a jedną pierś:)"

:-D:-D:-D:-D

reklama
aga a jakie już znasz ?bo to szeroki temat :-) typowe horrory czy coś z romansem ?
Ja nic nie znam :/ brat mnie poprosił o poszukanie czegoś dla jego dziewczyny na prezent :) powiedział tylko, ze jakieś o wampirach- wilkołakach itp. :D

• "...wychowałam trzech synów, którzy już od 4 m-ca jedli wszystko, a karmiłam piersią i cycem... :) mieszanie :)"

• "karmilam piersia i cycem.. :) mieszanie : ) "....Jak mozna karmić piersią i cycem mieszanie?

:eek::-):-D:szok:

Aga no to :

- jeżeli miały by to być wampiry w stylu serii "Zmierzch" to Pamiętniki wamirów ( jest serial na podstawie tego) oraz Cykl - Wampiry z Morganville lub seria o Sookie Stackhouse (na podstawie tej serii książek powstał serial True Blood) a no i jeszcze P.C. Cast+Kristin Cast "cykl domu nocy "
- jeżeli miały by to być książki o wampirach lecz z mocnymi akcentami psychologicznymi oraz traktujące co nieco o problemach egzystencjonalnych to polecam serię Anny Rice, cały cykl nosi tytuł Kroniki Wampirów (pierwsza część to sfilmowany Wywiad z Wampirem)
- jeżeli miały by to być książki horrory to genialna seria autorstwa Briana Lumleya "Nekroskop" - bardzo bardzo dobry horror z czego najlepsze jest 5 pierwszych tomów
- z pojedynczych książek nie serii to moim zdaniem najlepsza to jest chyba Stephena Kinga "Miasteczko Salem" ale to wcale nie takie nowe ;))

no i wiele innych :))

Ostatnia edycja:
Iwon- :-D:-D:-D moze jednego nazywa piersia a drugiego cycem :eek::eek:

Wit D podawalam az zlozylam buteleczke czyli do 3 m-ca a teraz nie podaje bo skoro zaczelam karmic butla to tam ta wit juz jest, cycem tez karmie i sama biore wit wiec ze mnie pewnie tez cos spije.
Cebion podawalam jak byla przeziebiona a pozniej raz dziennie az w koncu zaczelam zapominac i tak przestalam.

Podalam mlodej mleko z kleikiem ze smokiem tym przeplywowym i jak zawsze samo mleko ciagnie ok 15min 150ml tak to wciagnela 150ml chyba w 3min i jeszcze byla gloda bo nie dotarlo pewnie do glowki i dalam jej cyca :szok::-D ciekawe ile po tym pospi.

Niespodzianka- trzymam kciuki za bezsmoczkowe usypianie my rowniez staramy sie ograniczac. To juz moje drugie podejscie. Za pierwszym razem bylo ok przez 2 dni a potem ryk i tak co raz gorzej wiec przestalam, i terazna nowo zaczelam bo ile mozna sie budzic w nocy i wczorajsza noc kiepska choc chyba znalazla inny sposob na zasypianie :tak: w nocy wlaczylam jej karuzelke ale tylko swiatelko i melodie (odglosy dzungli) i zasnela a dzis wieczorem zaczela przekrecac glowke w prawo i ssac szelke od spiworka :-D:-D:-D najwazniejsze ze pomoglo i zasnelo bez placzu!!!

Sorki za chaotyczne pisanie ale padam na twarz dzisiaj glowe chce mi rozerwac :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ja jeszcze uzupełnię - Zmierzchopodobne to jeszcze Akademia Wampirów - całkiem fajna. O niebo lepiej sie czytała niz pamietniki :) Przerabiałam w 9 msc ciązy :)

Dzięki za odp. w sprawie witaminy, jutro wyślę M. do apteki i od razu po witaminki dla mnie :)

A mój mały od kilku dni znowu urządza brewerie przy jedzeniu :no: Najpierw jedna pierś, poje z 5 minut po czym wypuszcza pierś, zaczyna się prężyć i płakać. Znowu mu podaję i to samo. W końcu zmieniam pierś, to jest trochę spokoju, ale po jakimś czasie znowu płacz. Biorę do odbicia, odbija ale pręży mi się i wygina na rękach. O co cho? :eek:
Parę razy przy tym idą mu pierdy, więc nie wiem czy to brzuszek ( no ale kurde w tym wieku jeszcze by miał takie przeboje gastryczne?) czy pierdzi z tego wysiłku :sorry: Any ideas?

Aga dużo soku z malin i czosnek z miodem :)

też to miałam - jakieś dwa tygodnie temu. Trwalo przez tyfdzień i też nie wiem o co jej chodziło. Teraz znów je normalnie.

Czy ja sie wczesniej ucieszyłam, ze synke śpi :szok:po tym co napisałam już nie spał do teraz, kurcze chyba pora go oduczyć od zasypiania tylko przy mnie i zemną.

Dziewczyny polecicie mi jakieś nowe ksiażki o wampirach itp, musze na prezen kupić.

A spacerujemy przeważnie do południa 2-3h i popołudniu 2h czyli około 4-5dziennie- szkoda, ze zimno juz sie robi :(

hmmm a ja tylko godzine czasem 2 ale raz dziennie

dobre :)

Pochwale się. Dziś dostałam kaszkę z nestle :)

I nasz cudek przewrocił się z plecków na brzuszek :) Sama byla tym faktem bardzo zdziwiona - az ja uwieczniłam. Aparat leży cały czas juz na wierzchu aby takie chwile złapać :)

mi z tym ubieraniem piediatra powiedziala ze do miesiaca zycia jedna warstwe wiecej a pozniej juz starac sie ubierac tak jak siebie i tak robie

to samo dzis czytalam, ze tylko noworodki potrzebuja jedna warstwe wiecej. ja ogolnie mojego staram sie hartowac ile wlezie :tak:

u mnie w dalszym ciagu walka z zasypianiem w dzien, koszmar :baffled: do tego woda mu z nosa leci ehhh (ale to nie od hartowania tylko zarazil sie ode mnie :sorry:)
ide spac bo padam. jutro ciezki dzien, gosciu nam bedzie skladal garderobe, oby pogoda byla to wyniose malego na ogrod

buahahahahahaha
genialne :)

Ale naskrobałyście! Zanim nadrobiłam to wszystkie poszły spać... :confused2:
A ja mam do Was pytanie o witaminę D - do 3 m-ca dzieciaczki dostawały wit. D i K, ale w karcie małego ze szpitalu mam zapisane w zaleceniach (co dopiero doczytałam), że do 1 roku należy podawać jeszcze samą D. Dajecie? :confused:
Mi pediatra powiedziała, że skoro dokarmiam małą mm to mam przestać podawać wit K, tylko D. Ale często o niej zapominam, więc daję co kilka dni :sorry:

A my od pół godziny walczymy z Gabi. Ryczy i nie wiadomo o co jej chodzi, bo jak ją mąż nosi na ramieniu to nie płacze a w pozycji leżącej płacze. W ogóle po karmieniu zaczęła pluć i robić bąbelki ze śliny. Bąbelki robiła wcześniej ale nie pluła.. Poza tym dziś na spacerze, jak leżała bez smoczka zaczęła robić dzióbek i jakby ssać swój język. Tak to wyglądało jakby ssała cukierka. Może to być objaw idących zębów??
Bąbelki i plucie - ulubione zajęcie Zośki od kilku dni. Najfajniej jak jest mleczko w buzi ;-)
A mój mały od kilku dni znowu urządza brewerie przy jedzeniu :no: Najpierw jedna pierś, poje z 5 minut po czym wypuszcza pierś, zaczyna się prężyć i płakać. Znowu mu podaję i to samo. W końcu zmieniam pierś, to jest trochę spokoju, ale po jakimś czasie znowu płacz. Biorę do odbicia, odbija ale pręży mi się i wygina na rękach. O co cho? :eek:
Parę razy przy tym idą mu pierdy, więc nie wiem czy to brzuszek ( no ale kurde w tym wieku jeszcze by miał takie przeboje gastryczne?) czy pierdzi z tego wysiłku :sorry: Any ideas?
U nas podobnie i praktycznie codziennie. Ale zauważyłam, że jak karmię ją cycem zaraz po przebudzeniu to takich jazd nie ma. Pomaga jak karmię na stojąco bujając się przy tym:confused2:
Bywają też przypadki, że nawet przy butli są takie jazdy i wtedy winne są ewidentnie bączki :tak:

reklama
Do góry