reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Heheh, podzielę się z Wami czymś, co mnie mega rozbawiło ;)

Komentarze do artykułu o schemacie żywienia niemowląt karmionych piersią:

• "...wychowałam trzech synów, którzy już od 4 m-ca jedli wszystko, a karmiłam piersią i cycem... :) mieszanie :)"

• "karmilam piersia i cycem.. :) mieszanie : ) "....Jak mozna karmić piersią i cycem mieszanie?

• "może ma jednego cyca, a jedną pierś:)"

:-D:-D:-D:-D

reklama
aga a jakie już znasz ?bo to szeroki temat :-) typowe horrory czy coś z romansem ?
Ja nic nie znam :/ brat mnie poprosił o poszukanie czegoś dla jego dziewczyny na prezent :) powiedział tylko, ze jakieś o wampirach- wilkołakach itp. :D

• "...wychowałam trzech synów, którzy już od 4 m-ca jedli wszystko, a karmiłam piersią i cycem... :) mieszanie :)"

• "karmilam piersia i cycem.. :) mieszanie : ) "....Jak mozna karmić piersią i cycem mieszanie?

:eek::-):-D:szok:

Aga no to :

- jeżeli miały by to być wampiry w stylu serii "Zmierzch" to Pamiętniki wamirów ( jest serial na podstawie tego) oraz Cykl - Wampiry z Morganville lub seria o Sookie Stackhouse (na podstawie tej serii książek powstał serial True Blood) a no i jeszcze P.C. Cast+Kristin Cast "cykl domu nocy "
- jeżeli miały by to być książki o wampirach lecz z mocnymi akcentami psychologicznymi oraz traktujące co nieco o problemach egzystencjonalnych to polecam serię Anny Rice, cały cykl nosi tytuł Kroniki Wampirów (pierwsza część to sfilmowany Wywiad z Wampirem)
- jeżeli miały by to być książki horrory to genialna seria autorstwa Briana Lumleya "Nekroskop" - bardzo bardzo dobry horror z czego najlepsze jest 5 pierwszych tomów
- z pojedynczych książek nie serii to moim zdaniem najlepsza to jest chyba Stephena Kinga "Miasteczko Salem" ale to wcale nie takie nowe ;))

no i wiele innych :))

Ostatnia edycja:
Iwon- :-D:-D:-D moze jednego nazywa piersia a drugiego cycem :eek::eek:

Wit D podawalam az zlozylam buteleczke czyli do 3 m-ca a teraz nie podaje bo skoro zaczelam karmic butla to tam ta wit juz jest, cycem tez karmie i sama biore wit wiec ze mnie pewnie tez cos spije.
Cebion podawalam jak byla przeziebiona a pozniej raz dziennie az w koncu zaczelam zapominac i tak przestalam.

Podalam mlodej mleko z kleikiem ze smokiem tym przeplywowym i jak zawsze samo mleko ciagnie ok 15min 150ml tak to wciagnela 150ml chyba w 3min i jeszcze byla gloda bo nie dotarlo pewnie do glowki i dalam jej cyca :szok::-D ciekawe ile po tym pospi.

Niespodzianka- trzymam kciuki za bezsmoczkowe usypianie my rowniez staramy sie ograniczac. To juz moje drugie podejscie. Za pierwszym razem bylo ok przez 2 dni a potem ryk i tak co raz gorzej wiec przestalam, i terazna nowo zaczelam bo ile mozna sie budzic w nocy i wczorajsza noc kiepska choc chyba znalazla inny sposob na zasypianie :tak: w nocy wlaczylam jej karuzelke ale tylko swiatelko i melodie (odglosy dzungli) i zasnela a dzis wieczorem zaczela przekrecac glowke w prawo i ssac szelke od spiworka :-D:-D:-D najwazniejsze ze pomoglo i zasnelo bez placzu!!!

Sorki za chaotyczne pisanie ale padam na twarz dzisiaj glowe chce mi rozerwac :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ja jeszcze uzupełnię - Zmierzchopodobne to jeszcze Akademia Wampirów - całkiem fajna. O niebo lepiej sie czytała niz pamietniki :) Przerabiałam w 9 msc ciązy :)

Dzięki za odp. w sprawie witaminy, jutro wyślę M. do apteki i od razu po witaminki dla mnie :)

A mój mały od kilku dni znowu urządza brewerie przy jedzeniu :no: Najpierw jedna pierś, poje z 5 minut po czym wypuszcza pierś, zaczyna się prężyć i płakać. Znowu mu podaję i to samo. W końcu zmieniam pierś, to jest trochę spokoju, ale po jakimś czasie znowu płacz. Biorę do odbicia, odbija ale pręży mi się i wygina na rękach. O co cho? :eek:
Parę razy przy tym idą mu pierdy, więc nie wiem czy to brzuszek ( no ale kurde w tym wieku jeszcze by miał takie przeboje gastryczne?) czy pierdzi z tego wysiłku :sorry: Any ideas?

Aga dużo soku z malin i czosnek z miodem :)

też to miałam - jakieś dwa tygodnie temu. Trwalo przez tyfdzień i też nie wiem o co jej chodziło. Teraz znów je normalnie.

Czy ja sie wczesniej ucieszyłam, ze synke śpi :szok:po tym co napisałam już nie spał do teraz, kurcze chyba pora go oduczyć od zasypiania tylko przy mnie i zemną.

Dziewczyny polecicie mi jakieś nowe ksiażki o wampirach itp, musze na prezen kupić.

A spacerujemy przeważnie do południa 2-3h i popołudniu 2h czyli około 4-5dziennie- szkoda, ze zimno juz sie robi :(

hmmm a ja tylko godzine czasem 2 ale raz dziennie

dobre :)

Pochwale się. Dziś dostałam kaszkę z nestle :)

I nasz cudek przewrocił się z plecków na brzuszek :) Sama byla tym faktem bardzo zdziwiona - az ja uwieczniłam. Aparat leży cały czas juz na wierzchu aby takie chwile złapać :)

mi z tym ubieraniem piediatra powiedziala ze do miesiaca zycia jedna warstwe wiecej a pozniej juz starac sie ubierac tak jak siebie i tak robie

to samo dzis czytalam, ze tylko noworodki potrzebuja jedna warstwe wiecej. ja ogolnie mojego staram sie hartowac ile wlezie :tak:

u mnie w dalszym ciagu walka z zasypianiem w dzien, koszmar :baffled: do tego woda mu z nosa leci ehhh (ale to nie od hartowania tylko zarazil sie ode mnie :sorry:)
ide spac bo padam. jutro ciezki dzien, gosciu nam bedzie skladal garderobe, oby pogoda byla to wyniose malego na ogrod

buahahahahahaha
genialne :)

Ale naskrobałyście! Zanim nadrobiłam to wszystkie poszły spać... :confused2:
A ja mam do Was pytanie o witaminę D - do 3 m-ca dzieciaczki dostawały wit. D i K, ale w karcie małego ze szpitalu mam zapisane w zaleceniach (co dopiero doczytałam), że do 1 roku należy podawać jeszcze samą D. Dajecie? :confused:
Mi pediatra powiedziała, że skoro dokarmiam małą mm to mam przestać podawać wit K, tylko D. Ale często o niej zapominam, więc daję co kilka dni :sorry:

A my od pół godziny walczymy z Gabi. Ryczy i nie wiadomo o co jej chodzi, bo jak ją mąż nosi na ramieniu to nie płacze a w pozycji leżącej płacze. W ogóle po karmieniu zaczęła pluć i robić bąbelki ze śliny. Bąbelki robiła wcześniej ale nie pluła.. Poza tym dziś na spacerze, jak leżała bez smoczka zaczęła robić dzióbek i jakby ssać swój język. Tak to wyglądało jakby ssała cukierka. Może to być objaw idących zębów??
Bąbelki i plucie - ulubione zajęcie Zośki od kilku dni. Najfajniej jak jest mleczko w buzi ;-)
A mój mały od kilku dni znowu urządza brewerie przy jedzeniu :no: Najpierw jedna pierś, poje z 5 minut po czym wypuszcza pierś, zaczyna się prężyć i płakać. Znowu mu podaję i to samo. W końcu zmieniam pierś, to jest trochę spokoju, ale po jakimś czasie znowu płacz. Biorę do odbicia, odbija ale pręży mi się i wygina na rękach. O co cho? :eek:
Parę razy przy tym idą mu pierdy, więc nie wiem czy to brzuszek ( no ale kurde w tym wieku jeszcze by miał takie przeboje gastryczne?) czy pierdzi z tego wysiłku :sorry: Any ideas?
U nas podobnie i praktycznie codziennie. Ale zauważyłam, że jak karmię ją cycem zaraz po przebudzeniu to takich jazd nie ma. Pomaga jak karmię na stojąco bujając się przy tym:confused2:
Bywają też przypadki, że nawet przy butli są takie jazdy i wtedy winne są ewidentnie bączki :tak:

reklama
Do góry