reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

uff , młody poszedł w kime :-D spokój co najmniej do 3 :-D

w ciągu dnia był spokój , chyba zakupy mu służą :biggrin2:, za to wieczorem dał czadu , krzyk od 18, dopiero jak zdjęłam mu pół śpiochy tak ,że mógł wierzgać gołymi stopami i położyłam na kocyku na dywanie to się uspokoił :szok: nie wiem o co mu chodziło :confused2: gorąco na pewno mu nie było bo miał tylko bodziaka i te śpiochy ,a w pokoju temperatura taka jak zwykle :tak:

Kifsi, udanych zakupów :biggrin2:
Zerknęłam na ten ceruvit - on niby od 3 rż...to ten??
Ceruvit Junior Polfarmex, syrop, smak malinowy, 120 ml - Portal Dbam o Zdrowie
hmmm...można go juz teraz stosować?? pytam, bo chciałabym kupić kilka takich leków na przeziębienie do apteczki, bo na razie nic nie mam, a nie chciałabym w środku nocy jeździc po jakieś specyfiki.

tak to ten ,faktycznie na ulotce od 3r.ż., ale dwie lekarki kazały mi go podawać 2 lub 3x dziennie po 2,5 ml (działa ponoć jak rutinoscorbin ) , a i w przypadku 3-dniówki może być zaczerwienione gardełko i kaszel , gdyby się pojawił to miałam kupić Flavamed :tak: ale kaszlu na szczęście nie było :biggrin2: co do domowej apteczki młodego to ja mam tylko jeszcze przeciwgorączkowy Nurofen,maść pulmex baby i aphtin :tak:
młodak - ja też zazdraszczam tej drzemki :biggrin2: boshe jak ja bym chciała ,żeby mój tak spał , on to góra godzina drzemie :-(
verita - &&&&&& trzymam pomimo niskiej kasy, polskie realia :no::wściekła/y:
katarina 100 lat dla Kubusia :biggrin2:
iwon - moje plany wieczorne niemalże identyczne , tyle że zaczynam od zaraz z książką w ręku :biggrin2:a potem TV :biggrin2:
gratuluje udanych szczepień i słusznych wymiarów maluchów :-) rosną jak na drożdżach :-)

wy tu piszecie o braku romantyzmu po kilku latach małżeństwa , ja mam rok stażu małżeńskiego , a znamy się łącznie 3 lata i nie pamiętam kiedy ostatnio jakiegoś chwasta dostałam tak bez powodu :no::no: a taki romantyk był na początku ......eh, teraz czułości przelewa na komputer :wściekła/y:

reklama
Iwon widzę, ze mamy ten sam zestaw podłogowy: dywan, mata, bujak i starszy syn :-D

Wiecie właśnie dzwonił do mnie facet z którym miałam rozmowę. Chciał żebym podesłała mu CV po angielsku. Na rozmowie powiedziałam, ze mam 2 dzieci i tyle, nie chciałam żeby wiedział że mam tak małe dziecko w domu...teraz już wie. Jak na złość obydwaj dawali właśnie koncert. Jeden spadł z fotela i wył a drugi miał dość leżenia na brzuchu :baffled: 5min późnej spokój w domu :confused2: Dzieci :laugh2::laugh2:

Męża wciaż w domu nie ma...ja nie wiem jak my sobie poradzimy, kiedy dostanę pracę? :eek: U Was też tak ciężko??

A my po szczepieniu. Szczepionkę też dzielnie zniosła, po 10sekundach od ukłucia krzyknęła sobie orientując się, że coś jest nie tak.. :sorry:

Dobre :-D

dopiero jak zdjęłam mu pół śpiochy tak ,że mógł wierzgać gołymi stopami i położyłam na kocyku na dywanie to się uspokoił :szok:

Mój ma czasem identycznie i to właśnie w okolicach 18, kiedy jest już prawie przed kąpielą. Wtedy czasem na marudzenie pomaga właśnie zdjęcie portek ;-), trochę rowerku, pogilgania i leży grzecznie kolejne 15 minut ;)

Zaza muszę skosztować tego Żywca, nawet nie wiedziałam że też mają bezalkoholowy! (prawie :-p)

Dziewczyny ratuuuuunkuuu! Boli mnie gardło :-( Co mogę wziąć karmiąc piersią, bo chyba już któraś z Was to przerabiała?

Póki co kąpiel, potem żelazko...

edek

Verita ciężko, ciężko. Ostatnio zaczęłam się zastanawiać poważnie nad jakimiś witaminami na wzmocnienie, bom słaba. Dzisiaj był akurat jakiś lżejszy dzień, ale wczoraj i przed - kierat :-/

Mój ma czasem identycznie i to właśnie w okolicach 18, kiedy jest już prawie przed kąpielą. Wtedy czasem na marudzenie pomaga właśnie zdjęcie portek ;-), trochę rowerku, pogilgania i leży grzecznie kolejne 15 minut ;)/

młody właśnie był przed kąpielą , bo myjemy się zazwyczaj o 19 +/- 10 min :tak:

Iwon na tym piwku jest napisane "niskoalkoholowe" ;-) a żelazka na dziś mam dość, pieluchy zostawiam sobie na jutro

Verita dzieci zawsze mają wyczucie sytuacji :-D

Witam :-)
Dawno mnie tu nie było :-D, czasami wpadałam zerknąć tylko co u Was ale nie miałam już czasu nic napisać :-(
Ale tak to jest jak facet ma urlop to wtedy juz na nic nie ma czasu !!!!!

U nas wszystko oki, zaczęłam rozszerzać dietkę, mała przez trzy dni jadła marchewkę dziś też chciałam jej dać ale taka zrobiona przeze mnie i co i dupa nie zblendowała mi się tak dobrze !!!! także dziś zapodałam jej jabłuszko które o wiele bardziej jej smakowało !!!! ale jak ją dziś kąpałam to zauważyłam że ma jakieś uczulenie na klatce piersiowej !!!!! i nie wiem czy to od tego jabłka czy od oliwki bo ją rano lekko nasmarowałam !!!

kurde idę Was nadrabiać może mi się uda choć troszkę poczytać !!!

Monika, możliwie jak najmniej bolesnego ząbkowania!

Iwon, niezly pomysł z kołysaniem Julka przez Kornelka. Mamy taki sam bujaczek :)
Na gardło polecam tantum verde forte (spray).
GKVip chyba pisała, że bedzie miała kiepsko w netem w Polsce.

Młodak, zazdroszczę bardzo takiego rozkładu dnia. My nie mamy żadnego planu...:no: oby Szymek nie odczuł w ogóle tego szczepienia!

Katrina, gratuluję udanych zakupów :-) i gratuluję ukończonych 4 miesięcy! Urodziłyśmy tego samego dnia. Ja o 21.05 :-). Mały ważył w poniedziałek 7460gr, nie mierzyliśmy go.

Claudette, pięknie waży i mierzy Twoja Lenka! Gratulacje! Oby spała dobrze :tak: nieźle z tym kurierem ;-)

Zaza, ja marzę już o winie...jak przestanę karmić to położę się chyba z butelką od razu na dywaniku, co by obalić całą i już zostać w takiej błogiej pozycji ;-)

Dziewczyny, dziękuję za "uznanie" dla mojego męża ;-) nie będę mu jednak donosić, że stał się sławny :-)

I ostatni news - MAMY NIANIĘ!!! :-) jest z polecenia (moja bliska przyjaciółka zna ją dobrze od kilkunastu lat), dziś sie spotkaliśmy i jest po prostu genialna! Bardzo ciepła osoba i na takiej nam zależało! Ona też dobrze się z nami czuła. Zaczyna 1 grudnia, a ja w połowie grudnia wrócę do pracy. Ufffff...kamień z serca...:-)

Hej,
byłam na silowni. 30 minutowy trening tylko dla kobiet. Calkiem nieźle. Aczkolwiek czuję jakbym do sekty wstapila ( bb to też sekta:))

Poddalam się po wczorajszej nocy - zrobilam dzis niuni kaszke na moim mleku. łyżeczki nie załapała - ale slicznie z butelki pociagnela :) Zobaczymy reakcję na kaszke z banankiem b:) Co ciekawe zjadła dzis moje z 2 cycków o 19, 80 ml kaszki o 19.30 drzemka poł godziny, 60 ml kaszki, kąpiel i o 21 cycek...

W sprawie piwa - ja pije czasem 2%. Skoro mozna kieliszek wina to piwo chyba równiez?

A teraz racze sie pół litrowym kubeczkiem kakao :)

Dziewczny a jak wyglada Wasz rozkład dnia, bo wszystkie tu o nockach a jestem ciekawa jak wygląda u Was spanie w dzien.
U nas od jakiegoś czasu ustalił się jako taki rytm dnia:
5-7 cycki w naszym łóżku i tak zwykle zasypiamy do
8-9 butla, potem zabawa, ogarnięcie malucha
11-12 butla, zabawa, ewentualnie półgodzinna drzemka
ok 14 cycki, chwila zabawy i dł€ższa drzemka
17 butla, zabawa, czasami krótka drzemka
19 cycki lub butla
ok 19.30 kąpiel
21 jeśli mała nie zaśnie do tego czasu to cycki lub butla :tak:
Spacery są o różnych porach i wtedy mała też się zwykle zdrzemnie.
hej dziewczynki,

A mojemu Bąbelkowi idą ząbki. Od niedzieli mamy ślinotok, marudzenie, rzadkie kupki, obuchniete dziąsełka i obie łapki w buziaki. U Marcela sprawdziła się szczoteczka silikonowa na palec do masowania, ale Gracjan nie bardzo chce. Woli jak palec owinę pieluszką i wtedy sobie gryzie i ciamka. Nie wiem jak często można ten dentinox stosować. Na ulotce jest 2-3 razy dziennie, ale czy mozna częsciej? Widzę że mu ulge przynosi...
Oby szybko poszło!

Mała też się strasznie ślini ostatnio. I pcha paluchy do buzi tak, że się dzisiaj "obficie" pożygała :szok: Ale psu smakowało ;-)
Ale jakoś nie zauważyłam, żeby dziąsła były opuchnięte...

Jak fajnie mieć sporo starsze dziecko - właśnie mały się obudził i zaczął marudzić, a chcę go przetrzymać do 19-tej do kąpieli. Pozwoliłam Kornelowi oglądać bajki w zamian za bujanie małego w leżaczku ;) :-p
Dobre!:-D

ostatnio zamiast Lecha Free wzięłam sobie Żywca i strasznie mi posmakował, bo ten Lech to taki sobie... jakiś czas później poprosiłam m żeby kupił buteleczkę. w domu się mnie pyta czy jestem pewna że takie piwo mogę pić, ja się dziwię o co mu biega, a tu się okazuje, że to piwko ma nie 0,5%, a 1,1%... nie dziwota czemu mi się smaczniejsze wydało :-D:-D:-D
Ja kupiłam sobie ostatnio tego lecha i żywca smakowego z lemoniadka i żywiec wg mnie jest o wiele smaczniejszy :tak: I ma mniej % więc można więcej wypić ;-)

A teraz racze sie pół litrowym kubeczkiem kakao :)
Dobry pomysł! :-)

reklama
hatszept - właśnie się zastanawiałam czyj maluch jest z tego samego dnia co mój Kuba - również wszystkiego najlepszego dla Twojego maleństwa (mój o 19.05 - czasu irlandzkiego, czyli o 20.05 polskiego).

Do góry