reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Klusia u nas rano podobnie - około 5 młody ląduje u nas i potem "śpimy" do około 8, 9 z przerwami na jedzenie/cmokanie czy jak to jeszcze nazwać. Po prostu daję mu cycka i sama dalej śpię, ale czujnie, bo jak młody się wierci, wybudza, kwili to go głaszczę, uspokajam itp. Wiem, że to bez sensu, bo dosłownie mi wisi na cyckach i traktuje je bardziej chyba jak uspokajacz, ale co zrobić - kiedyś trzeba się wyspać :sorry:

Niespodzianka
tulę :)

Ostatnia edycja:
reklama
Klusia ja smarowalam sudocremem a teraz alantanem mascia bo on pomogl w koncu na pupke wiec pomyslalam o szyjce i pomogl w jeden dzien :)

Muńka z odpowiedzia trzeba poczekac na Josie bo osoba ktora zaklada grupe moze zmieniac ustawienia :D

czy Waszym dzieciakom tez po sudocremie schodzi skorka ??

myslicie ze na taka pogode mozna wyjsc z malym mimo ze ma katarek ?? ja juz dostaje fiola od siedzenia w domu a dzisiaj tak pieknie :) podeszlabym sobie do biblioteki bo ksiazki mi sie do czytania skonczyly

no i dzisiaj zauwazylam ze mlody tak jakby zasysa dolna warge czy Wasze dzieciaczki tez tak robia ??

kupka po kaszce kukurydzianej super wiec zostaje i poki co zadnych efektow ubocznych a mlody jakby szczesliwszy bo syty

Muńka z odpowiedzia trzeba poczekac na Josie bo osoba ktora zaklada grupe moze zmieniac ustawienia :D

czy Waszym dzieciakom tez po sudocremie schodzi skorka ??

myslicie ze na taka pogode mozna wyjsc z malym mimo ze ma katarek ?? ja juz dostaje fiola od siedzenia w domu a dzisiaj tak pieknie :) podeszlabym sobie do biblioteki bo ksiazki mi sie do czytania skonczyly

no i dzisiaj zauwazylam ze mlody tak jakby zasysa dolna warge czy Wasze dzieciaczki tez tak robia ??

kupka po kaszce kukurydzianej super wiec zostaje i poki co zadnych efektow ubocznych a mlody jakby szczesliwszy bo syty

mojej po sudo nie schodzi skórka.

Ja wczoraj byłam z Gabi na spacerze mimo, że ma katar. Lekarze zalecają nawet jak jest zimniej.

Hej dziewczyny
tak, grupa na fejsie jest sekretna i tylko czlonkowie grupy widza co tam jest i ze w ogole ona jest:)

Ja smaruje buzke oilatum. Kurcze moj od paru dni mial wysypke na udach i pod kolanami, teraz sie to zamienilo w suche plamy:/
z okiem juz ok, ale dzis cos nie gra i jest strasznie placzliwy od rana nic mu nie pasuje, butli nie dojada i ogolnie masakra :/ najgorsze ze mamy wieczorem wracac do krakowa. I to z tesciowa X-(
ZWARIUJE DZIS

Muńka ja smaruje buźkę po kąpieli bephantenem i ma fajną gładziutką

właśnie się zastanawiam jaki krem ochronny na niepogody kupić? możecie coś polecić?

Klusia u nas to samo, jak młody się budzi koło 4-5 to już zostaje w naszym łóżku :)

kasia.natka - jak chcesz, to wyślij mi swój namiar na PW to wyślę Ci zaproszenie do grupy.

Coś czuję, że teraz główne rozmowy będą się tam odbywały :-)

Buzke smaruje na zmiane mascia cholesterolowa i oilatum. Musze to robic dosc czesto, bo mlody dostaje suche czerwone plamy jak sobie odpuszcze. Tak wiec oba te specyfiki dzialaja i ladnie nawilzaja.

Mam dzis slabszy dzien. Mam wrazenie, ze wszystko mi sie wali na leb, a pomocy brak. Do tego L sie na mnie obrazil, bo mu wygarnelam, ze sie zachowuje jak dziecko. Taki niby dorosly, a dalej umysl gowniarza :no: Jakbym mogla to bym sie zaszyla pod koldra...

Łączę się w bólu. Mimo przepięknej pogody mój nastrój jest koszmarny. Znów kłótnia z K o mamusię. Rozmowa nie pomogła, ona nadal swoje. Nie zamierzam dłużej tego tolerować bo się wykończę, a do tego mały wyczuwa humor i też robi się nerwowy.

Nie wytrzymałam dzisiaj i wyszłam z nim na dwór, mimo że K twierdził że nie powinnam jeszcze bo mu w nosu charcze. I co najlepsze odkąd wróciliśmy charczenia brak!!!!!

U nas kryzys z zasypianiem w dzień. Wcześniej problemu nie było żadnego, zaczynał trzeć oczka, odkręcał główkę w bok i zasypiał. A teraz walczy, potrafi nawet i 1,5 godziny. No chyba że ja spasuję wcześniej i wezmę na ręce to uśnie w moment.

reklama
Do góry