reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Ostatnia edycja:
reklama
Rysica ale ci dobrze z tą Moniką... zazdraszczam:-p

co do tv to nasz się gapi jak ma okazję, u nas niestety tv chodzi cały czas, takie mamy głupie z m przyzwyczajenie:sorry: ale specjalnie to mu jeszcze nic nie puszczałam, za to jak kiedys m zostawiłam z małym samego i nie mógł sobie z nim dać rady, bo ryczał, to mu puścił na Yt wyścig motocyklowy i sobie razem oglądali:-D

Sergiusz mnie wczoraj zaskoczył, bo jak po kąpieli wydoił oba cyce, to nie zasnął przy karmieniu, ale jak tylko odbił to wsadziłam go do łóżeczka i sobie poszłam i ZASNĄŁ SAM:szok::szok::szok:

Rysica mój wczoraj też spał długo prawie 5h:-)

MsMickey no masakra z tymi komarami. Ja codziennie zabijam po 4-5 sztuk i jeszcze jakby tego było mało to tak się te komary pochowają że trudno je dostrzec np.usiądzie na brzegu książki albo za kaloryferem.

KlusiaM mój Wojtek też tak popiskuje sobie, a jaki jest przy tym szczęśliwy:-D

Dziewczyny my od dwóch nocy męczymy się z katarem u Wojtka, tzn nocka jest jeszcze w miare ale od ok 4h zatyka mu się nosek. Nie zupelnie, ale oddech ma taki świszczący, jakby suchy katar miał głeboko w nosku. Przemyłam mu nosek tą wodą morską ale niewiele pomogło. Dzisiaj chyba spróbuje z mlekiem, dam mu kropelke do noska. Najdziwniesze jest to że w dzień jest ok, a właśnie w tej nocy coś tam go uwiera. Ja też jestem zakatarzona może się zaraził??? Mam tylko nadzieje że to nie alergia ;/

Co myślicie żeby na gorącą wodę dać kropelkę olejku Olbasi postawić gdzieś na półce żeby troche w pokoju pachniało???

Ostatnia edycja:
dzisiaj lepsza pobudka :) mlody wstal o 7:30 bez zadnych pobudek, bez zadnego wiercenia :) pewnie po tym kleiku ktory wczoraj podalam, teraz sie zastanawiam czy moge go dawac w kazdej butli do zageszczenia tak powiedzmy po 1,5 miarki + na noc 2 miarki, bo ogolnie rzecz biorac chodzi mi zeby przestal ulewac a moze zageszczone mleczko bedzie mniej wyplywalo z jego buziolka, co myslicie ??

Klusia fajny kombinezonik :) i u nas tez mlody arie zaczal spiewac... wczoraj o malo sie ze smiechu nie poplakalam

Zaza moze mu juz zostanie :) ja po pierwszym razie z dusza na ramieniu ale pozytywnie nastawiona kladlam juz codziennie i zasypial :)

Zuri ja sie powtorze :) warto nabyc masc majerankowa, wtedy bez wybudzania posmarowac platki i pod noskiem i bedzie mu lzej oddychac

Ostatnia edycja:
Witam :-)

MsMickey wspolczuje komarów. U nas na szczęście nie ma, no może pojedyncze jednostki :)

Rysica oj ja też się mogę nazwać farciara :tak:

Pamiętam jak niektórzy mi mówili, ze dopiero drugie dziecko da mi popalić bo Kuba miał spanie jak Anioł zresztą do dzisiaj tak ma, noce cale przesypial bardzo szybko:tak:i Wijtus ma tak samo :-) nie mogę narzekać wręcz byliby to grzechem :-D jak przychodzili do nas znajomi jak Kuba był malutki to się nie mogli nadziwić jak po kąpieli zasnal i skał bez przerwy cały czas. Gadali, ze drugie będzie na pewno inne idopuero wtedy odczujemy co to jestmiec dziecko a jednak się pomylili :tak:

u nas znowu beznadziejna pogoda, pada i pada

i my się witamy :-)

u nas kolejny dzień Misia się obudziła przed 8 i zamiast mnie budzić to sobie grzecznie leżała i się rozglądała czasem tylko coś miałcząc :eek: czy jej głód nie przeszkadza???

mówicie że wasze maluchy piszczą hmmm u nas nic takiego za to takie gadane do miśków że szok :-D
a no i od dwóch dni Misia potrafi wziąć sobie zabawkę z brzuszka i do buzi zapakować :happy:

Ostatnia edycja:
Monika od wczoraj sięga po zabawki i łapie je w rączki (obie nawet!) po czym pcha do buzi i bacznie się całej operacji przygląda - JESTEM PRZESZCZĘSLIWA!!!

mi też mówili, że drugie mi da popalić, i się nie sprawdziło ;)

Rysica gratuluję nowych wyczynów ;-)

Czy tylko moje dziecko ZAWSZE budzi się z płaczem? :oo2: Piszecie o grzecznie leżących i gaworzących sobie do zabawek dzieciach, a moje jak tylko otworzy oczy to w ryk :-D Chyba że jest to krótka drzemka tuż po karmieniu.

reklama
Iwon moj tez tak ma ze wstaje i od razu stekanie a jak sie szybko nie zbiore to ryyyyk :) widocznie uczucie glodu u nich jest hmmm potezne :p

Rysica super :) i sie doczekalas :D

Kasia.natka ciesz sie jak najdluzej bo jak zacznie piszczec to uwierz uszy wiedna :)

Ostatnia edycja:
Do góry