reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ostatnia edycja:
reklama
Rysica ale ci dobrze z tą Moniką... zazdraszczam:-p

co do tv to nasz się gapi jak ma okazję, u nas niestety tv chodzi cały czas, takie mamy głupie z m przyzwyczajenie:sorry: ale specjalnie to mu jeszcze nic nie puszczałam, za to jak kiedys m zostawiłam z małym samego i nie mógł sobie z nim dać rady, bo ryczał, to mu puścił na Yt wyścig motocyklowy i sobie razem oglądali:-D

Sergiusz mnie wczoraj zaskoczył, bo jak po kąpieli wydoił oba cyce, to nie zasnął przy karmieniu, ale jak tylko odbił to wsadziłam go do łóżeczka i sobie poszłam i ZASNĄŁ SAM:szok::szok::szok:

Rysica mój wczoraj też spał długo prawie 5h:-)

MsMickey no masakra z tymi komarami. Ja codziennie zabijam po 4-5 sztuk i jeszcze jakby tego było mało to tak się te komary pochowają że trudno je dostrzec np.usiądzie na brzegu książki albo za kaloryferem.

KlusiaM mój Wojtek też tak popiskuje sobie, a jaki jest przy tym szczęśliwy:-D

Dziewczyny my od dwóch nocy męczymy się z katarem u Wojtka, tzn nocka jest jeszcze w miare ale od ok 4h zatyka mu się nosek. Nie zupelnie, ale oddech ma taki świszczący, jakby suchy katar miał głeboko w nosku. Przemyłam mu nosek tą wodą morską ale niewiele pomogło. Dzisiaj chyba spróbuje z mlekiem, dam mu kropelke do noska. Najdziwniesze jest to że w dzień jest ok, a właśnie w tej nocy coś tam go uwiera. Ja też jestem zakatarzona może się zaraził??? Mam tylko nadzieje że to nie alergia ;/

Co myślicie żeby na gorącą wodę dać kropelkę olejku Olbasi postawić gdzieś na półce żeby troche w pokoju pachniało???

Ostatnia edycja:
dzisiaj lepsza pobudka :) mlody wstal o 7:30 bez zadnych pobudek, bez zadnego wiercenia :) pewnie po tym kleiku ktory wczoraj podalam, teraz sie zastanawiam czy moge go dawac w kazdej butli do zageszczenia tak powiedzmy po 1,5 miarki + na noc 2 miarki, bo ogolnie rzecz biorac chodzi mi zeby przestal ulewac a moze zageszczone mleczko bedzie mniej wyplywalo z jego buziolka, co myslicie ??

Klusia fajny kombinezonik :) i u nas tez mlody arie zaczal spiewac... wczoraj o malo sie ze smiechu nie poplakalam

Zaza moze mu juz zostanie :) ja po pierwszym razie z dusza na ramieniu ale pozytywnie nastawiona kladlam juz codziennie i zasypial :)

Zuri ja sie powtorze :) warto nabyc masc majerankowa, wtedy bez wybudzania posmarowac platki i pod noskiem i bedzie mu lzej oddychac

Ostatnia edycja:
Witam :-)

MsMickey wspolczuje komarów. U nas na szczęście nie ma, no może pojedyncze jednostki :)

Rysica oj ja też się mogę nazwać farciara :tak:

Pamiętam jak niektórzy mi mówili, ze dopiero drugie dziecko da mi popalić bo Kuba miał spanie jak Anioł zresztą do dzisiaj tak ma, noce cale przesypial bardzo szybko:tak:i Wijtus ma tak samo :-) nie mogę narzekać wręcz byliby to grzechem :-D jak przychodzili do nas znajomi jak Kuba był malutki to się nie mogli nadziwić jak po kąpieli zasnal i skał bez przerwy cały czas. Gadali, ze drugie będzie na pewno inne idopuero wtedy odczujemy co to jestmiec dziecko a jednak się pomylili :tak:

u nas znowu beznadziejna pogoda, pada i pada

i my się witamy :-)

u nas kolejny dzień Misia się obudziła przed 8 i zamiast mnie budzić to sobie grzecznie leżała i się rozglądała czasem tylko coś miałcząc :eek: czy jej głód nie przeszkadza???

mówicie że wasze maluchy piszczą hmmm u nas nic takiego za to takie gadane do miśków że szok :-D
a no i od dwóch dni Misia potrafi wziąć sobie zabawkę z brzuszka i do buzi zapakować :happy:

Ostatnia edycja:
Monika od wczoraj sięga po zabawki i łapie je w rączki (obie nawet!) po czym pcha do buzi i bacznie się całej operacji przygląda - JESTEM PRZESZCZĘSLIWA!!!

mi też mówili, że drugie mi da popalić, i się nie sprawdziło ;)

Rysica gratuluję nowych wyczynów ;-)

Czy tylko moje dziecko ZAWSZE budzi się z płaczem? :oo2: Piszecie o grzecznie leżących i gaworzących sobie do zabawek dzieciach, a moje jak tylko otworzy oczy to w ryk :-D Chyba że jest to krótka drzemka tuż po karmieniu.

reklama
Iwon moj tez tak ma ze wstaje i od razu stekanie a jak sie szybko nie zbiore to ryyyyk :) widocznie uczucie glodu u nich jest hmmm potezne :p

Rysica super :) i sie doczekalas :D

Kasia.natka ciesz sie jak najdluzej bo jak zacznie piszczec to uwierz uszy wiedna :)

Ostatnia edycja:
Do góry