reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Nio, dzieciaki w łóżkach, chwila dla mnie :cool2:

Julek dzisiaj zasnął bez odrobiny płaczu, nawet nie zakwilił :shocked2: Hmm, jutro kończy trzy miesiące, czyżby ten "dojrzały" wiek wniósł takie zmiany? A może miał po prostu dzień dobroci dla staruszków? ;-)

Zbliżeniowy jest elektroniczny, ale mierzy bez dotyku.

Acha, nie mój nie mierzy bez dotyku, wygląda tak jak ten, który pokazała Rysica, ja wkładam go zawsze pod paszkę :tak:

No i gratuluję rocznicy i też Wam życzę pomyślności :-) 20 września to piękny dzień na ślub, prawda? :-p My braliśy 9 lat temu, było wtedy jeszcze piękne, ciepłe lato :)

U nas jak się pojawiła Monika, to już nie było takiego kryzysu jak przy Szymku, bo już pewne rzeczy przerabialiśmy i wiemy co od siebie oczekiwać i o co się nie czepiać

U nas teraz chyba też lepiej, niż za pierwszym razem, chociaż w zasadzie jak tak sobie przypomnę, to i wtedy nie było źle ;) A teraz to już luzik, małe dziecko nie wywróciło naszego życia, ani nie wpłynęło źle na nasze małżeństwo. No może na wymyślny seks już trochę sił brakuje :-p;-)

reklama
moj maz tez sie sprzeciwia rajstopkom ale mamy juz dwie pary wlasnie ze smyka na wyprzedazy po 8zl chyba byly :-)

bylam u fryzjera i czuje sie jak czlowiek, ale wiecie co jednak macierzynstwo wykancza fizycznie, prawie zasnelam na fotelu jak mi prostowala wlosy :szok: a ja nigdy nie spie w dzien no i maly byl dzis grzeczny

Nio, dzieciaki w łóżkach, chwila dla mnie :cool2:

Julek dzisiaj zasnął bez odrobiny płaczu, nawet nie zakwilił :shocked2: Hmm, jutro kończy trzy miesiące, czyżby ten "dojrzały" wiek wniósł takie zmiany? A może miał po prostu dzień dobroci dla staruszków? ;-)
Hmmm moja Nadia dzień przed 3 miesięcznicą też była taka dobra:tak:, nie zapomne tego, bo od tamtego dnia mineły kolki. Ale teraz jestem u mamy, wyszłam na godzinkę, wracam, a ona: "Nigdy więcej nie zostanę z tym dzieckiem!:szok:". Całą tę godzinę jej przepłakała, nie mogła do łazienki wyjśc, odebrać telefonu. Podejrzewam krokiety mamuni, w których było trochę cebulki. Ale nie wiem czy to się tak długo utrzymuje jak jadłam wczoraj wieczorem?
Do tego mój syn jest mega niedobry, nikt z nim nie wyrabia już, i głośny bardzo, normalnie dziś miałam już buzię taśmą mu zakleić, nie zamyka się na pół minuty:szok:.

Nie jestem w stanie Was czytać nawet teraz, bo gra z dziadkiem w golfa i przezywa każdy dołek!

mamy odparzonego pupulka... czy ktoras poleci cos co jest mega skuteczne?? sudocrem nie daje rady

dostalismy tez zyrafe i pierwsze co zaczal wcinac to tyleczek :p

ale mam dzisiaj humor do bani :( upilabym sie i tyle

Kasienka nie pomogę :-(

Słuchajcie gardło zaczęło boleć mnie we wtorek po południu. Wczoraj rano doszła lekka gorączka,a raczej stan podgorączkowy. Czy gdybym zaraziła małego to byłyby efekty czy jeszcze może się coś rozwinąć? Tak bardzo się boję. Gorączkę mierzę 3 razy dziennie i jest ok, w nosku to od zawsze cos mu tam charcze bo nigdy nie da sobie wybrać bab, ale nic nie leci. Bierze smoka i ssa więc chyba też nie ma zatkanego nochala. Jedyne co to że w południe zjadł mało - zawsze 200 a dzisiaj 110, ale to zapewne przez to że rano dodałam łyżeczkę kaszki ryżowej z bananami, więc go zasyciła. Bo o ile na wieczorne karmienie dodawanie kleiku nie ma wpływu, i tak budzi się po 5-6 godzinach, jak nie dodam to tak samo (przedwczoraj zapomniałam dodać więc się okazało) ale w dzień nawet jedna miareczka powoduje że jest dłużej najedzony.

Ostatnia edycja:
Kasienka ja smarowalam bepanthenem i wietrzylam no ale wtedy byly upaly jeszcze...

kurcze wlasnie mialam pytac - moj ma wysypke na dupce i na udach. nie widac jej specjalnie ale jak go glaskam to czuje krostki, co to moze byc, uczulenie? ma to juz chyba tydzien. zadnych nowych kosmetykow ani pieluch nie uzywalam... alergia na cos co zjadlam?

PS slyszalyscie o porodzie kardishan? Kourtney Kardashian urodziła przed kamerami! Czy można upaść jeszcze niżej?
porazka...

mamy odparzonego pupulka... czy ktoras poleci cos co jest mega skuteczne?? sudocrem nie daje rady

dostalismy tez zyrafe i pierwsze co zaczal wcinac to tyleczek :p

ale mam dzisiaj humor do bani :( upilabym sie i tyle
Ja sudocremu wcale nie używam, jak dla mnie on wysusza. Wolę zwykły puder i dostałam maść robioną z cholesterolem

Klusia nie wydaje mi się, że wczorajsze jedzenie trzymało tak długo.

My kolek nie mieliśmy, za to nadal daję mu delicol, jak pozwolę sobie np. na coś "mocniejszego" (jak np. dzisiejszy sernik) ;-)

Kasienka- ja probije na moim alantan linomag bepanthen i sudocrem- wygrywa zdecydowanie linomag- jak widze zaczerwienienie to smaruje i przy nastepnej zmianie pieluchy juz sladu nie ma. Za to bepanthen jest super na takie odparzenia np przy szyjce czy w zgieciach

My mierzymy niestety przmusowo codzien tempke

Wlasnie sie wylapalam z grzdylkiem- zarowno szkrab jak i mama sa w siodmym niebie
Tatus go dzis wieczorem przepuscil przez taki deptak na ktorym zna pelno ludzi i efekt jest taki, ze mi nad butla przysypia- jupiii :)

Josie- osz kurna! Wlasnie obejrzalam i szok, cirkawa jestem jak daleko sie posunie jeszcze ta rodzinka- sprzedaje eszystko- sluby, seks, liftingi, zdrady, klotnie rodzinne- no coooooz
Ale ich ogladam od czasu di czasu hihiii

Ostatnia edycja:
reklama
My na odparzenia też stosujemy linomag (maść - nie krem).

Josie wysypka może być jak najbardziej skutkiem alergii na coś co zjadłaś, ale może też tak być, że to alergia na coś czego używacie od początku (krem, chusteczki, pieluchy), bo u dzieci często alergie się ujawniają właśnie po 3 miesiącu (kończy się jakaś ochrona co miało ją od porodu czy jakoś tak).

Buziak współczuje, nie wiem czy znalazłabym w sobie tyle siły co Ty gdybym była w takiej sytuacji.

Do góry