reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej dziewczynki,

jem właśnie śniadanko (jajecznica z szynką i szczypiorkiem, mniam ;-)) i dochodzę do siebie po porannej akcji. Chyba muszę się przestawić i przyzwyczaić, że młody już nie chce spać tak, jak do niedawna (budził się na jedzenie o 6,7 a potem spał do 10,11). Teraz już "śpiewa" od 6.30, a nawet jak zaśnie, to budzi się po ósmej. Na szczęście nocne pobudki wróciły do normy i mamy jedzonko o 23-24, 3 i 6 -tej.

a moj dzis przespal noc drugi raz w zyciu !! juz wstalismy ale wyspana jestem jak za dawnych czasow :-D

Super, zazdroszczę! ;-)

A do mnie przyjezdza siostra jupiiii, troche sobie dechne :tak:
Przyjezdza tez rodzinka z Polski- bedzie pelen dom, mam nadzieje, ze sobie odetchne :tak:

Fajnie, wykorzystaj siostrę ile wlezie ;-)

Aga
powodzenia u lekarza

reklama
Monika ma katar :/ Tylko katar, i tylko w lewej dziurce... W nocy była grana wosa morska plus frida i jak wstała i teraz... Lodówka pusta :/ a chłopaki na kolacje już wracają.... Jak myślicie można wyjść na dwór?
Dodam, że ten nos nie zatyka jej się ciągle, ale co 2-3h, normalnie je i ma super humor...
Nie pamiętam jak to było z Szymkiem jak był mały bo nie miał kataru w wieku 2,5 m-ca...

Swoją drogą dziś spała do 6:30! Co prawda kręciła się w nocy jak ją katar zatykał, ale psikałam disne-marem i odciągałam fridą i rozbudzała się i sama zasypiała
:szok: i nie chciała jeść - tylko smok i dalej śpimy!!! Wzięłam ją do siebie do łóżka na poduchę męża ją całą położyłam i lepiej było bo wyżej. Muszę dziś męża zmusić, żeby wyjął segregator to podłożę pod materac...

Bąblik przytulam, może teraz jak tatusia masz w domciu odpoczniesz bardziej i będziesz w lepszym humorze...

Rysica moja nienawidzi tego zabiegu. Jak tylko psiuknę disne marinem to już wie co ją czeka i wierci się przeokropnie a jak już dołożę firdę do nosa to ryk że ho, ho...
Biedna ta twoja Monisia - dużo zdrówka dla małej

Ostatnia edycja:
Rysica myślę, że z niemowlęciem tak jak ze starszym dzieckiem - jak nie ma gorączki, to chyba można na zewnątrz wyjść - świeże powietrze jej pomoże i ułatwi oddychanie :)

Bąblik ja też ślę tulaski, będzie lepiej, w końcu kiedyś musi ;)

U nas pogoda piękna, karmię młodego i lecimy na spacer.
PS. Mam ochotę na lody grycan caffe latte, czuję że zahaczę o osiedlowy sklepik ;-)

Ja mojego kładę na brzuchu i jak mu się znudzi, zaczyna się drzeć i wkurzeć...to najlepszy sposób na kozy w nosie...zawsze wychodzą :-D katar też by mu pewnie wylazł, taki z niego nerwus :-D:-D

A tak na poważnie, to mój starszak przytaskał jakiegos wirusa ze żłobka (chory, bierze antybiotyki) i czuję, że i mnie coś łapie, mąż tez pokasłuje, boję się żeby i mały się nie zaraził :-(

Takze trzymam kciuki, zeby nasze dzieciaczki zdrowe były, a te chore szybko zdrowiały :tak::tak:

WOW... przymierzyłam spodnie sprzed ciąży i zmieściłam w nie swoje du..ko :-D
No dobra wcześniej były ciut za duże ale teraz są ok, tylko brzuch nadal wystaje :dry:

Doświadczone mamusie co polecacie na ząbkowanie u dzieciaczków? Macie sprawdzone jakieś żele czy inne sposoby na bolące dziasełka?

Ostatnia edycja:
Hejo!!

Dziś znów Gabi budziła się częściej tuż nad ranem. Od 5.00 ma jakiś mega apetyt:-)
Fajno, że pogoda znów ładna, to przynajmniej spacerki będą dłuższe!

Mieliśmy dziś patronażową wizytę pielęgniarki i stwierdziła, że Gabi to "rasowa baba", bo ma - jak to określiła - zwartą budowę ciała, hehe. Pewnie nie chciała powiedzieć na głos, że niezły z niej serdelek:-D:-D

Jak przestanę karmić to zdecydowanie przerzucę się na inne napoje :D

Ja zdecydowanie też, ale smak karmi też lubię, więc również z chęcią będę popijać:-)

Gosia ma na drugie Żarłoczyna... wtrynia z zegarkiem w ręku co 2 max 3 godziny:)

Munka bierzemy firme do samego przewozu i wniesienia bo z Gocha nie damy rady sami ale to pakowanie... na mojej głowie w tyg. bo P w wawie w pracy juz... zorganizowac pudla torby powkladac itd. masakra. Na razie jestem na etapie robienia listy rzeczy potrzebnych.
)

to nasze małe mają obie tak samo na drugie :-)

Raczej nie ma innej opcji jak firma, która Wam to przewiezie, tak najlepiej. Niestety...najgorzej to wszystko popakować. Jak będziesz pakować, to na każdej torbie/pudle przyklej kartkę i napisz to tam w środku jest spakowane - bardzo się to przydaje przy rozpakowywaniu.
Powodzonka!! Nas w niedalekiej przyszłości też prawdopodobnie czeka przeprowadzka do innego miasta...

Waris - moja Siostra ostatnio stosowała żel u swojego synka, bo często wybudzał się w nocy podczas ząbkowania. Ładnie po nim zasypiał, więc chyba jest dobry.
CALGEL, a teraz używa DENTINOX N i też jest zadowolona.

Ostatnia edycja:
Wróciliśmy od lekarza i na szczęście osłuchowo czysto, a to najprawdopodobniej na tle alergicznym :/ tzn ze ja zaczęłam normalnie jeść sery- mleko itp. no i sobie pojadłam- czas znowu na dietę.
A co do spacerów to katar nie jest przeciwwskazaniem chyba, ze dziecko ma gorączkę.

Waris to moze KATAREK do odkurzacza szybciutko + odkurzacz uspokaja i po sprawie :)

josie super ze tyle spal oby juz na stale :):)

Rysica oby przeszlo jak najszybciej :)

u nas ciekawie ... mlody spal przez weekend w dzien bardzo malo o ile w sobote bylo strasznie na wieczor z tego powodu o tyle wczoraj to sie smial tak w kapieli ze malo co nie padlam :p zmienny jest jak choragiewka na wietrze ... i wczoraj nie spal nic a nic w chuscie ... wybudzal sie ale nie bylo tragedii... spi teraz do 7 od 21 :) zmieilismy tez dzisiaj smoczki na 2 bo zaraz by robil rybke tak ciagnal z jedynek i przechodzimy na zwykle mleczko hippa... oby nie bylo komplikacji i zeby brzusio stolerowal :)

a ja dzisiaj zroblam przeglad workow ktore dostalismy i wyciagnelam ciuszki na jesien zime i okazalo sie ze mam dwa kombnezony :) no i zakupy z glowy bo mamy chyba 7 kompletow dresowych i dwa kombinezony w roznych rozmiarach 62 i 68 wiec powinnno ladnie starczyc do 74 jeszcze za daleko :) moze na wiosne kolejny remanent ...

no i wyciagnelam spacerowke :) Nikos miesci sie w gondoli bo mamy taka 85 cm ale za chine w niejnie chce jezdzic bo pole widzenia ograniczone a spacerowka rozklada sie do pozycji lezacej tak na plask wiec super i jemu tez pasuje :)

reklama
Kasienka ja tez sie przymierzam do spacerowki bo gndole mam waska bardzo i on juz nie ma jak lapek rozlozyc jak spi... a tez mam taka rozkladana na plasko wiec chyba styknie. jak maz wroci z delegacji bedziemy testowac

smoczki dwoki testowalam tydzien temu i skonczylo sie to placzem wiec nadal na jedynkach.

a moj dzis strasznie marudzi, jeczy caly dzien juz mi uszy puchna... nie ulewa ani nic wiec to chyba nie brzuch no i nie wiem moze tez zeby? to widac po dziaslach jak ida? jak mam to rozpoznac?

Do góry