reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
ja dzis tez niewyspana jak diabli a spac nie moge:angry:
byłam dzis na ft4 i mam nadzieje ze w srode okaze sie ze z tarczyca jest ok..:sorry: potem mam gina:-)
odstawiłam narazie witaminy i lepiej sie czuje, mdlosci sa ale juz nie takie.. brzuch juz mi widac przez bluzki, jeansy zapinam na gumki recepturki :-D i jedyne co mnie martwi to czuje takie ciągnięcie w dół brzucha.. tez tak macie???? i czasem gł wieczorem kłócie w brzuchu:sorry:

Mammina a ile placilas za badania,bo mi w polmedzie powiedzieli 100e a w medipolu 30e.ale mam wrazenie ze im chodzilo o probe z krwi na stwierdzenie ciazy,a ja im tlumacze ze ja juz jestem w ciaxy i chce badania i toxo,tak tak mamy 30e.????

Witam i przyjemnoscia dolacze do was,jak pozwolicie :-)
Jestem mama 3 chlopakow,a kolejne Baby w drodze - termin na 2 czerwca. poki co wizyte mialam 20.10 i dzidzia miala 12 mm (w 8tc). Mieszkam w Niemczech juz od 7 lat i mam 30 lat :-)
Zycze milego popoludnia

Agaundpestka strasznie długo musisz czekać na tą toxo, ja robiłam badania w ostatni czwartek i dziś, najniepóźniej jutro, ze względu że w piątek było wolne, powinny być w przychodni. Różnie to bywa z tymi badaniami ich wynikami i płatnościami

podziwiam moja siostrę, przeszła cala stymulacje bardzo dobrze, naprodukowała się, a oni jej skopali cala resztę :( a pod sam koniec nawet nie raczyli zadzwonić ze szpitala, ze ostatnia nadzieja przestała się rozwijać :( kurcze, człowiek traci wiarę w cala naukę :( ciekawa jestem czy wynikało to z niewiedzy, czy np z chęci wyciągnięcia pieniążków z ubezpieczenia, bo nie spotkałam jeszcze przypadku, ze z 18jajeczek nie powstało NIC :angry:
O kurcze! Aż się wierzyć nie chce :no: A gdzie chodzi do lekarza?

karamija: ja za usg w Irlandi place 180 e (usg trwa tutaj 15minut) bede miala robione 23.11 :) ,w Polsce jak bylam z synkiem w ciazy za takie usg dawalam gdzies z 200 zl, takze roznica troszke spora.. no ale co zrobic :)
No a to nie jest tak, że ja np zarabiam 2000 zł a Ty 2000 e? Bo w takim przypadku nie ma chyba co porównywać...

ale nie robia tu niestety ani genetycznego , ani 4 d jesli bys chciala. Pani w szpitalu powiedziala ze 3 i 4 d nie wykonuja bo nie sa przekonani czy nie takie usg nie szkodzi dzieciaczkom.
A jak wygląda usg 3/4d? Czym się różni od zwykłego (nie chodzi mi o efekt końcowy, tylko sposób wykonywania).

No to spokojniejsza jestem dzidzi ma 2cm :) i ponoć mocne serce :)
Kurcze zrobiłam w przychodni toxo płatnie i powiedzieli, ze wynik do 2tyg :/
:-)

A ja dziś musiłąm kawałek podbiec do busa, a później połaziłam po mieście i mnie nieco brzuszek pobolwea... :-(

reklama
Dziekuje za powitanie.
3 poprzednie ciaze mialam prywatne ubezpieczenie,wiec wszystkie badania mialam za darmo i na kazdej wizycie USG,a teraz jestem na panstwowym i mam tylko miec 3 USG,a za kazde koleje placic 35 euro, toxo tez odplatne, badanie przeziernosci (czy jakos tak) kosztuje 140 euro itd.
USG bede sobie oplacac,zeby moc malenstwo widziec,ale te 140 euro to duzo tak naraz - musze pomyslec. kolejna wizyta 25 listopada.

Do góry